icon

Jaká aktivita u vás spolehlivě zabíjí větu "mami, já se nudím"

jennyska
6. kvě 2026

Věta, kterou každá máma nenávidí: Mami, já se nudím. Co na to odpovídáte, abyste nemusely hned vymýšlet program na celý víkend?

pppipina
6. kvě 2026

Tak si bez cist a uklidit pokoj 😎

jolcap
6. kvě 2026

Nuda je dobrá, sama si musí najít nějakou zábavu. Když byla mladší nechávala jsem ji at se nudí. Dnes puberťák tohle ikdy neřekne, protože moje odpověď je jasná. Uklid si pokoj, zameť schody a pod.

kakba
6. kvě 2026

Bež vysát, hnedka se zabaví.

te_reza
6. kvě 2026

Že si může jít číst nebo uklízet. Spolehlivě zabere jedno nebo druhé a rázem je po nudě 🤣

jannym
6. kvě 2026

Bez si poklidit pokojicek (rozumej posbirej lego do krabice, aby byla videt podlaha) pri uklidu stihne postavit letadlo, robota … jen teda to lego se bohuzel malokdy presune ze zeme do krabice, pokud za nim v pravidelnych intervalech nechodim a nepripominam mu ze je potreba vysat. Ne jinak miluje deskovky a ja mam rada slovni fotbal u toho zvladnu taky delat ruzne domaci prace

cachima
6. kvě 2026

Jak kdy, ale většinou žádná.😂

westie
6. kvě 2026

Necítím odpovědnost za vymýšlení programu pokaždé, když se dítě nudí. Takže mi ani ta samotná otázka nijak nevadí. A občasná nuda je zdravá😉
Zeptám se, jestli chce poradit, co by mohlo dělat a případně společně něco zkusíme vymyslet. Jsem ráda, že se podělí o svoje pocity, takže je nechci odradit tím, že řeknu, ať si jdou uklidit nebo jiné nezábavná činnosti.

kapinana
7. kvě 2026

Tady se připojím, ať načerpám nějakou inspiraci, protože já už jsem z toho někdy taky zoufalá...

anonym_bce265
7. kvě 2026

"jen hloupi lide se nudi"

rebe
7. kvě 2026

Jé, to je skvělé, tak si to užij. Občas se nudit je prima, to pak má člověk ty nejlepší nápady.

prejeta_zaba
8. kvě 2026

"Jé, já bych se taky chtěla nudit, tak vem za mě tady xy...(seznam úkolů) a já si sednu a budu se nudit."😁 Ne, jako kéž by to bylo tak jednoduché, u nás následuje scéna, že po něm stále něco chceme a po bráchovi ne (což samozřejmě není pravda, ale nikdy to nevysvětlíš, navíc bráchu jsem ještě neviděla sedět a čumět, ten si prostě zábavu najde, takže k bude ani nedojde 🤷‍♀️). Některé povahy jsou v tomhle prostě nešťastné.

nikola38
9. kvě 2026
@prejeta_zaba

"Jé, já bych se taky chtěla nudit, tak vem za mě tady xy...(seznam úkolů) a já si sednu a budu se nudit."😁 Ne, jako kéž by to bylo tak jednoduché, u nás následuje scéna, že po něm stále něco chceme a po bráchovi ne (což samozřejmě není pravda, ale nikdy to nevysvětlíš, navíc bráchu jsem ještě neviděla sedět a čumět, ten si prostě zábavu najde, takže k bude ani nedojde 🤷‍♀️). Některé povahy jsou v tomhle prostě nešťastné.

Já sem přesně ten tým, tak si běž uklidit pokoj. 🤣 Dcera by seděla pořád jen na telefonu, teď ho má zakázaný, tak slovo nuda slyším hodně často. 🤦🏼‍♀️ Nabídnu ji puzzle, knihu, pohádku. A jinak úklid. Vždy si něco najde, aby nemusela uklízet.
@prejeta_zaba jooo tak to máme neustále. Mezi dětmi je 6 let. A to slyším pořád a brácha nemusí. Akorát tomu řeknu ukliď tady ty hračky a on jde a uklidí. Dceři řeknu ukliď si po sobě ještě 3x a pak musím zakřičet aby vůbec šla. 🤣🤣🤣

veronicka89
10. kvě 2026

Nas vikend je tak nabity program u nas vetsinou ze spis resime kdy ma par minut aby se nachystal do skoly … kdyz neprsi a uz jsme doma jsou venku , kdyz prsi ctou , nebo jsou na mobilu , mladsi maluje , starsi cvici nebo resi fotbalové karticky …

Ale kdyz se nudi jdou ven - to je tutovka

Mladsi pred dum
Starsi kam chce