Šla jsem na interrupci, teď jsem nešťastná
včera jsem podstoupila interrupci v 6 tt, manžel třetí dítě nechtěl, nebylo to plánované, ale i přesto já bych si ho nechala,
ted jsem vyřízená, přestane to nekdy bolet?
@hop_ita samozřejmě nikdo jim to neupira...ale tady se mluví o jednom konkrétním, finančně jak píše autorka na tom nejsou špatné, děti velké tak co ještě chtěl? Když s manželkou spím tak musím předpokládat že může otěhotnět, a musím s tou variantou počítat, a pokud mám dvě ruce nohy, hlavu na svém místě, málo penez... tak dělám něco pro to,abych měla vic, ztěžovat si na finance umí každý ale opravdu potom něco udělat už min...takže za mě jen vycuranek kterému se znovu nechtělo jít s mimcem od začátku...uzit ano, a pak se zbavit, z takového je mi špatně a autorky líto...ano poslední slovo je na ní, ale věřím že pokud je trochu submisivní, tak se lehce nechala vmanipulovat...no teď už je pozdě něco dělat, spíš poučit se pro priste
Casto se tady rika,muz ma po rozvodu stejna prava na dite jako matka..tak podle toho by snad mel mit stejne pravo rict jstli dite ano ci ne..zvlast kdyz jde uz o treti dite..
@caverina zajímavá myšlenka...no dítě není "krysa" ani nic podobného... má vzniknout z lásky atd nebudu plýtvat Slovy, je to část jeho samého...podle mě si to eventuálně myslet může, ale někoho nutit ...no každá jsme jiná, nelze mít na vše stejný názor...
A hlavně je to žena ne muž, co to dítě má v bříšku...
@lajla souhlas....navic ten zakrok podstoupi zena...a nikdo ji nedonuti - pokud ona nebude souhlasit....
Myslim si ze zakladatelka to uspechala....mozna kdyby se vic sekla a rekla mu narovinu uvedomujes si co ode mne zadas??! Tak by se mozna vzpamatoval...ale zivot neni o kdyby..
Kdyby se jednalo o prvni dite tak by to od toho chlapa byl hnus..neumim si predstavit privest na svet dite pres nesouhlas partnera..a kdyby jo tak bych se pak nemohla divit ze se partner o dite nezajima nebo ze by nas dokonce po case opustil..
@caverina jako že třetí a další dítě je něco míň...a má menší nárok na život? Ajajaj...nechtěla bych být tím dítětem...
Pokud chlap ví že žena nebere HA, třeba nemůže!!! A nebo nechce...jsou to sračky, tak buď chlap vezme gumu, nebo nesexuje...pokud sexuje tak musí počítat s variantou otěhotnění, pokud ne je to ... nejvyššího kalibru
To je mě líto, my jsme třetí plánovali a kdybych nechtěně otěhotněla po čtvrté nechala bych si ho, to bych si prostě vydupala ať si manžel říká co chce. Jako promiň tímhle ti moc nepomůžu, myslím to všeobecně, ale nechápu jak se někdo může jen tak sebrat a jít na potrat, vždyť je to zabití vlastního dítěte.
Ach jo, jako obvykle se diskuse zvrhla do peknych sr.... . Chudak zakladatelka, timhle ji fakt moc nepodporite :(
Tak jo...hrajme si tu na to jak mame se svymi partnery skvely rovnicenny vztah ale kdyz dojde na lamani chleba jak to doopravdy je tak ho obejdeme a tvarme se,ze je vse ok.
