Navýšení platů poslanců. Co si o tom myslíte?
Ahoj, chci se zeptat, jestli to vidíte stejně jako já, Politici mají platy, které nejsou zrovna nízké, a to si ještě chtějí přidat.. a paní prezidentová taky potřebuje víc... přijde vám to jako papalášství? Pak nemůžou mít pochopení pro běžné pracující lidi... taky vám to přijde nespravedlivý?
Reaguju na dnešní článek...https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zvyseni-plat...
Za mě berou málo, já bych to za ty peníze nedělala. Nekonečná mnohahodinová jednání o ničem, věčně obstrukce, nedodržování harmonogramu, věčně tam jsou do noci. Ženy to nechtějí dělat, protože je to totál neslučitelné s rodinným životem. Nikdo z těch poslanců neměl původně profesi, za kterou by bral průměrný plat. Myslím, že platem poslance si někteří spíš pohoršili. Když se má někdo starat o blaho ostatních, tak musí mít v první řadě vyřešeno blaho vlastní. Jinak se nesmíme divit, že berou úplatky, když kdejaký manažer bere víc jak poslanec.
@sarihy vidis a s tim bych treba souhlasila aby se ta doba prvni dame do odpravovanych let zapocitala.
@martinka_33 Já taky. A nepočítá. Což je podle mě nefér, protože ona pracuje, možná i víc než když byla zaměstnaná...
@sarihy Jenže prezidenti jsou stejně už staří, tak se dá předpokládat že i jejich manželky už v důchodu budou, a nepotřebují teda léta na důchod ne?
@martinka_33 Bohužel realita je taková, že do politiky (zejména té vysoké, ale čachry se dějí už na komunální úrovni) jdou především lidi, co na to mají kachní žaludek a co tam jdou právě "zarobit" (vědí, že třeba budou u dotací a u tvorby zákonů, která jim nějakým způsobem přihraje "malou velkou domů" -viz např,. Kalousek a kasina a FVE. Každý jeden z těch, co jsou úplně nejvýš, se snaží z toho odměřeného času, který mají přidělen ve Sněmovně jako mandát na volební období, vytřískat pro sebe a svou rodinu co nejvíce. Ti, co jim jde o blaho lidu, ti slušní, jsou většinou velmi brzy převálcováni a vyštípáni mafiány, lobbisty a jim podobnými. Někde jsem četla názor, že do vysoké politiky může jít jen psychopat. Že normální člověk by se tam zbláznil...něco na tom možná bude, když vidím některé ty persony naší politické scény 😀
@klokanka31 Staří? Evě Pavlové je 60, tedy má ještě do důchodu asi 5 let, takže ji to postihne ta doba... Stará není...
@klokanka31 co ty vis, klidne mohla prvni dama travit nejaky cas v zaheajivi, mohla být zeniu v domacnosti a pecovat o deti... to vse v dobe kdy netusila ze jeji manzel jednou bude prezident. A treba to zrovna mela naplanovane tak, ze si ty roky odpracuje az deti budiu velke a ona starsi.
@sarihy já bych byla mladá první dáma 🤣
@petulkadodo Tohle cos napsala "Když se má někdo starat o blaho ostatních, tak musí mít v první řadě vyřešeno blaho vlastní." je pravda. Tak proč se tím neřídí vláda? Proč tolik pomoci Ukrajině, když náš stát jde do pr*ele?
@klokanka31 Je to 100tis., celé to padne na oblečení, schválně koukni kolik stojí takové oblečení a obutí a stylisti, ono z toho moc nezbyde.
Jako také bych chtěla 1OOtis na hadry, ale nejsem prezidentová.
@martinka_33 Když odsouhlasíš toto, tak musí dostávat i ten plat, vlastně odsouhlasíš zaměstnání.
@klokanka31věková hranice kandidát a na prezidenta je 40 let, takže jakýpak starý. V důchodu byla asi Klausová, možná ani Olga Havlová v důchodu nebyla.
@klokanka31 Takhle nemůžeš přemýšlet. Na prezidenta se může hlásit člověk starší 40 let (Vem si Macrona, je mu 48 a už je tam druhé volební období). Že v reálu tuto funkci zastávají spíše šedesátníci, je věc jiná. Ale taky bych neměla nic proti tomu, kdyby se manželece prezidenta roky manželova "prezidentování" (pokud po tu dobu jí nebylo umožněno pracovat) započítala do důchodu. Jen nevím, jak by se to jako evidovalo. To by prostě musela mít nějakou oficiální "smlouvu" se státem, protože jinak je to prostě žena v domácnosti. A jsme zas u toho, že první dáma NENÍ oficiálně zaměstnancem státu.
@ninive211 Taky to chce ale mít známosti a vědět jak do politiky prorazit. Pochybuju že tamhle Lojza ze Lhoty se dostane do sněmovny, i když by byl třeba fakt dobrý.
