Vaše zkušenosti s Vileda Windomatic

konik_testuje27.4.2020

Naše uživatelky mohli týden testovat báječného pomocníka do každé domácnosti, který hravě umyje okna, zrcadla a poradí si i s rozlitými tekutinami. Díky ohebnému krku se dostane i do těžko přístupných míst. A co testovali?

Testovali a recenzovali Vileda Windomatic - ten byl vyvinut pro dosažení optimální kombinace sací síly a rychlosti pro mytí nejen oken. Perfektně odvádí veškerou vodu z různých povrchů.

Přečtěte si jejich recenze, názory a sepsané zkušenosti a nechejte se inspirovat. 🙂

Prozkoumejte i další produkty značky Vileda na oficiálním e-shopu: http://shop.vileda.cz/

---

Snadné uklízení s Viledou se maminkám moc líbí. 🙂 Otestovali jsme taky Vileda Easy Wring Ultramat a maminky nešetřily chválou. Jejich recenze jsou tady: https://i.modrykonik.cz/recenze_easy_wring_ultr...

A taky praktický plochý mop Vileta Ultramat TURBO: https://i.modrykonik.sk/vilea_ultramat_turbo

Nebo vás zajímá třásňový Vileda Easy Wring and Clean TURBO? Výsledky testování najdete tu: https://i.modrykonik.cz/recenze_easy_wring_and_...

Jak jsem testovala s Viledou

Takové klasické říjnové pondělí, 24., přesně dva měsíce do Vánoc. Chystám se pro starší dcerku do školky a v tom koukám, přistála mi pošta od Koník_testuje. Otevřu a šup, byla jsi vybrána na testování Windomaticu. Cožeto??? Úplně jsem zapomněla, že jsem pod příspěvek vůbec psala, natož abych doufala ve výběr🙂 Nadšení veliké, první velká „výhra“ v životě. Pak mi pomaličku začalo docházet, že budu muset umýt okna.


Nesnáším mytí oken. Proč jsem proboha chtěla něco na mytí oken??? A navíc na to mám jen týden. To mi to ani nevydrží umyté do Vánoc, vždyť ono to nevydrží ani do druhého dne! Cože? Já si to pak budu moct nechat napořád? Vánoce se opravdu předběhly🙂


Strašně jsem se na balíček těšila, ale čím déle nešel, tím víc jsem se netěšila, přeci jen je tu povinnost napsat recenzi do týdne. Další týden v úterý balíček dorazil. No a já najednou měla pocit, že musím okamžitě začít něco dělat. Ouha, ono se to musí nejdřív nabít. Cože? Tři a půl hodiny? Vrzla jsem nabíječku do zásuvky a šla si po svých. Nabito bylo večer a ano, nemohla jsem počkat do rána. Vzala jsem Windomatic na jedno z nejhorších míst. Takové testování ohněm, řekla bych. Máme v předsíni velké zrcadlo, prakticky nelze vyleštit, protože než doleštím jednu stranu, druhá už je suchá a tím pádem prakticky nerozleštitelná. Rozmyla jsem ho, zapla Windomatic a šup šup, bylo hotovo. Nenechává šmouhy. Tedy ne ty, na které jsem zvyklá, kde vidíte tahy rukou. Jediné, které nechává, jsou souvislé čáry tam, kde končí plocha stěrky. Na rozdíl od klasických šmouh jsou ale tyhle snadno rozleštitelné papírovou kuchyňskou utěrkou. Všechno trvalo cca tři minuty, oproti půlhodinové tortuře dříve.


Další den jsem šla mýt francouzské okno. A tam se Windomatic projevil jako můj budoucí nejlepší kamarád. Malá samozřejmě chtěla pomáhat, takže namočit hadřík, nevyždímala a šup s tím na okno. Veškerou vodu, kterou vylila na podlahu, jsem vysála Windomaticem, žádná role utěrek nepadla za vlast. A protože Mirinka je expertka na vylévání pití, do budoucna bude mít Windomatic čestné místo v seznamu pomocníků.