@bublinabb Dobry den. Chapu Vas, nemate to doma lehke. Myslite ted srdcem. Az trosku bolest a vycitky odezni a zacne normalne fungovat mozek, sama poznate ze jste se rozhodla spravne. Urcite jste neudelala rozhodnuti z hodiny na hodinu ale po uvazeni a promluve s manzelem. To, ze uz nyni Vam to v manzelstvi neklape, dite vetsinou nezachrani a myslim si ze jste to vedela a proto jste na inter.sla. Sama vite jak to v manzelstvi a s detmi mate a kdyby jste si dite nechala a pak drive ci pozdeji skoncila se tremi sama, treba byste si zase vycitala ze Vam to za ty problemy nestalo... nevim; mohlo by to tak byt a nemuselo. Clovek ale do budoucnosti nevidi a Vy jste tu situaci musela vyresit TED. Mate uz velke deti, za par let budete babickou a budete si o to vice uzivat vnoucatka ☺. Drzim palce aby se Vam brzy na dusicce ulevilo a take se priklanim k navsteve schopneho! psychologa. A preji krasne a klidne Vanoce☺
ahoj, asi taky budu na straně manžela v tom, že bych ho nevinila z toho, že jsi šla na potrat. V první řadě mě vždycky zarazí neplánované těhotenství od věku řekněme 17 let ( co antikoncepce, kondom atd...?), 2. chápu, že nebyl odvázaný 3. dítětem, pokud vám to 2 roky moc neklape a ty sama píšeš, že doma mateřské byla finančně náročná ( navíc u vás to bude doma, kdy děti půjdou na střední a to je velký finanční výdej).. šla jsi na potrat v 6tt, proč tak brzy, když jsi o tom nebyla přesvědčená? Jasně , že čím dřív, tím líp, ale měli jste ještě čas to pořádně probrat. Každopádně co se stalo, stalo se, být tebou, nepitvám se v tom, čí to byla vina - vina vás obou, že jste nepořešili antikoncepci, a rozhodnutí také vás obou. Brala bych to jako lekci a zkusila váš vztah dát do pořádku pro vaše děti, které ve vás mají rodinu a domov. Pokud máš pocit, že se to sama nezvládneš, promluv si o tom s psychologem. Ale hlavně si v hlavě srovnej, proč jsi na ten potrat šla- možná i přesto, že to není lehká situace, zjistíš, že to bylo správné rozhodnutí.
Nebudu tu odepisovat kazde zvlášť. Takze to dam do jedne zpravy. Kazda holky mate svou pravdu. Jasne byla to chyba nás obou, nemelo se to vubec stat. O tretim diteti jsme nemluvili. Ale stalo se. To ze jsem sla " jen tak" na potrat neni rozhodne pravda. Verte mi ze jsem celych 19 dni brecela doma do polstare! Sverila jsem se mamce a ta mi rekla ze bych to mela doma tezke. Zna manzelovo chovani. Sem jsem napsala abych se jaksi o svou bolest podelila. Napadlo tam nejit a zkoušet si prosadit svou, ale muz byl nekompromisni a rikal ze az mi budou chybet penize at mu to neříkám. Copak bych se mohla tesit na mimi a pritom se divat na chlapa jak se tvari?? Mela jsem hrozne nervy taky jsem dost spinila a hcg bylo nizke. Mozna by to nedopadlo, ale to se uz nedozvim a ta tiha rozhodnuti je jen na me. Holky vsem vam dekuju. Muj názor na chlapa sel totalne do kopru. Je proste pohodlny a urvany dite je mu na obtiz. Jen podotykam je mi 38 a jemu 43.
@bublinabb moc to nechápu, jasně, chtěla jsi se svěřit, ok... O třetím dítěti jste nemluvili - stalo se???- to pro mě v 38 letech opravdu není argument ..Manžel to podle mě bral prakticky- až ti budou chybět peníze, ať za ním nechodíš, možná není tak citlivý, jak bys chtěla- ale to by po 22 letech pro tebe nemělo být překvápko. Vzhledem k jeho argumentu, že budou chybět peníze o tom, zda dítě mít či ne přemýšlel a možná dospěl k názoru, že je pro něj priorita postarat se o děti, které máte doma a kde vás vzhledem k jejich věku brzy čeká finančně velmi náročné období - taneční, lyžařské kurzy, vysoká... to jsou hodně velké výdaje. Spíš než jestli by ses mohla těšit na miminko, když on to vidí jinak bych řešila, jestli by ses mohla v pohodě těšit na miminko, když bys možná stejně jako on věděla, že to finančně nezvládnete. A možná mě budeš mít za necitu, ale jestli je mu 43, tak celkem chápu, že po dvou dětech, které již máte a jsou už docela velké se mu do dalšího miminka nechce... ono mít novorozeně v tomhle věku není legrace ( a to ani pro tebe)....
@bublinabb a to jste se opravdu ve svém věku s vaším rozumem spoléhali na to, že neotěhotníš? A zase budeš dál bez antikoncepce? Celé to na mě působí, že tebou manžel manipuluje, prostě tě pošle na potrat a ty jdeš abys měla doma klid.
@kockopes2724 bohuzel spolehali a 22 let nam to vychazelo. Dal to tak samozrejme nenecham. To uz bych nedopustila.

@lajla Pokud mluvíme o přivýdělku, tak to znám docela dost maminek, jenže u všech je to tak, že sice přilepší rodinnému rozpočtu, ale to hlavní nese chlap. A navíc to těžko dělají ještě z porodnice, tzn. alespoň dočasná absolutní zodpovědnost chlapa tam v drtivé většině případů bývá.
Ale nechme toho, myslím, že zakladatelka si tu nechce číst dohady a virtuální poplácávání po rameni 😉