icon

Prezidentské volby 2023: Fórum s podporou Petra Pavla

levandule_k
18. led 2023

Je tady založena skupina s tématem prezidentských voleb, kdyby se chtěl někdo přidat.

https://www.modrykonik.cz/group/9019/

PS Malé varování, skupina je silně nakloněna dle příspěvků podpoře Petra Pavla, ale vítání jsou všichni 🙂 .

michaela666
23. led 2023

@klokanka31 Co říkáš na včerejší výroky v debatě? A to nerýpu, ale opravdu by mě zajímalo. Je toho plný internet a rozhodně to není vytržené z kontextu.

swan42
23. led 2023

@michaela666 tipnu si ze to samozrejme byla kampan, moderator po nem sel a AB jedinej mluvil pravdu 🤣🤣🤣

(Pritom neodpovedel na jedinou otazku a jen knucel, ze ho nenechaj domluvit-kdyby nemluvil z cesty a odpovidal na co se ho ptal, tak by mozna nechal...a samozrejme, psychopat, opet lhal-ale to si jeho volici overovat nebudou 🤦)
Mel by se jit lecit

somalicats
23. led 2023

@swan42 Copak lecit, ale tu ostudu v zahranici, jakou temi svymi recmi udelal... Polaci uz o tom pisou.

nita1984
23. led 2023

@somalicats
@swan42 nevíte, prosím, jestli je někde záznam ? Včera jsem to nestihla sledovat a fakt by mě to zajímalo. Díky

michaela666
23. led 2023

@swan42 Mě to vážně zajímá, protože jediní další voliči AB o kterých vím jsou moji rodiče a prarodiče (bohužel 😡) a s těma se o tom odmítám bavit. Vždycky jsem si myslela jak má táta přehled, ale papouškuje všechny ty lži o tom jak chce PP válku a zabíjet naše muže. 🤦

michaela666
23. led 2023

@nita1984 Připrav kýbl než si to pustíš. 😃

somalicats
23. led 2023

@nita1984 mozna i-vysilani ct, ale nevim, nemam ted moznost se podivat.

ninive211
23. led 2023

Nedívala jsem se včera, odpustím si to asi i teď...já fakt když Babiše vidím (no a hlavně slyším), tak mám tendenci zvracet...nejhorší je, že fakt nechápu, jak mu to může cca třetina lidí v této zemi žrát a ještě ho obhajovat...

mdch91
23. led 2023

@ninive211 ja jsem se divala a jak nemame televizi, takze jeho projev nevidim casto, tak jsem se uprimne bavila. Byla by to perfektni silvestrovska estrada. Horsi uz je pak ta predstava, ze tohle fakt nekdo voli.

ninive211
23. led 2023

@mdch91 Já jsem jen včera sledovala twitter a online komenty...a musím říct, že jsem se fakt řezala smíchy. Hlavně jak u toho prý hodně lidí hrálo "flašku" - "panáka za každé Babišovo "Já chci jen mír, PP je provládní kandidát a PP chce válku"

somalicats
23. led 2023

@ninive211 Flasku jsem nehrala, pac bych se uchlastala 🤣

vendes
23. led 2023

Nedávno jsem tohle téma otevřela s 86 letou babičkou, voličkou soc.-dem. Očekávala jsem jinou odpověď. A jsem ráda.
"Koho budeš volit, babi?"
"Toho vojáka, ten se mi zdá, že by byl dobrej. Je takovej klidnej, víš. "
"A co Babiš, babi?
"Babiš je lhář."

ninive211
23. led 2023

@vendes Kéž by po včerejšku mělo podobný názor víc lidí...já chápu, že generál není pro mnoho lidí ideální, že mají vůči němu spoustu výhrad (já také, rozhodně ho neglorifikuju), ale volit na post nejvyššího představitele ČR toho ulhaného psychopata může snad opravdu může jen osoba mdlého rozumu...ale většina lidí už je podle mě stejně dávno rozhodnutá, zapřísáhlí babišovci by ho stejně volili, i kdyby hovna z nebe (huby) padaly...jen proto, že dle toho psychopata je PP přece "provládní kandidát"

klokanka31
23. led 2023

@michaela666 To radši psát nebudu, stejně si tady jedete to svoje, a co si myslím o generálovi, to radši veřejně psát nebudu. Každopádně to nebyla rovná debata, a už by se lidi měli fakt zklidnit.

