Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla
Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.
https://www.modrykonik.cz/group/9019/
PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .
@ahyt já to poslouchala několikrát a nic takového jsem neslyšela.
@betelgeuzz ja ano😊opravdu,nekolikrat jsem si to poustela
@ahyt já si to taky pouštěla několikrát, podle mě lidi slyší, co chtějí. respektive to, co jim někdo tvrdil v příspěvku, kterým to video šířil.
@betelgeuzz souhlasim s tebou, lidi slysi to, co syset chteji. Jenze ja to jeho ,,tak hubu drz" slysela uz pri te tiskovce po vyhlaseni vysledku. Takze mi nikdo nekakukal, co mam slyset.
@rencinka87 já bych třeba ani nechtěla, aby ústavní činitelé brali méně. Pripada mi opodstatněné, aby měli dostatecne vysoký plat, aby se pozice byla konkurenceschopná a vyplatila poctivému a zároveň odborně nadanému člověku. Byla bych spíš pro psychotesty 😃
Ale abych neplevelila, tak mě osobně vadí to, že AB si velmi rád přisvojuje cizí úspěchy a neúspěchy hází na ostatní. Hlavní důvod proč volit Pavla je ale v tom, že v něm vidím důstojného prezidenta, jehož funkce je hlavně reprezentativní. Babiše jako reprezentativní osobu vidět neumím.
@gbp Kdyby měl někdo pocit, že "prezident toho zase tolik neovlivní" - raději si nepředstavovat, jak by s tímto naložil člověk, trestně stíhaný v několika státech - vše, co mu jde na ruku :(
Prezident podle Ústavy České republiky:
- jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády a přijímá jejich demisi, odvolává vládu a přijímá její demisi,
- svolává zasedání Poslanecké sněmovny,
- rozpouští Poslaneckou sněmovnu,
- pověřuje vládu, jejíž demisi přijal nebo kterou odvolal, vykonáváním jejích funkcí prozatím až do jmenování nové vlády,
- jmenuje soudce Ústavního soudu, jeho předsedu a místopředsedy,
- jmenuje předsedu a místopředsedy Nejvyššího soudu z řad soudců tohoto soudu,
- odpouští a zmírňuje tresty uložené soudem (agraciace) a zahlazuje odsouzení (rehabilitace) (viz dále),
- má právo vrátit Parlamentu přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního (viz dále),
podepisuje zákony,
- jmenuje prezidenta a viceprezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu,
- jmenuje členy Bankovní rady České národní banky.
Čtu článek a dávám sem citaci, proč paní volí Babiše:
"Babiše prý volí od jeho začátků v politice. Proč si ji získal, nejdřív nedokáže říct. Pak si vzpomene – je to prý manuálně strašně šikovný chlap.
„Postavil si ten barák. Ten ví, co je cihla a kam ji dát,“ chválila Babiše.
Naopak Petr Pavel se jí nelíbí, prý podle ní poslední čtyři roky neudělal pro republiku nic. „Jen se válí na chalupě a bere důchod. Říkali to v televizi jeho sousedi,“ uzavírá."
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-prezid...
@rencinka87 zmrazeni ano, ale snizeni o 5% at hledam jak hledam... 🤷
@rencinka87 vím o třech lidech z mého okolí, kteří volili AB a ted to hodí Pavlovi nebo nepůjdou
@pexi no, ja jsem nechtela odpalit dalsi diskuzni bombu, tak jsem nenapsala, ze mi prijde naprosto logicky, ze se jim zvedaji platy tak, jak se zvedaji i jinym lidem v nepodnikatelske sfere, ze by to proste nebylo spravedlivy, ale bylo mi jasny, co by se strhlo, tak jsem byla radsi ticho 😁😁
@swan42 no podle me to bylo prave prekrouceny to zmrazeni - ve smyslu zmrazili, a proto jim neporostou platy, jak by rostly podle zakona, takze vlastne si snizili plat 🤦♀️
@sarkoc fakt?? A duvody nevis?