Klasický způsob, jakým jsem myla okna dříve- rozmýt, stáhnout obyčejnou stěrkou, po každém stažení otřít stěrku do látkové utěrky, otřít rám okna od steklé vody po stěrce, rozleštit okno půlkou role kuchyňských utěrek. S Windomaticem jsem nepoužila jedinou látkovou utěrku a na devět oken mi stačily tři papírové utěrky na doleštění. Při pořizovací ceně Windomaticu cca 1000Kč vs. 30Kč za roli papírových utěrek, se mi při četnosti mytí oken v naší domácnosti jednou za rok, vrátí kupní cena Windomaticu za… krásných třicet let😀

Ale teď vážně. Okna opravdu myju jednou dvakrát ročně. Hlavně proto, že způsob, kterým to v současné době dělám, je zdlouhavý. Pro srovnání- klasickým způsobem myju naše francouzské okno přes dvacet minut, dokud nejsem spokojená s výsledkem. S Windomaticem mi to zabralo necelých šest minut. To je obrovská úspora času. Času, který můžu strávit mnohem lépe a efektivněji, než je mytí oken. Věřím proto, že mi příště nebude dělat takový problém strávit hodinu mytím oken třeba jednou do měsíce, protože budu vědět, že to není práce na půl dne.


Celý týden jsem hledala způsoby využití, obcházela kamarádky a třídila si v hlavě, co všechno se dá udělat, co mi vyhovuje a co ne a nakolik se to shodne s přáteli.

Umyla jsem okna v celém domě. Několikrát jsem vysávala pití po Mirince nebo vodu z psích misek, do které jsem při vysávání strčila. Pokaždé, když jsem nasála šťávu nebo špinavou vodu, nechala jsem schválně Windomatic nasát větší množství teplé jarové vody, abych ho vyčistila. Vyleštila jsem jím indukční desku, umyla si kuchyňská dvířka, skleněnou digestoř, zrcadla v domě, skleněný stůl u kamarádky. Díky vysávání rozlitého pití jsem ušetřila desítky papírových utěrek a Windomatic se natrvalo přesídlil do špajzky, protože mě nebavilo šestkrát denně chodit na druhou stranu domu do technické místnosti, kam jsem ho uložila.

Abych to shrnula:

Windomatic je lehký, snadno ovladatelný, rozložitelný a omyvatelný. Má širokou stěrku, ohebnou hlavici, díky které jsem nemusela na stěrku tlačit, a druhý den mě tím pádem nebolely ruce. Má poměrně tichý chod. Na jedno nabití je uváděná doba chodu čtyřicet hodin (potvrdit nemohu, za týden mi jel dohromady tak šest, sedm hodin a opravdu funguje, takže potud v pořádku). Padne dobře do ruky. Eliminuje výskyt šmouh. Mnohostranné využití, nikoliv jen na mytí oken.


Našla jsem i pár nevýhod. První, které jsem si všimla, bylo umístění spínacího tlačítka. Když stírám, mám palec nahoře, proti ostatním prstům. I přesto, že mám poměrně malou ruku, Windomatic si palcem vypínám. Pokud dám palec dolů, do opačné polohy, vypínám ho prozměnu ukazováčkem. Za mě tedy nic moc, když se mi při jednom tahu Windomatic třikrát vypne. Třeba je to o grifu, ale stalo se to i kamarádce, jak ho automaticky chytila po svém. Další věc, Windomatic je poměrně vysoký, takže u zrcadel u podlahy, případně francouzských oken, nelze stěrkou svisle dojet až dolů k rámu. Windomatic se zasekne o podlahu a zůstane mi tak patnácticentimetrový pruh vody. Abych ho setřela, musím jet Windomaticem vodorovně a tady nastává to ale- jakmile toto udělám, přes průduchy, které vyfukují vzduch, začne kapat voda.

