icon

Jak často navštěvujete rodiče partnera?

pypyes
1. kvě 2018

Ahoj,zajímalo by mě jak často navštěvujete rodiče partnera/manžela.já s tchýni nevycházím,chlap nás tam tahá každou neděli ale k mým rodičům tak často nejezdíme.je celý dny v práci,soboty hodně často taky jediný volný den je neděle a to jsme u nich.když mu řeknu že chci chodit 1x14 dní a ty zbylý neděle aby trávil s námi tak vystartuje ať si chodím jak chci že si vezme děti a půjde(to nechci protože tchýně nerespektuje co řekneme a on jí nikdy neřekne ne)a vhodná strava pro roční dítě je podle ní fast food,já už se tam bojím něco říct protože všechno otočí proti mě a nedejbože abych nesouhlasila s jejím názorem.už ani nevím kdy s námi chlap naposledy někde byl a asi už z toho mám ponorku,jinak jsme spokojený občas mám chuť se sbalit a jít ale ničit kvůli ní vztah kde jsem jinak spokojená nechci

Strana
z3
dokument
1. kvě 2018

a prestala k nam lezt proto, ze jsem projevila nevoli k tomu jak k nam casto leze. Napsala jsem ji, ze muze prijit kdykoliv, ale ze ji nebudu rezervovat pravodelne jeden den v tydnu jak ona si stanvi - co mi ma co organizovat zivot. A ona pak presala chodit a manzel se synem chodili za ni. Ovsem od te doby to zacalo byt opravdu velmi spatne a ted uz s manzelem nejsem. Brzy se rozvedeme.

normalnimatka
1. kvě 2018

tak je opravdu jen ze svý mámy pos*anej..což je z dlouhodobýho hlediska fakt nedatelný. buď tvrdá, jinak to dost možná skončí špatně. a možná i když tvrdá nebudeš, protože už to nebudeš moct snášet a tvůj chlap se jinak za nos třeba nechytí.

normalnimatka
1. kvě 2018

co on jako na to, jestil mu nepřijde zvláštní, že máte nějaký pravidla, na kterejch trváte, ale u jeho matky to platit nemusí, a ani se nezkusí ozvat?

swetlusska
2. kvě 2018

My to máme tak, že nás štve jak moje tak jeho rodina, takže se spíš navštěvujeme výjimečně, když chtějí oni k nám, tak přijedou cca 1x za měsíc, ale jinak jsme s manželem radši jen spolu.

priefi
2. kvě 2018

@dokument to je mi lito 😔 cim to, ze se to tak zhorsilo? Ona s nim manipulovala, nebo proc? Ja prave jednou bouchla jako sopka po neohlasene (skoro kazda navsteva byla neohlasena i nekolikrat tydne), ktera prisla v ten nejmene vhodny okamzik po navratu po 3 dnech od znamych a vysledek byl ten, ze tam zacal chodit manzel se synem sam a navsevy u nas skoncily (vyjma narozenin a svatku, atd). Ja obcas jdu s nimi, ale casto zustavam doma. Mela jsem tehdy pocit, ze zesilim, doslova jsem se dusila, s manzelem to sice zacalo haprovat, ale tim, ze jsem zase mohla dychat, pochopil, ze to opravdu takhle neslo a zacalo se to mezi nami zlepsovat.

m.e.l
2. kvě 2018

Snazim se aby jsme ke tchanovcum jezdili jednou za 14 dni, vikendy je jediny cas kdy muzeme vice delat na zahrade a venovat se oboum klukum (starsi je postizeny a potrebuje dohled, mladsi je kojenec). Kdyz moje rodice chodili do prace tak jedna nedele oni a druha tchanovci (to jsme jeste bydleli v byte). Ted jsou moji rodice pres sezonu na chalupe a muj tata videl druheho vnuka po cca dvou mesicich, takze proc by ho tchanovci meli videt furt a moji rodice ne? Manzel se me nastesti pta a ted jak zase bude vice volno, tak jsem rovnou tchyni rekla, ze prijedeme az za ctrnact dni (manzel, tchan i starsi syn budou mit narozeniny).

