icon

Neschopenka-vystavení dopředu. Dá se to?

hezz17
8. dub 2020

Může lékař zítra (Ve crvrtek) vystavit neschopenku, která bude začínat až v úterý? Po svátcích?

klea81
•
8. dub 2020

Spíš se to dělá až 3 dny zpětně, dopředu jsem neslyšela, ale já měla neschopenku jen jednou za život 😃

hezz17
autor
•
8. dub 2020

@klea81 jo, tak taková odpověď mi moc nepomůže😀

klea81
•
8. dub 2020

@hezz17 podle mě stejně univerzální odpověď není, buď ti doktor vyjde vstříc a nějak to udělá a nebo ne

winkpink
•
8. dub 2020

@hezz17 U elektronicke neschopenky uz to bohuzel nelze. Doktorum umozni system jen 3 dny.

hezz17
autor
•
8. dub 2020

@winkpink dobře, díky🙂

lachtanice86
•
8. dub 2020

Ne

leniczka23
•
9. dub 2020

Ne dopredu to nejde

alilali
•
9. dub 2020

@hezz17 Ne, vystavit ti ji doktor může zpětne 3 dny. Pokud začínáš v úterý, kdy už je normální pracovní den, tak si ji stačí ten den vyřídit přeci.

cikitkapb
•
9. dub 2020

@hezz17 nemůže. Tolerujeme pouze 1 den.

cikitkapb
•
9. dub 2020

@klea81 neudělá. Systém ho nepustí. A i kdyby to chtěl občurat, vymluvit se na nefunkčnost systému a vypsat to na papír, musel by pak vystavit opravné hlášení, kde by ty datumy musel spravit. Je s tím zbytečná práce pro doktora.

cikitkapb
•
9. dub 2020

@winkpink ano jen 3 dny, ale zpětně... ne dopředu. Stejně jako je při ukončení pustí 3 dny dopředu, ale ne zpětně.

hezz17
autor
•
9. dub 2020

@alilali no to sice jo, ale ošetření do té doby nepočká.

@cikitkapb obcurat nic nechce, jen se ptám, jestli to lze.

drakenn
•
9. dub 2020

Nelze!

handulkak
•
9. dub 2020

Moje dr to udělala omylem. Proste naopak. Účetní si toho nevšimla. Až OSSZ chtělo vyjádření proč. Čekala jsem na vyplacení dva měsíce. Takže to nelze.

cikitkapb
•
9. dub 2020

@hezz17 A jak souvisí ošetření s neschopenkou?

hezz17
autor
•
9. dub 2020

@cikitkapb úplně jednoduše. Prostě kotník spatnej, ten do úterý nevydrží. Do práce se s ním chodit nedá, ale sedět na chatě jo. Takže by rád pn až od úterka a ne aby musel sedět celé svátky doma. Stačí?

cikitkapb
•
9. dub 2020

@hezz17 a on ten dotyčnej má jít o víkendu do práce? Protože i kdyby to udělat šlo, tak je i pro zaměstnavatele podstatný datum "neschopen práce od“. Takže by ty dne předtím stejně neměl omluvený. Jinak tomu už asi nerozumím.

drakenn
•
9. dub 2020

@hezz17 musí tedy k lékaři ještě i v úterý, pro tu neschopenku. Nebo si nechat vystavit pn na adresu chaty na pár dnů a pak adresu změnit. Ale to by musel mít hodně tolerantního lékaře, aby po pár dnech měnil bydliště na pn..

hezz17
autor
•
9. dub 2020

@drakenn no, to právě není 😀

hezz17
autor
•
9. dub 2020

@cikitkapb jasne ze by mel omluveno az od pondělí. Ale pn, včetně (ne)vychazek už ode dneška.

alilali
•
9. dub 2020

@hezz17 Pokud je neschopn práce, tak má sedět doma. ;) Nemocenskou si může napsat i na adresu kde je chata a pak změnit až bude doma.

hezz17
autor
•
9. dub 2020

@alilali no to jsem přesně potřebovala vědět, že zd5avy člověk s úrazem ma sedět doma 👌

ee.liska
•
9. dub 2020

@hezz17 nechat se ošetřit dnes, ale pro neschopenku si zajít až v úterý 🙂 Prostě dnes si myslím, že práci zvládnu, ale v úterý je mi jasné, že to nedám

ivis_b
•
9. dub 2020

Ja byla posledne u doktorky ve ctvrtek odpoledne, po praci, neschopenku jsem chtela od patka. System e-neschopenka ji to neumoznil vystavit. Ale normalne si to napsala na papir a vystavila mi ji druhy den, nikam jsem znovu nemusela.