icon

Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla

levandule_k
18. led 2023

Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.

https://www.modrykonik.cz/group/9019/

PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .

levandule_k
autor
26. led 2023

Mně přijde, že někteří lidi mají úplně zcestné očekávaní, že čekají, že prezident bude řešit jejich osobní problémy, ale to není funkce prezidenta, nemá na to nástroje. Já opravdu nevím, jak by měl prezident řešit problémy obyčejnych lidí, i když já vlastně nevím, jak definovat obyčejné lidi...

ninive211
26. led 2023

@klokanka31 My jsme v tak trochu jiné "válce" - v té ekonomické, kybernetické a především informační (tzv. hybridní válka). A to už ale delší dobu než od února 2022. To je prostě fakt, bohužel ☹
Jako neříkám, že PP je svatý a ideální kandidát, to opravdu ne, ale pro mě (alespoň tak, jak sesnaží profiluje) ztělesňuje hodnoty, které by měl prezident mít (bohužel máme za sebou pokřivenost min. 20 let, kdy tu byli rezidenti, kteří toto neměli - Zeman, Klaus) -všechny svoje důvody a názory, PROČ se na to dívá tak a tak, vždy zdůvodní z více stran, upřesní, jak to myslel a proč má takový názor, jaý má, proč řekl to či ono a že si za tím stojí. Zatímco AB jeden den něco plácne a druhý den (ani ne) to dementuje a i při přímé konfrontaci se svými vlastními slovy to popře, že je to kampaňna aže novináři zase něco překrucujou.. Btw. ani ten všemi opěvovaný Havel nebyl jako člověk žádnej svatoušek, to ani náhodou. "Ideální" prezident prostě neexistuje. A je potřeba vybírat mezi tím "co je na trhu". No a pokud dá vedle sebe AB a PP, tak (bez ohledu na jejich minulost, hodnotím hlavně současnost a budoucnost) mám odpověď jednoznačnou.

mdch91
26. led 2023

@levandule_k jak jako nemuze? Prezident ne, ale to musis rozlisovat beznej prezident a kdyby byl prezidentem AB. On byl v NATO, v politice, je ekonom, byl ministr financi, haji zajmy zen, starych samozivitelek a jeho nadace dala lidem penize. On je pro lidi. To je takovej novej Chuck Norris.

vendes
26. led 2023

Někdy mě napadá až kacířská myšlenka, jestli by volební právo nemělo být podmíněno nějakou zkouškou, kde by se odpovídalo na základní otázky typu, z čeho se skládá parlament ČR, jakou funkci má senát, atp.

mdch91
26. led 2023

@vendes mozna by pak ale to volebni pravo nemeli ani nekteri v parlamentu :D

vendes
26. led 2023

@mdch91 Smutné, ale bylo by to tak.

rencinka87
26. led 2023

@klokanka31
“A Pavel je charakter? Říkal že chce řád a pořádek. Proč teda vyzval Babiše ke zklidnění situace? Neměl by vyzvat spíš občany?🤔”
“Tohle by se ale nemělo vůbec dít v civilizovaném světě, a je jedno jestli jde o obyčejné lidi nebo politiky.”

Podivej, co se dnes zacalo sirit internetem..

klokanka31
26. led 2023

@rencinka87 Jo oboje jsem viděla. Je to hnus.

levandule_k
autor
26. led 2023

Prchal byl vyloučen z marketingového klubu

rencinka87
26. led 2023

@klokanka31 problem je, ze anonymni dopis s kulkou mohl poslat kdokoliv, dokonce mohl poslat stejny i Pavlove zene nebo Pavlovi (pokud by to byl nekdo z tabora tech, co nepujdou volit, protoze jsou pro ne kvuli sve minulosti neprijatelni oba kandidati).
Poplasnou zpravu s tim, ze Pavel zemrel, mohl taky vytvorit kdokoliv.
Ale to, ze si mas vsadit u Fortuny, to ma primo na sve oficialni FB strance. Samozrejme ze to muze shodit s tim, ze to je prece for. Ale kolik lidi se na tohle chyti? Kolik si jich fakt pujde vsadit? A pokud si jich vsadi hodne, ten kurz se pohne - vyhodne pro Babise. Pruzkumy uz se zverejnovat nesmi, aby neovlivnily rozhodovani volicu. Pro sazkove kurzy to neplati.
Marka Prchala dnes jednomyslne vyloucili z klubu Art Directors Club (pote, co mu dali moznost, aby vystoupil sam, coz odmitl) - z organizace, ktera se ma zasadit o zlepsovani urovne reklamy v Cesku. Jinymi slovy i sami marketaci uz s nim nechteji mit nic spolecneho proto, co dokazal Babisovi vytvorit za kampan.
Ti, kdo voli Pavla, jsou vetsinou “zoufali” z toho, ze nekdo muze opravdu verit vsem lzim a prekrucovani a ve vystupovani Babise videt dustojneho prezidenta.
Kazdy, kdo Pavla voli, je schopny vyjmenovat duvody, proc ho bude volit, kazdy ma ruzne, ale vsichni aspon nejaky.
Z vas, kdo budete volit Babise, nezaznely ty duvody ani jednou. Nechcete odpovidat, nebudete se o tom bavit. To pak zakonite vyvolava dojem, ze ta vase volba je postavena prave na Babisove lhani, straseni a vychloubani se. Ze neni racionalni. Ze verite v neco, co on slibuje, ale splnit nemuze.
A vy mate pravo na jakoukoli volbu, i tu iracionalni, pocitovou, to vam nikdo nebere a nevezme.
Ale nemuzes chtit po ostatnich, aby to vzdy a za vsech okolnosti prijali s klidem.

