Dát do školky?
ahoj maminky chci se zeptat mám syna v prosinci 5 let má jít do školky ale v listopadu se má narodit druhé mimi a já přemýšlím zda ho tam dat nebo ne chvíli sám říká že už chce a pak zas ne měla bych to celkem z ruky ráno busem tam čekat a v 1 zpět domu co by ste dělali vy? Jsem na děti sama ale tatínek dcery se zajímá nebydlíme spolu děkuji za rady 🙈
@kristynapokorna však nemusí chodit do MŠ každý den, kor když není předškolák (a ani ti nemusí, je to o domluvě). Takže ho můžeš dávat třeba jen v ty dny, kdy ti jede zpátky bus. 🙂 Určitě bych to aspoň zkusila, jestli to bude nějak fungovat, odhlásit se pak dá vždycky. V 5 letech školku zvládne, vyřadí se s vrstevníky a tobě se trochu uvolní ruce 🙂
@nupta já nevím právě, ne zjišťovala jsem to tady ve skooce, protože jak jsem letos školku odmítla, tak jsem smz další informace nezjistovala. To máš dobre. U nás by ji manžel samozřejmě odvezl i když ne každý den, má práci podle lidí, ale odpoledne bych pro ni musela vždy s mladší. Jediní prarodiče jsou k ničemu.
nedávej... na institucionální prznění času dost... pak už z toho nevystoupí....
kolektiv, rozvoj...všecko se dá zařídit i jinak, než školkou. docházka do mš se strašně přeceňuje a až jako zbožšťuje. to, že se tam učej děti pěkně debilním věcem, je tam běžná šikana a nevim co všecko, na to se už zapomíná. a mimojiné taky na to, že školka je instituce pro okládání dětí rodičů, který MUSEJ do práce. ne, který jsou líný se starat o víc dětí. kdo je na roddičáku s mladším a jen to trochu jde, nechat doma.
jeho se neptej, není v jeho silách tohle rozhodnout.
a pokud to jde, tak zbytečně nerozdělovat sourozence. budou mít prostor se spolu dobře sžít a prostě, užívejte si ten čas spolu, kterej se pak už nikdy nebude opakovat.
a kromě rozdělování už z principu teda vůbec není moudrý dávat starší dítě do školky, když se do +- 3 měsíců narodí sourozenec. když už, tak jednoznačně oddělit několikaměsíční pauzou.
další věc je, že nevíte, jak s tím vším zamává koronáč. abyste to nehrotili, nějak se nesnažili na to zvykat mimino, atd (což jako třeba pro mě by bylo nedatelný. moje děti usínaly extrémně pozdě a pozdě vstávaly, načež přes den to už nikdy nedohonily, a fakt bych prostě nebudila mimino někdy v 7, nebo nedejbože ještě dřív, jen aby starší moh do školky, to jako nasrat), úplně mu tím rozhodili režim, a pak by třeba stejně ta docházka byla ob tejden, nebo já nevim jak. z toho mi vychází akorát stres.
@normalnimatka takže 99% rodičů przní děti tím, že je dají do školky? Dost zvláštní názor, sem snad ještě neslyšela. Já na školce vidím jen to pozitivní - vzhledem k tomu, že mě nemá pořád za zadkem, naučila se hafo věcí
@te_reza njn, to nebude jen o tý školce, víš...to, jestli se něco naučí, nebo ne. mysli si, co chceš. třeba tě jednou překvapí něco. a třeba máš šílený štěstí na učitelky a spolužáky se svatozáří nad hlavou. ale hodně o tom pochybuju🙂))
@kristynapokorna já tohle řešila loni, ale s tříletou. Dala jsem a jsem za to ráda. Hrozně ji ta školka obohatila, naučila se nové věci a byla šťastná z kamarádů. Je teda fakt, že domu tahala nemoce a od ní to chytlo to miminko, což byla síla.. Ale zvládli jsme to. A dopoledne s miminkem v klidu bylo taky prima ☺️
@normalnimatka naučila jsem ji dost a ještě určitě naučím, ale nemyslím si, že je extra přínosný, když je dítě XY let jenom s mámou
@normalnimatka no moje holka tam chodí taky strašně ráda, každý týden nová básnička nebo písnička, každý den jsou venku, je s kamarády, výborně vaří.. Ale jsme na malé vesnici. Ředitelka je moje sousedka, tak je to jiný než ve městě, kde se učitelky nezajímají.. Jediný negativu, co vidím je to, že tam musí být do 8 ráno a to většinou vstává
@kristynapokorna jinak není daný, že tam musí být od pondělí do pátku od 8 do 16 hod.. Já dávám na 3 dny v týdnu a vyhovuje to všem.