@rencinka87 taky si myslim, ale jeho volici na to slysi 🤷 navic to zmrazil v dobe ekonomicky prosperity-faze rustu a vrcholu, kdy to absolutne nikoho nebolelo a inflace byla 2.5%. Ted je holt recese, ktera trva obvykle i nekolik let a inflace je pres 16%, ale to uz nevidi 🙈
@rencinka87 no např jedna má fakt vtipný, spíš teda ten, proč ho volila...celou dobu chtěla volit Nerudovou a pak jí její sestra řekla, že Babiš v debatě celkem pěkně mluvil a Nerudová pohořela...no tak mu to hodila taky :D Ostatní kvůli tomu chování, co předvádí teď, nechtěji prý prezidenta takového burana
@gbp s mojí maminkou jsem včera měla pěkný a slušný rozhovor, proč AB. Bohužel to nedokážu předat dál, aniž bych ty myšlenky překroutila a zkreslila. Utkvelo mi v hlavě jen to, že Babiš tu dotaci pak vrátil (to mi zůstalo v hlavě proto, že se to ke mě neodneslo), že není ideální ale to není nikdo z nich, PP nechce i protože je generál a hlavně protože plně podporuje tuhle vládu se kterou ona nesouhlasí. A ještě něco, ale to už si bohužel nepamatuji.
Moje argumenty proč AB nechci vzala taky moc hezky a s některými i souhlasila, jen jim nedávala takovou váhu, s některými nesouhlasila. Ale debata to byla moc příjemná a obohacující, přestože o politice a 2 různé názory 😊
(naopak s tatínkem jsem se politickou debatu začít teď neodvážila 😂)
Je ale zajímavý jak voliči Pavla vyvádí jako by šlo o život, štvou proti Babišovi, ztrapňují voliče Babiše. Proč to není i opačně? 🤔
@klokanka31 ono to je i opačně, né že ne.
@miki19 Ale není to nějak slyšet 🤔
@nebetka Na tom něco bude 👍
@jerrabina v zahranici ho neberou a co ze to prosadil?
@klokanka31 volici Babise ze nestvou? A v jaky dimenzi to zijes? Je to vsude, ze volici Pavla jsou zradci, ze chtej do valky 🤦
A myslim, ze volici Babise se ztrapnuji docela dobre i sami 😉
@swan42 Vidíš, a útočíš na voliče Babiše. Čím se ztrapňují? Tím že mají vlastní názor a voliči Pavla se s tím nemůžou smířit?
@klokanka31 on s tou útočnou rétorikou začal primárně Babiš. Na svých bilboardech, ve svých projevech. Svou agresivní kampani lidi pudi proti sobě. Agrese vyvolává agresi. Bohužel.
@klokanka31 jinak, nevšimla jsem si, ze by PP ve svých projevech mluvil o AB. Za to tiskovku, kde AB přirovnal PP k Putinovi jsme viděli asi všichni. Plus většinu vytaci to, ze AB desi lidi. Mě 💩 z principu, ale tím, ze neustále vykládá o tom, jak nás PP zatahne do války. dostal moji babi na antidepresiva. Ona válku pamatuje.
@nita1984 Inteligent si o tom všem může myslet co chce, zvolit si pro sebe vhodného kandidáta, a tím to hasne ne? Co vím, tak třeba na billboardech nevnímám nic agresivního nebo útočného (pokud jsem teda viděla všechny). Pokud tam měl např.že nezavleče Česko do války, co je na tom útočného?
@klokanka31 neutocim, konstatuji fakt. Ztrapnuji se sami.
Proti jinemu nazoru vubec nic nemam. Zvlast, kdyz je konstruovany a neodporuje zdravemu rozumu.
Ale irituji me ti, kteri veri lzim, neumi si overit ani neci datum narozeni, staci jim pridat dve stovky na duchodu/platu/davkach nebo hodit koblihu, ale nevidi si dal nez na spicku nosu. Kazdej jsme na neco alergickej 🤷

@gbp no ja taky ve videu,ale slyset to bylo