Každopádně- se svou četností mytí oken bych si Windomatic nikdy nekoupila, rozhodně bych našla víc možností, kam investovat tisíc korun. Připravila bych se tím ale o pomocníka, který se fakt hodí. Jsem ráda, že mě firma Vileda vybrala a já tak přišla na to, že bude u nás doma vítanou posilou a ostatním nevěřícím vzkazuju- nevěříte? Věřte!😀


P.S. Momentálně si brousím zuby na parní mop Vileda. Asi si v lednu udělám pozdního Ježíška😀


E.


#test_vileda2

Test Vileda

Na testování Vileda Windomatic jsem byla opravdu moc zvědavá, protože jestli něco opravdu nesnáším, tak je to mytí oken a pokud něco nesnáším ještě víc než mytí oken, tak je to přesně ta chvíle, když si po tom úporném mytí sednete, zasvítí sluníčko a na okně se objeví šmouhy. Jsem dost vytížená žena. Malé dítě, domácnost, práce a samozřejmě ve všem chci být dokonalá, ano snažím se být superženou, ale jelikož superžena nejsem ani zdaleka, tak uvítám každého pomocníka do domácnosti, který mi zjednodušší, zrychlý a zefektivní práci.

Tak a teď k samotnému testování. Na začátku moc chválím tým MK, protože odeslání balíčku proběhlo hned následující den, byla jsem o všem informována a to stručně, jasně a srozumitelně. Po rozbalení Windomaticu opravdu moc oceňuji jednoduchost zprovoznění. Nesnáším čtení návodů a složité sestavování. Windomatic jen vyndáte z krabice, nacvaknete horní část se stěrkou na rukojeť a dáte nabíjet ...pohoda bez velkého přemýšlení. Jak máte mýt s Windomatic okna je velmi důvtipně nakresleno na krabici (viz fotka), takže naprosto bez problémů.

První, co jsem s WM (Windomatic) umyla nebylo okno, ale stůl, zkrátka jsem ho nabíjela vedle konferenčního stolku , kde jsem si před tím při krmení malého odkládala opatlanou mističku s přesnídávkou, takže ty zaschlé sladké cákance na stolku mě praštily do oka a hned jsem se rozhodla WM využít a musím říct, že super. Mokrou houbičkou na nádobí jsem krásně setřela celý stůl a potom přejela WM a vše krásně čisté a suché. Stejně spokojená jsem byla i s použitím WM na lesklý nábytek, myslím si, že je to ideální pro maminky, které mají hladký lesklý nábytek a dědičky v tom věku, kdy tlapičkama špinávýma od čehokoliv na všechno šahají, na zaschlé skvrny jen sprej proti prachu a prachovka nestačí, takže se musí vzít mokrý hadřík nebo houbička a pak ja to mokré a dělají se šmouhy a musí se to ještě přeleštit...a to už je moc úkonů kvůli jedné obtisklé ručičce, takže tady WM opět výborný pomocník. Další spokojenost byla při použití na skla ve sprchovém koutě a dlaždičky.

Co se týče samotného mytí oken, tak jsem až tak nadšená nebyla. První věc, která mi moc chyběla byla integrovaná houbička. To mě vyloženě iritovalo. Kdyby z druhé strany stěrky byla houbička na mytí, tak by to dost ulehčilo práci....jednou stranou namočíte a umyjete a druhou setřete a odsajete... Takhle je to o tom, že si musíte donést kýbl s vodou a mycím prostředkem a hadrem/houbičkou a nejprve umýt okno a pak si vzít WM a setřít. V tu chvíli mi přišlo, že můj dosavadní systém alkoholového čističe oken ve spreji a hadříku nebo papírové kuchyňské utěrky , je o dost efektivnější....navíc jsem musela ,,přejet´´ okna WM dvakrát až třikrát a tak nebylo úplně bez šmouh...takže urychlení či ulehčení práce to rohodně nebylo... Samozřejmě je tu i možnost, že je chyba ve mě a nemám správnou techniku práce se stěrkou... Ale tady mě Windomatic vůbec nepřesvědčil... Nicméně nelámala jsem nad ním hůl a pokračovala v testování. Vyrazila jsem k mamce do krámu. Moje mamka má malý obchůdek s výlohou do ulice, takže zvenku jsou skla opravdu hodně špinavá. Tady jsem byla naopak nadšená. Dřív jsem musela omývat výlohu minimálně na třikrát a pak až vyleštit ,"načisto". S WM stačilo omýt jednou a potom vyleštit a hotovo. Takže vřele doporučuji WM do domácností, kde se okna hodně špiní... ve městě, okna do rušných ulic nebo třeba i na venkově v blízkosti polí, kde se práší atd...popřípadě do domácností, kde je hodně oken – francouzská okna, zasklené lodžie...do standartního panelákového bytu či menšího rodinného domku WM nevidím jako nezbytně nutného pomocníka.