klokanka31
26. led 2023

@rencinka87 Nebo to je tím že jednoduše nemáme potřebu obhajovat svůj názor...

somalicats
26. led 2023

@klokanka31 Inteligentni clovek se pozna podle toho, ze si svuj nazor obhajit umi a neboji se toho, pokud je vyzvan 😉

rencinka87
26. led 2023

@klokanka31 to chapu. Potom ale nerozumim, proc mas na druhou stranu potrebu prispivat do tehle diskuze?

rencinka87
26. led 2023

@klokanka31 navic te nikdo nezadal o obhajobu - ja i dalsi jsme te (myslim ze slusne) pozadaly, jestli muzes svoje uvazovani a preference vysvetlit - protoze proste mame problem najit kohokoli z “opacneho tabora” a skutecne by nas to zajimalo, pokud budu mluvit za sebe, tak jsem chtela mit moznost nahlednout do uvazovani nekoho, kdo ma opacny nazor. Miluju diskuze temer na jakekoli tema, nikdy si nic neberu osobne - s mym muzem se neshodneme temer na nicem 😁 A presne miluju debaty, kdy si vysvetlujeme ruzne pohledy na ruzne oblasti.
Tak jen me to mrzi, ze se v tehle situaci tvuj nazor nedozvim.

maargit
26. led 2023

@klokanka31 Ja nevim,vycitas Pavlovi, ze mluvi jak robot, ale tady si s holkama lameme zuby s jednim chatbotem🤷‍♀️

gbp
26. led 2023

@maargit tak to pozor! chatbot dnes slozil zkousky na pravnicke fakulte! 👍 nechci tvrdit, ze by to AB nedokazal, ale chci branit chatboty 😂

maargit
26. led 2023

@gbp A mluvime o stejnym chatbotovi?

gbp
26. led 2023

@maargit myslela sem skutecneho chatbota 😄👍 OpenAI

maargit
26. led 2023

@gbp Jezis, ja jsem blba. Je videt, ze nejsem chatbot😀 Ja jsem pres to vyzyvani Babise k hazardnim hram vubec necetla jiny zpravy😀

rencinka87
26. led 2023

Rozdil mezi kandidaty:
Jeden dostane vyhruzny dopis a svola kvuli tomu tiskovku, druheho na sitich v poplasne zprave pohrbili a on kontruje:
Miluju smysl pro humor a tohle je pro me dukaz, ze Pavel se jako prezident “nebude resit”.

xxx3d
26. led 2023

napadlo mě, představme si, že vyhraje AB
kolik by asi bylo protestů proti zmanipulovaným volbám apod.?

celej tenhle tanec brzo skončí, už se na to těším.
a zároveň tajně doufám, že příští volba nebude ve stylu najít kandidáta proti jednomu ale opravdu volba mezi dvěma kandidáty, to by bylo tak príma.

rencinka87
26. led 2023

@xxx3d nula 🙂 rozhodne teda od protikandidata. Ten neco takovyho nema zapotrebi.
Umi pocitat a vi, ze ten vysledek muze byt hodne tesny a ze muze Babis vyhrat.
Takze kdyz vyhraje Babis, tak mu pogratuluje a popreje hodne uspechu, to je vse.
Kdyz vyhraje Babis, tak budeme jeste nekolik mesicu/let poslouchat, jak to byla strasna kampan a jak na neho vsichni utocili atd,atd.

klokanka31
26. led 2023

Tak Pavel pořád hlásá že chce řád a pořádek. Ale zároveň chce zlegalizovat marihuanu. Jako vážně?🤔

rencinka87
26. led 2023

@xxx3d a jinak verim, ze za pet let uz k tomu dojdeme - pokud nebude kandidovat opet Babis, kterej vlastne nikdy, nikdy delat prezidenta nechtel, ani vlastne do politiky nikdy nevstoupi.
Jsem si jista, ze pokud by to bylo PavelxNerudova, PavelxFischer, FischerxNerudova, cokoli, byl by to - aspon relativne - poklidny “souboj” a rozhodne ne jeden proti vsem.

rencinka87
26. led 2023

@klokanka31 jak souvisi marihuana s radem a poradkem?? 🙂

betelgeuzz
26. led 2023

@klokanka31 já na tom nevidím rozpor.

klokanka31
26. led 2023

@rencinka87 Tak řád a pořádek nemůže být asi nikde kde lidi užívají drogy ne? Nebo jsem jediná kdo bere drogy za absolutní zlo??

hojda
26. led 2023

@klokanka31 Kamarádi si občas dají, oba VŠ, 4 děti z toho 3 na gymnáziu. Jsou úplně v pohodě.

vendes
26. led 2023

@klokanka31 Jedno druhé nevylučuje. Ostatně, nikotin je droga, alkohol je droga, cukr je droga.

klokanka31
26. led 2023

@hojda Co je na tom v pohodě že berou drogy?

Strana