Chodí ze školky z modřinami. Jak byste řešily?
Ahoj maminky, potrebuji poradit. Syn chodi od zari do školky . Prvni tyden byl nadseny a ja rada, ze se mu tam libi,ale pak druhy tyden zacal chodit s modrinami ,neresila bych kde jakou malou modrinku, vim, ze muj syn je janek. Ale prvni modrinu mel na předloktí cca 10cm .Za par dni mel poskrabany oblicej,pak silenou modrinu na rameni a minuly tyden kousnuti na ruce.
Pokazde,kdyz se zeptam pani ucitelky ,tak mi rekne ,kdyby upadl a videli jsme to, tak Vas budeme informovat.Kdyz jsem se zeptala znovu rekla tady ho nikdo neplatí .Jsem z toho zmatená. Nevim co si mam myslet. Mozna.jsem jen vztahovacna,ale prijde mi divny ze syn mel 5x nejake zraneni a ona proste nevi jak se mu to stalo.Jak buste resili Vy ? Nebo co si otom myslite?
@monikazubtech V tom případě bych se za ní doklepala zpět a chtěla vědět co se stalo. Každopádně ty fotky si určitě dělej... ať máš případně argumenty pro ředitelku, protože pokud učitelka nechce nic dělat, šla bych nejspíš za nadřízenou, pokud je to fakt denodenní problém.
@monikazubtech Přesně jak píše
@rnika, hned bych ťukala zpátky! Neexistuje přece takovéhle chování. U nás se se všema rodičema pobaví ve dvou větách, jak děcka jedla, oznámí se případná zranění a slušně se rozloučí.
Už jsi přemýšlela, jak budeš řešit s ředitelkou? Přesun do jiné skupiny, školky?
@monikazubtech je naprosto evidentni, ze synovi nekdo ublizuje. Jsou to male deti, pujde to urcite vyresit, ale nabehni do skolky hned a at se k tomu koukaji postavit! Tohle si opravdu neudelal sam! Resila bych ihned a velmi intenzivne, nabehni tam jeste dneska a necekej na odpoved na zpravu.
Chudak, takovy kousanec! Prohledni ho vzdycky hned v satne a kdyz tohle najdes, tak rovnou klepat zpatky a resit. Nase dve deti se spolu taky uz kously a za chvili to bylo pryc...
Určitě se na to ptej i klidně pořád dokola. Učitelky 100%ví koho mají ve třídě a kdo dětem ubližuje. Jsou s něma většinu času. Některé děti zejména ty plaché si to nechají i líbit, nepláčou tak někdy ani učitelka nepostřehne vše. Pokud někdo ubližuje vašemu synovi, tak bude určitě agresor ubližovat i jiným dětem. Řekla bych, že pokud se to neřeší, jdeš za ředitelkou. Pokud se něco takového stane u nás ve třídě okamžitě dotyčný sedí sám, nehraje si, vysvětlujeme, že se nemůže ubližovat, případně probíráme ubližování i v ranním kruhu a oznamujeme rodičům.
@mourovatakocka vsimla jsem si toho az doma,ted uz ho budu prohlizet tam!! V utery jsem se ptala. Jak syn zapada do kolektivu, kdyz nemluvi nebo jak vychazi s dětmi , a bylo mi receno , ze je tam jeste jedna holcicka co moc nemluvi, tak s tou ze si rozumi a hraji si spolu.jinak ldyz neco chce po nejake holcicce ci chlapeckovi, tak prej do nich stouchne ,deti to pry ihned žaluji ,ze je kubik(syn) stouchnul, pak dodala on urcite neni typ agresora.
@jane46 dekuji za rady,vsimla jsem si toho az doma,ted uz ho budu prohlizet tam.
@monikazubtech Vždy se snažím být neutrální, ale toto ne, ubližovat se nikomu nesmí, takový kousanec vzadu na krku? To fakt není jen tak. Řešit, slušně, pokud možno bez emocí, věcně, ale řešit. Napiš pak, co ses dověděla, docela mě to zajímá.
