icon

Přerušení těhotenství: Jak otěhotnět po ukončeném těhotenství?

lenkax1
16. lis 2024

Dobry den. Prosim o radu. V cervenci jsem byla na umelem preruseni tehotenstvi a do ted stale nemohu otehotnet. Mate nebo mela jste nektera stejny problem? Co pomohlo? Piji bilinne caje, beru vitaminy a stale nic. Dekuji moc

Strana
z2
anezzka3
14. črc 2025
@jan_hah

@anezzka3 Asi jsem si to moc komplikovala v hlavě. Kouknu na složení, zkusím něco jemného, přírodního a možná přidám i ten čaj a trochu zpomalím. @numda11 Děkuju, že to takhle sdílíš 🙏 A jaké konkrétně ty doplňky od Aliveru vám doporučili? A měla jsi pocit, že to fakt něco změnilo? Třeba v cyklu, náladách nebo prostě celkově v tom „nastavení“ těla? 😊

@jan_hah Já tehdy tyto doplňky našla sama, ale jestli je rovnou doporučil lékař, tak je to super. Já třeba jsem nebyla tak nafouklá a podrážděná před menstruací. Ty přírodní věci někdy fakt zaberou víc než to, co je na předpis…

numda11
14. črc 2025
@jan_hah

@anezzka3 Asi jsem si to moc komplikovala v hlavě. Kouknu na složení, zkusím něco jemného, přírodního a možná přidám i ten čaj a trochu zpomalím. @numda11 Děkuju, že to takhle sdílíš 🙏 A jaké konkrétně ty doplňky od Aliveru vám doporučili? A měla jsi pocit, že to fakt něco změnilo? Třeba v cyklu, náladách nebo prostě celkově v tom „nastavení“ těla? 😊

@jan_hah No tak já jsem měla ten Pinkfertil a manžel Bluefertil. Je to čistě přírodní, žádná chemie, jen bylinky, vitamíny a minerály. Po asi 6 týdnech užívání jsem cítila, že se mi srovnal cyklus, neměla jsem také silné PMS a i ovulační bolesti byly menší. A u manžela po čase i zlepšení spermiogramu 😊 Takže za mě určitě doporučuju obojí, když už něco brát, tak aspoň spolu, jako tým. ❤

jan_hah
15. črc 2025

@numda11 @anezzka3 Tak to zní fakt dobře holky, díky moc ❤ Přiznám se, že jsem o těch doplňcích slyšela, ale měla jsem strach, že je to jen další marketing.. Ale když to doporučil i doktor a vy máte reálnou zkušenost, tak to zní úplně jinak. Asi do toho fakt půjdeme oba. Ať se na tom podílíme oba stejně 😊. Ještě se zeptám – braly jste to každý den? A musí se to brát dlouhodobě, nebo stačí třeba pár měsíců?

anezzka3
16. črc 2025
@jan_hah

@numda11 @anezzka3 Tak to zní fakt dobře holky, díky moc ❤ Přiznám se, že jsem o těch doplňcích slyšela, ale měla jsem strach, že je to jen další marketing.. Ale když to doporučil i doktor a vy máte reálnou zkušenost, tak to zní úplně jinak. Asi do toho fakt půjdeme oba. Ať se na tom podílíme oba stejně 😊. Ještě se zeptám – braly jste to každý den? A musí se to brát dlouhodobě, nebo stačí třeba pár měsíců?

@jan_hah ano, každý den. Třeba však počítat s tím, že tím že jsou to bylinky takpřeci jenom pracují pomaleji. Takže trpělivost je hodně důležitá.

numda11
17. črc 2025
@jan_hah

@jan_hah ano každý den a jak už i anezzka3 napsala, trpělivost je zde základem 🙂 Ono se čeká minimálně ty 3 měsíce. Koneckonců samotná spermiogeneza trvá 90 dní.

jan_hah
31. črc 2025

@anezzka3 Trpělivost je v tomhle fakt hodně důležitá. Mně se na tom právě líbí, že je to přírodní složení, i když možná něco jiného na úkor toho chybí. V dnešní době, kdy je všude spousta umělých látek, konzervantů a podobně, se tomu snažím co nejvíc vyhýbat. Pokud to jde, radši volím přírodní produkty.

jan_hah
31. črc 2025

@numda11 Takže během těch tří měsíců pravidelně každý den, ano? A co když se na to zapomene jeden den? Musím pak ten den dohnat?

