Co myslíte, přijde ještě ovulace? Nebo se jedná o anovulační cyklus

monib66
25. lis 2018

Holky, snažíme se o druhé miminko. Stále kojím prvorozeného a odstavovat nehodlám. Měla jsem 8.11 první MS a teď se dala do testování (což jsem u prvního miminka nedělala). Dle ovu testů, ještě ovulace nepřišla. Už 3tí den mám táhlý "plodný" hlen, ale testy nic neukazují. Myslíte, že mám testovat dále nebo by mohlo jít o anovulační cyklus?
Děkuji moc všem za poznatky 😉

hermij
25. lis 2018

Abyste lépe poznala své tělo, doporučuji nastudovat symptotermální metodu. Ovu testy ukazují jen hladinu LH v moči, tzn. že se tělo chystá ovulovat, ovuluje, anebo už ovulovalo... klidně i 10 dní pozitivity... haha, celá ovulace trvá tak 12-24 hodin... takže dosti nepřesné. Sledování se dá zpřesnit opakovaným testováním, ale to zbytečně utrácíte za testy. U STM koupíte jen teploměr za 150-300 Kč. Doporučuji mrknout na blog: http://cestykditeti.cz/nacasovani-aneb-plati-2814/ anebo články na http://www.rodina.cz/serial27.htm.
Kojení může ovulaci blokovat nebo posouvat na pozdější část cyklu a tudíž zkracovat luteáln ífázi důležitou pro uhnízdění (respektive proklatin blokuje produkci progesteronu). Můžete tělu dodat Bkomplex, vit. C, hořčík a listovku (tj. B9, není v komplexu). Ty podporují progesteronovou funkci a tím délku luteálky. Délku luteální fáze určíte spolehlivě právě pomocí STM.

baruskawh
26. lis 2018

Ahoj, těžko říct, já také myslela, že mám anovulační cyklus protože testy mi tenhle měsíc vůbec nic neukazovaly a přesto jsem otěhotněla.