Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla
Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.
https://www.modrykonik.cz/group/9019/
PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .
@klokanka31 slyšela si třeba projev po zveřejnění výsledků prvního kola ? Slyšela si, jak se o ostatních kandidátech vyjadřuje jako o zoufalcích ? Pokud v jeho výrocích necítíš agresivitu, pak ok, respektuji tvůj názor, i když můj je jiný. Přirovnat na tiskovce PP k Putinovi je víc než přes čáru. AB klidně veřejné prohlašuje, ze PP chce válku a pokud bude prezident, bude mobilizace (i když je to z podstaty věci nesmysl a prezident toto opravdu zařídit nemůže) a tím desi staré lidi. Vyvolávat strach ke za mě agresivní a neetické.
@klokanka31 jeden priklad za vsechny.
Vic to tu nebudu spamovat 💩
@klokanka31 Jen par prohlášení z jeho ofi FB stránky. Pokud ti nepřijdou agresivní, pak máme každá jiné pochopení tohoto slova a rozumím tomu, ze se neshodneme
@klokanka31 a pro úplnost tady jeden z bilboardu
@nita1984 Pořád nevidím nic agresivního. Jako agresivní vidím např. vyhrožování rodině Babiše.
@klokanka31 jasný. Pak je vidět, ze to vnímáme každá opravdu jinak.
BTW: k tomu vyhrožování. Tam taky par věci nesedí … ve čtvrtek dostal dopis s výhrůžkami. Cely patek běhal s Monikou po světě a teprve s sobotu ráno to předal policii ? Kdo ví, jak to cele bude …
Navíc, myslíš, ze při jeho “oblibě” je to první výhrůžka ? A ještě adresovaná jeho ženě? Budu doufat, za to policie opravdu kvalitně vyšetří.
Holky, je to malinko hloupé, ale já si skoro myslím, že to je celé fake a dopis psal Mára Prchalovic na koleni. Je to totiž něco, co by mi zapadalo do charakteru jistého kandidáta.
@mourovatakocka Není to hloupé. Muž, kterému skutečně záleží na bezpečí své ženy, ji nevystaví takovému nebezpečí.
A očividně mu to brnkání na city - viz příspěvek výše - funguje.
@klokanka31 asi takhle...když nevidíš agresi u AB co jeho vědomosti? Nezná ani základy. Příklad: v jednom pořadu Pavlovi řekl, že tu od 2.světové války byl v Evropě mír. Pavel mu odpověděl něco ve smyslu:"Co Jugoslávie?" A AB řekl, že mluví o Evropě. Jako promiň, ale prezident má být vzdělaný a AB nezná ani planety. To je fakt. A tohle má být prezident?
V prvnim kole jsem nevolila ani AB ani PP, ale v druhem kole pujdu rozhodne volit PP, protoze z toho, ze by byl AB prezidentem se mi krouti vnitrnosti.. V nasem state myslim uz AB snad s prominutim nakradl a znicil dost, kauza Čapi hnizdo a ze tu kauzu vyhral je snad vysmech, to jak zachazi se svou rodinou to snad nema obdoby a to jakou diky nemu mame nalepku v Evrope to uz je snad za hranici vseho (viz vyrok jednoho z europoslancu, ze na Babise v Evrope nikdo neceka a ze on a ostatni europoslanci doufaji, ze vyhraje PP, protoze si ho velmi vazi).. Vazne chceme aby nas reprezentoval nekdo s kym nechce mit EU nic spolecneho? Nejlepsi kamarad meho manzela pracoval primo pro AB na ministerstvu financi, kdyz tam byl ministrem a rikal, ze radeji odesel, protoze jeho pracovni metody jsou za hranici slusneho cloveka.. Takze ja nechtela volit ani jednoho z nich, ale AB pro me neni volba takze pujdu k volbam a budu doufat, ze vyhraje muj kandidat..
@mourovatakocka Já jsem dnes na tw. četla hezké přirovnání AB k tomu pasáčkovi z klasické bajky, jak z legrace volal "pomoc, vlk!" A když jednou ten vlk skutečně zaútočil na jeho ovce, tak už mu nikdo neuvěřil, protože si z ostatních vždy dělal legraci a lhal. Stejně tak mám teď pocit z AB - je samozřejmě jasné, že ta obálka opravdu přišla, ale kdo ji odeslal? Byl to opravdu Babišův odpůrce nebo je to jen geniální tah jeho týmu, jak zahrát před voliči obětního beránka? Po dřívějších zkušenostech s AB a při mafiánských praktikách, které používá, mu prostě nevěřím nos mezi očima a od začátku si říkám, jestli tady náhodou něco nesmrdí...u něj bych se totiž fakt nedivila ničemu.
Jestli to opravdu byla nějaká třetí osoba, tak to samozřejmě odsuzuji, je to nedůstojné a ve slušné demokratické kampani to nemá co dělat
@ninive211 Přesně tak, je to nedůstojné. A přesně proto mi to na něj trochu sedí. I když je fakt, že různých chorých mozků po Česku běhá...
@cikitkapb ja vim, znam ji z vetsiny diskuzi a vetsinou jen protacim oci v sloup 🙈
Jinak tem dusim se taky rika mrtve. Jsou to bud neobsazena mista nebo mista naoko obsazena-vyplaci se tam mzdy, odmeny atd (napriklad za Pokorne-Jermanove 45 000 mesicne za "cteni casopisu", pamatujete? 😄), ale ten zamestnanec fyzicky vlastne neexistuje a penize tak konci neznamo kde.