Abych to shrnula: Na mytí lehce znečištěných oken mi přijde Vileda Windomatic absolutně zbytečný. Lepší je vyčistit a zároveň vyleštit čističem oken a suchým hadříkem. Dále bych jeho použití nedoporučila na zrcadla, kde prakticky nejde docílit absolutní "bezšmouhovosti". Oproti tomu na silně znečištěná okna, skleněné stoly, lesklý nábytek a sprchový kout bych Windomatic doporučila. Nakonec ještě zmíním, že je velmi odolný, několikrát mi spadl na zem a nic se nestalo. Takže já bych Vileda Windomatic dala 70 %.

#test_vileda2

Testování s Viledou - Windomatic

Už pár let zpět jsem si říkala, jak by bylo fajn pořídit si pomocníka na mytí oken. Od malička jsem nesnášela tu procedůru, vštěpovanou mi babičkou - horkou jarovou vodou umýt okna, rámy... Poté další vodu a smýt tím tu jarovou. Nakonec dětské pleny (ještě ty po mně) a těmi, s nějakým přípravkem, rozleštit okna. Peklo! Pleny už pouštěly chloupky, neustále jsem měla na oknech "kocoury" a příšerně mě to nebavilo. Tím spíš, když se musela mýt stará dvou okna - tedy dvojnásobek práce. Postupem času jsem si to usnadňovala a šulila to. Takže stačila jenom jedna voda, místo plen noviny...Nakonec voda se šamponem (super věc!) a teď, teď jsem díky #konik_testuje měla možnost splnit si svůj sen a pozvat si domů pomocníka! 🙂

Nedočkavě jsem vybalila Windomatic z krabice a dle návodu dala na 3,5 hodiny nabít. Manipulace s ním je jednoduchá, intuitivní a blbuvzdorná 🙂

Při prvním použití jsem nadšená, ale objevuje se i první "ale". Tím je pro mě nevhodně umístněné spouštěcí tlačítko. Automatickým úchopem mojí (evidentně levé) ruky si totiž přístroj neustále vypínám. Po pár minutách už si ale navyknu na trochu jiný způsob držení a v pohodě.

Windomatic perfektně odsaje veškerou vodu, nezanechává šmouhy a je rychlý a víceméně tichý.

Při mytí velkých zdrcadlových ploch na vestavěných skříních mi občas nechá čáru, kde končí stěrka. Nicméně není to nic tragického, nic extra viditelného a snadno se to rozleští třeba kusem papírové utěrky (záležitost na cca pět sekund). Na oknech to vůbec neřeším, tam to vidět není.

Myslela jsem si, že ho použiju opravdu jen na mytí oken. Ale ukázalo se, že Windomatic je mým věrným kamarádem každý den. Stále ještě totiž bydlíme ve starém domě, se starými okny s dvouskly, na kterých se sráží neuvěřitelné množství vody. A já tedy dvakrát denně nadšeně odsávám vodu, kterou automaticky z nádržky naliju na kytky na oknech 🙂 Je to WIN - WIN! My vidíme ven, kytky konečně nechcípou díky mé lenosti a neschopnosti je pravidelně zalévat 😀

                                              Naše běžně zamlžená okna, plná vody

Abych recenzi shrnula, uvedu přehledně následující klady i zápory, které lze na tomto pomocníkovi do domácnosti nalézt!

