Jak úředně ověřit podpis na poště?
Ahojky,nevite prosím někdo,jak nechat úředně ověřit podpis na poste?Vím, že zaměstnankyně na ten papir s podpisem vždy ještě něco lepí a poté také podepíše.Nevíte,co na ten list lepí?Děkuji za odpověď.
@leymea vidim zze sme na tom ppdobne 😀
@vineta ale podpis na plne moci zase musí být úředně ověřeny, takže si paní zakladatelka moc nepomůže ;)
@veroniquecz To jo, to jsem psala výš 😉. Hlava 22, no
@sebestka Přesně tohle je důvod, proč je lepší chodit k notáři.
To není plná moc k ověření, ale k podpisu. Tj. podepisuje zástupce, ověřuje se podpis zástupce, nikoliv zastupovaného. Je to naprosto běžná věc a divila bych se, kdybys nikdy nic takového neověřila, jen sis toho nejspíš ani nevšimla.
My teď na poště ověřovali podpisy za 1200 :DDD ale šlo vidět, že to pán nedělá poprvé a hezky mu to odsýpalo...
@vineta no pokud by byla plna moc prilohou, coz me obsah vlastne nezajma tak me jako overujicimu je jedno kdo se podepisuje. Ja overuju jen podpis toho dotycnyho, kterej stoji predemnou, kterej se podepsal ci uznal za vlastni. Takze me vlastne nejaky zastoupeni nezajma. Je tam podpis zmocnence, ja text nectu, zmocnenec je predemnou a predklada OP, takze neresim a overim podpis. Takhle to myslis?
Já takhle ověřovala podpis a ženská to na poště dělala poprvé, že jsem tam s tím strávila půl hodiny než se dotelefonovala na vedení jak se to dělá. Nepochopim.

@sebestka Normální zastoupení na plnou moc dle občanského zákoníku. Smlouvu podepisuje zmocněnec za zmocnitele.