icon

4 měsíce po porodu se přítel změnil, jsem zoufalá

denca15
2. lis 2015

Ahoj holky... Jmenuji se Denča a je mi 20 let, přítelovi je 23 let, jsme spolu 2 roky a pár měsíců a máme spolu 8mi měsíčního syna. Začnu od začátku.. Bydlíme spolu necelý rok, přestěhovali jsme se od rodičů do společného bytu, protože jsem neplánovaně otěhotněla.. Byla jsem celou dobu závislá na přítelovi jelikož jsem neměla práci a už jsme byla těhotná.. Když jsme se přestěhovali vše bylo krásné, udělali jsme si to všechno podle svých představ a těšili se na syna.. 🙂 Doma jsem stíhala vařit, uklízet, žehlit i péct.. V únoru se nám narodil syn. Přítel byl pyšný tatínek a se vším mi pomáhal.. Po 4 měsících se ale najednou všechno otočilo, párkrát jsem nestihla uklidit, tak to přítelovi strašně vadilo, párkrát se stalo že jsem nestihla uvařit( když syn byl nemocný) ... Ale najednou se strašně změnil.. Začal se bavit se svým bývalým 'nejlepším' kamarádem.. A od té doby je strašně nepříjemný, ošklivý i občas sprostý, všechno mi vyčítal i blbosti... Dokonce mi vyčítal že mě musel těch 9 měsíců živit atd.. Nevěděla jsem co mu na to mám odpovídat a vždycky jsem měla jen slzy na kraji.. Na chvíli se to zase uklidnilo a už je to tu znovu.. Před tím jsme měli krásný vztah.. Ale teď? Příjde domů vyleje si na mě co může, že ho naštvali v práci, že malého furt nosím, že se sním nedívám na televizi večer, že jsi jdu radši lehnout.. Když teda jdu vařit, tak uraženě řekne že nemusím, ať si jdu s malým ven, tak když jdu ven a příjdu domů hned ve dveřích mě seřve že jsem mu neudělala oběd.. Už se ani neobjímáme, spíš vedle sebe jenom žijeme.. Už nevím co mám dělat, jsem zoufalá.. Myslíte že se to srovná? Nebo je to tím že kamarád mu může cpát do hlavy různé blbosti?( kamarád nemá děti).. Snažím se strašně moc, aby byl spokojený i po sexuální stránce ho nezanedbávám.. Ale poslední dobou mi příjde že se strašně oddalujeme od sebe... ☹ Už ani nevím jestli mě má rád... ☹

Strana
z3
luciebx
3. lis 2015

@evaviki kazda to mame doma jinak kazda mame jine dite.... takze pro me materska bylo opravdu valeni.

denca15
autor
3. lis 2015

@ladyhacek Děkuji, budu doufat a věřit že se změní.. 🙂
@marcinek Zkusím s ním ještě jednou promluvit, pokud to nepůjde a nebo nebude mít náladu, odjíždím se synkem k rodičům..

evaviki
3. lis 2015

@luciebx tezka zavist 😀

luj_89
3. lis 2015

Myslim si, že bys na přítele měla být tvrdší co se domácích prací týká. Z tvýho příspěvku jsem pochopila, že ty děláš všechno a on nic, je to tak? Jestli ano, je třeba si to nějak rozložit - např. přítel bude vysávat, mýt nádobí a prát a ty budeš vařit, věšet prádlo a uklízet. To už je na vás, ale prostě nemůžete fungovat tak, že jeden má na starosti všechno a když (logicky) někdy něco nestihne, ten druhý ho seřve.

denca15
autor
3. lis 2015

@luj_89 Ano, vše dělám já. Přítel občas pomůže. Ale když chci pomoct řekne mi že musí chodit do práce a někdo nás musí uživit..

zuzapra
3. lis 2015

@aguaverde Špatně jsem si toho svýho vychovala!!!! 😀 😀 😀
Já bych byla vděčná i za kafe. 😀 😀 😀