Klady:

  • Perfektní funkčnost
  • Výdrž baterie
  • Kyvná hlavice
  • Tichý chod
  • Mnohostranné použití (okna, rozlitá voda na podlaze, apod.)
  • Snadné ovládání

Zápory:

  • Postrádám teleskopickou tyč (pro ty, kteří mají velká a vysoká okna by tím mohlo odpadnout tahání židle, schůdků, ...)
  • V případě, že bude chtít stírat tak, že otočíte celý Windomatic vzhůru nohama, pak musíte mít úplně prázdnou nádržku na vysátou vodu. Tekla by vám totiž jinak větráčkem ven. (Např. domytí spodní části vestavěné skříně, nebo světlík u domu, apod.)
  • Nevhodně umístěné on/off tlačítko 🙂 (než si zvyknete a přeučíte se ho držet jinak)

Za mě rozhodně klady výrazně převažují. Velmi děkuji za možnost testování a výrobek rozhodně doporučuji! 🙂 Ušetří čas, nervy a nechcípnou vám kytky na oknech 😀

#test_vileda2

Jak „donutit“ matku dvou malých dětí umýt okna, aneb test Vileda Windomatik

Když mi bylo sděleno, že za svůj komentář obdržím na testování Vileda Windomatik byla jsem moc rada, štěstím bez sebe. Ale potom přišlo „procitnutí“ a mírná panika, že ty okna budu muset fakt umýt.

Uteklo pár dní a já jsem obdržela balíček s očekávaným domácím pomocníkem.                                       

V ten moment nastal mírný stres. Téměř každý den mi chodilo od koníka upozornění do kdy musím otestovat a napsat postřehy (Koníku, sice většina z nás je doma s dětmi a inteligence nám lehce klesá-mě určitě, ale zase ne natolik, aby jsi nás neustále upozorňoval…).

V období mezi doručením a začátek testování uplynulo několik dní. Protože děti vycítily, že chci dělat něco bez nich, tak během dvou dnů lehly s horečkami. Testování proto nepřicházelo v úvahu. Naštěstí teploty holkám pominuly a mohla jsem začít.

Musím říct, že jsem po vybalení pomocníka byla značně nedůvěřivá (v některých věcech jsem stará konzerva), ale co už, aspoň vyzkouším něco nového. Zrychleně jsem přečetla návod, zapojila přístroj do nabíječky a čekala co se bude dít. Po téměř čtyřech hodinách bylo nabyto a mohla jsem jít na věc.

Jsem zvyklá okna umývat alkoholovým přípravkem (okenou), ale použití těchto přípravku v návodu nedoporučují. To vidím jako drobné mínus. Už přes rok jsem okna nestihla umýt a bez čistících prostředků mi to šlo trochu hůře.  Po usilovném zdolání prvního okna přišla řada na vysavač. Nastalo milé překvapení. Můj nový pomocník krásně vodu z oken vysál. Dokonce jsem se pustila i do žaluzií (jejich umývání ze srdce nesnáším) a téměř jsem Viledu „líbala“.Podařilo se mi pohodově a rychle žaluzie umýt.

Po chvilce používání jsem zjistila, že mi po úplném zaschnutí na oknech zůstávají šmouhy, které jsem musela doleštit hadrem. Asi u třetího okna začala funkce gumové stěrky pokulhávat. Nebyla schopná pobrat všechnu vodu a tak opět došel na řadu hadr. Po každém tahu jsem gumu musela utřít suchým hadrem.  Umyla jsem asi pět oken v pokojích a přišly na řadu balkónové sestavy se skly téměř u země. U těchto oken mi nešel vysavač dotáhnout až dolů. Proto jsem vysavačem různě otáčela a snažila se do vysávat i zbytek. Po otočení se mi bohužel vylila nádobka a voda zatekla i do motorku. Toto jsem se dočetla v návodu, ale zkuste v zápalu boje myslet na návod. Naštěstí vysavač nepřestal fungovat a já mohla pokračovat v krasojízdě. Manžel ale, vzhledem ke klesající teplotě v místnosti, tak nadšený nebyl a dál mě odmítal fotit.

