icon

Co dnes vaříte?

crca
9. led 2011

Pokud už tady takové téma je tak se omlouvám,ale už vůbec nevím co vařit 🙄 Tak mě tak napadlo,že by to bylo dobré téma,aspoň bude z čeho vybírat. 😅 Je nám 20 měsíců,takže už vařím tak nějak to,co jíme my,jen to moc nesolím a nekořením,ale to si člověk upraví podle svého,jen nemám už fakt inspiraci 😒 Dneska jsem udělala jen porkovou polívku 😀

michaela_hermanice
7. dub 2017

Zitra budou gnocchi se smetanou, cesnekem, listovym spenatem a zampiony,
v nedeli kruti karbose s nivou a br. kasi

alicie_k
8. dub 2017

@popelka1984 Teda ta bábovka vypadá nádherně!!!

michaela_hermanice
8. dub 2017

A ke kave tiramisu

popelka1984
8. dub 2017

@alicie_k dekuji, chtěla jsem dělat klasickou tvarohovku, mam ji nejradši a pak mi padla do oka tahle krasavice 🙂

linusha
8. dub 2017

U nás dnes špagety s masovou směsí, zítra bude luštěninová polévka, panenka ve švetskové omáčce se šťouchaným bramborem a koláč ten ještě nevím jaký 🙂

lentilkah
8. dub 2017

Tak u nas nakonec polevka zeleninova (kapusta, kvetak, mrkev, brambor) a rizek s bramborem a okurkovy salat.

indy2
8. dub 2017

Taky uz se tesite na Velikonoce a dobroty, co k nim patri? 🙂 a co mate v planu? U nas nadivka s bramborovym salatem, beranek, mazanec a plnene pernicky. Doufam, ze se vse povede.. jinak na dalsi dny jeste jidla vymyslena nemam 😕 piste, piste..at mame inspiraci 🙂

ladyhacek
8. dub 2017

my salát neděláme (tedy moje rodina vždy dělala, ale s manželem už salát neděláme - tchýně ho dělá v únoru na svoje narozeniny tak se pak tešíme až na vánoce 🙂 )
ale bdue kuře s nádivkou. snad beránek a mazanec.
Určitě čerstvý domácí chléb a vajíčko na tvrdo.
Chtěla sjem dělat perníčky, ale asi nezvládám tak když tak pišli pár svých @indy2 😀
a co jiného asi jako vždy - nepřemýšlela jsem nad speciálama - nehcám se inspirovat 🙂

ladyhacek
8. dub 2017

joo a tchýně prý udělá skopové 🙂

indy2
8. dub 2017

@ladyhacek ja vetsinou salat take delala pouze 1x rocne na Vanoce, ale od te doby co mi k nadovce prinesl muj tatka salat na ochutnani, tak nemuzu jinak 😀 Vajicka budeme barvit urco, tak z nich neco vymyslet akorat pak 🙂 ale na ranni mazanec s maslem a cajem, to uz nemuzi dospat 😀 mnaaaam... jeste jsem myslela, ze bych ve ct zkusila jidase, ale zase nechci, abychom pak nevedeli co s tim 🙂 hlavni jidla pak napis, az te napadnou 😀

ladyhacek
8. dub 2017

@indy2 tchýně dělá dobrý salát - mrkev, vajíčka, šunka - trochu majonézy (šel by jogurt) a okořenit - mňamka.
Jinak vajíkčových pomazánek je dost - ale jak peču ten domácí chleba tak s máselm a na to vajíčko a pochutnáme si také 🙂. Uričtě jídelníček na tři dyn? Jak chodím do práce tak nevařim vaří Ondra a mě nic nenapadá ale na Velikonoce mám volna tak ybc asi něco vymyslt měla 😀

lentilkah
8. dub 2017

@indy2 To mate nadivku s bramborovym salatem dohromady? Zajimava kombinace, nikdy jsem o tom neslysela 🙂 Ale po tom, co jsem zjistila, ze si kamarad obaluje bramboraky v krystal cukru, tak me nic neprekvapi 😀 U nas je nadivka s kuretem a bramborem.

