Jaké jsou vaše hobby?
Zeny, napada me oddechove tema - jake mate hobby? A drzite se jednoho koryta nebo to stridate a zkousite nove? Ja dva a pul roku zpet propadla hackovani, vydrzelo mi to intenzivne rok. Pak jsem presla na siti (strasne navykovy a drahy konicek), ale pote, co jsem obsila syna od hlavy az k pate jsem si dala pauzu. Nasysleneho materialu k hackovani ani siti nemam nikterak mnoho a stroje (jo, koupila jsem si rovnou dva nove) mi vydrzi do konce zivota a jeste je treba nekomu predam. Ted na me jde akvarelova malba a na eshopu na me vyskocila opet neprilis nizka suma (proti siti je to jak kapka v mori), tak si rikam, jestli jsem blazen nebo co, ale potrebuju se nejak realizovat i mimo deti. K tomu se snazim na sobe makat po fyzicke strance, ovsem potrebuju i tvorit. Jak jste na tom vy?
@martiniquest Hodne me bavi cteni v posteli a cteni v kavarne. To je muj veliky konicek 🙂 Ale jinak z tech aktivnejsich snowboarding, ten delam 22 let uz, turistika, drive i lezeni, ale uz se bojim, tak delam jen doprovod a obcas jistim ze zeme, scrabble (drive jsem hrala zavodne), kultura, zejmena muzika (rock, klasika, jazz) a film/divadlo, IT vseobecne vcetne vrtani se v Linuxu, audiovizualni technika a technika/technologie jako celek.
Nejsem typ na rucni prace a vareni, to neovladam vubec.
@maaaadlaaaaa Ja vim. Uz mam doma nekolik let Umton a vcera jsem objednala White nights 😆
Ctu, hudba a sport. Nejvetsi hobby jsou ale me deti.
Mám 3 koně 🤣 takže "koníček" jak hrom... prvního jsem si koupila 14 let zpátky... A jestli si myslíš, že tvůj koníček je drahej, tak tě ubezpecuju, že platíš zlomecek toho, co já-a to ať děláš cokoliv 🤣🤣🤣🤣
@sudylichozrout Ty jsi taky z htf nebo z peďáku? Mě úplně filozofie nebrala, ale ona uměla zaujmout.
@anetka1701 To si dovedu predstavit. Byvala kolegyne mela jednoho a z te sumy za mesic jsem odpadla. Ja mam asi jen vycitky skrz to, ze nevydelavam a dopravam si. Na druhou stranu, presne na toto jsem si pred rodicakem nasetrila pekny polstar a za 4,5 roku na nej jeste skoro nesahla 😆
@sudylichozrout Obdivuju ženské s IT mozkem 😉😆 Jak to u vás funguje, když nevaříš nebo vaříš a nebaví tě to? Naprosto chápu, že to není pro každého, u nás dřív vařil chlap, když jsme byli bez dětí, až na první mateřské mě to chytlo a teď to řadím ke svým oblíbeným činnostem.
Ja mam koníčků strašně moc! Miluju cestování, v ČR i ve světě. V koronacasech jsem nešťastná, doma mě to neba. I díky tomu cestování mi asi nikdy nebude stačit běžných 5 týdnů dovolené, to mi přijde strašně svazujici. A tak se zatím nechci pracovně příliš vázat. Taky miliju sport (léto kolo a turistika, v zimě běžky, průběžně běh...) a dřív jsem hodně lezla po skalách. Teď hodně čtu a učím se ŠJ. A maluju mandaly.
@martiniquest mít konicek je strašně moc důležitý... Je úplně jedno CO děláš, ale prostě je pptreba mít něco co tě baví a naplňuje...
@anetka1701 Taky si myslim
@la_amanita Stoj na hlavě, to bych taky ráda zkusila, v čem tkví příprava?
Ja rada čtu, rada bych mela vice casu na jógu a dokud jsem nemela dite a problémy s nohou, opravdu rada jsem chodila na ruzne tury. Bylo celkem jedno kam, hlavne ze jsem sla. Az bude mala chodit a ja se zbavim tech problemu s nohou tak doufám, ze se k tomu zase vratim a dcerka bude ťapat se mnou. No a posledni konicek, ktery se moc nesetkava s pochopenim je chov mravencu 😀 o tom bych mluvila roky, takže staci jen tak kratce 😀
Moje celoživotní hobby a vášeň je čtení. Tomu jsem věrná už od 12let. A k tomu také vždycky něčemu propadnu. Jeden čas jsem malovala, pak pletla, k tomu vždycky nějaký sport (před těhotenstvím jsem si zamilovala fitbox, skvěle to ze mě dostane negativní energii - obzvlášť když si člověk může představit něčí obličej 😁). Teď na mateřské jsem se vrhla na pečení, mám to jako takovou formu terapie 😁
U mě je kůň číslo jedna suveréně sport. Každej den potřebuju minimálně hodinu sportovat, jinak jsem frustr a protivná🙂). Hodně běhám, doma teď střídám tabatu, trx, piloxing apod., většinou doplním jógou, mimo koronu i předcvičuju všechno možné🙂. A pak kultura, před pandémií jsme byli zvyklí chodit 2x- 3x do měsíce do divadla, na koncert, občas balet atd.