Na závěr mi zbyly menší okna v koupelnách a záchodě. Tady bych uvítala menší nástavec. Ten co se dodává s výrobkem je veliký a hůře se s ním manipuluje.

Ale abych nebyla jen kritická, tak musím pochválit celkem tichý chod. Bez problémů jej tedy můžete užívat, když děti spí.

Ve výsledku jsem měla okna umytá rychleji a k mé spokojenosti. Našla jsem pro vysavač místo v koupelně, aby v mezičase nezahálel, tak jej používáme na zástěnu po sprchování. Taky si umí poradit s větším množstvím vylité vody (naše malá je na to expert).

Potrženo sečteno:

- nutno mít u sebe suchý hadr na utření gumy

- nemožnost použít alkoholový přípravek

- hůře bere kraje a rohy

- pří manipulaci nebezpečí vylití vody z nádobky

- uvítala bych druhý, menší nástavec            

+ skvělý na žaluzie

+ ve finále rychleji umytá okna

+ tichý chod

+ velmi lehký

+ více možností využití v domácnosti (sprchová zástěna, vylitá voda, zrcadla…)

Děkuji za možnost vyzkoušet tento výrobek a manžel vzkazuje, že si testování podobných věcí máte nechat na jiné roční období.

#test_vileda2

Jak jsem myla okna s Windomaticem já

Okna se u nás doma myjí často. Opravdu VELMI často :o) Jejich mytí je pro mě podobně běžný proces, jako pro jiné třeba luxování nebo mytí podlahy. A protože na podlahu mám vysavač a mop, velmi jsem ocenila možnost vyzkoušet pomocníka na okna, na kterého jsem slyšela jen samou chválu.

Můj běžný způsob mytí je velmi jednoduchý – teplá voda se šamponem, jednou utěrkou

z mikrovlákna umýt, druhou otřít. Na oknech tak sice občas zůstanou lehké šmouhy, ale mně to nějak nevadilo. Můj způsob byl rychlý, efektivní a přes okna bylo aspoň vidět :o)

S Windomaticem je mytí oken podobně rychlé, jako byl můj způsob - oproti šmudlání tabulek utěrkou je ale výrazně efektivnější. Odstraní přebytečnou vodu, skla jsou hned čistá, nezůstává za ním žádná drobná nečistota (jako chloupky z látky nebo papíru) a okno vypadá ihned pěkně. Na první pohled působil jako skvělý pomocník, ale při detailnějším zkoumání jsem i na něm našla chyby.

Mezi nejzásadnější výhody patří rychlost, se kterou se okna umyjí. Je to opravdu mžik a skla jsou čistá. To jistě ocení všichni, kdo mají malé děti, velká zvířata, případně stejně jako já, pro jistotu oboje :o) Rychlost, se kterou dokážou čerstvě umytá okna upatlat je naprosto neskutečná a tak se mě často zmocňuje pocit marnosti a zoufalství nad ztraceným časem, který jsem utratila mytím oken :o) Dřív jsem řešila podobné „nehody“ papírovou utěrkou a sprejem na mytí oken. Tento způsob byl rychlý, ale zanechával po sobě stopy, takže jsem stejně dříve či později (většinou dříve), okna šla přemýt.

S Windomaticem jsem vzala houbičku, trošku jarové vody a měla jsem vyleštěno stejně rychle, ale mnohem líp. V tomhle je naprosto nepřekonatelný. 

Jeho další výhoda je mytí malých ploch a rohů. Na naše balkonová okna a vstupní dveře, které jsou složené z prosklených čtverečků jsem nic lepšího nikdy neměla – žádná špína v obtížně dostupných rozích, všude čisto :o) Na tohle bomba :o)

Na opravdu velkých plochách (jako třeba na výloze v práci) jsem zase ocenila to, že leštění plochy po použití bylo naprosto minimální a práci, kterou běžně dělám se stěrkou a kuchyňských rolí hodinu a půl jsem měla opravdu za pár minut. Umytí je perfektní, „doladit“ jsou třeba jen kraje a přechody. 