luj_89
3. lis 2015

@denca15 To je přece strašný! Na to bych mu řekla, že ty nemůžeš dělat žádné domácí práce, protože se musíš starat o vaše dítě. Opravdu v tomhle přitvrď, ve vašem věku není úplně normální mít takhle rozdělený práce doma. Můj manžel pochází z rodiny, kde to měli ,,tradičně rozdělený" a přesto je to u nás jinak. Když jsme se sestěhovali, domluvili jsme se, co kdo bude dělat. Takže muž má na starosti vaření (já občas pomůžu třeba s přílohou nebo tak 1x do měsíce uvařim já), věšení prádla, uklízení suchýho nádobí z odkapávače a takový ty drobný nákupy přes týden (někdy dělám já). Já peru, uklízim (jedno slovo který ale obnáší milion oblastí - prach, vysávání, podlaha, koupelna, kuchyň atd.), peču (i manžel výjimečně něco jednoduchýho upeče) a myju nádobí. Velký týdenní nákup a mytí oken děláme společně. A funguje to 🙂. Vždyť tě nic nenutí tyhle věci dělat všechny. Prostě se buď domluvte, nebo řekni, že on taky žije ve vaši domácnosti, tak musí taky něco dělat a jednoduše mu oznam, co mu předáváš.

michaela_2
3. lis 2015

@evaviki
@luciebx Souhlasím s tím, že uvařit opravdu jde i se dvěma dětma ( s věkovým rozdílem 22 měsíců 😉 ). A to se rozhodně nepoflakujeme celé dny v bytě, prakticky každý den máme na odpoledne nějakou aktivitu, ale uklízet i uvařit se prostě stihne. Já jsem ráda, když manžel přijde z kanceláře a stihne se trochu věnovat dětem, aby si je taky užil.
Asi je to staromódní, ale u nás máme opravdu rozdělené ženské a mužské povinnosti ( já zase neopravuji nic, co je doma rozbitého, nedělám ,,mužské práce'', užívám si rodičovskou plnými doušky, manžel nás krásně uživí 🙂).

Nicméně je to trochu mimo téma, zadavatelka nemá problém s tím, že by tatínek nebyl schopen si uvařit. Ale celkově jí podrývá její sebevědomí ☹.

@denca15 Mrzí mě, čím procházíš, někteří chlapi by za blbost zasloužili metál! Ale v podstatě ti tu holky radily to, co si myslím i já. Pokud je pravda to, že se k tobě takto chová permanentně a není schopen říct, co by chtěl změnit, začni to spíš ignorovat. Starej se o malého a o věci doma, žádné justy bych nedělala, ale nepodlézej mu! Pokud na tebe bude hnusnej, rozhodně se mu hned nenabízej, aby pán náhodou nebyl sexuálně neukojený. Pokud začne hádku on, neomlouvej se jako první. Musí si uvědomit své hranice.
Já měla děti také poměrně brzy na dnešní dobu ( první ve 22 letech), manžel je starší o 8 let, ale rozhodně jsem ho nikdy podobnými výlevy frustrace ,,netrestala''. Rozhodli jste se pro dítě, byť bylo neplánované, narodilo se Vám a teď už se to nezmění. Takže tatínek by měl přestat, kopat kolem sebe jako rozmazlený fracek a uvědomit si, co to je být dospělý.

luj_89
3. lis 2015

@michaela_2 Můžu se ze zajímavosti zeptat, co třeba dělá doma partner? Mě totiž připadá, že tohle tradiční rozdělení často znamená, že žena dělá všechno a muž nic 😀. Protože jak často je třeba vařit vs. jak často je potřeba něco opravit...

leniczka23
3. lis 2015

@luciebx No vidíš, ty by ses hanbou propadla že nemáš uvařeno a já bych se hanbou propadla, že jsem si vzala chlapa co dělá scény kvůli tomu, že není uvařeno. .. 😉

ma_jo
Autor odpověď smazal
luj_89
3. lis 2015

@leniczka23 To je krásně napsáno 😀. Prostě jaký si to uděláš, takový to máš.

michaela_2
3. lis 2015

@luj_89 Určitě můžeš 🙂 Manžel odchází do práce ráno cca v půl 7 a vrací se okolo 19h večer. Má vlastní firmu na poskytování internetu, což je - bohužel, opravdu časově velmi náročné.
Přijde domů v těch 19h, ale to už mám prostě jídlo uvařené, většinou z dopoledne. On si pohraje s dětma. Koupe je, čte jim pohádky. Poté usedá k počítači a připravuje smlouvy na další dny, plánuje práci.

Pokud by mi chlap chodil obden na pivo nebo na fotbal, taky bych ho doma s radostí zaúkolovala 🙂, ale pokud na 100% pracuje a chce to tak, je to věc jiná. Výhodou je zase to finanční zabezpečení. A také to, že sice pracuje hodně, ale je sám sobě šéfem, takže když je potřeba, může se ,,utrhnout'' kdykoliv a pomoci něco zařídit.