kacasa
2. kvě 2018

Myslim, ze hlavni problem je ve vasem vztahu.. ty a muz.. nejdriv musite vyresit to a pak bude v pohode vse. Ja vim, ze do vychovy si kecat nenecham a co se tyka navstev.. tchanovci budou hodne blizko.. i kdyz vztahy jsou dobre, budem muset nastavit pravidla.. nic proti, ale kazde odpoledne je na kafi proste nechci. Diky bohu muj muz ma stejny nazor a vim, ze by vzdy byl na me strane, nebo bychom vse nejdriv probrali a dohodli se.
Nejdriv si to musite vyjasnit vy dva hlavne... a.. ja teda bych radsi s detma jela nekam na vylet, nez trcet u tchyne

dokument
2. kvě 2018

@priefi ano manipulatorka. A myslím, ze jednak svou agresi přetransformovala do jiného jednání, ale stale byla agresivni, jednak manipuluje s nim. Od narození. Jako by ztratil nějakou životní jistotu. A začal se ke mne chovat špatně. Jen si představ, co s manipulátorem udělá, když mu zamezis te kontrolovat.

jednaholkaa
2. kvě 2018

@pypyes Ty blaho, to zni fakt drsne. Mas to moc tezky! Kazdy tyden? To me prijde fakt hodne.. My cestujeme o vikendech ruzne po Cechach, takze o vikendu vidim "tchyni" jenom kdyz jedeme na chatu kde ona casto je. Pritel se me pokazde pta jestli me nevadi ze tam je, ale ja si s ni rozumim takze mu vzdycky reknu ze ne 🙂 Ale stejne se pta..

zdenkaklok
2. kvě 2018

@pypyes Myslím že důkladně to probrat s manželem by nebylo na škodu. Zkus třeba naplánovat nějaký výlet, že byste šli místo návštěvy nebo třeba i s nimi. Naštěstí k nám tchýně moc nejezdí a do ničeho mi nekecá, dělám si to jak chci. Tchán to je něco jiného, ten si i sám odemkne bez upozornění.

pypyes
autor
2. kvě 2018

No už jsem na to asi přišla budu k mámě jezdit jednou za 14 dní jezdit vlakem,přece nebudu jezdit autem to by nás asi zrujnovalo🤔celý je to o tom že kdybysme jednou za 14 dní jeli k mojí mámě tak bysme nemohli k ty jeho,ale já si myslím že nejen jeho máma má právo vidět vnoučata, je mi hrozně když pak vidím že menší se od mojí mámy nenechá pochovat ani když jsem kolem.A až budeme chtít někam vypadnout na noc tak jeho máma ani nebude ta co pohlida děti😬

linee
2. kvě 2018

@pypyes jezdim minimalne, jenom na zdvorilostni navstevy. Pokud chteji malou videt, tak jim v tom nic nebrani. Pokud muzes, jezdi k mamce treba bez nej (jaky ma on vztah k tvoji mamce?) s detma, klidne i na par dni a ty vikendy zase k jeho mamce. A nebo se domluvte, ze co 14 dni ke tve a co 14 dni k jeho. Obe jsou rodice a obe jsou babicky, maji mit k detem stejny vztah, pokud maji zajem, bez rozdilu, jaky vztah k rodicum partnera vy. A nebo at prijde v tydnu mamka k vam. Nebo pracuje? (necetla jsem celou diskuzi).
U nas take muzou manzelovi rodice pouze o vikendu, moje mamka je v duchodu, takze jsem s ni v kontaktu a stykame se spise v tydnu a o vikendu jsem bud s manzelem sami a nebo naplanujeme nejakou tu navstevu k tchanovcum.

pypyes
autor
2. kvě 2018

@linee moje máma právě ještě pracuje,jeho už ne ale on je celý dny v práci a sama tam nepůjdu, s mojí mámou vychází ona je teda taky děsně urypana a nejradši by rozhodovala jenže já nemám problém jí to říct a docela se teď uklidnila a i když je vidět že se jí něco nelíbí tak většinou mlčí.A on nemůže jednou tam a jednou k jeho rodičům protože prý k jeho rodičům nic neprojedeme a k mojí mámě bysme projeli tisíce,aťse snažím jak chci kdykoliv tohle téma otevřu tak vystartuje a přestane se bavit takže rozhovor je nadlidskej úkol. A to jsem se dneska dozvěděla od svýho táty že tchyni potkal a ta mu naše návštěvy líčila jako povinně dobrovolný😳

irena1111
2. kvě 2018

Moje mamka žije s námi a partnerovi rodiče jsou od nás 3km takže jsme u nich každý týden, někdy i častěji. Děti tam jezdí teď skoro pravidelně na víkendy, já jim občas zajedu na nákup nebo je vezu k lékařům. Vycházíme spolu naprosto v pohodě.
V tvém případě bych ale nejprve řešila s partnerem jeho přístup a měli byste najít nějaký kompromis mezi tvými a jeho rodiči.

