icon

Jak úředně ověřit podpis na poště?

hanule112
21. srp 2017

Ahojky,nevite prosím někdo,jak nechat úředně ověřit podpis na poste?Vím, že zaměstnankyně na ten papir s podpisem vždy ještě něco lepí a poté také podepíše.Nevíte,co na ten list lepí?Děkuji za odpověď.

Strana
z3
vineta
22. srp 2017

@sebestka Normální zastoupení na plnou moc dle občanského zákoníku. Smlouvu podepisuje zmocněnec za zmocnitele.

michalusenka
22. srp 2017

@leymea vidim zze sme na tom ppdobne 😀

veroniquecz
22. srp 2017

@vineta ale podpis na plne moci zase musí být úředně ověřeny, takže si paní zakladatelka moc nepomůže ;)

vineta
22. srp 2017

@veroniquecz To jo, to jsem psala výš 😉. Hlava 22, no

leymea
22. srp 2017

@sebestka to ne 😉 bez zkousky to nesmi nikdo delat, kdyz vyjmu starostu 😀

sebestka
23. srp 2017

@vineta já bych takovému člověku legalizaci neudělala a může mít plnou moc, jakou chce. O plné moci v zákoně ohledně legalizace nic není a tohle bych si na triko nevzala.Mě teď "nezajímá" jiný zákon, než zákon o vidimaci a legalizaci.

vineta
23. srp 2017

@sebestka Přesně tohle je důvod, proč je lepší chodit k notáři.
To není plná moc k ověření, ale k podpisu. Tj. podepisuje zástupce, ověřuje se podpis zástupce, nikoliv zastupovaného. Je to naprosto běžná věc a divila bych se, kdybys nikdy nic takového neověřila, jen sis toho nejspíš ani nevšimla.

kami1984
23. srp 2017

My teď na poště ověřovali podpisy za 1200 :DDD ale šlo vidět, že to pán nedělá poprvé a hezky mu to odsýpalo...

sebestka
23. srp 2017

@vineta já chápu jak to myslíš, přesto bych to neudělala.

vineta
23. srp 2017

@sebestka Ok, tak rozhodně je lepší neověřit, když si nejsem jistá, než naopak

leymea
23. srp 2017

@vineta no pokud by byla plna moc prilohou, coz me obsah vlastne nezajma tak me jako overujicimu je jedno kdo se podepisuje. Ja overuju jen podpis toho dotycnyho, kterej stoji predemnou, kterej se podepsal ci uznal za vlastni. Takze me vlastne nejaky zastoupeni nezajma. Je tam podpis zmocnence, ja text nectu, zmocnenec je predemnou a predklada OP, takze neresim a overim podpis. Takhle to myslis?

lenisek35
23. srp 2017

Já takhle ověřovala podpis a ženská to na poště dělala poprvé, že jsem tam s tím strávila půl hodiny než se dotelefonovala na vedení jak se to dělá. Nepochopim.

vineta
23. srp 2017

@leymea Přesně

leymea
23. srp 2017

@vineta ono to znelo slozite, ale pritom je to logicky 😀

leymea
23. srp 2017

@lenisek35 holt mela strach 😀

lenisek35
6. říj 2017

@leymea No mě by spíš bylo stydno, že dělám práci kterou ani neumím, nechápu, proč i když je to malá pošta a úkon nabízejí tak jak je možný, že to neumí.

leymea
6. říj 2017

@lenisek35 nemelo by se to stat 🙂

Strana
z3