@monikazubtech Moje rada zní: jemně se zeptat tvého syna. Víš, děti často vidí svět úplně jinýma očima, než si dospělí myslí.
Mezi sebou si řeknou (a obzvláště v tomhle věku) spoustu věcí, které by dospělý člověk vnímal úplně jinak. A také spoustu věcí, které udělají, vypadají jinak. Tím nechci zranění tvého synka nijak zlehčovat, to rozhodně ne.
Na tvém místě bych to také řešila s učitelkou, ale otázkou je jestli a kolik, z toho co ti říká, je pravda. Také je tu možnost, že si opravdu jen nevšimla nějaké rozepře. Anebo se tvůj syn stal obětí nějaké šikany.
V každém případě to řeš hned, když budeš na pochybách může se stát, že šikana nebo problémy zajdou dál. Ale je to jen jedna z mnoha teorií. Pokud půjde o vážnější zranění, zvážila bych změnu školky.
Srovnej si to vše v hlavě a uvědom si co je lepší - synova zranění (nejen fyzická, ale možná i psychická) anebo změna?
Přeji hodně štěstí, tvou situaci ti rozhodně nezávidím 😕 🙏 🍀
A chodí do školky rád? Nebrečí? Jestli mu někdo takhle ubližuje, tak bych se divila, že by chodil v pohodě. Dřív nebo později by mohl mít problémy. Určitě bych u učitelek co tě odbývají udělala cirkus a došla za ředitelkou. Jako u nás se teď kuli koroně jako taky nějak nezdržujem, ale jestli má denně modřiny a kousance a oni na to serou....
@zuzkasim mluvila jsem dnes s pani učitelkou .ptala jsem se ji zda nedoslo vcera k nejake rozepři ,ona rekla ,ze ne.rikam syn mel kousanec na krku a iz to je opakovaně. Rekla niceho jsem si nevsimla.vas syn si tady hraje s dvouma klukama a porad se postuchuji ,budu se snazit to hlidat,ale to vite.
@monikazubtech to postuchovani je tim, ze nemluvi, takze si timto zpusobem vyzaduje pozornost. Urcite zajdete za logopedem. To, ze si vystaci s malem ho pak nemotivuje mluvit. Opravdu bych to uz resila s pediatrickou. Sousedka mela to stejne s dvojcaty. Jedno hezky mluvilo a rozumelo druhemu, ktere vyslovovalo opravdu spatne. Tim, ze tlumocila a rozumela ji, druha nemala motivaci mluvit lepe.
Co se tyce modrin....urcite budte neoblomna a reknete, ze to budete resit s reditelkou. Je to lhostejnost ucitelek. Dve na 13 deti je dost, aby si vsimaly. Navic, pokud je na to pravidelne upozornujes, mely by si zacit vsimat, co se deje. Budte opravdu neoblomna a prohlizejte syna uz v satne. Tchyne dela v MS a v pripade, ze dite uz prijde do skolky s modrinou, okamzite to zapisuji, aby bylo jasne, ze se to nestalo ve skolce. Nemate moznost ho dat do jine tridy? Je mozne, ze se tam neco deje a ucitelky vam to nereknou, aby nemusely neco resit nebo nebyly spatne...
@linee dnes uz se na to zaměřím v šatně. Jinak s pediatrem jsem mluvila vcera, jdeme tam se synem v utery a rovnou rekla ze mi doporučí nejakeho logopeda.rikala tedy,ze syn je pohodly,ale logoped nebude na skodu.
@monikazubtech To je ale debilni odpověď 👹Jak jako to víte!? Ne, nevím, já tam s nima nejsem, od toho jste tam vy. Pokud ví, že u tvého syna bývá problém s různými kousanci a bouchanci, snad není problém hlídat víc. Jak to zaznělo, fakt si nemyslím, že dvě paní učitelky na třináct děti, jestli jsem to udržela dobře, by bylo málo. Chjo 😤 ,moc na tebe myslím, aby se to nějak vyřešilo.

@sasbu dobry den , tak dnes syn opet dorazil domu takto viz foto a opet mi ho jen pani ucitelka vystrcila ze skolky do satny a zavrela dvere.