icon

Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂

nita1984
27. pro 2016

Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?

adydejka2609
12. zář 2017

@rosalline taky mám PCO a to hodně silné..ten hyperstimulak se mi stal po iui, teď pri IVF jsem stimulovala po malých dávkách...behem toho jsem vypila fakt i 4 litry denně a pila proteinove nápoje a naštěstí v klidu...moc se tim nestresuj, buď v klidu a v pohodě..at se zadaří 🙂

rosalline
12. zář 2017

@adydejka2609 moje naplánované dávky jsou 300 jednotek denně po dobu 5 dnů, pak ultrazvuk.... Budu pít jak smyslu zbavená......proteinové nápoje...můžeš mi prosím nějaké doporučit. Po jak dlouhé době stimulace se ti projevil?

adydejka2609
12. zář 2017

@rosalline já začala na 75 jednotek a pomalu se pridavalo, odebrali 20 vajíček pouze jedno bylo schopné k oplodnění.. Já to řešila nutridrinkama před OPU i po, ale pak jsem si koupila proteinovy nápoj od FIT DAY čokoládovy, mě se prodej až v den menstruace takže docela pozdě...

rosalline
12. zář 2017

@adydejka2609 fakt se bojím....oni to taky předepisují podle váhy...a taky věku. U mě, je mi 43, měla obavy, že už budu mít vajíček málo, pak mě prohlédla a říkala, že jsem pravděpodobně mívala PCO, že těch vajíček tam mám opravdu hodně, na každé straně 10 a že mi může hrozit ten hyperstim. syndrom. Já si říkala zaplaťpánbůh, budu mít hodně vajíček, ale teď když to všechno čtu..tak se toho fakt bojím. Ty drinky se asi dají koupit i normálně v lékárně, že? Jak se ti mohl rozjet až v den menstruace, když už všechna vajíčka byla odsátá? Promiň, že se takhle vyptávám, ale jsem nyní z toho docela vyplesklá....

adydejka2609
12. zář 2017

Já ten hyperstimulak měla po inseminaci, a proc az tak pozde nevim..teď po IVF ne...ale í tak se nezadarilo..nemam kvalitní vajíčka chlap spermie nic moc tak chceme zkusit darované embryo.. Ano v lékárně je koupíš 🙂 musíš věřit že Mudr.vi co dělá a být v klidu...me taky odsaly 20 vajíček a hyperstimulaku se vyhla...ja právě díky tomu PCO mám vajíček taky moc ale nedorustaji tak jak by měli no...ted mi doktor nabízel minimalku, že stačí 5 kvalitních vajíček schopných k oplodnění..ale mám pocit že ty me vajecniky si stejně udělají vše po svém takže vajíček moc s kvalitou mizivou...
To je tvé první IVF?

rosalline
12. zář 2017

@adydejka2609 ano první. Prošla jsem tento rok dvěma biochemickými těhotenstvími. Vajíčka mi dozrávají na pravé straně, ale mám neprůchodný pravý vejcovod a protilátky na annexin. Takže nyní zobu kortikoidy a čekám, až to dostanu. Včera mi konečně v 23DC vyšel pozitivně ovulační test, tak si myslím, že za 14 dní můžu začít.... Zítra si budu volat na AMH. Jak tobě vyšlo?

adydejka2609
12. zář 2017

@rosalline já mám AMH strašně vysoký takže :( ale i tak pravidelně užívám fertipronu na vajíčka co kdyby náhodou ;)

juliia
12. zář 2017

@rosalline
Ahoj, no me poprve nenapadlo, že bych ho po IVF nativ mohla vubec mit. 11.den po transferu me v noci vzbudily krute bolesti a zvraceni. Myslela jsem, ze mam otravu z hub, ktere jsem vecer mela v restauraci. Manzel nakonec zavolal zachranku. Kdyz jsme rekli, že jsme po IVF odvezli me na gynekologii, ultrazvuk, vajecniky jako koule, kapacky, naber HCG a profilu. Drujy den me pustili domu, ale jeste se mi to trochu vracelo. Jela jsem nutridrinky a 3-4litry vody denne. Byla jsem jak prutokac a kdyz jsem sla na wc, tak po tom to vzdycky chvili bolelo nejvíc.

