Průběh dalšího těhotenství po porodu mrtvého miminka

bibi_du
14. srp 2013

Před několika měsíci jsme museli porodit mrtvé miminko, v 36 tt. Nyní jsem opět těhotná. Chtěla bych se zeptat, zda je tu nějaká maminka se stejnou zkušeností. Na co se nyní v těhotenství připravit? Myslela jsem, že gynekoložka mě pošle do nějaké té poradny pro rizikově těhotné, že budu víc sledovaná, apod. Ale prý ne......Děkuju.

speedygon
14. srp 2013

Ono záleží na tom, proč miminko umřelo...já v r.1999 přišla o mimi ve 29.tt, chlapeček se uškrtil na pupeční šňůře. Další těhu bylo v r. 2009, tzn. po 10ti letech a dr mi chtěla vypsat rizikové preventivně. Sice se té nehodě předejít nedá, ale chtěla minimalizovat možná rizika. Dělala jsem prodavačku, kde jsem tahala dost těžkých věcí....Ale já dlouho odmítala být doma(finanční důvody), tak jsme se dohodly, že jakmile se na to nebudu cítit, nechá mě doma...Tak to taky následně bylo a možná díky námaze mi hrozil předčasný porod. Ale díky paní dr. a následné hospitalizaci v porodnici, kde jsem si týden poležela na kapačkách, jelikož jsem se začala v cca 31.tt otevírat. Nakonec jsem porodila v termínu.

backstreet
25. srp 2013

Ahoj, taky jsem musela porodit mrtvé mimčo, už jsou to 4 roky. Rodila jsem na začátku 6. měsíce kvůli vývojové vsdě srdce, neslučitelnou se životem. Teď mám doma 2letou Amálku. Toto těhotenství nebude jednuché, já jsem teď po tom posledním říkala, že už bych nechtěla být těhotná. Jsou to jen a jen doktoři. Jsem z Opavy, ale musela jsem dojíždět skoro každý týden do Ostravy na sona. K tomy návštěvy mého gynekologa a všude mě vozil manžel. Jeho zaměstnavatel pro to neměl moc pochopení. Pak mi ještě našli cukrovku, tak další doktor . Ale naštěstí vše dopadlo dobře. Držím moc palce ať je vše ok 🙂

alenka83
25. srp 2013

ahojky, taky jsem porodila miminko ve 35.tt, které po chvilce zemřelo (fetomaternální transfuze). Další těhotenství bylo po 8 měsících (po 2 předchozích císařích) a byla jsem sledována více v období, kdy nastal problém i s ohledem na předchozí císaře. Do práce jsem ale chodila do poslední chvíle, zhruba do 34tt. Porod byl kvůli i špatné psychice naplánován na dřívější termín po poradě s dětskými lékaři a to na 37tt. Dnes mám doma téměř ročního zdravého chlapečka! Držím palce, ať je vše v pořádku, není to jednoduché a nebude. Nezbývá než si myšlenky zabavit něčím jiných než sledováním se. Pak to musí být psycho úplně!