Údržba přístroje je velmi jednoduchá a rychlá, jde celý snadno rozebrat a umýt, nikde se nedrží špína ani stará voda. Je velmi lehký – umýt po sobě špinavá okna zvládnou i moje dcery, které by náročné leštění nedaly - a také až překvapivě tichý.

No a teďka ty nevýhody :o) Podle recenzí a informací na internetu jsem čekala naprostou bombu, která mi pomůže prakticky bez práce a úsilí. Bohužel tomu tak není. Mytí oken s Windomaticem je sice snadné a rychlé, ale pokud chcete mít okna perfektní a bez poskvrnky, stejně se leštění nevyhnete.

Za jeho největší slabinu považuji to, že si neporadí s nerovnostmi – gumou – na krajích oken a nechává za sebou pěnu. Při mytí velkých ploch je nutné po každém tahu přístrojem otřít gumu stěrky hadříkem nebo papírovou utěrkou, jinak zanechává při tahu šmouhu na okraji stírací plochy. Stále to ale není takový očistec, jako při běžném mytí.

Jeho další nevýhodou je vypínací tlačítko, které je šikovně umístěné tak, aby bylo snadno dosažitelné. Na druhou stranu, když si díky snadnému dosahu přístroj furt vypínám (nebo ho nepohodlně držím), taky to není žádná hitparáda.

Poslední věc je celková manipulace v ne zcela ideálních prostorech. Pokud myji zrcadlo uprostřed stěny, je mytí luxusní a připadám si, že nic lepšího není :o) Na naše zapuštěná okna v nikách je ale třeba větší manipulace, ohýbání přístroje a na posledních třiceti centimetrech nad parapetem už musím rukou dost kroutit. V návodu je napsané, že se mají spodní části takových oken mýt pohybem vodorovně, což jsem tedy zkusila, ale bylo to ještě víc nepraktické – voda z nádobky se nalila do motorku a pěna pak stříkala všude kolem. Navíc tam zůstala od rozdílného směru mytí šmouha a ta se musela rozleštit.

Celkově bych přístroj hodnotila 7/10. Nemyslím si, že by na mytí oken šlo vymyslet něco, co by práci usnadnilo víc (možná krom paní na úklid). Pokud bych přístroj dostala, bez hledání na internetu a recenzí, byla bych z něj zcela určitě naprosto nadšená. Na druhou stranu jsem měla vysoké očekávání a to mně v dost věcech zklamalo. Musím ale vyzdvihnout perfektní poměr rychlost/kvalita, se kterou okna umyje – v tom je nepřekonatelný. Myslím že je ideální tam, kde se okna myjí často (jako u nás).

Tam je celková úspora času a to, že okna vypadají dobře k nevyčíslení. Pokud někdo myje okna jednou za rok, myslím že se bez Windomatu snadno obejde :o) Já osobně bych si ho po vyzkoušení pravděpodobně koupila.

Po napsání recenze mi okny prosvitlo poprvé za posledních pár dní sluníčko. Ještě jednu věc musím napsat. Moje okna se lesknou!! Lesknou se tak, jak se nikdy za dobu co tady bydlím neleskla. Nevímjak je to možné, ale sleduju to naprosto ohromená :o) Opravuji tedy svojí recenzi.

                       #test_vileda2  Vileda Windomatic u mě získává 8/10

Je to tu!!Testování produktu Windomatic od Viledy

Testování produktu Windomatic od Viledy

Je 24. října a mě na koníka dorazí zpráva od uživatele konik_testuje. Zpráva začíná slovy: firma Vileda si Tě vybrala a dál ani číst nemusím!! No to je skvělé, poprvé v životě jsem něco vyhrála!!!! Balíčku už se nemohu společně se svou maminkou (u které jsem se synem byla na prázdninách) dočkat. 