Já když si vezmu třeba dnešní den, kdy jsem dopoledne uklízela, vařila a věnovala se synovi, pak jsem vyzvedla dceru ze školky a užily jsme si opravdu nádherné odpoledne s kámoškama a jejich dětma, u řeky v Berouně ( cca od 13h do večera), focení, dětské hřiště, kavárna s dortama.........tak by mě fakt hanba fackovala, když manžel dorazil urvaný z práce v půl 8 večer a já bych od něj požadovala třeba ten úklid nebo vaření.

ma_jo
3. lis 2015

@denca15 a nehledala bych za tim hned ze ma nekoho jineho. podezrivani jeste zadnemu vztahu nepomohlo

michaela_2
3. lis 2015

Ale tím rozhodně neobhajuji dotyčného tatínka od zadavatelky, to je podle mě ubožák, který ji pouze chce srážet, aby si něco dokázal! Toto jednání se mi hnusí.
Pouze jsem reagovala i na diskuzi ohledně toho dělení domácích prací 🙂.

Nakonec, každý je spokojený jinak. Každému něco jiného vyhovuje 😉

luj_89
3. lis 2015

@michaela_2 Vidím, že vám to takhle vyhovuje a o tom to je 🙂. Já bych určitě nechtěla, aby můj manžel byl takhle dlouho každý den v práci a pak bych si ho užila v podstatě jen o víkendu a celá domácnost by byla na mě. To radši oželim peníze. Každá máme jiný názor a ani jeden není správný nebo špatný.

denca15
autor
3. lis 2015

@ma_jo já ho nepodezírám, vím že nikoho nemá. Ale on takový nebýval, ale začal se takhle chovat od té doby co se baví s tím kamarádem.. zkusím to a uvidíme, už fakt nevím čím by to mohlo být.. ☹

michaela_2
3. lis 2015

@luj_89 Jj o tom to je 🙂. Já jsem věděla koho si beru za manžela, takový byl vždycky. Prostě je workoholik, nezměním ho. Změnily ho částečně jenom děti - pro ně si právě dělá ty volné víkendy 🙂. A i přes to negativní, co manželství s ním obnáší, ho miluju.
Není jednoduché pěstovat dobrý vztah, chce to opravdu hodně tolerance 😀 . Ale důležitá je vzájemná úcta a respekt, bez toho to prostě nejde. A taky vyjasnit si na začátku, co si kdo jak představuje, nějakou abnormální změnu v chování a žití celkově, pak někdy ten druhý špatně snáší.

luciebx
3. lis 2015

@leniczka23 on mi sceny nedela pac uvareno je vzdy ale vim ze by se mu nelibilo kdyby dosel z prace po 12tce a jeste si musel varit kdyz vi ze ja sem cely dny doma.. takze tak 😉

lenka3p
3. lis 2015

Diky za meho chlapa, ktery by se nikdy nesnizil k tomu, aby mi vycital, ze jsem doma neco neudelala. Ja i on mame jak ruce, tak nejakou hrdost. Starost o deti je na rozdil od prace nekoncici a nekdy stokrat vic vycerpavajici. Bohuzel pokud to ma nekdo takhle nastaveno, tezko se to meni, takze radu nemam, jen pridavam svuj pohled na vec, ze mne situace zakladatelky tematu normalni nepripada.

aguaverde
4. lis 2015

@zuzapra 😅 😅 😅 😀 😀 😀 pro mého muže není problém mi udělat v 10 večer i bramborák když chci 😀 😅 😅 někdy obdivuju jak to trpělivě snáší 😕 😀 😀 😀 😀

@luciebx 😅 😅 😅 já bych se hambou teda nepropadla 😅 uvařeno máme , ale to proto že vaří muž 😀 ho to baví ne že musí, aby si to někdo nevyložil špatně 😝 když neuvaří uvařím bez problému já.... ale já mám dvě děti, když ti obě horečkují, to mladší je cíťa a musíš ho prostě non stop nosit aby nebrečela pač má horečku, tak fakt nic jiného neuděláš 😅 😝 ale já mám v tomhle dokonalého muže, nemůžu říct ani píp..... když sem ležela něčekaně v nemocnici po operaci, musel se postarat o dvě děti, z toho jedno plně kojený, měl uklidit, uvařit, zabavit je atd ... tak v 6 večer chodil spát s holkama 😅 😀 jak byl unavený..... a půlku věcí nestíhal 😅 😅 prostě to tak je.... pokud máš klidný spící dítě je to fajn 😀 a uživej si to 😉