numda11
4. srp 2025

@jan_hah Když ti to napadne později během dne, není to problém. Když ti to napadne až další den, bohužel jeden den vynecháš, ale to není žádná katastrofa. Ty látky v těle nepřestanou působit hned po 24 hodinách, zůstávají tam déle. Ten jeden vynechaný den tedy nevadí, ale samozřejmě je důležité to brát pravidelně. Nejlepší je si nastavit připomínku na každý den, já to tak dělám vždycky, když beru nějaké doplňky nebo léky během nemoci.

anezzka3
5. srp 2025

Máte úplnou pravdu, přírodní složení je velká výhoda. Navíc, když víte, že podporujete tělo šetrně a bez chemie, je to pro psychiku taky důležité. A i když ta cesta chce čas, ten výsledek za to stojí 🙂 Kdo chce rychlé řešení, často končí u zklamání. Takže trpělivost a přírodní cesta jsou u mě jasná volba! ❤

numda11
6. srp 2025

@anezzka3 Trpělivost je klíčová 🙂 Často je to běh na dlouhou trať, ale tělo si tu podporu opravdu zaslouží. Navíc, když se člověk cítí dobře psychicky, všechno jde líp.

jan_hah
7. srp 2025

@numda11 Protože už jsem taky četla, že zapomenutá tabletka se má vzít hned, a zase u něčeho jiného se z toho žádná tragédie nedělá. Tak se radši ptám 🙂

numda11
7. srp 2025

@jan_hah Ono fakt záleží na typu tabletek, u některých je potřeba větší důslednost, u jiných je ta tolerance trochu větší. Ale obecně platí, že když si zapomeneš vzít tabletku a vzpomeneš si do 12 hodin, tak si ji vezmi hned, jak si vzpomeneš, a pak pokračuj normálně dál. Pokud je to víc než 12 (nebo 24 – podle typu), tak je lepší mrknout do příbalového letáku. Lepší si to ověřit než hádat, protože každé tělo i značka mohou reagovat trochu jinak.

anezzka3
11. srp 2025

@numda11 A ta trpělivost je fakt základ. Někdy tělo potřebuje čas, aby se vše uvedlo do pořádku a mohlo fungovat tak, jak má. Proto je lepší věřit procesu a nečekat zázraky přes noc. Občas to trvá déle, než bychom chtěli, ale výsledek za to určitě stojí 🙂

jan_hah
12. srp 2025

@numda11 Vždyť ano, to bych si všechno prohlédla a i si to prohlížím. Jen mě to tak napadlo. Protože to se mi stává pořád, že zapomenu na tabletky a na kdeco jiné 😀

anezzka3
13. srp 2025

@jan_hah Když se to bere pravidelně, účinek je mnohem lepší než občasné „jak si vzpomenu“. A tyhle doplňky jsou na přírodní bázi, takže opravdu tělu neškodí, jen pomáhají podpořit plodnost

jan_hah
21. srp 2025

@anezzka3 A myslíš, že je v těch doplňcích velký rozdíl? Vím, bylo mi už doporučeno víc věcí, užívám kyselinu listovou, ale nejsem si jistá, jestli to stačí. A zase pít pořád jen čaje, to nevím, na to asi nejsem. Proto o tom mluvím, protože to hodně žen také doporučuje.

anezzka3
22. srp 2025

@jan_hah Rozdíl tedy je hlavně v tom, že listovka řeší jen jednu část, zatímco třeba přípravky, doplňky jsou sestavené tak, aby působily víc „zeširoka“ – podporují jak ženu, tak i muže. Nemusíš k tomu pak ještě řešit další čaje nebo hromadu samostatných tablet.

numda11
25. srp 2025

@jan_hah To se stane každému, nemá cenu se tím stresovat 😀 Já jsem si třeba nastavila připomínku do mobilu, jinak bych taky půlku dávky zapomněla. A někdo to řeší tak, že má krabičku u zubního kartáčku, aby si to vzal vždycky večer při čištění. Prostě najít si systém, co funguje právě pro tebe, je podle mě klíč.

anezzka3
27. srp 2025

Kromě doplňků se mi osvědčilo taky sledovat životní styl, spánek, pohyb, stres. To podle mě hodně ovlivňuje plodnost, i když se to nezdá. A pro mě bylo taky fajn mít kolem sebe někoho, s kým se dá o tom otevřeně mluvit, protože psychika fakt hraje roli ❤

numda11
28. srp 2025

@anezzka3 Určitě ano, tohle všechno na to má vliv. I když se to na první pohled nemusí zdát 🙂

jan_hah
4. zář 2025

@anezzka3 No jasně, dává to smysl 😄 A u mužů, když jsou tyto přípravky, co vlastně podporují? Plodnost, jasně, ale v jakém smyslu?

Strana
z2