Menstruace v práci. Jak to zvládnout?
Po mnoha letech když jsem byla živnostník jsem se vrátila do kanclu jako zaměstnanec. Upřímně je to fajn, jsem spokojená. Jsem tu chvíli a tak jsem teď zažila první ms v práci. Tvl tj hukot.
Stát na poradě, a cítit jak prostě se z vás leze krev. Nechutný? To teda jo. Snažíte se tvářit jakože nic. Já měla normálně vložku, nebylo to "ale ne nečekala jsem to". Mě se to rozjizdi pomalu tak je to v poho. Ale tohle bylo tak nepříjemný. Chcete se chytit za břicho, schoulit do kuličky a nemůžete.
Teď sedím v kanclu, aspoň už sedím, a skoro už nekrvacim ale furt to bolí jak blázen. Ibalginy v sobě ale než zaberou, tak se před kolegy (samy chlapi) snažím tvářit jakože nic. Že se nechci zkroutit, že se mi nemota hlava a není mi blbe.
Tohle teda mají ženy fakt o hodně tezsi. Když si vezmu jakou často dělají těžkou práci, náročnou na ruce nebo na soustředění či výkon. A do toho mají v tu chvíli křeče a je jim zle. Chtěla jsme si jen postěžovat a říct vám: jste borkyně
Kancl by byl úplná pohodička pro mě 😃 Ve vlaku to je teda o dost narocnejsi (vis jak vypadaj nekteryvlakovy wecka 🤮) a jako průvodčí si taky nemůžu delat pauzy jak se mi zachce, nekdyto je děs ale leta praxe me naucily ledasčemu 😃 Je to jen zevyk, za par měsíců se i s chlapama v kolektivu spratelis a ostych prejde, pak jim klidne reknes jestli byneco nevzali za tebe než ti zabere prášek.
Jo a vubec mi neni jasny jak to delaj treba řidičky autobusu 🤔
Taky se mi to rozjíždí pomalu. Takže na začátku a na konci používám menstruační kalhotky. Na kalíšek nemám odvahu. A to u kolegyně vidím, že to jde. Tampóny nesnáším, takže jedu vložky. Stojím 10 hodin na nohou a brufen beru hned ráno, než se bolest více rozjede. Občas v práci Stojím a čekám, až to ze mě vyteče. Jinak buď chodím co půl hodiny na záchod nebo si vezmu "noční" vložku, která vydrží déle. Případně jinou výkonnější. Naštěstí to v kalhotách vidět není. Bohužel se musím v práci hodně hýbat. A když mám ten nejsilnější den, jsem hodně unavená. Naštěstí při mé nepravidelné pracovní době to není tak často a většinou mi to vyjde na dny doma. Při MS a týden po ní beru železo. Mám od dětství mírnou anémii a v době MS je mi bez něj zle.
Tak ne každá žena má při menstruaci bolesti. Obvykle bolesti nemívam a když už tak mírné a spíš druhý den, kdy už jsem připravená. Pokud už bolesti mám, dost pomáhá nahřát a vzít si bederní pás, aby břicho bylo v teple. Od porodů mám druhý den hodně silnou menstruaci, tak holt hodně často měním. Pocit, že že mě něco teče mi nijak extra nevadí. Většinou můžu být relativně v klidu v kanclu, ale občas jsou dny, kdy hodně chodím, jsem v labu a něco dělám. I při delších poradách není zas takový problém si odskočit na záchod. Většinou máme pořady do hodiny a to se s dobrým plánováním zvládne tak, abych neprotekla.
Pamatuju si to velmi dobře, nezbývalo mi jen zatnout zuby a vydržet. Snažila jsem se jen maximálně připravit ve smyslu jít na WC před poradou/cestou a pořádně se obložit vložkami, nebo si dát silnější tampon a vložky, ibalgin byl můj nejlepší kamarád. Pokud to šlo, neplánovala jsem si žádné větší akce a seděla jsem v ty nejhorší dny v kanceláři, ale konference nebo porady se jaksi podle mě neřídily. Jednou jsem to dostala na letišti před služební cestou na Ukrajinu, taky teda lahůdka... Nebudu lhát, ezokecy o ženství a menstruaci mě akorát rozčilovaly a odstranění dělohy a tím pádem ztráta menstruace byla jedna z nejlepších věcí, co mě potkala.