zuzineckah
4. lis 2015

@denca15 tohle teda neznám, ale může klidně být kamarádem, přítel je ve věku, kdy má k té opravdové dospělosti ještě sám hodně daleko... Pokud mu nějaký dobrák s psychickou deprivací a podsouvá, že chlap je chlapem, když doma udělá pořádné rodeo a drží ženu zkrátka, pak ho to může ovlivnit. Bohužel.
Pokud si myslíš, že by to mohlo být tím, tak bych si s ním vážně promluvila, všechno mu řekla - jeho změnu k tobě, k vám, bez výčitek, spíš s lítostí, ale zároveň rázně, aby bylo jasné, že to není strach, ale láska k němu. Ale v jeho věku nedávám příliš velkou šanci tomu, že ho osvítí zdravý rozum a najednou se z něj stane ten milující tatínek a báječný partner.
Každopádně bych se ho co nejvíc snažila izolovat od toho kamaráda, pokud ovšem je to jeho zásluha... Kdo ví, co se mu honí hlavou. Komunikace, děvče, to je základ.
PS: Že občas nenavaříš, neuklidíš - to by mi žíly rozhodně netrhalo. Milující chlap to pochopí a přiloží ruku k dílu, třeba tím, že si tu večeři udělá sám, nebo nepořádek aspoň zakopne za gauč, aby ho nebylo vidět. Hlavně prokáže pochopení...

evik19
4. lis 2015

@denca15 Vím, že v každé rodině je to zavedené jinak, ale popravdě ty chlapy, co přijdou domů a začnou hned ženu srovnávat do latě kvůli úklidu anebo vaření, docela nesnáším. Sama jsem šťastná, že jsem si takového nevybrala, taky bych s ním nevydržela ani dva dny - a on se mnou asi taky ne. |Tvůj chlap je šťastlivec, že si našel takovou šikovnou, jako seš ty, že za celý rok jste jen dvakrát neměli uklizeno anebo navařeno. Měl by tě na rukách nosit a ne se po tobě vozit. Vím, že se to lehce radí, ale nenech se vmanipulovat do té role, že domácnost a dítě jsou jen tvé starosti, zatímco on má na starosti jen přinést peníze. To jsou dvě hodně nevyrovnané role. (Alespoň můj syn byl tedy jako miminko docela náročný a je svým způsobem do teď). Tvůj manžel má taky právo na odpočinek, když jezdí s tchánem a kamarády do lesa. Zkus se s ním domluvit, že někdy zvládne za tebe jeden den v domácnosti a ty si jeď třeba odpočinout k rodičům. Schválně, jestli se perfektně postará o malého a ještě uklidí, uvaří a napeče. Spousta chlapů si z gauče neumí představit, co to vlastně všechno obnáší a jeden takový den jim většinou docela otevře obzory.

bobulinka
4. lis 2015

@evik19 Hezky napsané, úplně mi to připomnělo jak jsem včera dorazila ze schůze domu s tím, že muž celý večer připravoval kostým pro malého na maškarní do mš. Muž na mě vyvalil oči co to jako ještě chci, vždyt vykoupal děti a dal jím jíst! A to schůze měla tři hodiny, výbuch v bytě ani nekomentuji 🙂 Ono je snadné kritizovat jaká je to válečka a většina chlapů pak v praxi vyhoří 😀

zuzapra
4. lis 2015

@aguaverde kde bydlíš?, jdu si pro něj!!!!!! 😠
😀 😀 😀

aguaverde
4. lis 2015

@zuzapra nenene ten je můj a nevzdáááám se ho 😀 😀 😀 😀 😀

aguaverde
4. lis 2015

@zuzapra mmch bydlíš kousek od nás 🤐

zuzapra
4. lis 2015

@aguaverde Taky nejsem přímo z Ol.. Jdu Vás hledat!!! 😀 😀 😀

denca15
autor
5. lis 2015

Tak jsem si s přítelem normálně promluvila, měl náladu.. Řekla jsem mu co mi vadí a co bych chtěla na našem vztahu změnit. A hlavně že chci aby se trochu změnil i On.. Že to nejde aby byl na mě takhle hnusný.. Tak mi pomáhá s domácností když není v práci a nebo si vezme syna na procházku s kamarádem, co bydlí nad námi a pracují spolu. Před týdnem koupili byt. A přítel seká latinu.. 🙂 Tak uvidíme na jak dlouho, nechce aby jsme se synem odjeli k rodičům.. Má strach že by jsme se nevrátili.. 😉

ma_jo
5. lis 2015

@denca15 to jsem moc ráda. Nenech jen to spadnout zpátky. Přeju hodně štěstí 🙂

Strana
z3