icon

Zotavení po revizi a opětovné snažení. Za jak dlouho je to možné?

eliska1998
15. led 2025

Ahoj holky😏 před týdnem jsem podstoupila revizi v 12tt..
Prosím za jak dlouho od revize jste byli schopny se znovu snažit ? A kdy se povedlo?
Bohužel 2x jsem přišla o miminko poprvé to bylo v 6-7tt samovolně a podruhé teď když mi pan doktor na screeningu zjistil že miminko už nežije a že mám hodně špatnou placentu..doporučil mi aby jsme s přítelem podstoupili vyšetření a tak jsme objednaný do genetu..
Měl někdo taky stejný problém s placentou? Po revizi mi bylo řečeno že mám hodně málo bílých krvinek a jsem chudokrevná
V těhotenství jsem hodně trpěla na vysoký tlak a pořád si vyčítám jestli jsem udělala něco špatně nebo čím se to mohlo stát😢
Se stejným partnerem už mam dcerku které je 3,5 roku a celé těhotenství bylo bez problému😢

Strana
z2
rosalindamelinda
15. led 2025

Ahojky, také jsem kdysi byla na revizi. Tam není úplně celé 6N, ale jsou tam 3-4 týdny než se vrátí MS. Nicméně, po revizi se doporučuje pauza 2-3 měsíce, než se začnete znovu snažit. Tělo si musí taky trochu odpočinout a vzpamatovat se z toho - 12 tt už je dost no. Záleží na tobě, ale já bych počkala v tomto případě aspoň 3m.
Tvůj dr. má pravdu, 2 potraty už naznačují možný problém a další vyšetření je víc než na místě. Nechci nic předjímat, píšeš toho hodně a může to být čímkoliv. Opravdu bude nejlepší, když se na to podívají lékaři. Můj osobní odhad je problém s vajíčky, pokud máš již přes 35 let, může tam klesat Amh a kvalita vajíček.
Ohledně chudokrevnosti nevím, jak ovlivňuje těhotenství, ale to by se mělo dát vyřešit vitamíny. To samé TK, na vysoký se normálně dávají léky pro těhotné na snížení. Atd.

eliska1998
autor
15. led 2025

@rosalindamelinda dekuju mockrat🩷jinak je mi 26 let 😇 snad se vše vyřeší po vysetreni 😇

lencaa11
15. led 2025

@eliska1998 též bych počkala aspoň 2 měsíce hlavně když to byl už 12tt dala bych tělu čas a i řešila to vyšetření než se pustit do snažení ..

eliska1998
autor
15. led 2025

@lencaa11 Určitě nemám v plánu se začít hned po první ms se snažit chtěla bych počkat alespoň 3-4 mesice a hlavně počkat na výsledky z vyšetření😏💕 Jen je mi z toho strašně smutno 😣

ahojne
15. led 2025

Je mi opravdu líto tvé ztráty… bohužel nás to čeká taky.. v 17. týdnu a bylo nám doporučeno po dvou měsících. Prý je děloha stále prokrvená a spíše se zadaří než třeba po půlroce. Ale sto lékařů, sto názorů.. my se určitě chceme poté opět snažit po těch dvou měsících..jinak přeji spoustu sil♥️♥️

martina1317
15. led 2025

Mam dve zdrave donosene deti, obe narozene ve 40tt bez komplikaci…. No do tretice v 19tt predcasny odtok plodove vody, i presto syn zil a donosen do 30tt kdy oak odesla placenta, taky se nevedelo proc, infekce v plodove vode nebyla zjistena pri amniocenteze… zahada.

eliska1998
autor
15. led 2025

@ahojne dekuji mockrat my jsme se s pritelem nikdy nesnažili dlouho vzdy se povedlo do 3 měsíců ale ted se bojím že bud to nepujde hodne dlouho a nebo otěhotním strašně brzo a bude to to same 😣😣😣

ahojne
15. led 2025

@eliska1998 nám se to podařilo hned. Ono to ale neznamená, že by se to hned zadařilo i podruhé.. takže proto chceme začít po těch dvou měsících. Celkem mě to i udržuje v nějaké té psychické pohodě. To vědomí, že nemusíme čekat třeba půl roku..
Na gynekologii vás neposílali na genetiku, aby zjistili příčinu?

andelka
15. led 2025

Měla jsem zamlklé v 19 TT, vyvolávaný potrat a revizi. Co bylo špatně se nezjistilo. Ms přišla po měsíci, počkali jsme ještě další dvě a potok zkusili znovu. Povedlo se hned, syn se narodil skoro přesně po roce. Bylo mi 35 skoro. Předtím dvě bezproblémové těhotenství.

eliska1998
autor
15. led 2025

@ahojne na genetiku už jsem objednaná s partnerem na 30 ledna 💕

eliska1998
autor
15. led 2025

@andelka Tyjo to je super snad se taky povede hned a bude vše v pořádku 💕

ahojne
15. led 2025

@eliska1998 skvělé, určitě budou pátrat po příčině. Všechno dobře dopadne, hlavně se nestresuj😊. Vždy je nějaká cesta!