(Mimochodem to byl predvolebni slib ANO nejen v tom roce 2017, kde s tim nic neudelali, ba naopak- viz ta hejtmanka Pok-Jer za ANO, ale i v dalsich volbach 2021 😅)
@swan42 Tohle je až neuchopitelné, že Jermanová dál v politice funguje a bez potrestání.
Fakt skvělý vzkaz veřejnosti - klidně si kraďte, jak se vám zlíbí - členství v ANO vám zajistí beztrestnost 🤥🫡
@klokanka31 Nevím jak swan, ale já s tím problém nemám. Mám problém s lidmi, kteří relevantní důkazy považuji za irelevantní, ale víc mi vadí, že nevím proč to tak mají. Ale to je můj problém a s tím musím žít já, ne ty. 😄
Tvl v Evrope mame mir od 2. Svetove valky? A kde je podle nej Jugoslavie, na Marsu? 🤦♀️ Kdyz uz je on uplne duty, tak at mu ty posty bohajeho alespon nekdo opravuje..
@klokanka31 Víš, on to v těchto případech podle mě není až tak problém s odlišnými názory ostatních. Já třeba nedokážu pochopit, že tolik lidí chce za prezidenta člověka očividně hloupého (viz neznalosti, které prezentoval v té ZŠ, nebo to, že v Evropě od roku 1945 nebyla válka - bývalá Jugoslávie je kde? V té donbaské části UA se to mele taky už nějakou dobu a UA je v Evropě - to je zeměpis ZŠ). Prezidenta si představuju jako vzdělaného člověka, který nás bude důstojně reprezentovat v zahraničí. Se Zemanem mám problém od chvíle, kdy byl poprvé zvolen prezidentem, protože to taky není reprezentativní člověk. Klause jsem neměla nikdy ráda, ale aspoň nás dokázal reprezentovat v zahraničí. AB nemá žádné významné zahraniční kontakty, vždyť i europoslancům je k smíchu (a ať se nám to líbí nebo ne, jsme v Evropě, jsme malá země, nejsme soběstační, potřebujeme v té Evropě zůstat už z čistě ekonomických důvodů), nedomluví se ani česky (a to mi jako Češce vadí hodně), natož anglicky. Fakt bych se nerada dalších 5 let styděla za českého prezidenta.
@cikitkapb Na můj vkus to moc hrotíte. Můžeme se tady dohadovat jak chceme, můžeme si tu říkat kdo je lepší a proč, ale stejně s tím nic neuděláme. Jediné co můžeme, je v pátek nebo sobotu hodit hlas tomu, koho vnímáme jako lepšího, a tím to hasne.
@somalicats Tak za Pavla bysme se stydět nemuseli, to je pravda. Ale ty názory s ním jaksi nesdílím...🤷♀️
@klokanka31 Jo, a jako ženy se mě teda hodně dotkla ta současná kauza s tím nábojem. Tak kruci ve čtvrtek dojde jeho ženě obálka s nábojem, v pátek ji AB tahá po všech čertech a v sobotu s tím jdou na policii? No sorry, ale buď si je AB moc dobře vědom, že vlastně žádné riziko nehrozí, protože to naaranžoval sám, respektive jeho PR tým, nebo to je opravdová výhrůžka, a pak je od něj víc než sprosté riskovat život své manželky, když ji tahá po mítincích, kde se ten případný útočník může objevit taky. A pokud platí to druhé, tak mu jde o sebe a o druhé ne. Tímpádem lže, když tvrdí, že mu jde o lidi. A kdo lže, ten krade, do pekla se hrabe 😉
@klokanka31 Prezident není vláda. To, že má nějaké názory, je hezká věc, ale on v reálu zase tolik nezmůže. Takže ta reprezentace je to hlavní, co od něj potřebujeme. Takže shoda názorů je mnohem důležitější u parlamentních voleb, tam jde o hodně.
@somalicats a taky jde o to, ze PP narozdil od AB nepotrebuje imunitu 😅
@swan42 Tak imunita se vztahuje jen na činy, které provede během své funkce, takže tady bych ten institut imunity až tak nepřeceňovala.
Dala jsem si práci s takovým foto-příběhem, který se udál v posledním roce.
Začíná tweetem Andreje Babiše, kde vyzývá vládu abychom po vzoru Orbána v Maďarsku zastropovali ceny paliv, protože to je to nejlepší pro lidi. Na to mu vláda odpověděla, že to udělat nemůže, protože jakmile ten strop pustí, tak ceny vyletí.
A jak s tím uspěl pan Orbán? A co na spojenectví AB a Orbána říkají v Evropském parlamentu? "Nobody's waiting for Babis..."
Jeho zvolením bychom se v zahraničí odepsali.
Celý komentář zde v odkazu (s titulky): https://twitter.com/TomasNemecekT/status/161573...
@somalicats No jo, ale já slyšela že ochranka mu dopis dala až v sobotu. Ale ať je to jak chce, není zvláštní, že Nerudová poté řekla, že jí přišel výhružný dopis už začátkem týdne, ale šla s tím na veřejnost až v sobotu po kauze s nábojem?

@swan42 A jak můžeš vědět že nelžou oba kandidáti? Nebo že oba nemluví pravdu? Já jsem zase alergická na to když lidi uznávají jen jednu svou pravdu, a ostatní jsou blbci...