juliia
12. zář 2017

@adydejka2609
A AMH jsem mela 2,5

rosalline
12. zář 2017

@juliia
@adydejka2609 bože holky! Někde jsem četla, že tohle prodělané ohhs má 0,xxx % žen a tady je nás 8 a 2 z nás tím prošly....to jee 25% 😨

satinem
12. zář 2017

😂hele kvalitni vyber no....ja zase cetla, ze ohs se bere od 15ti a vice vajicek za cyklus. Ja mela 24 vajec a nepreslo to do te faze zavodneni a zvraceni. Mela jsem jem obri brisko a nemohla jsem si dopnout kalhoty a boty jedine nazouvaci 😂👏

rosalline
12. zář 2017

@satinem takže třetí? A sakra! 😀. Bude zítra testík?

satinem
12. zář 2017

@rosalline asi ano ......ale uz ted mam z toho hruzu hele😝clovek se furt boji a boji

volfici
12. zář 2017

@vkackah jupiiii 😍😍😍, krásná čárečka, super 👏

rosalline
12. zář 2017

@satinem to je přesné ....strach od začátku do konce

satinem
12. zář 2017

@rosalline nooo a hlavne ze mame byt v klidku ze😀

vkackah
13. zář 2017

@rosalline taky jsem mela ohss takze to procento je vyssi..

rosalline
13. zář 2017

@vkackah nooo, tak to už jsme na 50%. Bezva! Přestávám se brát. V jaké fázi se objevilo u tebe? A jak?

satinem
13. zář 2017

@vkackah dobre rano 🙂 tak co testik....ja mam ted jinou znacku, no a jako mam tam sotva viditelnou tu druhou carku a pritom maji ty testy stejnou citlivost. Jsem tady z toho uz nervak doma😖

rosalline
13. zář 2017

@satinem tfuj tfuj tfuj, ať je to v pořádku. Kolikátý den po trasféru jsi? Je slabší než ten předevčírem?

satinem
13. zář 2017

@rosalline no dneska jsem osmy den.....ta druha carka jde sotva videt. Ale furt se utesuju, ze to je jiny druh testu. No snad to bude dobre. Nejradsi bych hned jela nekam na krev😝ale nepojedu.....musim vyckat. Zitra udelam dalsi testik, tak se uvidi

rosalline
13. zář 2017

@satinem když tam máš čárku, která se ti na různých testech objevila předevčírem a dne, tak určitě nějaké hcg v sobě máš. Budeme muset dát na modlení....aby se embryjko pořádně zahryzlo a začalo produkovat hcg ve velkém....

satinem
13. zář 2017

🙏to mas pravdu.....zacinaji me docela bolet prsa, tak snad se tam bobek malej uhnizduje❤

juliia
13. zář 2017

@satinem
A mela jsi pregnyl nebo ovitrelle pred transferem?
8.den slaba carka je super...urcite bude silit!😘
Zůstat v klidu to se lehko rekne...kolikrat jsem si to rikala ja a stejne pak buseni srdce a nervy v pochodu 😂

vkackah
13. zář 2017

@rosalline me se objevil po odebrani vajicek.. potebovali vetsi mnozstvi vajicek tak mi nedali nejakou injekci..

rosalline
13. zář 2017

Tak holky AMH mám 3,3. Což znamená dostatečnou zásobu, je to tak? Můžu mít ještě vlastní a nespoléhat na dárcovská vajíčka, je to tak?

vkackah
13. zář 2017

Jinak ja jsem dneska mela dopo stres v praci, tak doufam, ze prcek to zvladl..

rosalline
13. zář 2017

@vkackah ....a testovala jsi dnes také?

vkackah
13. zář 2017

@satinem
@rosalline
Nene dneska ne.. dala jsem si den pauzu az at to je zretelnejsi...

rosalline
13. zář 2017

@vkackah takhle nás napínat :o) že to vydržíš...:o).

Strana