icon

Dáváte dětem kornout do školky nebo až do školy?

deliba
25. srp 2025

Ahoj, dávali jste svým dětem kornout se sladkostmi do školky? Nebo se to nedělá? Dava se to spíše až do školy? Dekuji

Strana
z3
miryp
25. srp 2025

Ani náhodou. A nenesly ho ani do školy.

bunicka
25. srp 2025

Nikam jsme kornout nenesli. Za nás nesmysl.

nelly_strokova
25. srp 2025

@deliba Do školky bych řekla, že se snad nikde nedává. Do školy je to jak kde podle zvyků.

anonym_b5a9b4
25. srp 2025

Co tak vím od známe co je ředitelka školky tak ona to zakázala to samé i jako děti co mají narozeniny že nesmí nosit žádné sladké. Uz jen z důvodu toho že některé děti jsou na něco alergické a taky hlavně proto že se maminky předháněly která přinese dražší věci.

ele_nka
25. srp 2025

@deliba ne, u nás se nenosí ani do školy

andelka
25. srp 2025

U nás to není tradice , takže ani do školy ( sem tam to nějaké dítě má, ale to je export a výsledek reklamy a po(d)bízení obchodů), natož do školky.

ai30
25. srp 2025
@andelka

U nás to není tradice , takže ani do školy ( sem tam to nějaké dítě má, ale to je export a výsledek reklamy a po(d)bízení obchodů), natož do školky.

@andelka Spis jsou rodice z oblasti, kde to zvykem je.

mollyweasley
25. srp 2025

@deliba Proboha jenom ne do školky nějaký kornout první den. Pro děti je nástup do školky úplně cizím vjemem, vůbec netuší, co se bude dít a rozhodně se potřebují soustředit samy na sebe, ne na nějaké sladkosti a povinnost nabídnout. První den ať si vezme do školky plyšáčka, srdíčko fixem na ruce od maminky a pokud nutně chcete něco dát učitelkám, pak doporučuju až v pátek, ať aspoň ví, od koho to je. Sladkosti pro děti dávejte až po třídních schůzkách, až se dozvíte, jaká pravidla školka má.

rnika
25. srp 2025

Nikdy nikam 🤣

marketa1218
25. srp 2025

Ne.

palja
25. srp 2025

@deliba ani do školky, ani do školy.

zmrzlinka
26. srp 2025

Ne ani do školy a ani do školky.

andelka
26. srp 2025
@ai30

@andelka Spis jsou rodice z oblasti, kde to zvykem je.

@ai30 Část možná ano.

jaja01k
26. srp 2025

Nedávala jsem ani do školky, ani do školy. Popravdě nebýt modrého koníka, tak ani netuším, že něco takového existuje 😄

mabs
26. srp 2025

Nenosí se ani do školky ani do školy.

eldoradoh
26. srp 2025
@mabs

Nenosí se ani do školky ani do školy.

@mabs nosí, jsou oblasti, kde se do školy nosí. U nás mělo v první třídě téměř každé dítě.

izz76
26. srp 2025

Do školky ne, co by tam s tim dělali? Do školy ano, u nás ho měla celá třída.

ai30
26. srp 2025
@andelka

@ai30 Část možná ano.

@andelka Zbytek zapricinila kornoutova lobby 😂

ondul
26. srp 2025

Za me ani ne do skoly, nechci doma random lacine sladkosti, proc bych to delala jiny mame?

ai30
26. srp 2025
@ondul

Za me ani ne do skoly, nechci doma random lacine sladkosti, proc bych to delala jiny mame?

@ondul U nas se do kornoutu moc sladkosti nedava a obsah je jenom pro dite.

andelka
26. srp 2025
@ai30

@ondul U nas se do kornoutu moc sladkosti nedava a obsah je jenom pro dite.

@ai30 A proč ho nosí do školy? Když je jen pro něj?
U nás to fakt není zvykem a nějak jsem zatím nepochopila důvod, že někde ano. To je jako bych si od rodičů přinesla do školy dárek k narozeninám.

andelka
26. srp 2025
@ai30

@andelka Zbytek zapricinila kornoutova lobby 😂

@ai30 Jo, třeba Kaufland. Aktuálně. Někde to na mě vyskočilo na webu a vůbec to nechápu. Ne u nás.

sdzu
26. srp 2025

Chodila jsem do školy v Německu, tak tradici znám, mám ji ráda, ale tady není úplně rozšířená.
Náš syn půjde do školy normálně s aktovkou a doma mu dáme kornout a uspořádáme menší oslavu s babičkami.

hojda
26. srp 2025

U nás to tradice není, před x-lety to jedna holčička do třídy přinesla, učitelka v podstatě nevěděla co s tím, tak to tam pak holčička rozdávala, což nebylo na programu na ten první den, kdyby to přinesli všichni, tak to tam budou rozdávat všichni, nebo tam nechají učitelce 30 kornoutů ve třídě? Pokud to není tradice v místě, tak bych to fakt nezaváděla, další zbytečné sladkosti pro děti.

1983martina
26. srp 2025

@deliba ahoj, do skolky ne, ty tam prvni den dostanou kazdy malou tasticku(omalovanky, pastelky, bonbonnky nebo lizatko, a do skoly do prvni tridy ano, kornout dostanou posledni skolni den ve skolce a ten si berou prvni den do skoly, ale my bydlime v rakousku a tady je to tradice.

claire90
27. srp 2025

Do skolky urcite ne. O tom jsem nikdy neslysela, nikde nevidela. Do skoly se u nas nosi.

veroniquecz
27. srp 2025
@andelka

@ai30 Jo, třeba Kaufland. Aktuálně. Někde to na mě vyskočilo na webu a vůbec to nechápu. Ne u nás.

@andelka tak v severním příhraničí třeba je to normální zvyk, ve zbytku ČR moc ne. Nosí tam třeba pomůcky do školy, trochu sladkostí a nějaké překvápko, třeba talisman do pouzdra ;)

chemisterka
27. srp 2025

Jsem z Opavy a u nás to zvykem je. Když šla dcera do první třídy, tak měli kornout všichni. A když půjde mladší, tak ji ho dám taky. Zvyk pochází z Německa a většina nás z Opavska a Hlučínska má nějaké ty Německé předky.

hojda
27. srp 2025
@veroniquecz

@andelka tak v severním příhraničí třeba je to normální zvyk, ve zbytku ČR moc ne. Nosí tam třeba pomůcky do školy, trochu sladkostí a nějaké překvápko, třeba talisman do pouzdra ;)

@veroniquecz právě, že v oblastech, kde to tradice není, to narvou jen sladkostma a jdou s tím do školy a tam to chtějí nechat.

linusha
27. srp 2025

@deliba ani náhodou a nebyla bych jako rodič nadšená když by se kornout se sladkostmi ve školce objevil a mé dítě by je jedlo. Myslím že během roku těch sladkostí co sní je i tak dost.

Strana
z3