12letá dcera se chová jak dospělá

tojetajne
19. srp 2017

Moje dvanáctiletá dcera se líčí a nosí push upky...myslíte, že je to v pořádku, nebo si moc hraje na dospělou?🙄

thebugsbunny
19. srp 2017

K dospívání to patří, byla jsem stejná 🙂 Pokud se nelíčí nějak moc výrazně (kouřové stíny, rudé rtěnky...) a nenosí k těm pushupkám výstřihy až kdoví kam, tak bych to neřešila 🙂

yelowangel
20. srp 2017

Tak já si pamatuju že líčit mě máma dovolila až kolem 14 roku ale taky jsem chtěla začít dřív a to jenom řasenku, ale moje spolužačky začali už mnohem dřív. Nesmělo to provokovat ve škole (viz rudá rtěnka) ale řasenku a stíny nosili už od 11 co si tak vzpomínám, některý i dřív. Co se týče podprsenky tak bych to fakt neřešila to je spíš o tom co je komu příjemný. Taky mě máma cpala obyčejný bez kostic, pak jsem potřebovala s neviditelnýma ramínkama tak mě jednu koupila a zjistila jsem že vzhledem k mojí velikosti jsou kostice mnohem lepší a to že mě nejsou vidět bradavky je mě taky příjemnější takže jsem postupně obyč vyřadila. Klid jenom vám dospívá 🙂 U nás byl pak spíš problém u mojí sestry protože v 17 se oblíkala doslova jak šlapka (korzet s hlubokým výstřihem, k tomu kraťasy těsně pod zadek, síťovaný punčocháče a boty na vysokým podpadku) a to teda už naši nevěděli co s ní...

elamozna
20. srp 2017

Urcite bych se zeptala, jestli push-upku nosi i jeji spoluzacky. Pokud ano a neni teda prukopnici, tak bych ji v tom podporila, asi nechce byt pozadu a navic velikost prsou se v puberte dost resi, tak at nema mindraky ci nemusi zbytecne poslouchat blbe kecy. Ve dvanacti je brzo, ale deti jsou dost soupnute dopredu diky filmum aj., co se jim cpe do hlavy.

gruzicka
20. srp 2017

Moje dcera má 16 a nelíčí se ,nedovolila bych tak brzo ale od těch 14 je to normální u holek.

akankeo
20. srp 2017

sama sem zacala ruzne blbnout s menstruaci a tu sem mela myslim od 11 a adorovala sem tenkrat tetu, protoze me naucila jak si nalakovat nehty, jak se nalicit a koupila mi k tomu knihu liceni, od mamy sem to mela zakazane a pak sem se malovala jak nejaka prostitutka, po intervenci tety jsem se malovala tak, ze to nebylo moc videt a sluselo mi to. Tak spis bych neresila co dela, ale naucila ji to delat kdyz uz, tak spravne vcetne toho proc je to spravne

nandule20
20. srp 2017

U nás bylo "in" se líčit od 3.třídy.... (9let?) Teď si také říkám, že to je brzy, ale v tu chvíli jsme si připadaly jako velké holky, tak jsme se líčily. Jen tedy lehce řasenku... No, i když některé měly klidně kouřovky, to je fakt 😨 a od 4-6.třídy jsme se už líčily denně 😕 pyšná nato nejsem, ale v tu chvíli jsme tak byly všechny spokojené.

aklin
20. srp 2017

Mame mi dovolila se licit az v 15 letech. Liceni se skladalo jen z rasenky a zustalo mi to doposud. Mam 29 let a vubec se nelicim. Jen ovcas nanesu rasenku, tot vse.

juvatenka
20. srp 2017

Co já bych dala ve 12ti za to, kdybych věděla, že nějaká push-upka existuje! 😀 Tu jsem objevila až v 15ti a mé sebevědomí značně povyrostlo. Do té doby jsem si do podprdy strkala vatu a to nebylo moc pohodlné 😅 Takže tohle bych neřešila..jak už je psáno výš, jestli se neobléká jako lehká děva a nijak výrazně se nemaluje, nechala bych jí a třeba i oparně poradila 😉 Když se rozhlédneš kolem, ty holky jsou touhle dobou do toho tak trochu tlačeny..v obchodech plno parádních věciček a v časácích pro mladé návody, jak se správně líčit a jak být in..prostě nechce být pozadu 😉

smudlinka24
20. srp 2017

Licit jsem se zacala ve 12 tak jako prevazna vetsina holek ve tride, vcetne lakovani nehtu. Pushupku bych si prala, vzhledem k pomalemu rozpuku😀, ale mela jsem nejake krajkove co mi poridla mamka. Ani si nepamatuji, ze by mi mamka zakazovala neco nosit nebo se nejak licit, ale asi to u me probihalo s rozumem ... Jinak by zakrocila. Takze nic nezakazovat a ukazat jak je to spravne a s mirou, za to bych byla nejvic vdecna - jako 12leta.

