Plánujete IVF v roce 2017? Přidejte se 🙂
Ahoj holky.. po cca 2,5 leté snaze o miminko, jedné laparoskopii, hysteroskopii, odstranění endometriozy a dvou neúspěšných IUI, jsem se nakonec smířila s myšlenkou, že naśe mimi počneme přes IVF.
V lednu jdu na první konzultaci přímo ohledně toho co vše to konkrétně pro nás bude znamenat a nejpozději v létě do toho chceme s manželem jít .... je tu na tom někdo podobně? Plánujete IVF v příśtím roce?
@adydejka2609 moje naplánované dávky jsou 300 jednotek denně po dobu 5 dnů, pak ultrazvuk.... Budu pít jak smyslu zbavená......proteinové nápoje...můžeš mi prosím nějaké doporučit. Po jak dlouhé době stimulace se ti projevil?
@rosalline já začala na 75 jednotek a pomalu se pridavalo, odebrali 20 vajíček pouze jedno bylo schopné k oplodnění.. Já to řešila nutridrinkama před OPU i po, ale pak jsem si koupila proteinovy nápoj od FIT DAY čokoládovy, mě se prodej až v den menstruace takže docela pozdě...
@adydejka2609 fakt se bojím....oni to taky předepisují podle váhy...a taky věku. U mě, je mi 43, měla obavy, že už budu mít vajíček málo, pak mě prohlédla a říkala, že jsem pravděpodobně mívala PCO, že těch vajíček tam mám opravdu hodně, na každé straně 10 a že mi může hrozit ten hyperstim. syndrom. Já si říkala zaplaťpánbůh, budu mít hodně vajíček, ale teď když to všechno čtu..tak se toho fakt bojím. Ty drinky se asi dají koupit i normálně v lékárně, že? Jak se ti mohl rozjet až v den menstruace, když už všechna vajíčka byla odsátá? Promiň, že se takhle vyptávám, ale jsem nyní z toho docela vyplesklá....
Já ten hyperstimulak měla po inseminaci, a proc az tak pozde nevim..teď po IVF ne...ale í tak se nezadarilo..nemam kvalitní vajíčka chlap spermie nic moc tak chceme zkusit darované embryo.. Ano v lékárně je koupíš 🙂 musíš věřit že Mudr.vi co dělá a být v klidu...me taky odsaly 20 vajíček a hyperstimulaku se vyhla...ja právě díky tomu PCO mám vajíček taky moc ale nedorustaji tak jak by měli no...ted mi doktor nabízel minimalku, že stačí 5 kvalitních vajíček schopných k oplodnění..ale mám pocit že ty me vajecniky si stejně udělají vše po svém takže vajíček moc s kvalitou mizivou...
To je tvé první IVF?
@adydejka2609 ano první. Prošla jsem tento rok dvěma biochemickými těhotenstvími. Vajíčka mi dozrávají na pravé straně, ale mám neprůchodný pravý vejcovod a protilátky na annexin. Takže nyní zobu kortikoidy a čekám, až to dostanu. Včera mi konečně v 23DC vyšel pozitivně ovulační test, tak si myslím, že za 14 dní můžu začít.... Zítra si budu volat na AMH. Jak tobě vyšlo?
@rosalline já mám AMH strašně vysoký takže :( ale i tak pravidelně užívám fertipronu na vajíčka co kdyby náhodou ;)
@rosalline
Ahoj, no me poprve nenapadlo, že bych ho po IVF nativ mohla vubec mit. 11.den po transferu me v noci vzbudily krute bolesti a zvraceni. Myslela jsem, ze mam otravu z hub, ktere jsem vecer mela v restauraci. Manzel nakonec zavolal zachranku. Kdyz jsme rekli, že jsme po IVF odvezli me na gynekologii, ultrazvuk, vajecniky jako koule, kapacky, naber HCG a profilu. Drujy den me pustili domu, ale jeste se mi to trochu vracelo. Jela jsem nutridrinky a 3-4litry vody denne. Byla jsem jak prutokac a kdyz jsem sla na wc, tak po tom to vzdycky chvili bolelo nejvíc.
@adydejka2609
A AMH jsem mela 2,5
@juliia
@adydejka2609 bože holky! Někde jsem četla, že tohle prodělané ohhs má 0,xxx % žen a tady je nás 8 a 2 z nás tím prošly....to jee 25% 😨
😂hele kvalitni vyber no....ja zase cetla, ze ohs se bere od 15ti a vice vajicek za cyklus. Ja mela 24 vajec a nepreslo to do te faze zavodneni a zvraceni. Mela jsem jem obri brisko a nemohla jsem si dopnout kalhoty a boty jedine nazouvaci 😂👏
🙏to mas pravdu.....zacinaji me docela bolet prsa, tak snad se tam bobek malej uhnizduje❤
Tak holky AMH mám 3,3. Což znamená dostatečnou zásobu, je to tak? Můžu mít ještě vlastní a nespoléhat na dárcovská vajíčka, je to tak?
Jinak ja jsem dneska mela dopo stres v praci, tak doufam, ze prcek to zvladl..

@rosalline taky mám PCO a to hodně silné..ten hyperstimulak se mi stal po iui, teď pri IVF jsem stimulovala po malých dávkách...behem toho jsem vypila fakt i 4 litry denně a pila proteinove nápoje a naštěstí v klidu...moc se tim nestresuj, buď v klidu a v pohodě..at se zadaří 🙂