Posíláte pětiletého do školky, když jste s mladším doma?
Jen takovy maly pruzkum mezi maminkami: vy co mate 5-tilete dite a jste s mladsim jeste doma, davate to petilete do skolky? ano, ne, proc?
Ano, ale jen na dva tři dny v týdnu.
Tak petileti jsou vetsinou uz predskolaci, co maji skolku povinnou
Ano, minimálně na dopoledne. Předškoláci to mají navíc povinně. Doma se s náma nudil a co si budem, když mladší usnul, tak ten krátký čas pro sebe, zdřímnout, kouknout na seroš.. je k nezaplacení.
Mám sice jen to jedno, ale dávala bych.
Největší výkonovej progres má ze školky. Doma se tak nerozvíjel.
Ježišikriste! Píše se 5leté. Kolik chyb lze udělat v jednom slově. 🙈 A ano, pokud nemá dítě zajištěno adekvátní vzdělání a rozvoj jinde, je pro něj lepší chodit do školky. Co mu dá být celé dny doma s mámou a miminem? 🤷♀️ Btw. Co dělalo do teď?
Dávala jsem staršího normálně od 3 a čtvrt, i když jsem byla doma s 1,5 letým druhým dítkem. Většinou na celý den ( resp 8-15h).
Starší byl ve školce od tří let (reálně od čtyř, je podzimní a s čekáním na asistenta nastoupil v prosinci), ale první dva roky jen na dva dny v týdnu. V předškolním a odkladovém roce pak na dopolední docházku. Dali jsem na zkoušku i pár odpoleden, ale byl přetažený. Poslední rok pak chodil do stejné školky a dokonce třídy s mladším bráchou... a šli do školky jen ve dnech, kdy šli oba - když byl nemocný (jen) mladší, nešel ani straší, i když to měl "povinné". (Teď ve škole samozřejmě chodí, i když je brácha nemocný doma. Ale to už nejsou ve stejné třídě, že.)
Byla jsem doma s mladším synem a dcera šla v 5letech do školky až jako predskolak, protože to bylo povinné 🤗 stačí přece, aby dítě chodilo jen do oběda? Mladší syn je aktuálně predskolak, když mi to v práci vychází, vyzvedavam ho práve po obědě = nadšení po obou stranách 👌
Mám staršího předškoláka, chodí občas dopoledne, ale moc ne, nechce🙂 aktivit bych řekla, že máme hodně 🙂
Dávala som normálne aj pred 5 narodeninami nevidím dôvod prečo by kvôli tomu muselo staršie dieťa ostať tiež doma 🤷🏻♀️
Ano, protože jsem chodila do práce dva roky mezi dětmi.
Navíc teda ve školce má rozhodně lepší vyžití a program, navíc se můžu věnovat mladší, aniž by měl starší pocit, že se mu nevěnuji.
Šel ve 4 letech (první rok po narození mladšího byli spolu doma, aby se necítil odstrčený a kvůli nemocem). Chodí do oběda a sám chce. Kdyby plakal nebo se mu tam nelíbilo, tak bych ho nenutila. Takhle to myslím vyhovuje všem, dopoledne mám jen pro mladšího a pak máme ještě dost času podniknout i něco společně.
Ano, dávám, protože se doma nudí, a ve školce mají super program. Výhoda být doma s mladším je, že starší může být po nemoci déle doma a mít řádnou rekonvalescenci. A myslím, že doma mu nepředam c tomto věku tolik, co školka
Ano, chodila do školky od 2,5 let. Je tam spokojená, má tam kamarády. Teď je předškolák. Doma se nudí, ve školce mají program s ostatními dětmi. S mladší si prohraje odpoledne.
Nedovedu si představit, že by 5 lete dítě nechodilo do školky, vždyť by se doma, kór s miminem, unudilo k smrti. 😀 jak píše @95newmommy2020 školka má až neuvěřitelny vliv na rozvoj obou mých dětí ve všech oblastech. 🙂 plně se.jim tam věnují (nemusi prat, vařit, uklizet, nakupovat atp), mají daleko lepší možnosti, materiál atp a mají na to vzdělání. 🙂
a jak resite ty nemoci co nosi starsi domu? jak jde do skolky, tak hned je stejne s necim doma a pak jsme vsichni nahromade... tak prave resim, jestli stoji za to, aby tam na 1-3 dny sel a pak 14 dni doma s tim, ze postupne lehneme vsichni a nemuzeme se z toho vyhrabat. Skolku bude mit povinnou az pristi rok.
Za mě je to asi jedno, jestli nosí nemoci z kroužku, obchodu, od bratranců nebo ze školky. Ten přínos školky je ohromný hlavně v tom, že nemusíš právě objíždět 10 kroužků a zábav týdně, u toho tahat batole s sebou, nebo stále něco vymýšlet, aby se starší dítě nenudilo. Třeba ani nebude tahat nějaké extrémní nemoci, každý to tak nemá. 🤷♀️ Nebo si to odbyde teď, když jsi doma než abys pak brala co 14 dní paragraf.
Dcera byla minulý rok 3 týdny nemocná a pak týden ve školce. Malá to chytla vždycky taky. Ale to bylo jen v zimním období. My s manželem jsme to od nich nikdy nechytli. Horší bylo, když manžel dotáhl z práce chřipku, to jsme pak byli na hromadě několik týdnů. Teď už starší dcera dlouho nemocná nebyla, ani rýmu neměla, prostě se už "promořila", získala imunitu a to stejné malá 2 roky.
Stejně ta menší svoji první nemoc - 6.nemoc chytla v dětské herničce a starší byla v létě s manželem v herně a chytla tam dokonce vši 😄😄😄🤦♀️ takže to si nevybereš.
