icon

Problémy mateřství a partnerství po narození dítěte

bartk
24. led 2026

Ahoj,jdu se trochu vypovídat . Mam malého syna ted mu byly 2roky . S přítelem jsme spolu 6let a maly byl jlavne moje přání …nez se nam narodil tak jsme meli sex porad ,teda ja chtela chlap nejak extra ne .. Byl spis jak nejaky dědek v přechodu … změnilo se to až po narozeni syna ,kdy najednou přítel začal mit zase chutě ale ja upřímně nemela vubec pomyšlení -nocni vstávání,kojeni atd atd . No jenže problem je ,ze za chuť porad neni ,maly v noci přestal spat ,stále chce prso nekolikrat za noc ,několikrát za den olus jsem se vrátila do orace o rok dříve na poloviční úvazek . Uz jsem teda vyčerpaná ,noční kojení a vstávání časté plus do toho chodit do práce . Doma mě vůbec neposlouchá když rikam ,ze jsem uz unavena z toho všeho a ,ze by to mohl chápat tu moji nechuť k sexu…. no,nechápe 🫣Do toho samozřejmě věcné téma “druhé dítě” které on samozřejmě nechce a rika neustále jak by nezvládl dělat mamu a tátu zároveň ,což me teda dost urazí a možná i tady je ten zakopaný pes . Musela jsem se alespoň trochu vykecat .

zmrzlinka
25. led 2026

Hele já mám sice děti velké,ale jedno trochu náročné na čas 😃Do toho práce ,pes.Manzel kolikrát přichází z práce až večer.Takze celý barák na mne.Taky nemám chuť.Jsem prostě unavená.
S druhým dítětem bych Ti z vlastní zkušenosti řekla ať se na to vyprdneš.V dnešní době stačí jedno.

pilzzee
25. led 2026

@bartk Ja z toho vytahnu jen jednu vec - vykasli se na kojeni!!! Ve dvou letech uz to vazne nepotrebuje a tebe to jen vycerpava. Komu tim prospejes? Nikomu. Odstavit a vyspete se vsichni konecne.

1pomnenka
25. led 2026

Není nutné kojit a chodit do práce. Syn už je velký, nepotřebuje to, ty se potřebuješ vyspat. Jak dělá přítel mámu i tátu? Nechápu. On hlídá dítě, když jsi v práci?

zuzkasim
25. led 2026

Přemýšlím co očekáváš od toho mít druhé dítě? Teď jsi totálně vyčerpaná a chceš být těhotná a mít další dítě? S mužem spolu nespíte, on další dítě nechce. Prvně bych dala do pořádku sebe, dítě, které už je na světě, vztah a pak bych plánovala dál v souladu s tím, na čem se vy dva dospělí domluvíte. Jinak zůstaneš s dvěma malýma dětma sama a to teprve uvidíš, jaký bude fičák. Vůbec ti to nepřeju. Dvouleté dítě se nepotřebuje v noci kojit, zvlášť, když chodíš do práce a potřebuješ se vyspat. Potomka by měli plánovat partneři spolu, jinak je opravdu velké nebezpečí, že to ten chlap vzdá, pozor na to.

lis6
25. led 2026

Předně bych si s partnerem popovídala o svých potřebách, on že dělá mámu a tátu? A co ty? Když máš malé dítě a chodíš do práce! Možná, že partner neumí docenit, co vše děláš, možná potřebuješ slyšet, že jsi skvělá a dobrá (já jsem si takhle partnera naprogramovala, on neví sám od sebe co mi má říkat, tak jsem mu to řekla a teď mi to říká a funguje nám to). Možná se partner staví do pozice chtělas dítě tak se starej, ale rodiče jste oba, ať jeden chtěl dítě víc než druhý.
Já kojení tedy miluju a nehodlám s ním hned tak přestat, takže nevidím důvod s ním přestávat, možná jen upravit, tak aby vám to vyhovovalo. Spíte spolu s dítětem? Nebo musíš vstát někam jít nakojit, jít si lehnout? Jestli jo, tak na to bych se tedy taky ani nevy...
Máš čas na sebe kromě práce? Vezme partner malého ven? Zkus vymyslet,co by ti pomohlo dobýt baterky. Partner by měl převzít část tvých úkolů, abys mohla být večer odpočatější.
Máte aspoň občasnou možnost být spolu samy? Šoupnout malého babičce, tetičce, sestřenici z pátýho kolena? To pomáhá hodně, když člověk ví, že má třeba 2 hodiny a nemusí se bát, že se z pokojíčku ozve brekot zrovna v tu nejnevhodnější chvíli (to byl jeden čas u mě velkej problém, vůbec se mi nic nechtělo začínat, protože se malej vždycky probudil)
S druhým dítětem bych zatím možná ještě počkala. Ale ne vždy je to horší. Já jsem tedy s druhým dítětem získala víc energie, chuti na sex a vyklidněnosti. Bylo to tedy hlavně dáno tím, že prvního mám císařem a druhé jsem porodila přirozeně a cítila se jako bohyně. A císař byl pro mě jedna velká deprese, kdy jsem se cítila jednak zneužita, přefiknutá a hlavně jako moje selhání.