linee
2. kvě 2018

@pypyes a jak daleko bydli tvoje mama a jeho mama? I kdyz je to par km, tak nemuzes preci navstevy pocitat na penize. A co tak udelat jednou mesicne jeho a jednou tvoje a zbyle vikendy stravite vy jako rodina??? Napr. vylety a pod.?

linee
2. kvě 2018

@pypyes a proc nemuzou pro zmenu prijit tvoje nebo jeho mama k vam?

pypyes
autor
2. kvě 2018

@linee moje máma k nám jezdí když má čas,jeho nechodí na návštěvy nikdy nikam,jeho máma bydlí ve stejným městě,moje 30km takže určitě nemůže být řeč o tom že by projel tisíce nebo strávil hromadu času na cestě navíc mě to je jedno já si k mámě můžu jet sama ale problém je že on přece nepůjde k mamince bez dětí a výlety ani nevím kdy jsme naposled někde byli,teda já s dětma jo ale vždycky je to jen já a děti, on byl velkej problém už když jsme v neděli měli jet pro autosedačku a to v době kdy chodíme k jeho rodičům no strašnej problém a museli jsme jít v sobotu,už mi z toho fakt hrabe a asi ani ne kvůli tomu že se s tchýní nemusíme ale že když někam jdu tak vždycky sama a on s námi jde jen na tu návštěvu,problém je že už nevím jak mu to říct protože je jedno jak začnu ale debata vždycky skončí dřív než vůbec začne protože se naštve a nemluví se mnou

prejeta_zaba
2. kvě 2018

To vypadá na pořádný průšvih mezi tebou a mužem. :( Už ten argument, že projedete tisíce je evidentně výmluva jak Brno a absence rodinného života tomu vůbec nepřidá. Když mu v klidu nachystáš večeři a navrhneš konkrétní výlet na neděli (ale ne nákupy, něco co bude bavit všechny, pokud neco takového najdete) s tím, že u babičky se za 7 dní jistě nic nezměnilo, ale sami jako rodina jste nikde nebyli ani nepamatuješ, tak udělá co? A na tohle "fér" navštěvování bych byla tvrdá, prostě jednou tam, podruhé tam a není potřeba zabít návštěvama veškerý společný čas. Na argument, projede se benzín, bych klidně demonstrativně vysypala prasátko, ať nemá kecy (jejda o kolik jde, maximálně 100?), prostě se mu tam nechce, že? No držím palce, ať se nenecháte rozeštvat kvůli tchýni, ta vypadá na samostatnou kapitolu. :(

lucizaji
2. kvě 2018

Tchyni jsem videla od zacatku roku presne jednou. A diky bohu za ty dary.. kdyz reknete, kdy mate TP a ona Vam o tyden pozdeji rekne, ze vzhledem k tomu, ze se porodu boji, tak radeji v mem TP odjizdi na Kanary..tak opravdu nemate potrebu se vidat 😀.. a vzhledem k tomu, ze mala na babicku asi nemela taky naladu, uz od narozeni, narodila se prave v dobe, kdy byla tchyne na dovoleny 🖒

wampzee
2. kvě 2018

@prejeta_zaba to jsem říkala už na začátku, že by si to nejdřív měla vyříkat s manželem...toto mi na klidný vztah nevypadá ani náhodou.

marketa11112
2. kvě 2018

Tak ja tchanovce driv vidala casto a dokonce jsem je mela rada..myslela jsem, ze je to vzajemne...jenze u nas je nejvetsi problem svagrova, tedy manzelovo sestra..je to mrcha...stalo se o techto vanocich, ze jsem ji mela dost a rekla to na plnou pusu...a tchyne se to dotklo...postupne jsem poznala , jak se pretvarela a ze je vlastne uplne stejna bestie...no, od vanoc jsme tam nebyli, oni tady dvakrat..syn i dcera meli svatek...ale nezvu je a nehodlam tam jet..at se udusi svou nadutosti a dokonalosti..a manzel je na me strane

pypyes
autor
2. kvě 2018

@prejeta_zaba přesně tak je to výmluva,ono už to že o tom nechce diskutovat, nákupy nenavrhuju nikdy to si oběhám sama protože je na nákupech akorát nervní a vzteklej

