Dáváte dětem kornout do školky nebo až do školy?
Ahoj, dávali jste svým dětem kornout se sladkostmi do školky? Nebo se to nedělá? Dava se to spíše až do školy? Dekuji
Nikam jsme kornout nenesli. Za nás nesmysl.
@deliba Do školky bych řekla, že se snad nikde nedává. Do školy je to jak kde podle zvyků.
Co tak vím od známe co je ředitelka školky tak ona to zakázala to samé i jako děti co mají narozeniny že nesmí nosit žádné sladké. Uz jen z důvodu toho že některé děti jsou na něco alergické a taky hlavně proto že se maminky předháněly která přinese dražší věci.
U nás to není tradice , takže ani do školy ( sem tam to nějaké dítě má, ale to je export a výsledek reklamy a po(d)bízení obchodů), natož do školky.
@deliba Proboha jenom ne do školky nějaký kornout první den. Pro děti je nástup do školky úplně cizím vjemem, vůbec netuší, co se bude dít a rozhodně se potřebují soustředit samy na sebe, ne na nějaké sladkosti a povinnost nabídnout. První den ať si vezme do školky plyšáčka, srdíčko fixem na ruce od maminky a pokud nutně chcete něco dát učitelkám, pak doporučuju až v pátek, ať aspoň ví, od koho to je. Sladkosti pro děti dávejte až po třídních schůzkách, až se dozvíte, jaká pravidla školka má.
Nikdy nikam 🤣
Ne.
Ne ani do školy a ani do školky.
Nedávala jsem ani do školky, ani do školy. Popravdě nebýt modrého koníka, tak ani netuším, že něco takového existuje 😄
Nenosí se ani do školky ani do školy.
Do školky ne, co by tam s tim dělali? Do školy ano, u nás ho měla celá třída.
Za me ani ne do skoly, nechci doma random lacine sladkosti, proc bych to delala jiny mame?
Chodila jsem do školy v Německu, tak tradici znám, mám ji ráda, ale tady není úplně rozšířená.
Náš syn půjde do školy normálně s aktovkou a doma mu dáme kornout a uspořádáme menší oslavu s babičkami.
U nás to tradice není, před x-lety to jedna holčička do třídy přinesla, učitelka v podstatě nevěděla co s tím, tak to tam pak holčička rozdávala, což nebylo na programu na ten první den, kdyby to přinesli všichni, tak to tam budou rozdávat všichni, nebo tam nechají učitelce 30 kornoutů ve třídě? Pokud to není tradice v místě, tak bych to fakt nezaváděla, další zbytečné sladkosti pro děti.
@deliba ahoj, do skolky ne, ty tam prvni den dostanou kazdy malou tasticku(omalovanky, pastelky, bonbonnky nebo lizatko, a do skoly do prvni tridy ano, kornout dostanou posledni skolni den ve skolce a ten si berou prvni den do skoly, ale my bydlime v rakousku a tady je to tradice.
Do skolky urcite ne. O tom jsem nikdy neslysela, nikde nevidela. Do skoly se u nas nosi.
Jsem z Opavy a u nás to zvykem je. Když šla dcera do první třídy, tak měli kornout všichni. A když půjde mladší, tak ji ho dám taky. Zvyk pochází z Německa a většina nás z Opavska a Hlučínska má nějaké ty Německé předky.
@andelka tak v severním příhraničí třeba je to normální zvyk, ve zbytku ČR moc ne. Nosí tam třeba pomůcky do školy, trochu sladkostí a nějaké překvápko, třeba talisman do pouzdra ;)
@veroniquecz právě, že v oblastech, kde to tradice není, to narvou jen sladkostma a jdou s tím do školy a tam to chtějí nechat.

Ani náhodou. A nenesly ho ani do školy.