anonym_7dc248
25. led 2026

@bartk Bože přestaň kojit. Mám rocni, kojim jen jednou na spani, jsem vyspaná do ruzova a máme po hádkach.

hana_mikes
25. led 2026

Otázka taky je, proč ses vracela do práce, když chceš kojit a jsi unavená. Pokud to nebylo nutné a chtěla jsi to jen ty, tak by ses nad tím měla zamyslet. A když nechtěl ani to první tak proč ho tlačíš do dalšího? Za mě je to sobecké, promiň.

suzanna123
26. led 2026

@bartk já se mu vůbec nedivím, že další nechce. Nechtěl už první a po jeho narození šel evidentně váš vztah do kytek. Já chápu, že toho máš hodně a že malý je priorita, ale nemůžeš toho chlapa a vztah odložit na druhou kolej. Co se sexu týče, já bych taky od porodu radši spala, ale to, že nejsem na partnera nažhavená, neznamená, že sex nebude. Jednak si dovedu představit, jak by se cítil, za druhé chci zachovat tu intimitu mezi námi a ne být jen máma a táta. Jo, frekvence se trochu snížila, muž respektuje, že mám tu potřebu nižší, ale dávám si záležet, abych sex taky iniciovala a nebylo to, že mu jen dělám milost (což nedělám- to, že mi víc trvá než se do toho dostanu a musím se o něco víc soustředit, neznamená, že si to neužívám).
Za mě rada - neřeš teď druhé dítě, ale zkus se víc zaměřit na vás dva.

rebe
26. led 2026

Potřebuješ se vypovídat a aby tě někdo poslouchal. A posloucháš ty jeho? Ono to mluvení spolu je základ. Vlastně teda mnohem víc poslouchání. Jasně, že ti tady všechny rozumíme, je to mazce kolotoč a do toho ještě skákat kolem manžela. Ale on to teď taky nemá snadný. A když jde o sex, možná spíš než že by měl požadavky nabízí, že o tebe chce taky pečovat. Já s mrňouskama sex taky zrovna dvakrát neiniciovala, ale snažila jsem se neodmítat hned, dát tomu šanci, jestli chuť nepřijde - a muž se pokaždé postaral, abych tu chuť dostala.
A útoky na kojení se mi nečtou lehce, samozřejmě že kojení i po 2. roce dítěti hodně dává a prcek to evidentně potřebuje, když si o to tolik říká. Ale už to nepotřebuje, aby přežil, takže se s tím dá pracvoat. Já kojila jedno z dětí i pět let, a to díky omezení a pak zrušení nočního kojení. Když jsem se v noci vyspala, ve dne jsem klidně kojila dál. Popřemýšlej, co potřebuješ ty, klidně můžeš mít kojení i to, co potřeuješ.

ladasva
27. led 2026

@bartk To je naprosto normální, že po porodu klesne zájem. Jste vytížená, psychicky nemáte sebemenší zájem, mateřské povonnosti převažují a k tomu vyšší prolaktin, když kojíte. Pokud to nezvládáte sami, zkuste poradnu.

alice180
27. led 2026
@anonym_7dc248

@bartk Bože přestaň kojit. Mám rocni, kojim jen jednou na spani, jsem vyspaná do ruzova a máme po hádkach.

@anonym_7dc248 no jo kojení je zlo, jádro všech hádek... Příště bych si dotaz nebrala tolik osobně teda.