Taky některá z vás naletěla na vsevakci.cz? Jak se bránit?

mku
18. čer 2018

Je tu nekdo? Delala jste nektera neco proti jejich nekalemu jednani?

xxx3d
18. čer 2018

@mku ahoj,
vševakci mě minulo, naletěli jsme jinde, rozbalenézboží, mysleli jsme, že je to odnož rozbaleno, no prostě... pokud je někde, že nezasílají na dobírku a ta stránka mi není známá, tak se tomu obecně dost bráním, prostě to neobjednám. Rozbalené zboží v popisu měli, že zasílají na dobírku, dokonce si můžeš vybrat dopravce, všechno vypadalo oukej. Až na to, že v posledním kroku objednávky možnost zaslat na dobírku chyběla, objednávali jsme agregát na chatu, manžel jej chtěl, tak že to risknem… a riskli, čtyři tácy vyletěli komínem.
Bylo jich víc, těch napálených a někdo z nich to dal na policii, která to vzala do šetření, po roce a chlup si pozvali i manžela coby poškozeného k výslechu. Obávám se, že peníze nám to nevrátí. Takže to je moje zkušenost. Nemilá.

jankana13
18. čer 2018

Jak postupovat v případě, že na nějakého podvodníka narazíte?

Okamžitě odstupte od kupní smlouvy a vyžádejte si vrácení peněz. Ty by vám měly být zaslány do 30 dnů.
Pokud jste si jisti, že jste byli podvedeni, neotálejte s trestním oznámením, které můžete podat na Policii ČR nebo Státním zastupitelství (buď písemně, nebo ústně).
Připravte si všechny materiály, např. emailovou komunikaci, potvrzení o zaplacení zboží.
Pokud víte o dalších postižených, spojte se s nimi nebo na ně upozorněte policii, protože pro spáchání trestného činu podvodu je nutné způsobení škody alespoň 5 000 Kč.
Pak už musíte nechat jednání na policii. Více na: https://finexpert.e15.cz/podvodne-internetove-o...

jankana13
18. čer 2018

Též jsem narazila, ale na jiném eshopu, bylo nás více a také jsme podávali trestní oznámení, peníze nejspíš neuvidím , ale aspoň bude někdo potrestaný. Nedávno mi přišel dopis od PČR že obviněný byl zavřen a musí uhradit škody - no moc tomu nedávám ale.....

mku
autor
18. čer 2018

No u me jde o blby ctyri stovky, ale kdyz takhle napali lidi vic tak se nekdo ma... na vraceni penez cekam uz dva mesice... dnes jsem psala na coi, tak uvidim co oni na to...

viki999
18. čer 2018

@mku Nachytala jsem se takhle asi před 7mi lety.. dodnes není dořešeno, panáček byl v Dominikáně... nahrabal si cca 1,5 milionu.. taky tam byli lidi co měli "jen" 4 stovky..

mku
autor
18. čer 2018

@viki999 takze on uz takhle jede tolik let a neda se s tim nic delat a dal podvadi lidi???

anetka9
18. čer 2018

@mku
@jankana13 Oni sice při troše dobré vůle odsouzeni jsou, ale jsou to tresty typu podmínka apod. s tím, že jsou povinni k náhradě škody, jenže v té době už dávno ty peníze nemají, jsou nemajetní a můžou to dělat klíďo dále, než si zase bude někdo stěžovat a policie zasáhne..takhle to jde pořád dokolečka, do vězení nechodí. Jinak taky mi jeden podobnej "dluží" přes 4 tisíce..ty už ale samozřejmě nikdy neuvidím a to mám dva pravomocný rozsudky🙂

viki999
18. čer 2018

@mku Těžko říct, zda to dělá dal, je na svobodě, takže může.. zatím nebyl žádný rozsudek.. A stejně i když bude, kdo ho donutí vrátit se z té Dominikany.. je to přesně jak píše
@anetka9

xkalisto
18. čer 2018

Chápu že se někdo musí chytnout, ale zásadně nenakupovat na shopech které nemají slušné recenze na zbozi.cz nebo heurece.

Ty prachy se pak pořádně zpátky vytáhnout nedají a můžeš tak leda na PČR.

budouci_maminka
18. čer 2018

Holky a platily jste to skrz elektronicke bankovnictví? Tam je pojištění že zákona, můžete žádat banku o vrácení peněz...nam takhle vraceli peníze za letenky od Sky europe (nebo jak se jmenovala ta letecká společnost co před cca 7 lety krachla)

jankana13
19. čer 2018

přes bankovnictví jsem to tenkrát platila, ale tohle slyším poprvé ( proč by mi měli vracet peníze, když to je moje chyba)

zavodnice
19. čer 2018

@jankana13 Je to pravda. Když tě někdo podvede, platis kartou a máš to jak dokázat, banka je povinná to řešit a peníze ti vrátí.

jankana13
19. čer 2018

to jsem opravdu netušila, no pro mě už je asi pozdě, pro příště budu vědět (snad žádné nebude), ale @mku má jěště šanci penízky vidět

iulia
19. čer 2018

vloni jsem se nechala zlákat na nízkou cenu granulí Brit na eshopu, kde prodávali ledacos od pamětních minci až po granule pro psa. Jak již píšou holky - platba jen převodem. Majitel eshopu mi nezvedal telefon a když zvedl, tak okamžitě položil. Na maily nereagoval. Tak jsem mu psala esemesky a po dvou měsících mi přišlo těch 3000Kč zpátky na účet, které jsem patřičně obrečela.

mku
autor
19. čer 2018

@zavodnice jenze jak dokazu ze je to podvod?

zavodnice
19. čer 2018

@mku Stačí ti mailová komunikace, že jsi vyzyvala obchodníka, aby ti poslal zboží nebo vrátil peníze. Důležité je, že jsi podnikla nějaké kroky. Dal už to bude řešit reklamaci oddělení banky.

sadrovnik
23. led 2019

@mku DOBRÝ DEN, MOJE KAMARÁDKA SI V ŘÍJNU 2018 OBJEDNALA NĚJAKÉ ZBOŽÍ U TÉTO POCHYBNÉ FA A DO DNEŠNÍHO DNE TJ. 23.1.2019 NEMÁ ANI ZBOŽÍ ANI PENÍZE !! HLAVNĚ DOPISOVÁNÍ SE SOUDRUŽKOU SVOBODOVOU JE NA ÚROVNI !! S ŽÁKEM PRVNÍ TŘÍDY ZVLÁŠTNÍ ŠKOLY SE DOMLUVÍTE LÉPE NEŽ Z TOUTO SOUDRUŽKOU !!! CO MI KAMARÁDKA ŘÍKALA TAK BUDE PODÁVAT STÍŽNOST NA ČOI A TAKÉ BUDE INFORMOVAT MEDIA A NĚCO S BANKOU O VRÁCENÍ PENĚZ. TAK DRŽÍM PALCE AŤ UŽ NĚKDO KONEČNĚ TĚM PODVODNÍKŮM POŘÁDNĚ PLÁCNE PŘES RUCE !!!
TAK JESTLI MOHU DOPORUČIT TOMUTO ESHOPU SE VYHNĚTE VELKÝM OBLOUKEM !!!!!

mku
autor
23. led 2019

@sadrovnik ja to na coi davala a nepomohla jsem si nic