indy2
8. dub 2017

@lentilkah ano dohromady 🙂 v nadivce je dost masa, takze to zastoupi hlavni chod 🙂 a se salatem to nema chybu! 😇 ale nebudu delat velke mnozstvi, nerada to pak jim tri dny 😒 ty bramboraky jsou teda pekny mazec 😀 a zrovna jsem muzskymu rikala, ze mam chut na bramboraky 🙂 to jsou chute 😀

indy2
8. dub 2017

@ladyhacek je fakt, ze vajicka mam rada vetsinou jednoduse bez nejakych velikych uprav 🙂 ale v celerovem salatu je miluju a take pridavam do tunakove pomazanky a ta je moje uplne nejoblibenejsi, tu delam casto 😇

lentilkah
8. dub 2017

@indy2 Ja na nej cumela jako puk, jeste si mohl dat skoricovy cukr a bylo by vymalovano 😀 Bramboraky jsem mela v planu dneska, pritel si ale porucil rizek.

indy2
8. dub 2017

@lentilkah nemel by kamarad jednodussi livance? 😀 bramboraky asi udelam v tydnu par kousku.. ale rizkem bych taky nepohrdla 😀

lentilkah
8. dub 2017

@indy2 To by asi nebylo ono 😀

ladyhacek
8. dub 2017

Velikonční menu 🙂 (není ještě schváleno manželem takže kdo ví 😉 )
Tad yje pár typů co možná uvařím:
1. hráškový krém se slaninou a krutony
2. Smažený řízek se šťouchanými brambory s jarní cibulkou
3. pštrosí vejce (vejce obalené v mletém mase - buď upečené > lepší, či smažené) a bramborová kaše
4. pečené kuře, brambor, nádivka
5. Zapečené těstoviny se zeleninoou, mletým masem a sýrem (lilek, cuketa, brokolice .... )
6. něco na víně - ráda si přečtu typy > dostali jsem láhev bílého trochu horší kvality a doma to nikdo nepije 🙂

A něco sladkého - mazanec a beránek

romesak
10. dub 2017

tak dnes kotletky na smetaně a upeču buchty 🙂

35_a_budu_mamka
10. dub 2017

Špenát s bramborem, kotletka a volské oko a po o upeču tříbarevný tvarohový koláč☺

lentilkah
10. dub 2017

Tchyne mi prinesla domaci uzeny bucek, tak bude s fleky a se zelim.

kolibricek36
10. dub 2017

@lentilkah a nedela nahodou sejkory. My to delame taky na sladko - je to jako na bramboraky, ale bez mouky.

sassanca
10. dub 2017

Dneska jen selská omeleta s žampionama

mku
10. dub 2017

@ladyhacek my milujeme těstoviny s krevetama (na ty se používá bílé víno) a sladkokyselou omáčkou.

lentilkah
10. dub 2017

@kolibricek36 Jako ten kamarad? Ne, ji tak klasicke bramboraky s majorankou a cesnekem. Delali jsme je totiz na brigade s kamaradkou v hospode a kdyz jsme mu je k pivu nabidly, tak si k nim porucil jeste cukr.

eva1987
10. dub 2017

Dnes kuře s rýží
@35_a_budu_mamka Prosím o recept na ten koláč 🙂 děkuji.

popelka1984
10. dub 2017

řízky z kapříka s brambory a vytáhla jsem z mrazáku par boruvkovych knedlíků co zbyly z minula, zitra bude sekaný ptáček s rýží

pajula123
10. dub 2017

@popelka1984 prosim jak delas sekane ptacky? Zni to zajimave,tak ze bych taky zkusila 🙂

popelka1984
10. dub 2017

@pajula123 tady jsem si je kdysi vyfotila, dává se tam to co do klasických akorat to není v ruličce ale posekané v omáčce. Plátky nějakého hovězího se podusi na cibulce, můžou se obalit v mouce nebo potřít hořčicí nebo se to muze pak pri dušení zasypat moukou, proste jak sr ti to vic zamlouvá, podlejes vodou a dusíš a dusíš 😀 no a když je to měkké tak si to můžeš jeste zahustit moukou s vodou jak chceš, necháš provařit a na konci tam přisypeš nějaký nakrajeny páreček nebo slaninu nasekanou kyselou okurku a vařené vajíčko. Párek s okurkou tam minutku povařím, vajicko ne. Z korení tam davam akorat sůl a bílý pepř.

pajula123
10. dub 2017

@popelka1984 super,diky 🙂

Strana