Povinná školka - dítě bude doma. Máte zkušenost?
Ahoj maminky mám takový dotaz... Byl tu někdo minulý rok které dítě mělo povinnou školku a dítě nechodilo do školky ať už z jakéhokoliv důvodu? Byl nějaký problém děkuji
Děkuji všem jako zakladatelka této diskuze za reakce.. ale já nechtěla odpovědi typu jeslti to dítě potřebuje nebo ne, některé asi neumíte číst nebo s prominutím musíte ukázat jak jste chytré.... Mě nezajímá jeslti to dítě potřebuje nebo ne zajímalo mě jen jeslti někomu dítě nechodilo ač to bylo povinné a jeslti byli nějaké postihy... Jinak ostatním děkuji... Mě dítě do školky nakonec chodí, měla sem k tomu svůj důvod, který vám nebudu psát 😉 pěkný den ( a mimochodem já do školky nikdy nechodila, nebyla sem nijak odlišná od dětí které tam chodili, jsem normální člověk který vystudoval s maturitou 😅)
@paturik já třeba za sebe mužů říct, ze mi skolka moc chyběla, chodila jsem par týdnu, ale protože jsem byla nemocna, tak zákaz a byla jsem doma, s dedou. A dlouho jsem se ve škole adaptovala...takže to nejde říct, tak plosne, já tam ten význam vidím 😉
TAk, ja jsrm nastesti do skolky deti dat chtela, ale nedovedu si predstavit, ze bych sr dobrovolne nechala buzerovat nejakym prezkousenim od ucitelky ms, ktera ma mensi vzdelani nez my oba rodice... Skolka neni zla instituce, dokonce bycj rekla, ze je prospesna... Ale povinnost tam deti davat je podle me hnus a nebezpecna praktika statu
@elu a v cem je to jako nebezpecne???
Já jsem asi divná, ale mám doma předškolačku - je se mnou doma, jelikož jsem žena v domácnosti, a mám v plánu učit ji i v rámci "domškoláctví", min. první stupeň ano 🙂 Vzhledem k tomu, že má kolem sebe spoustu vrstevníků (od přátel), se kterými tráví mnoho času, nemyslím si, že by o něco "přicházela" 🙂
@paturik Docházku dítěte hlídá ředitel spádové MŠ, na začátku školního roku dostane seznam dětí, které by měly docházet. Pokud nějaké dítě nepřijde k zápisu, ředitel pak nekdy v září na schůzi ředitelů MŠ zkoumá, jestli není dané dítě zapsané v jiné, nespádové MŠ. Pokud ani to ne, pak písemně vyzve rodiče, aby do spádové MŠ odložili kam dítě nastoupilo k povinnému předškolnímu vzdělávání. Pokud nevyjde ani to, pak celý případ dostává na starost sociálka. Takže odpověď na otázku - pokud dítě do povinného posledního roku v MŠ nechodí a rodiče to neřeší a nehlásí, pak postih samozřejmě je.

@fiiif Jojo, me by tez zajimal ten konkretni duvod. Hledam skolku pro triletou - marne - zdrav.duvody - i bych to zvladla jeste rok bez prace, ale dcera proste ten skolkovej kolektiv potrebuje/chce. Ale verim, ze jsou ruzne okolnosti, kdy to je uplne v pohode, kdyz dite nechodi. Stejne tak muze bejt duvodem neco, co ve vysledku diteti skodi.