karlajasmine
20. srp 2017

Já jsem nosila podprsenky od 11ti a ve 12ti-13ti už jsem je fakt potrebovala. Jedny spoluzacce to maminka nedovolila a chudák měla prsa až na břiše a byla terčem posměchu. Malovala jsem se od 13ti-14ti. Je to normální a zákazy nic nevyřeší, spíš ji pomoz vybrat správnou velikost podprsenky a nauč ji jak se malovat pěkně a decentně.

superkousky
20. srp 2017

@tojetajne Moje dcera se maluje již několik let a nevidím na tom nic špatného. Přišlo mi to lepší ,než aby si to patlala na obličej někde ve škole na záchodě jako její spolužačky.Takhle jsem aspoň viděla,zda to moc nepřehnala.
Poprvé se namalovala v první třídě,ale u učitelky to neprošlo ,tak s tím dala pak 3roky pokoj. Je mi jedno,zda se dcera maluje,páč víc řeším chování a známky.
Teď je jí 16let a maluje se každé ráno. Nevidím jediný důvod,proč bych jí to zakazovala. Do školy chodí,známky má krásné,chová se slušně a ještě chodí do práce,tak proč jí buzerovat.

verca156
20. srp 2017

já jsem taky začínala ve 12ti a to že se doba už pohnula a vidívám to i dříve, nevím jak to zvládnu v pozici matky to je věc druhá ....

vanea
20. srp 2017

Asi jsme byli na základce zaostalí, ale je mi 27 a ve škole se líčení a push upky objevily asi ve 14, do té doby to byly hlavně sportovní podprsenky=) a líčení fakt skoro vůbec, víc jak půlka holek se ani malovat nezačala, nebo max nějaké lesky na rty a třeba tvářičky na konec školního roku=) co jsme se bavili v práci, tak většině teď rodiče dovolují malovat se od těch 14...ve 13 tak balzámy a třeba nějaké korektory když je potřeba =) ale řasenky a make up až později prostě.. není kam spěchat=)

karlajasmine
20. srp 2017

A jinak ja se ve 14ti malovala fakt hodne a totalne me to preslo, ted uz se v dospelosti nemaluju vubec. maximalne jednou za rok rasenku :D A prave tim, ze mi mamka tohle vsechno dovolila, jsem se vyblbla a pak uz to nepotrebovala. Nejhorsi byli ti prisni rodice, kteri detem vsechno zakazovali, deti si nemohly koupit poradne ani pekne modni obleceni a pak to rodicum pekne vracely pozdeji tim, ze delaly spoustu veci tajne..

lv
20. srp 2017

Potkala jsem znamych dcery, 12-13 a líčení mají fakt dost, kompletní s make-upem, konturovanim, linky, ted modni silně nalicene obočí, no je to dřív, než u mě, ale co už. 13 neteř taky nevyleze bez rasenky, to mi prijde ok, když k tomu neni jak plakat 🙂

rajecka
20. srp 2017

to strašně záleží na pojetí. Pokud nenosí výstřihy a s prominutím nevyvaluje kozy na všechny strany, tak by mi to nevadilo, když jí to zvedne sebevědomí. To samé s tím líčením, když zná míru a naučí se, co je hezké a co ne, tak proč jí to zakazovat. Přesně jak už se tu píše, když jí to striktně zakážeš bude se malovat vším možným na školním záchodku 🙂

lucca13
20. srp 2017

když se líčí a mírou - řasenka, lesk na rty, tak proc ne
Mně když bylo 13-14 tak jsem chodila do školy tak šíleně zmalovaná, že se opravdu divím že mně mamka pouštěla do školy ( v té době byla mým idolem Amy z Evanescence, tak jsem chtěla být jako ona)
push up jsem taky nosila, ale ne vystřih, zato sukni sotva pod zadek😝
Nyní mám dvě dcery a už teď se děsím co budou vyvádět ony 😈

Je to jen období, neboj to přejde 🙂

misa357
20. srp 2017

Nezakazovat, KORIGOVAT!

evulinka27
20. srp 2017

Spíš bych jí s tím pomohla, aby ona byla spokojená a ty také. Už to tu několikrát padlo, prostě jít za ní a třeba pomoct ke správnému nalíčení, aby to nebylo moc, ale hezké ku spokojenosti všem.
A ta push up.. pamatuji si, že holky co neměly prsa byly od kluků opravdu cílem posměchu.. a to vážně ve 12letech.. já se vyvíjela už od 4.třídy, takže já měla klid. Ale bohužel jedna kamoška to schytávala dost.. furt jí říkali: "ty máš kozy!!! APRÍÍL!" takže bych jí asi nechala, pokud jí samotné ještě pořádně nerostou, aby neměla mindráky. Jakmile jí porostou, určitě ji zahodí 🙂

verunka11221
20. srp 2017

Zacla jsem se licit tak v tech 14ti. Prvne jen rasenka a lesk pak se pridali stiny a linky. Podprsenku jsem zacla nosit 11-12let ale takove ty latkove. Vyztuzene ve 13ti.

andreasustrova
20. srp 2017

@tojetajne Má 4letá dcera mi ted doma zpívala, JSEM BARBÍNA, CO SE BARVÍVÁ. JSEM SAMÁ PLASTIK, PŘIPRAVENÁ NA STYK... Akorát, že ona z toho nemá rozum, ale nevím až to zazpívá ve školce nebo babičce... A ani nevím, kde tu písničku slyšela. Přijela z prázdnin a ...

