Jak pomoci se zácpou u miminka 2,5 měsíce na MM+UM?

pindruse15
28. bře 2016

Dobrý den,
chtěli bychom Vás požádat o radu. Naší 2,5 měsíční holčičku trápí zácpa a cca týden již neměla stolici. Je částečně kojená a u každého krmení dáváme 50 ml Nutrilonu + espumisan. Doktor nám říkal, že je normální až dva týdny bez stolice, ale všude jsme se dočetli, že je to pouze u plně kojených dětí. Malá je většinu dne spokojená, ale večer má bolesti bříška a kroutí se jak paragraf. Pravidelně cvičíme a masírujeme, ale zatím nechceme používat rektální rourku (použili jsem jednou před týdnem a od té doby neměla bobek). Před cca 14 dny jsme byli na očkování rotavirů a také jsme přešli z Nutrilonu 0 na 1. Co myslíte, že by mohlo pomoci? Změna nutrilonu? Může espumisan stavět stolici? Díky za rady. Ivana

lv
28. bře 2016

přidej probiotika, sobě i jí

hanih
28. bře 2016

Nám se na zácpu osvědčil heřmánkový čaj. Stačí pár lžiček a zabírá 🙂

yvoush
28. bře 2016

Jednorázově místo rourky Easy lax - heřmánkvoo ibiškové projímadlo. U syna stacilo jednou a od zácpy byl na dlouho klid.

jaja01k
28. bře 2016

Ja bych zkusila zmenit UM. Na Nutrilon jsem uz slysela dost stiznosti, ze po nem maji miminka boleni briska a zacpu.

lucienn5
29. bře 2016

Espumisan obsahuje účinnou látku, která pouze odvádí prdíky z těla ven, tudíž nepředpokládám, že by měl zácpu způsobovat. Ale ani úplně nevidím smysl, ty kapky podávat, když malá netrpí kolikou. Podle mě by bylo mnohem účinnější podávat nějaká probiotika pro úpravu trávení, aby se vše srovnalo do normálu (např. kapky ColiPrev) ... s Nutrilonem zkušenosti nemám, tak nemůžu soudit.