Miminko je chráněné mm, dcerka mi chodi od 2 let do školky, co je ve školce, tak jsem byla těhotna a mela druhe dítě a když dcera byla nemocna, dite to nikdy nechytlo....
@te_reza přínosný...:D no já nevim, jestli je přínosný, aby dítě mělo furt jen ty samý rodiče...chápeš, uměj jen pár věcí, co můžou děti naučit, navíc maj svoje chyby, který by zas neměli ty jiný rodiče,.... :D co?
@kikca88 to jsi měla štěstí. i kojený děti, který maj starší sourozence v kolektivu, bejvaj nemocný imrvére... kolem sebe to vidim teda snad u všech dětí kamarádek.
@normalnimatka a přínosný být do 5-6 let doma s mámou a miminem přínosný je, jo?jestli jsi ten typ matky chránící své dítě před nástrahami světa do puberty, já ti to neberu,ale já to tak nemám
Rodila jsem loni na konci listopadu, nechávala jsem dcerku doma od porodu a celý prosinec, aby jsme se společně sžili s miminkem 🙂 Nejdřív jí stejně hlídala mamka, ležela jsem se synem v porodnici 2 týdny, protože je předčasně narozený no a pak byl prosinec stejně osekaný o svátky..v ledu už zase šla 🙂
@te_reza nejsem, a přesto jsem přesvědčená, že je lepší, aby dítě bylo spíš doma, než ve školce. a to přeci neznamená bejt tam zavřenej do 6 let.
@normalnimatka tvůj názor, za mě jsou hřišťátka a kroužky k ničemu, navíc jsem ráda že se přes den můžu realizovat i v práci
@kristynapokorna
a co pak ve škole? předpokládám, že když ve vesnici nemáte školku, ani škola tam nebude? přece nejde své dítě schovávat před dětmi a obhajovat se, že čekáte dalšího prcka? to přeci nejde do nekonečna...
@kristynapokorna Wow, mně přijde zvláštní, že dítě v pěti letech ještě nikdy nebylo ve školce. Nebude to pak pro něj trochu šok, když půjde rovnou do předškoláků?
Skutečně není možné se domluvit s někým ve vesnici, kdo má auto a vozí svoje dítě na dopo do školky? Nebo tam nemáš s nikým přátelské styky? Myslím, že třeba dvě, tři dopoledne v týdnu by byly prospěšné. V tvojí situaci bych si pořídila nějaký vratký vrak, pokud máš teda řidičák, protože osobně bych si připadala jako v předminulém století, být odkázaná na nějakou méně spolehlivou hromadnou dopravu. Dřív nebo později budeš dojezd někam s dětmi potřebovat, už teďka přece musíš jezdit na nákupy, k lékařům apod.
To, že miminko je chráněno mateřským mlékem není stoprocentní. Plně jsem kojila a mladší dcera od starší chytla každý kašel a rýmu. Nám doktorka doporučila odložit nástup starší do školky než bude mladší naočkovaná. Jestli na vesnici má kolektiv dětí tak bych klidně ještě o půl roku odložila, třeba na jaro s tím, že by chodil jen dva až tři dny v týdnu. Skolka ho sice obohatí, ale pro tebe by to byl celkem záhul.
@veruuu_kubesovic tak do školy chodit už bude .. jen to dojíždění je na prd ..
@mourovatakocka jezdím většinou autobusem všude .. ale ráno prostě pak nic nejede zpět .. a nebo mamka nakoupí když jí nápisu co potřebuju ale má 3 syny dva jdou do školy a jeden do školky taky ale co předškolní .. šly by tedy spolu ale do auta se nevejde 🙈 bohužel no takže uvidíme tedy taky chci aby si zvykl už a chodil ale jak to udělat ..
@kristynapokorna Já bych nedala ze tří důvodů - 1)když budeš doma s miminkem, proč jeho posílat pryč
2)být doma s maminkou je lepší než školka
3)situace s koronou není dobrá, a i kdyby ne korona, ve školce děti hned chytnou chřipky a pod. A to s miminkem doma asi nechceš...
@kristynapokorna proč se nevejde?
Tři děti dozadu, jedno dopředu....
Já osobně bych ho dala. Na podzim ho ještě můžeš chvíli vozit tím busem, pak uděláš dva měsíce pauzu a pak se to třeba nějak zařídí.
Ale jak rádi ostatní, zkus sehnat někoho, kdo taky vozí dítě do stejné školky autem. Ale spíš bych na to šla přes mamku.
A sehnala bych si auto.

@nupta hehe to fakt? Tak to bych fakt já měla asi problém. Mladší nemam kam udat