Já teda menstruaci v práci nesnáším a jsem tak šťastná, když ten nejhorší druhý den vyjde na den, kdy jsem doma. Krvácím tak nárazově, v součtu asi normálně, ale ten druhý den má fakt silný chvilky a když někde resuscituju, tak si těžko odběhnu na záchod. Ale bolí mě vždycky záda, jsem unavená a do toho mám dělat velký rozhodnutí a být empatická ke všem okolo, stojí mě to vždycky fakt dost sil. Navíc “milý” bonus bývá, když mi vyjde na službu, takže si to užívám rovnou 24 h v kuse.
Používám houbu, vložky nenávidím už od puberty, tampóny jsem po porodu přestala snášet (šíleně mě tlačily a svědily) a s kalíškem jsem se bohužel neskamarádila , ač jsem jsem se snažila
Též jsem teď nastoupila do práce a zažila svou první pracovní ms... Mívám to dost silné, a velké bolesti...byl to děs..a to dělám s dětmi, takže jsem si ani nesedla, na wc jsem se dostala sotva dvakrát, pořád jsem se kontrolovala, aby se nestala nehoda...ty první tři dny jsou vážně chuťovka... někdy se mi chce bolestí omdlit..jsme frajerky no 😁💪
@vitezove používám tampony a intimky, hold 2-3dny trpím, beru ibalgin, pracuju ve školství.
😃...já jsem si už na to zvykla v práci..až tedy na nafouknuté břicho..v práci nosím bílé kalhoty, takže i výzva..😃 co mě pomáhá, že jsem si oblíbila jedny, pro mě fakt super vložky, u kterých se cítím v pohodlí..jediný, co mě vadí, že ale musím často na WC, na což nejsem zvyklá, furt lítat na WC..a když mě bolí první den břicho, tak si vezmu ráno prášek a mám klid..✌️
Na zmírnění MS pomáhá Ascorutin na akutní případy mám od Dr prášky, které na pár hodin krvácení zmírní až téměř zastaví. Ale jsou na předpis.
Ja se teprve pred rokem a pul odhodlala do kalisku... Vubec mi to neslo. Nadavala jsem. Jednou uz jsem to skoro vzdala a jela jsem klasiku - zrovna byla ms slabsi tal to slo. Dalsi mesic to ale bylo silnejsi tak jsem to zkusila znovu - nasla jsem si nekolik instruktaznich videi, vyzkousela jiny kalisek a zacalo to pomalu jit. Ale trvalo mi zhruba rok, nez jsem se s nim naucila - tehdy jsem si treba netroufla s nim jit do prace, protoze jsem si nedovedla predstavit co bych s tim na tech sdilenych zachodcich delala. Ale ted uz na to nedam dopustit. On toho pobere dost, takze treba za cely den v praci mi staci ho vylit jednou a jen v nejsilnejsi den, jinak vydrzi kdyz si ho vymenim rano tesne pred odchodem a odpoledne hned jak prijdu. A pro sichr si beru mensi vlozku, kdyby protekl. Ale fakt je to mnohem pohodlnejsi nez kdyz jsem mivala jen vlozky! Byt tebou, zkusim to. I kdyz je to beh na dlouhou trat.
Co se tyce kreci, ty uz po dvou detech tolik nemivam (nejhorsi to byvalo kdyz jsem byla teenager) a kdyz to prijde, nejak to porodnima technikama zvladam rozdychat. Mivam dost krizove kontrakce (to jsem mela i pri porodu), pomaha mi obcas si ty zada namazat treba tygri masti. Pohupovat se (kdyz stojim, je to nejhorsi, ale pohupovani pomaha), trochu to prodychavat a pak pri sezeni pouzivam balancni cocku (mic v kanclu nemam kam dat).
Jsem učitelka a někdy to je děs. Několikrát se mi stalo, že jsem během 45 minut protekla a musela jsem domů ve věcech na tělocvik, nebo mám ve škole legíny a triko. První dny nosím tmavé kalhoty a dlouhé triko, nebo sukni. Nemůžu mít tampony, protože z nich mívam záněty.
Křeče nemivam, ale 5 dní před MS mě opakovaně chytají migrény.
Beru to tak, že to tak proste je.
Mě už ani brufen nezabírá. Beru nimesil první dva tři dny a trpím. Krvácení mám dost silné. Beru to jako fakt, co se musí přežít.