puresin
20. srp 2017

@tojetajne Tak ja jsem asi stara skola, ale ja se licila az od sedmnacti a to jen rasenku, vyrazneji vlastne az na vysoke. A svym dceram to driv nez v 15 nedovolim, nevim proc by se mely deti licit. Ze to delaji ostatni je fraze pro cestu do pekla, podle me.
Ta pushupka.. Normalne je to podprsenka pro sexy vystrih zjednodusene receno, to asi u 12lete nechces. Na druhou stranu, kdyz vystrihy nebude nosit a poslouzi ji jen k zvednuti sebevedomi z malych prsou, asi bych to prezila.
Ale cele je to o osobnich hranicich, ja holt budu na svy holky pes. 🙂

msimankova
20. srp 2017

@tojetajne taky bych se priklonila k tomu, ukazat dceri jemne liceni, ktere neni moc videt a najit ji treba pro srovnani fotky zmalovanych a 'nude' modelek. Ja se malovala od 14, jen pusu, pomahalo mi to citit se hezka, byla jsem hodne nesebevedoma a uz je to faaakt dlouho, takze dnes 12 chapu. Podprsenku zkontroluj, jak nosi a jak spoluzacky, a uvidis.

evee24
21. srp 2017

Tak u nás všechny holky začali okolo 12 let. Push up meli od 6 třídy kdy ja ještě nosila tu sportovní protoze mi nic nesrostlo 😀. Ale je pravda, že všechny sme meli víceméně decentní jako je řasenka a tužka. AZ na par Emo holek. Pokud nechodi opravdu hodně zmalovana tak proc ne.

al_blah
21. srp 2017

Vzpomínám si na sebe a nemyslím, že je to brzo. Líčení bych jí povolila v nějakých mezích, aby to bylo decentní a dbala bych na to, ať se večer poctivě odličuje. Podprsenka je ok. Pokud se líčí a obléká vkusně a ne příliš vyzývavě, pak je to v pořádku. Tobě se to nelíbí proto, že si uvědomuješ, že dospívá. Každý rodič se velmi těžko smiřuje se sexuálním životem svého dítěte. A tyhle první znaky "že se chce líbit" s tím souvisí, protože se to nevyhnutelně blíží

budilinka
21. srp 2017

@puresin Libí se mi Tvůj přístup. Hodlám to dělat naprosto stejně. Začala jsem se líčit až v posledním ročníku na gymplu a push-upku? Tu jsem nosila až na VŠ! Argumenty o jiné době jsou pro mě mimo mísu. 12leté dítě bylo, je a vždy bude dítě. Pokud prsa rostou, nevidím důvod proč nenosit sportovní podprsenku. A líčení v tomhle věku, byť jen "blbou" řasenkou, mi přijde vážně přes čáru. A ať si o mně myslí kdo chce co chce 😉

lotosek
21. srp 2017

Pokud se mladá chce líčit, šla bych s ní vybrat malovátka do obchodu, ať si nepůjčuje tvoje nebo od holek na záchodě, kde koluje jedna řasenka mezi pěti spolužačkami. Asi bych chtěla mít přehled, co dcera používá, že je to dekorativka z drogerie a ne nějaký čínský šunt za dvacku od Vietnamců. Když si dá hnědou řasenku, korektor a barevný balzám na rty, nevidím na tom nic špatného. Třeba zjistí sama, že zase taková legrace to není hlídat celý den, aby se make-up nerozmazal, a večer se ještě odlíčit (to raději pohlídej, spousta holek se vůbec neodličuje nebo to nechává až na ráno 😵 ).
Koupila bych s ní tvarovanou podprsenku a vysvětlila jí, že push-upka není vhodná ani pohodlná na každodenní nošení.

ireniq
21. srp 2017

@andreasustrova ta Barbina od XindlaX mezi detma frci, taky nevim proc 😝 jestli se nemylim, tak je k tomu animovanej klip, tak mozna proto to prcky zaujme 😂

betelgeuzz
21. srp 2017

@ireniq já to holkám taky pustila, omylem, když jsem viděla na youtube obrázek z klipu. Pak jsem byla v šoku z toho textu 😀

dc2015
21. srp 2017

Tak to tu čtu a usmívám se. Já jsem toho názoru, že čím víc se zakazuje, tím je to horší... zakázané ovoce a tak. Znala jsem holčinu, které taky mamka nic nedovolila, chodila se převlékat a malovat ke kamarádce a pak cestou domů ze školy totéž. Dceru zatím nemám, ale kdybych měla a malovala se příliš, nezakázala bych jí to, ale vzala ke kosmetičce, aby jí ukázala, jak být krásná, vkusná, ale ne "šlapkoidní". U svých dětí ve škole, jsem učitelka, jsem holkám řasenku (12 let) pochválila, řekla jim, že jim to sluší, holky se malovaly střídmě. Kolegyně, co prudily, měly problém, holky provokovaly křiklavým líčením... Zkrátka s rozumem, chtějí se líbit, no a co...