Neschopenka. Napíše praktická lékařka nebo gynekolog? A co vycházky?

kate_25
1. říj 2020

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat ohledně neschopenky zda někdo nevíte něco blíž...
Dělám chuvu 3 klukům , dva chodí do školy a 3 začal chodit do školky..nedávno jsem otěhotněla. Nemám ještě tehotenskou průkazku, za to mám nevolnosti.. dneska jsem to řešila s vedoucí a ta mi nabídla neschopenku s tím,ze když mi bude lip mužu do práce přijít a později neschopenku zrušit.
Moje otázka ale zní , muže mi napsat neschopenku moje praktická lékárka nebo jen gynekolozka? A jak je to s vycházky , musím mít nebo nejsou omezené vůbec?
Rozhoduju se jestli neschopenku přijmout nebo ne.... ale díky zodpovědnosti ,které vůči malému každý den mám , včetně řízení auta když ho vozim mi asi nic jiného nezbyde , jelikož mám nevolnosti opravdu cely den.
Moc dekuju za odpovědi!

mimi1004
1. říj 2020

Neschopenka se nenabízí jako jablka na trhu a nerozhoduje o ni zaměstnavatel ale lékař na základě zdravotního problému. A vycházky jsou 6 hodin denně.

mourovatakocka
1. říj 2020

@kate_25 Promluvila bych si spíš s gynekologem, přece jen teď u něj budeš pečená vařená 😀 Je super, že máš zaměstnavatelku, co chápe, jak super umí nevolnosti být 😨 Ať je brzo líp.

kate_25
autor
1. říj 2020

@mimi1004 já přece netvrdím něco takového. Já jen říkám ,ze mi nabídla ,ze ji to nebude vadit pokud to pro mě bude lepší řešení. Samozřejmě budu vše řešit se svým lékařem.

kate_25
autor
1. říj 2020

@mourovatakocka jooo je to maminka 3 kluků tak asi má pochopení 😊naštěstí!! 🙏

tasimia
1. říj 2020

Já měla nevolnosti taky a přesto jsem pracovala do pátého měsíce a to dvanáctky.

tasimia
1. říj 2020

Když kolikrát čtu proč tady některé chodí na PN a ještě dobrovolně žasnu, já musela v pátém měsíci a ta nuda doma, hrůza. A tady se chodí dobrovolně jak na běžícím pásu.

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia Tak tazatelka nejde na PN dobrovolně, ale kvůli zdravotním potížím. Kvůli čemu jinému by měla jít na PN, když ne kvůli zdravotním problémům?

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki jo tak já nevěděla, že nevolnost, kterou má každá druhá je zdravotní problém 😉.

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia No asi je, když jí to znemožňuje normální fungování.

klchudik
1. říj 2020

@kate_25 ahoj, šla jsem na neschopenku že stejného důvodu. Zle mi bylo v práci a při kontaktu se zákazníkem jít si ulevit fakt nejde. Zeptala jsem se na to na gyn a absolutně bez problémů. Vycházky jsou na 6 hodin denně a je na tobě, jak chceš, aby ti je napsali, jestli dopo, odpo, vcelku nebo rozdělene. Jinak může ti ji napsat jak gyn tak i praktická. 😊
Přeji ať tě to brzy přejde

hankaviki
1. říj 2020

Se mi líbí, jak jsou mnohé ženy, když dojde na téma neschopenka v těhotenství, nelítostné a přísné.

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki ále ty. Nemůžeš očekávat, že vždy tady budou jen souhlasné komentáře, všimla sis někdy, že tady na tomhle fóru je těhotenství automaticky vstupenkou na PN? Místo toho aby se většině případů zaměstnavatel řídil podle zákoníku práce? 😉

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia Ano, všimla. Ale myslím, že zrovna tenhle případ to není.