Celoživotně mě baví politika, té se teď věnuju aktivně na nejnižší úrovni, vaření, kultura (hlavně divadlo), četba (teď čtu hlavně dětem), zajímá mě architektura.
Hodně se realizuju v zařizování domu, postavili jsme si ho dle svých představ a stále je, co vylepšovat, i když se držím minimalismu. Naopak práci na zahradě jsem zatím vůbec nepropadla.
No a jako měšťák, přesídlený na venkov do krásné krajiny, objevuju kouzlo turistiky 🙂
Ahoj, nečetla jsem všechny komentáře, tak se možná budu opakovat 😅 Na mateřské jsem se taky chytla háčkování, zkoušela jsem teda i šití - ale tomu jsem nepřišla na chuť 😅 Teď jedeme Kamínkovani. Zábava fakt pro všechny 😅 Hlavně, je to různorodá práce. Nevím, zda to znáš, ale v kostce - namalujes jakýkoliv kamínek (libovolný obrázek, co se ti prostě líbí, nebo co zvládneš, z druhé strany napíšeš své PSČ, zalakujes), pak jej pošleš dál do světa (libovolně umístis - park, strom, socha,...) a cekas, kdo ho najde a sleduješ, kam až doputuje. Stejně tak můžeš kamínky hledat a posílat dál na výlet. Je k tomu na FB skupina - Kamínky.
Sport a kulturu mám ráda, ale můj opravdu největší relax je kupa přátel, jídla a alkoholu 🙂
@nikoulinka Kaminky znam, ale prekvapive me to moc nezaujalo 😆 kamaradka v tom taky jede
@martiniquest tak to jsi jedna z mála ty jo 😅 U nás jsem s tím začala já, a postupně nakazila všechny 😅
@nikoulinka Asi je to pro me moc detska zabava - ve smyslu, ze by to chtel urcite delat i syn. Zatimco ja chci neco ciste sveho, svuj prostor. Libi se mi to jako spolecna zabava, ale ne jako moje osobni, coz je to, co potrebuju. Mam rok od druheho porodu a jsem ve fazi noveho nalezani pudy pod nohama
V čase než se mi narodila malá jsem hrála počítačové hry, chodidla lézt na stěnu a na skály. Taky ráda kreslím, ale jsem hrozně sebekritická, takže se k něčemu dokopu tak jednou za rok.
Super diskuse, plna inspirace. Ja relaxuji pri tvorbe fotoknih (pro nas i pratele), ctu (vasnive uz od detstvi), jediny problem je, ze kdyz se zactu nevnimam svet, to je pri dvoch detech problem. Pred poslednim porodem a koronou jsem cvicila jogu, k tomu se chci vratit hned, jak to bude mozne (potrebuji kolektiv a predcvicovatelku, sama doma to proste nedavam).
@lennus Vari vetsinou manzel, jeho to bavi, mne ne. Obcas udelam neco i ja, ale on v te kuchyni vylozene caruje, to ja neumim. 🙂
Já taky ráda fotím a následně vyrábím fotoknihy, největší koníček je určitě cestování. Jinak ráda čtu, vyšívám, vařím, sbírám recepty - teď hlavně na zdravá jídla a taky ráda brouzdám po netu, nebo si zahraji Surface. Taky se snažím na učit šít, ale zatím mi to moc nejde.
@sudylichozrout S varenim je to u nas uplne stejne!

Mě se příčí do koníčků investovat víc než pár stovek. Takže se krotím a nesyslím, maximálně si přeju něco jako dar. 🙂 Kromě již zmiňovaného šití a háčkování, mě bavilo malovat na textil. Samozřejmě pohyb, příroda, dřív jsme horolezčili. Tábory a akce přes rok, plesy a tak, to taky beru jako hobby, vymýšlet program, shánět materiály, propracovat legendu. 🙂 S manželem máme rádi deskové a semtam i PC hry. Baví mě inovovat domov, nově nás čeká i zahrada. Snažím se z toho všeho vytěžit maximum pro odpočinek a nenechat to přerůst v otravnou povinnost - jako šít na zakázku, udělat si ze zahrady pomalu zahradnictví apod. 🙂