@ninive211 to si piš, muj ex-ex byl v zastupitelstvu mesta v dobe kdy jsem s nim žila a... po asi trech volebnich obdibich kdy tam byl, znechucene odesel... Tak napriklad prosazoval moderni dopravni terminal (vec ktera by slouzila mnohal lidem), jenze jakýsi podnikatel chtel pro svuj tým nodrrni fotbalovy stadion a protoze mu patri pul mesta a nema do kapsy hluboko, tenkrat uplatil komunisty (to meli vbzastupitelstvu docela pocetnou zakladnu), aby hlasovali pro stadion. Tak ma to mesti krasny stadion a lidi chodu na vlak stale po strmých schodech.... a takhle je to pořád a všude 🤮
@klokanka31 Protože Rusové se nechali slyšet, že chtějí návrat času před 89 rokem, kdyby se neinvestovalo do Ukrajiny, Rus postupuje dál, stejně jako jako pokračoval, když se mu nechal Krym.
A pak je tu ta morální stránka věci, ale to už asi nemá už vůbec cenu řešit.
Za mě je investice do Ukrajiny investice do naší budoucnosti.
A já se na podobné hlášky o Ukrajina a v ČR hlady a v bídě umírajících Češích už naučila odpovídat, že za posraný život nemůže Fiala nebo vláda, za to si může člověk sám.
@klokanka31 A vo tom to je - kontakty, známosti a ostrý lokty. A samozřejmě do vysoké politiky se nevyšvihneš "jen tak" z ničeho nic. předchází tomu obvykle právě práce v politice komunální (nebo v jiné vysoké veřejné funkci - např. rektor VŠ viz Fiala) a následně lezení po kariérním řebříčku vzhůru.
@alianan zalezi jaký ten plat je adekvatni, ani proti tomu nic nenamítám. Jen se mi nelíbí výše a zvyšování.
@ninive211
@klokanka31 nebojte holky pristi vlada bude vlada psychošů z "lidu", kteří se vyšvihli díky socialnim sitim a svým kontroverznim názorům.
I kdyz ja sama ve sve naivite stale doufam ze nektera individua nidko volit snad nemuze 🙏
@klokanka31 Mám to z první ruky, i Lojza se dostane do vysoké politiky, začne komunální politikou a postupuje dál, třeba Vlček, ten byl jednu chvíli nejmladší starosta v ČR.
Akorát dle mého je pak takový člověk hodně zkorumpovaný, začne v komunální politice a pak se to s ním táhne a táhne, ale to už je jen můj pocit, podložené to samozřejmě nemám.
@alianan je to tak, bud nasednes na vlak korupce a jedes dal, nebo se uplacet nenechas ale dlouho nevydrzis, bud odejdes znechucena sama nebo se budiu snazit te vystipat
@klokanka31 Protoze kdyz Ukrajina zvitezi, okupace nepostoupi az k nam. Chces ted o 500kc vyssi rodicak, nebo chces za 5 let s dcerou utikat pred ruskou armadou? Vis, co takova tlupa russkych muziku udela, kdyz se jim tvoje dcera dostane do sparu?
@ai30 blby je ze Trump jde Putinovi na ruku 🤮 Evropa to sama neutahne 😪
@alianan Za mě by byla investice do budoucnosti to, aby se naše vláda postarala o blaho mladých rodin, aby měli dostupné bydlení, aby z toho, co si vydělají něco i našetřili, něco si pořídili, a ne žít od výplaty k výplatě a bát se jestli si můžou dovolit koupit dětem sušenky navíc, nebo boty. Pokud zajistí mladým rodinám stabilitu, bude se rodit víc dětí (budoucí daňoví poplatníci) protože se lidi nebudou bát jak je uživí.
Tak za me je logicke, ze lide VE VLADE budou mit vyssi prijmy nez napr ja prodavacka 🙂 nevim proc by se melo pridavat porad jen duchodcum.
@klokanka31 rozhodne 👍 soucasna i minula vlada se na mlade rodiny vylozene vykašlaly... Ta minula cpala do duchodcu aby je volili, siucasna kasle i na stařečky. Ale mlade pracujici rodiny podporuje kdo? Nikdo...
@klokanka31k cemu ti ti budouci danovy poplatnici budou, kdyz budou umirat na fronte? Investice do budoucnosti je ted podporit Ukrajinu jak jen to jde a zastavit Russko. Dostupne bydleni ti bude k nicemu, kdyz ti na nej poleti bomby.
@martinka_33 Zastavi, ale nesmi v Evrope vyhrat krajne pravicove a populisticke vlady poplatne Russku.
@barumrallyebum No když důchodcům přidají 2-3 stovky, co si za to koupí tak skvělého? Je to akorát výsměch. A nebo jo, ať si vláda taky navýší platy - o dvě stovky 😁
@martinka_33 Trumpeta se pěkně vybarvuje. No Evropa teď zažívá pozdní budíček a pěkně studenou sprchu. Svět se mění...Amerika už nechce finacovat celosvětovou bezpečnost a chce po Evropě daleko větší zapojení v tomto ohledu (tj. daleko vyšší výdaje na obranu...což pro obyčejné lidi bude opět další hadr, že se cpe do zbrojení...bohužel do budoucna je to opravdu nezbytné...především by se měla ale investovat do zabezpečení vnějších EU hranic a zamezit nelegální migraci)

@alianan Za ty peníze proč ne...Ono se tisícům lidí otočí životy vzhůru nohama, a taky lidi musí žít. A ještě bez takových peněz.