swan42
23. led 2023
somalicats
23. led 2023

@klokanka31 Jakto, ze to nebyla rovna debata? Oh wait, on AB nezvladal odpovidat, protoze otazka = jasna odpoved a to on neumi. A co to popreni nasich zavazku plynoucich z mezinarodnich smluv? Vcera jsem psala o tom, ze prezident nas ma reprezentovat v zahranici. Tak tenhle pan prave ukazal, ze v zahranici dokaze udelat akorat tak ostudu.

fire85
23. led 2023

Tak po včerejším sledování televize vnímám Babiše téměř jako bezpečnostní hrozbu a fakt nechapu lidi co ho budou volit. A že jich i tady na konikovi je. Je to smutný. Moje děti se za mě ale aspoň nebudu muset stydět. V prvním kole jsem volila Nerudovou

fire85
23. led 2023

@michaela666 tohle je strašný, taky si k manželovi přisedl v práci v jídelně pan a začal do něj valit ať hlavne volí Babiše ptz ma 2 kluky a přece nechce aby šly do války...lidi jsou magoři

fire85
23. led 2023

@klokanka31 jejda ty jsi tak hloupa, hloupa hloupa že to ani není možný . Jo přesně lidi jako ty volí Babise.tak hodně štěstí

gbp
23. led 2023

@somalicats copak ostudu...v polsku si pisou, jak ji neprijdem na pomoc, kdyby je napadli...🙄 a takhle se dela zahranicni politika 👍🤦🏼‍♀️

ninive211
23. led 2023

@fire85 To je to, co tady píšu, tyhle debaty proBabiš a antiBabiš nemají smysl...zaryté proBabišovce prostě nepřesvědčíte, i kdybyste je umlátili milionem argumentů, pořád si pojedou to svoje "Pavel nás zatáhne do války, mám syny a nechci aby narukovalii, Pavel je provládní kandidát, je loutka vlády, Babiš bojuje proti tomu "fialovému hnusu", za Babiše jsme se měli líp, pavel "ninc" nedokázal, zatímco za babišem jsou vidět výsledky přece (jo, ty vidíme na vlastní vočuii teďka)..." apod.

Já fakt doufám, že co nejvíc voličů, co v prvním kole nevolili PP a byli rozhodnutí, že volit prostě nepůjdou, když nepostoupil jejich kandidát, tak že to nějak ještě přehodnotí a na základě této hrozby Babiše na Hradě překonají svoje výhrady vůči druhému kandidátovi a volit půjdou. Protože to by byla ještě větší mezinárodní ostuda jak ten Zeman🙈

fire85
23. led 2023

@vendes chytrá babička, kez by se takhle chovali všichni důchodci

nita1984
23. led 2023

Jen tak na okraj (zroj byl někde na FB), nejdražší energie v Evropě mame posledních 10 let …. Jen teď se to hodí zdůraznit …. Přišlo mi to, jako dost zajímavá informace

michaela666
23. led 2023

@klokanka31 Chápu, máš na to plné právo. Jen mě zajímala konkrétně reakce na jeho komentář o nepomoci Polsku a tím pádem porušení dohod s NATO.

maargit
23. led 2023

@michaela666 Tak nám pan diplomat tak moc žvatlal o míru, až z toho nakonec málem vyhlásil válku Polsku. 😀

Tebe si tak dokážu představit na nějakym diplomatickym jednání, když se dokážeš mezinárodně znemožnit i ve vnitrostátní volební debatě, ty diplomate.

Nejenom že jsi zloděj a lhář, ukázal ses navíc být i bezpečnostní hrozbou pro náš stát i celou alianci NATO.