@wampzee no já bych si to vyříkala ráda ale to by se nesměl šprajcnout ve chvíli kdy slyší návštěva u vašich jednou za 14 dní 😖 my jsme schopný se na všem ostatním dohodnout aniž bysme se dohadovali ale tohle je kapitola sama o sobě a on evidentně nehodlá ustoupit a tak se radši přestane bavit než aby uznal že mám pravdu a že trávit jediný den v týdnu kdy je doma návštěvou u tchýně není nejlepší způsob jak trávit čas s dětma který nebudou malý věčně, že vyrostou a pak budeme na výlety jezdit sami a litovat že jsme nikam nevzali děti a ten čas s nima si neužili

marketa11112
2. kvě 2018

@pypyes trvej na jednou za mesic, 14 dni pak uz bude kompromis...
Je zvlastni, jak nekteri ti chlapi na matkach visi i presto, ze jsou to treba opravdove kravy...

pypyes
autor
3. kvě 2018

@marketa11112 oni to asi nevidí nebo nevím jak je to možný🤔možná víc nechápu že ty jejich mámy dokážou být takový

priefi
3. kvě 2018

@dokument dovedu si to predstavit a myslim, ze to muselo byt krajne neprijemne. Je smutne, ze se nechal 😔

priefi
3. kvě 2018

@pypyes no nevim, tohle je trochu silne kafe. To neni normalni, ze vsude musis sama i na vylety a on s vami milostive jde jen ke svym rodicum. To, co predvadi, neni normalni. Mel by si uvedomit, ze vy jste ted jeho rodina. Prospeje vam, az se konecne prestehujete a rozhodne nejlepe do jineho mesta (nejlepe v puli cesty mezi rodici, nebo at to je cca stejne daleko, at mu muzes vzit vitr z plachet). Snad ale driv vas vztah neztroskota, protoze ma k tomu slibne nakroceno.

ivuse20
3. kvě 2018

Já bych si dupla buď budete jezdit k oboum stejné nebo se nebude jezdit vůbec. I když by jsme se měli pohadat že se mu to nelíbilo další návštěva u vašich. A bez diskuze.

Jinak já k tchyni chodím s malým i sama a s mojí mamkou se moc nevidame protože chodí do práce a furt nemá čas. Ale za chvilku končí v práci tak za ní budem jezdit

lobella
3. kvě 2018

Tohle je tedy desne, to bych nevydrzela... My jezdime tak jednou 2-3 tydny k nasim, jezdime tam oba radi, maji zahradu psa, ma se o cem povidat, nasi jsou spolecensti, k jeho rodicum jezdime tak jednou za 3-4 tydny, s jeho mamkou vychazim v pohode, ale neni moc o cem povidat, je jen doma, nic nedela a nikam nechodi, jeho tata se zase s nikym nebavi, tak tam ani manzel moc nechce... Moji rodice k nam jedou tak 2-3 do roka, jeho rodice max jednou za rok, rikam, nikam ne hodi, nic nedelaji... Takto mi to vyhovuje... Bojim se tedy az se narodi prcek, protoze hlavne tchyne bude pecena varena u nas

baris
3. kvě 2018

@pypyes u nás je to naopak - s mými rodiči se vidíme cca 2-3x do měsíce, za jeho rodiči jedeme 3x do roka, oni k nám přijedou 1x do roka.

A teď k tvému problému. Já bych mu zkusila napsat dopis/mail, kde bych mu popsala co mi vadí, jak to cítím, navrhla možná řešení a že by sis o tom v klidu s ním cca o víkendu popovídala. Výhodou je, že se hned neurazí a tobě to pomůže co nejvíce diplomaticky napsat 🙂

Jsou to jeho rodiče. Každá z nás doufám, že si vezme samostatného muže, bohužel velmi často si s ním bereme i jeho rodinu (tak jako oni i tu naši) a ne všichni muži umí říct NE své matce. Já to mám vyřešené 100km. 😀

zikisek
3. kvě 2018

Ke tchýni jezdím jednou za dva roky nebo když je to opravdu,ale opravdu nutné. Teď jsem tam byla asi po dvou letech. Nemusím ji moc, na začátku vztahu mě dováděla k šílenství. Kdykoliv jsem tam jela, byla jsem hysterická ještě než jsme jeli, natož tam. Dělala si ze mě služku, hulákala na mě: hej ty, vyndej nádobí z myčky i před návštěvou,vykládala mi o manželovo bejvalkách, najíst nám tam pomalu nedali, furt jsem měla hlad, vyspat mě nenechala, vodou jsme museli šetřit , votravuje s vnoučaty, když se nám nedaří :( Takže asi tak...

Strana
z3