Já se naučila plánovat a první dny neustále řešit, kdy a kde si můžu dojít na záchod - jak dlouhá bude nějaká schůzka, jestli je u nás nebo musím počítat i s cestou. První dny se mi stává, že mám bolesti po fyzické námaze, když si sednu. Naopak zase vím, že když dlouho sedím, pak se postavím, tak to hodně teče, takže se nesmím někde zakecat, ale rovnou na WC. A tak druhý/třetí den se mi stává, že mám 10-20 minut, kdy permanentně krvácím, a už jsem se naučila, že když to přijde a jde to, jdu na záchod a tam to prostě strávím.
A i když se mi manžel směje, tak si užívám, že teď v kanceláři máme jednotlivé kabinky na WC úplně oddělené, žádné jakoby přepážky, kde je vše slyšet, vidět nohy apod. Takže v dny MS vím, že se mám kam schovat.
Jsem učitelka, používám kalíšek a přijde mi jako geniální menstruační pomůcka. Nicméně první dva dny prostě nevydržím stát a pobíhat po třídě, musím si často sedat. Nemám velké bolesti, ale přenáší se mi hodně do zad. A bývám v ty dny i o dost víc unavená, teď v pátek se třeba zrovna sešel 1. den ms a odučených šest hodin v kuse, k tomu dohled na chodbě, takže jsem si neoddechla ani o přestávce. Z práce jsem odcházela s třeštící hlavou a úplně vyřízená. Beru to, jak to je, snažím se pak o sebe o to víc pečovat doma 🙂
Já jsem tak ráda, že jsem se naučila přijímat svou ženskost se vším všudy a díky tomu odezněly všechny ty křeče, bolesti, pocity nepříjemna při MS, atd. Jsem přesvědčená, že u mě za většinu toho mohla má psychika. Zůstala mi jen vyšší únava, ale tam mi pomáhá suplementace minerálů a více odpočinku. Jinak používám kalíšek, menstruační kalhotky, vložky, vždy podle pocitu.
Já velebím teda tělísko (Levosert), protože právě první dny jsem MS měla silnou a hlavně bolestivou (den před a první den), ne teda nic, co by se nedalo přežím,a le komfortní to nebylo. PMS mě teda úplně neopustila, náladičky a žravou mám pořád...ale aspoň to samotné krvácení už nemusím řešit a taky bolesti jsou minulost. Akorát teda asi docela velká nevýhoda (aspoň u mě), že mi dost kleslo libido. Ale když srovnám plusy a minusy, plusy jednoznačně převažují. Každou chvíli čekám MS u dcery a děsím se, jak ji budu chlácholil až se tu bude svíjen, protože ona je cíťa hrozná, tak už čekám předem tu horší variantu, že tu bude každý měsíc "umírat".
První den nejsem schopná ničeho. Nejraději bych ležela pod dekou stočená do klubíčka. Taky dělám v kanclu, ale sezení mi strašně vadí v tu dobu. Bolest mi strašně střílí do zad. Beru si vestu, zahřívání pomáhá a v DM mají prý hřejivé náplasti na ms. Chci je zkusit.
Před pár lety, kdy jsem byla ještě na mateřské, jsem nějak (neříkám že dokonale a stoprocentně) ovládla metodu volné menstruace a byl to pro mě "gamechanger". Další aha moment bylo objevení menstr. kalhotek. Ohromně si užívám svobodu ve výběru všech možných pomůcek a jsem za ně neskutečně vděčná. S kalíškem jsem se úplně neskamarádila, používám dle nálady a podmínek menstruační kalhotky, látkové vložky, jednorázové vložky (a mám se ráda, takže si dopřávám ty "lepší"), houbičku, občas tampon. Za mě v práci je to pohoda, možná i díky tomu, že mám WC hned naproti kanclu. Poslední dobou mě ale velmi často potká menstruace na dovolených, kde ty podmínky úplně komfortní nejsou. Občas je to otrava, nicméně rozhodla jsem se, že náladu si tím zkazit nenechám a kromě druhého dne, kdy to mívám silné, ani vlastně nepociťuji nějaké výrazné omezení.

Nikdy jsem nepřišla na kloub pomůckám jako menstruační kalíšek nebo kalhotky, takže jedu klasiku vložek a tamponů. V nejsilnějších dnech obojí naráz.
Jinak když je mi v práci zle a mám pauzu, tak se klidně do toho klubíčka schoulím a řeknu, že je mi blbě od menzesu. Vždy jsem se setkala s pochopením. Většina, ať už kolegyně nebo kolegové, se mě ještě zeptali, jestli něco nepotřebuju.