Moderátor se tě výslovně zeptal, jestli bys DODRŽEL SPOJENECKÉ ZÁVAZKY. Tudíž i kdyby ti to nejdřív nedocvaklo, v tuhle chvíli už ti to mělo dojít. Kandiduješ na prezidenta, několik let jsi dělal předsedu vlády a ani nevíš, že máme s jinými státy nějaké alianční závazky? Jo aha, tys jel prostě podle připravených notiček, kdys měl na slovo válka vždycky odpovídat slovem mír.

Bez tvýho marketingovýho týmu sám nedáš dohromady žádnou kloudnou odpověď, všechno ti musí předžvejkat. A tohle by nám mělo dělat prezidenta? Tohle že má být ten diplomat?

P.S.preposilam nazor, se kterym souznim a objevil se na FB. Babis je arcizm.d, tak musime drzet spolu.

somalicats
23. led 2023

@klokanka31 Pro připomenutí, na co se @michaela666 ptá - tady máš přepis té části debaty:

Přepis z televizní debaty na ČT
Moderátor: Já bych se rád vrátil k Ukrajině, pánové, jestli dovolíte. Pane Babiši, má Česko poslat vojáky do otevřeného konfliktu v případě útoku na Polsko nebo pobaltské státy?

Babiš: Kam myslíte? Do války? Určitě ne.

Moderátor: Do otevřeného konfliktu v případě napadení.

Babiš: A proč bychom měli mít otevřený konflikt?

Moderátor: Pokud by nastal, byl byste vrchním velitelem ozbrojených sil.

Babiš: Já chci mír.

Moderátor: Moje otázka zní, pokud by bylo napadeno Polsko nebo pobaltské státy, zda bychom měli splnit svoje spojenecké závazky a poslat tam vojáky.

Babiš: Já jsem nebyl vrchním velitelem ozbrojených sil. Jo pokud bych byl…

Moderátor: Ano, pokud byste byl, a ne že jste byl.

Babiš: Určitě ne, určitě ne a já si myslím, že je potřeba mluvit o míru. Pan generál mluví o válce. Vláda mluví o válce.

Moderátor: Počkejte, zpátky, to jsou ale spojenecké závazky.

Babiš: Ano, ale já nechci válku.

Moderátor: Dobře, nikdo asi nechce válku. Nikdo rozumný nechce válku…

Babiš: Tak něco pro to udělejme.

Moderátor: Počkejte, moje otázka zní, zda pokud by bylo napadeno Polsko nebo pobaltské státy…

Babiš: Proč by bylo napadeno?

Moderátor: Ne…pokud…pokud…zda by Česko mělo poslat vojáky na obranu těchto spojenců?

Babiš: Já říkám, že to je čistě teorie. Já říkám, že světoví lídři, a kdybych byl já prezident a už jsem to vysvětloval xkrát… Já jsem mimochodem navštívil…

Moderátor: Pane Babiši, odpověď na otázku…

Babiš: Já vám to vysvětlím. Ne, určitě ne. Já chci mír, nechci válku. A v žádném případě bych neposílal naše děti a děti našich žen do války.

Moderátor: Ale víte, na čem je založená kolektivní obrana NATO. Jeden pomáhá druhému v případě, že je napaden.

Babiš: Já vím, ale my máme zabránit válce. Vy chcete válku? To vypadá, že vy dva chcete válku. Já nechci válku. Já chci mír.

Moderátor: Já se ptám, pokud, opět opakuji, pokud by bylo napadeno Polsko nebo pobaltské státy, to je jednoduchá otázka.

Babiš: Nebude napadeno, musíme tomu zabránit.

maargit
23. led 2023

@somalicats Obdivuju moderatora, ze mu ji nenapalil. Ten by normalne mohl delat v pastaku, kdyz mel tolik trpelivosti s jednim debil.m

mourovatakocka
23. led 2023

@somalicats Kriste pane, ještě že nemám TV, protože tohle vypadá jak rozhovor se senilním staříkem, otázku nepochopí, plácá blbosti a pak to obrátí proti tázajícímu. Akorát se nejedná o rozhovor v duchodaku o stolici pana Nováka, ale o rozhovor na důležité téma s potenciálním prezidentem. Děsivé.

somalicats
23. led 2023

@mourovatakocka A to je přepis pouze jedné otázky...

Strana