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki samozřejmě, zakl.se neptá na svolení či má jít nebo ne, stejně si udělá svoje. Pro mě prostě nevolnost není důvod.

misina321
1. říj 2020

@kate_25 Ahoj, já tě naprosto chápu. Vypadá to, že máš i dost zodpovědné zaměstnání, tak se nedivím, že nad tím přemýšlíš. Není to sranda, když se člověku udělá velmi zle v silničním provozu,ještě s cizími dětmi v autě. Já jsem na neschopenku musela taky, napsal mi jí gynekolog bez problémů. Vysvětlila jsem mu, že nejsem ani schopná bezpečně těch 20 minut do práce autem dojet. První týden jsem se snažila s tím bojovat a do práce chodit, pracuji v kanceláři, ale stejně jsem polovinu pracovní doby jen čuměla a přemýšlela jestli půjdu zvracet nebo ne. Pak mě chytlo takové ranní zvracení, že bych ani nedošla k autu a už mi došly sickdays i dovolená. Na neschopenku jsem nechtěla už jenom kvůli penězům, ale prostě to jinak nešlo :( Po dvou týdnech jsem se pak v práci domluvila na homeoffice, můžu aspoň chodit blít na svůj záchod a nemusím řídit auto. Že jsou tady někteří chytří, jak chodili do práce... Gratuluji, že máte to štěstí a zvládali jste to lépe. Taky bych si přála, aby to tak šlo 😑 Ale bohužel si příroda pro každého naplánuje něco jiného.

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia tak to už zhodnotí lékař a ne ty. Já si pod pojmem nevolnost představím, zvracení, nebo pocit na zvracení, motání hlavy, pálení žáhy, atd. a s tím asi člověk je práce neschopný, nebo aspon ne v plném rozsahu,

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki samozřejmě ja nejsem lékař. Ale věřím, že toho se bát nemusí, lékaři dávají PN poslední dobou snad na vše hlavně, že jsou body 🙂.

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia ty jsi tady náhrada za Sudého lichožrouta?

tasimia
1. říj 2020

@misina321ano příroda. Pro mě si nachystala teda zážitek, zvracela jsem i dva dny v kuse, vše co jsem snědla šlo ven..o volnu jsem byla ráda, že ležím, kbelík u hlavy. Nedostala jsem do sebe nic. Ale holt bohužel, máme hypo atd. Takže jsem musela zatnout zuby a ten první trimestr vydržet.

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki prostě s tím nesouhlasím, to musím být hned náhrada, jen proto, že tady nekašparkuji?

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia jsi prostě superžena a supertěhule. Jsi vzorem nám všem.

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia A s čím nesouhlasíš? že když je někomu blbě tak nejde do práce? co je to za blbost?

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki to bych zase neřekla.. taky to pro mě bylo těžký.

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki ježkovi oči 🙉🙈.. hele vzdávám se, odcházím 🙂

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia A kdyby sis odmyslela to těhotenství a někdo by řekl, že zvrací a je mu blbě, kvůli tomu, že něco blbýho snědl (salmonela), tak bys ho taky hnala do práce a snižovala jeho obtíže? já jen, jestli jsi tak přísná na všechny nebo jen na těhotné

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia to bude nejlepší

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki nepokládej mi další otázky, svůj názor na tohle nezměním. 🙈🙉 A jestli se ti to nelíbí, tvoje věc.

hankaviki
1. říj 2020

@tasimia Jo, nelíbí se mi to a je to moje věc.

lucca35
1. říj 2020

Já nezvracela ani1,zle mi bylo,ale enormní únava a spavost. PN jsem dostala hned,kdyz Mudr slyšel astma, práce mezi cca 70lidma, dojíždění, věk a doba snažení se o mimi. Za mne zvracet a chodit do práce nepředstavitelné, moje práce neumožní kdykoliv odejít na WC byt na 5min. Neřešila bych ve vašem případě a sla,nez aby se z nedbalosti něco stalo svěřenému dítěti v práci! Sama bych vám své dítě nenechala

tasimia
1. říj 2020

@hankaviki ámen! ♥️

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru