icon

Jaké svačinky připravit dětem na celodenní výlet?

no_title
14. čer 2023

Zdravím,
Jak víte, červen je měsíc výletů, i naše školka jede na výlet a je celodenní. Musíme tedy dětem nachystat velkou svačinu místo oběda.
Zajímalo by mě, co třeba dětem na takové akce chystáte, aby se z toho najedli a vydrželo to? Někdo mi radil sušenky, ale můj kluk sní jídla jako horník, sušenky jsou málo... Jinak si děláme tuňákový salát s těstovinami, nicméně zabere dost místa a ve vedru tuňák moc nevydrží.
Tak mě napadlo napsat sem, třeba budou mít ostatní nějaké fajn recepty na dobré svačinky, co vydrží a inspirujeme se navzájem ☺️

vladienka
14. čer 2023

My na celodenny vylet balime- na svacinu nejake ovocie typu hrozno, jablko, boruvky, proste aby sa to nerozpadalo.. potom napr ovocnu kapsicku, susene ovocie, susienky.. a na obed napr palacinky, toasty so syrom a sunkou..

areh
14. čer 2023

@no_title palačinky na slano, nakrájet na menší kousky. Mám ráda tortilu s vajíčkem (dát rozšlehané vajíčko na pánev přidat třeba kukuřici, šunku, přiklopit tortilou, aby se přichytila na vajíčko, otočit aby bylo vajíčko hotové naplnit třeba sýrem a přepůlit. Nakrájet na trojúhelníky.) Je to syté, používám místo oběda.

ajja87
14. čer 2023

Ja po zkusenostech delam tousty a pak davam ovoce,typu jablko,hruska, prostě nějaké od kterého nebude cely zapatlany a lepkavy,pak treba Brumíka nebo nejakou buchtu typu babovka....

ekou
14. čer 2023

Ovocné kapsičky, cherry rajčátka, štrůdlíky (spíše jako něco malého na zub)

krisstina93
14. čer 2023

Tousty, nakrájené ovoce a zaleninu, nějaké tyčinky apod.

ludanlu
14. čer 2023

Teď jsem dávala prvňačce toust, pár mini rizecku, chleba, jabko, sušenku. Nezbylo nic.

martt
14. čer 2023

@no_title Ja dělám klukům na celodenní výlet řízek s chlebem (zabalím do alobalu), rohlík s taveným sýrem, tousty, a k tomu nějaké ovoce.

mama_mila
14. čer 2023

Nejlepší jsou tousty, to mám takové osvědčené, k tomu třeba mrkev na hranolky, hrozny, jablko, borůvky, už jsem brala i cherry rajčata, jinak i ty řízečky jsou dobrý nápad, to udělám příště, tak také děkuju za inspiraci 😁

kamino
14. čer 2023

Toasty jsou klasika a k tomu do krabičky cherry rajče do pusy, hrozno, kousky mrkve .- zkrátka to, co dělá nejmenší nepořádek.

95newmommy2020
14. čer 2023

Pizza sneky

sigyn
14. čer 2023

Zeleninovou tortillu a zabalit do alobalu.

pe_tu_ss_ka
14. čer 2023

Já teď dělala synovi dvě krabičky. Do střední b.box krabičky jsem dala 2 čtverce tousťáku a 4 mini řízky, melouna a papriku a do menší obyčejné dostal kapsičku, krabičku ovocných kůží, 2 tyčinky to lisované ovoce a mini pytlík brambůrků. Pak vodu a v kapsicce z alberta ten ovocný mošt.

kristyn86
15. čer 2023

Nejvic se mi osvedcily tousty. A delam i sladke tousty. Dovnitr nakrajim jablko s troskou skorice. A zapecu. Ovoce s sebou,co netece. Takze jablko. Za zeleninu papriku.

hafika
16. čer 2023

Mají dvě krabičky - svačinu a oběd. Ke svačince je chlebík se sýrem, šunkou nebo pomazánkou dle výběru dětí, ovoce (vykrojené jablíčko, banán, mandarinka apod. podle toho, co zrovna máme doma). Pokud je potřeba i odpolední svačinka, dávám víc ovoce a pak ještě nějakou buchtu nebo musli tyčinku. K obědu dělám řízky nebo sekanou v chlebu či housce a k tomu zeleninu (cherry rajče, paprika, okurka, ledový salát apod.)