U vybalování byl hlavním asistentem syn, který měl největší radost ze zelených ,,žížalek“ které si následně strkal do pusy 😀. Jako další mi zvědavě asistovala moje mamka. Která se slovy: ,,no já nevím, moc tomu nevěřím“ na produkt nevěřícně koukala. Z krabice vyndavám nabíječku a čtu návod: před prvním použitím 3,5hodiny nabíjejte.

Při nabití mě těší, že má produkt v místě držení světelnou kontrolku, která se při plném nabití zeleně rozsvítí. Ani ne tři hodiny a půl utekly a já už v ruce nedočkavě držím Windomatic a zapínám.

Ne moc hlučný zvuk mi naštěstí spícího pomocníčka nevzbudí. Čekala jsem tedy větší ,,rachot“ ….

Dřívější nezbytné pomůcky k mytí oken:

kyblík s vodou

přípravek na okna, nebo obyčejný iron

hadr na mytí

stěrka

kvanta papírových ubrousků, v horším případě noviny

Ano, opravdu mytí oken jak někde v pravěku 😀.! Už jen příprava na mytí oken byla horor.

Nynější pomůcky k mytí oken:

kyblík s přípravkem na okna

hadr

Windomatic

,,Jde se na to mami!“ křičím na maminku od balkonových dveří v obýváku. Dala jsem mamce přednostní právo na moji nemilovanou domácí práci. (bohužel jsem samu roztržitostí nevyfotila mamku v akci :-/)

Umyla balkonové dveře a už mi MÉHO pomocníka nechtěla půjčit. Ukořistila jsem ho až na poslední okno v kuchyni. Díky bohu že mě doma čeká 13oken,5 zrcadel, 2 skleněné stoly a zástěna do sprchy a litry vylitého pití .

Díky bohu? V životě by mě nenapadlo, že budu děkovat bohu za tolik nemytých oken.!!!!!

Doma jsem poctivě testovala, vše šlo jak po másle. Ten zvuk Windomaticu se stal denní rutinou. Protože máme doma francouzského buldočka a ten při každém napití z misky vylije víc, než má nakonec v břiše 🙂.

                                          Rozcvička našeho buldočka před mytím oken 🙂

Při manipulaci si nijak nemusíte všemožně kroutit ruku, protože tento pomocník má super ohebnou hlavici, která se pěkně poddá sklu. Nebolí Vás ruka, protože Windomatic je na svou poměrně vetší velikost celkem lehký. Manipulace s nádržkou na vodu je výborná a nikterak náročná. Pří naplnění, stačí jednoduše vyndat, vylít vodu, nasadit a pokračovat v čištění, na konci mytí je jen potřeba nádobku vypláchnout 🙂.

Během čištění mě ovšem zarazila jedna věc, při obrácení Windomaticu do vodorovné polohy, vytéká mřížkami které jsou na obou stranách voda. Po důkladném přečtení návodu jsem ale zjistila, že výrobce na tento případ upozorňuje a doporučuje před vodorovnou polohou přebytečnou vodu vylít.

Trošku ztuha jde vyjímat stěrka, ale přisuzuji to tomu, že je výrobek úplně nový.

                                                          Červeně svítící kontrolka 🙂

+

ušetřený čas

nebolí Vás ruka z věčného leštění

mytí oken už není strašák

Windomatic je lehký

ušetření peněz za papírové utěrky

tichý chod

flexibiní stěrka

po rozložení skladný

líbivá typická barva pro Viledu- červená

modrá nádobka (kdyby byla čirá, trefil by vás šlak ze špinavé vody)

-

tuhé vyjímání stěrky

tekoucí voda přes průduchy

vyšší cena

chybí české popisky na krabičce

Video s recenzí nadete zde: https://www.youtube.com/watch?v=ZYJtAH0blTU

Omluvte prosím mou nervozitu 🙂.

A prostě MUSÍM podotknout, že video ,,v akci při čištění" mě rozšířilo víc než obvykle 😀!

#test_vileda2

Jsem moc ráda, že jsem byla vybrána a měla možnost testovat Windomatic 🙂

Ještě jednou za možnost děkuji 🙂.