Za mně je školka rozhodně velký přínos.
Tak v tomto veku je predskolni dochazka povinna,takže ano davala jsem vsechny děti....Pokud bude furt doma,nebud mit vybudovanou zadnou imunitu ,urcite tu situaci nemate furt a porad,ze ze skolky neco prinese a lezite hned vsichni,to urcite ne...A vy nechodite do obchodu ,treba na setkani s kamardy na hriste?Ty nemoci tam muzou chytit stejne jako ve skolce...
A jak jinak bys chtěla budovat imunitu? Dítě hold z kolektivu něco donese, ale to samé jako kdekoliv jinde...
Já bych ho teda nedávala, když to ještě nemá povinné a ty jsi doma. Řeči o budování imunity bych neposlouchala. Oba synové byli celou školku na hromadě, konečně až ve škole to bylo lepší. Když na tebe někdo denně prská bacily a hlavně na hračky, které si všichni předávají, tak můžeš mít imunitu jakou chceš a stejně onemocníš. Záleží na tobě, ty znáš své dítě nejlíp. Jestli se mu dost věnuješ, není důvod ho tam dávat. Navíc každý je jiný. Starší syn do školky chtěl a byl tam spokojený. Mladší to tam neměl rád. Doma byl spokojenější. Měli jsme pestrý program, věnovala jsem se mu hodně. Do školky šel ve 4, kdy už jsem musela do práce. Školka ho naopak zbrzdila v rozvoji. Uměl spoustu věcí, když tam šel, nudil se naopak tam. Většina dětí ani nemluvila, takže jsme třeba jednu dobu řešili šišlání, protože si myslel, že je to normální. A další věci. Takže mladšímu synovi školka vyloženě nesedla. Spokojený je až teď ve škole, kde se učí něco nového a konečně není každý týden nemocný.
syn od svagra uz chodi 4. rokem do skolky (letos predskolak) a ze by mel vybudovanou imunitu se neda rict.. od podzimu do jara odchodi max.4 dny a lehne, kdyby nehlidali v dobe nemoci prarodice, tak nevim jak by to v praci delali... uz jsou z toho nestastni, kluk ma imunologii v poradku, pry z toho musi vyrust, a to opravdu prinese vsechny druhy nemoci... takze je promoreny na vse a stejne to chyta porad dokola 🥵
Záleží na dítěti,už syn je tříletý, od září ve školce a měl jen jednou trochu rýmu. Od září chyběl 2 dny
Nedala jsem ve třech, ale ve čtyřech půjde. Jeden čas chodil do dětské skupiny mezi 2-2,5 roky a moc se mu tam nelíbilo. Pak se narodila mladší a nebylo potřeba. Program máme, užijeme si spolu, kolem dětí jsme, chytrý je taky. Jediné co, tak ho strašně nebaví kreslit, tak to je tak jediný, v co doufám, že by ho školky mohla motivovat.
Moje děti zbožňovaly být s jinými dětmi, takže ano, dávala jsem starší od tří let a mladšího dokonce od dvou a půl, protože při doprovázení ségry do školky plakal, že nechce odejít. Chodili jen na dva dny týdně, abychom měli i dost času být spolu. Chodili ale na celý den, protože při pokusu o vyzvednutí po obědě se vztekali, že domů nechtějí - a upřímně, bylo to skvělé i pro mě, moci se věnovat jenom miminku, případně odpočinku.
U nás teda různě, první dcera- největší nuda sobota a neděle, takže ve školce pořád. Druhá moc nechtěla, takže kdykoli je mladší brácha nemocný, je s námi doma. Ale všichni v dětské skupině od roka, tam by byli vydrželi od rána do večera, skvělé tety i jídlo. Jen pak s tou státní školkou to měly holky každá jinak. A promoření teda u nás funguje výborně, vždycky první rok celý podzim a zimu na hromadě, pak už skoro nic.
Ono to s tím budováním imunity už je zastaralé. Neplatí, ze chytne 10 rým a jedenáctou už ne. Stejně je každý rok nový kmen chřipky, takže imunita proti němu nemá získanou obranyschopnost. Spíš je to pak už o jednotlivci, někdo je nemocný co chvíli a někdo 2x za rok. Ale jestli se tak bojíš nemocí, nech si ho doma, opakuješ v každém příspěvku jen ty nemoci. Stejně, teď mu bylo 5 a doteď do školky nechodil? Tak to asi už je celkem jedno. 🤷♀️ Spíš jde o jeho rozvoj, prostě máma s miminem i kdyby se rozkrájela, kolektiv vrstevníků nenahradí. A pak jde poznat dítě, které se k těm dětem učí chovat už nějaký ten rok a dítě, které zčistajasna najednou musí na povinnou výuku. Navíc by to bylo usnadňující i pro tebe - aktivity se sice vymyslet doma dají, ale ty učitelky na to mají hromady materiálů, takže je to pro ně jednodušší každý den s dětmi něco zajímavého dělat než pro tebe doma. A nechat 5leté dítě jen tak bezprizorně bez rozvoje doma bych si tedy nedovolila. Ale každého věc.
Ano, co se mladsi narodila (4,5) chodi od té doby pouze do oběda, a nyní už je předškolák v 5. Letech a je to povinná docházka.
K té nemoci co zakladatelko píšeš výše..
Syn chodi do skolky od 2r9mes a nyní v breznu bude mit 6 a stále je co 2 týdny nemocny, vzdy rýma. Porad se ty bacily viri dokola. Spíš ve škole to přejde.

Ano, dávala sem od 3 let, i když sem s mladší doma. Starší se doma nudi, ve školce má program, kamarady, nemusi půl dne koukat, jak menim plínky a kojim.