eliska1998
autor
16. led 2025

@ahojne dekuju snad bude vše v pořádku potom ale nevíte náhodou jal dlouho trvají výsledky treba ?😏🩷

anonym055
16. led 2025

@eliska1998 genetické vyšetření jsme s manželem podstupovali minulý rok v dubnu, kvůli třetímu ZT ve 12 tt.. na výsledky jsme čekali cca 10 týdnu.. nicméně se žádný problém nenašel, takže jsme dostali závěr, že to byla vždy jenom náhoda (navíc jednu zdravou dceru také již máme) proto nám po výsledcích řekli, můžete se dále snažit přirozeně.. v srpnu jsem otěhotněla znovu a zatím je vše v naprostém pořádku, takže asi to byla opravdu 3x náhoda, že bylo miminko nejspíš nějak nemocné a tělo to prostě samo ukončilo.. testu se nebojte.. šlo pouze o braní krve.. 😊 přeji ať vám testy dopadnou v pořádku a ať se, co nejdříve dočkáte vytouženého zdravého miminka ❤️☺️🍀

eliska1998
autor
16. led 2025

@anonym055 dekuji mockrat jste zlata🩷 snad se co nejdřív povede a bude vše v pořádku 🩷

ahojne
16. led 2025

@eliska1998 to bohužel nevím, taky na ně stále čekáme. Byli jsme na odběrech krve před týdnem. Celkové výsledky bychom se měli dozvědět v pondělí. Ale kdo ví, jestli tam budou i ty výsledky z krve, když teď u Anonyma čtu, že trvají 10týdnů🫣

anonym055
16. led 2025

@ahojne my byli na testech v genetickém centru české Budějovice a přímo nám u odběru říkali, že výsledky budou do 8-10 týdnů, tak u nás to bylo myslím těch 10 😊 ale každé centrum to může mít jinak

ahojne
16. led 2025

@anonym055 aha, nám právě nic takového u odběru neřekli. Jen na genetické konzultaci, že bychom vše měli vědět příští pondělí. Kdo ví, jak to bude. Dva nebo 10 týdnů je veliký rozdíl. Uvidíme 🙂

janches
16. led 2025

@eliska1998 já jsem po revizi a následné revizi revize čekala 4 měsíce...doktorka říkala alespoň půl roku a když se budu už psychicky cítit dobře, tak můžeme zkusit po 3 měsících...ale my jsme o malou přišli ve 24 týdnu... určitě počkej na vyšetření a dej svému tělu čas aby se vzpamatovalo. Jsi mladá a určitě se vám ještě zadaří. Placentu jsme měla u duhové dcerky taky hodně špatnou, ale naštěstí jsem byla pod kontrolou. Chudokrevná jsem také, ale brala jsem železo a vše ok. Přeji, ať je už vše v pořádku 🍀

eliska1998
autor
16. led 2025

@janches dekuji mockrat🩷 taky uz beru železo🥰snad se brzo povede ale určitě počkáme treba ty 3-4 mesice a hlsvne uvidíme podle výsledku z vysetreni 🩷🩷

mval
17. led 2025

Také jsem měla revizi po 12tt, pan doktor mi na screeningu řekl, že miminku netluče už srdíčko, počkali jsme po šestinedělí a povedlo se za další tři měsíce. 🙂

eliska1998
autor
17. led 2025

Ahoj holky tak všechno je spatny😭😭 dneska ráno jsem skončila na pohotovosti kvůli šíleným bolestem v podbřišku a čeká me v pondělí opět revize kvůli zvětšené děloze a sraženin krve a nejake tekutiny a zjistili mi podle histologie z placenty ze mam tohle přikládám foto
Se z toho poseru!!

lencaa11
17. led 2025

@eliska1998 😔😔 to mě moc mrzí důležité že na to přišli teď a dá se to léčit je to hodně dobře léčitelné - choriokarcinom (chorioepiteliom)
zhoubný nádor trofoblastu (gestační trofoblastová nemoc), který vzniká v děloze v příčinné souvislosti s těhotenstvím (porod, potrat). Bez léčby šlo o jeden z nejzhoubnějších a nejrychleji rostoucích lidských nádorů s invazivním růstem a tvorbou hemoragických metastáz v plicích a mozku. Projevuje se zejm. krvácením, zvětšením dělohy, cystami ve vaječnících. Tkáň nádoru produkuje hormon hCG, jehož vysoké hladiny se detegují v séru (-podjednotka). Léčí se převážně chemoterapií (např. methotrexátem) bez nutnosti odstranění dělohy (je možné i opakované těhotenství); indikace hysterektomie se zmenšily. Prognóza je v současnosti mnohem lepší, stavy bez metastáz jsou v podstatě vždy vyléčeny. Srov. mola.

eliska1998
autor
17. led 2025

@lencaa11 dekuju 😢 prej ještě nemají úplně výsledky z histologie ale prej mam nejakou molu a pan primář mi řekl ze se jedna o druh nádoru😢 snad vse bude brzo v pořádku😢

ahojne
17. led 2025

😲 Šmankote, to né! To mě opravdu mrzí..Hlavně že se to zjistilo tak brzy. Bude to dobrý, drž se🙏🏼🍀🍀🍀

eliska1998
autor
17. led 2025

@ahojne dekuju snad se brzo uzdravím ale cetla jsem te pul roku musim čekat alespon na další otěhotnění 😣

ahojne
17. led 2025

@eliska1998 teď je určitě hlavní dát se pořádně dokupy! Půl rok určitě uteče jako voda, neboj se. Bude dobře🍀

eliska1998
autor
17. led 2025

@ahojne 🩷🩷🩷

lencaa11
17. led 2025
lencaa11
17. led 2025

@eliska1998 ano u té moly se musí čekat aspoň 6 měsíců a chodit na testy taky udělají nejspíš genetiku a i chlap by měl jít na lepší testy

Strana
z2