Bez sebe a ani spolu?
Holky máte někdo zkušenost s možna až "toxickým" vztahem kdy pro oba je to životní láska.ani jeden nic takového nezažil.oba miluji celým srdcem.ale tak jak se miluji,dokáží si i ublížit?dokáží si říct opravdu ošklivé věci které bodnou do srdce.vzajemne. Křičet na sebe sprostý slova,vyrknout věty jen s cílem ublížit...ale pak se udobrit tak,že oba vědí že bez toho druhého nedokáži žít. Že nikdy nechtějí někoho jiného.ze je to navzdy. Když je vše v pořádku,je to nádherné. Intenzivní.plne lásky, vášně.oba pro druhého dělají vše...pak přijde hádka. Ona jo vyhazuje, on si bali věci. Oba se rozcházejí. Lituji že se potkali, že je to zničí...přitom oba vědí že jeden bez druhého nedokáži žít a pokaždé si řeknou "je konec,ale navzdy tě budu milovat"..ani jeden z nich se v předchozím vztahu takhle nechoval. Ani jeden nikdy takhle nemiloval.
Já nechci slyšet co mám dělat, že se s ní mám rozejít.
Já vím že bez nej nedokáži žít, že nechci.je moje všechno...jen prostě čím víc se milujeme tím víc si dokážeme slovy ublížit.
Jen mě zajímá,zda by vám takový vztah za to stal?zda byste pro ty nádherné chvíle prekously těch pár "zlých"?...zda radši takovýto vztah než vztah kde to neklapne v posteli, muž nepomáhá, není pozorný, vztah ze zvyku nebo kvůli cemukoliv.
Myslíte si že takhle může vypadat skutečně ta pravá,opravdová láska?
Píšeš, že víš, že ty ani on nejste dokonalí, ale váš vztah obhajuješ jako kdyby dokonalý byl. Nezamýšlíš se nad tím, co ti kdo píše, ale pořád jedeš tu svou. Píšeš, že si chceš protridit svoje myšlenky, tak vystup ze své komfortní zóny a koukni se na to jinak anebo se v tom nebabrej a zijte si dál, tak jako doposud.
@mirin89 já se nad tím zamyslim!a některé komentáře jsem si vzala k srdci a souhlasila s nimi....došla jsem k té terapii.stejne tak já bych mohla říct že některé si melete svou,že nás vztah není dobrý,zdravý,nestojí za nic,bez ohledu na to co o něm píšu.bez ohledu na to jak popisuji že žijeme normálně...
Tak s ním ještě prober, jak ty vaše horké hlavy mohou ovlivnit vaše dítě a pak uvidíš... Hodně štěstí.
Bez jaké fáze te hádky "neumíš byt"? Která by Ti chyběla, cítila by ses bez ní neuvolnena a stále naštvaná?
Co by se muselo stát, aby se ta hádka zastavila těsně před tím "balením kufru"? Kdybys ji prostě musela zastavit. Co by se muselo stát, abys to uměla?
Já myslím, že je to klasická Itálie, někteří lidé to potřebují. Já si teda myslím, že sprostá slova a nadávky do vztahu nepatří, ale jsou lidé, kteří mají tu toleranci jinde a pokud jste schopni si to vyříkat a odpustit, tak asi dobrý. Jen teda by to nemělo přerůst do nějakého fyzického násilí. Asi bych možná doporučila pořídit si třeba dva byty, aby ten druhý měl kam odejít to rozdýchat, kam si na chvíli od toho vztahu jít odpočinout. Pokud si rozchod nedokážeš představit, tak je asi v tuhle chvíli zbytečné nad ním uvažovat. Možná jednou ten kalich přeteče, možná ne. Jen je potřeba si uvědomit, že do budoucna v něčem takovém budou vyrůstat vaše děti a úplně nejlepších vzor, kdy maminka vyhazuje tatínka, tatínek nadává mamince, to pro ně opravdu není.
@werumka co by se muselo stát aby se hádka zastavila?asi třeba kdyby přišel a řekl "lásko pojď sem" a objal mě. to bych na něj asi nedokázala dal řvát.a myslím že to má stejne....a být asi nedokážu bez toho usmirovani?...a myslím si že kdyby jednou skutečně odešel,asi bych ho už nikdy nevyhodila,stejně jako kdybych já jo opravdu vyhodila už a by se nebalil...oba víme že ani jeden nechce o toho druhého doopravdy přijít
@codal děkuji za tvůj komentář.my si nenadavame sproste,zranujeme se jinak.ze mi řekne hysterko a já jemu ignorante nebo lenochu za nadávky já nepovazuji😂
Tak to je asi ještě přijatelné 😆... Asi jste oba temperamentní, možná cholerické povahy a ony se ty emoce občas špatně krotí a ono se i člověku někdo uleví to vykřičet.. tam jde spíš o to, že jednou nebudete jen vy dva (možná) a je potřeba na zvládání emocí pracovat právě kvůli případným dětem, kterým by to mohlo ublížit.
@codal paní psala, ze už dítě mají
To zranovani, záměrně, mi prijde mnohem horsi nez ze si demonstrativně balí kufry. Slovo doksze zranit vic jak facka. A tim teď nemyslim hysterku a ignoranra, ale jak jsi psala z kraje. Ze si záměrně ubližujete slovem.
Ja si fakt myslim, ze sem tam se zbytecna hadka stane v kazdem vztahu. Ja treba musim pak vysvetlovat po lopate to, co jsem mela na mysli tim ci onym. Ale to nasleduje, az kdyz jsme oba v klidu. Jenze opravdu si balit a opravdu vyhazovat, ro je tak nejak o level dal, nez by melo byt. Pises, ze to nemyslite uplne vazne, ale tak to se bezte vyradit k ochotnikum do divadla, tohle uz je trochu za hranou. A to, ze vas to bavi, za tou hranou je taky. Vubec nehodnotim vas vztah, myslim, ze kazdy si musi zamest pred vlastnim prahem. Fakt by me zajimalo, co stoji za tou touhou se takhle pohadat. Jak by partner reagoval na terapii? Chtel by jit?
Lidi si dělají záměrně zle miliónem způsobů - alkohol, přejídání se, workoholismus...to je staré jak lidstvo samo a zbavit se zlozvyků není jen tak.
Já bych na problém koukala jako rodič. Vy dva dospělí lidi jste si pořídili dítě a jste odpovědní za jeho duševní zdraví. Víte o tom, že vaše chování bude dítě celý život poškozovat, asi jako kdybyste mu třeba hulili pod nos a zadělávali na rakovinu, tak takto mu zaděláváte na nefunkční vztahy v životě. A každý chce, aby jeho dítě bylo šťastné.
Tak prostě běžte na terapii jako dva chybující lidé, co mají starost o své dítě.
@michaela_2 tak to jsem přehlédla. Pak je to hodně špatně, protože jestli je dítěte tohodle svědkem, jak tatínek neustále odchází, maminka ho vyhazuje, křičí na sebe, pak se zase vrací, tak z toho může mít pěkně zamotanou hlavu a do života si ponese hodně nezdravé modely ☹️
@hezz17 to ano
@maargit Sel by.protoze i jeho pak mrzí co si řekneme
@antoinet dekuji
A ehm, co si teda dokazete rict?
@codal nikdy skutečně neodesel.pohadame se v" tichosti" v ložnici,nahazi věci do tašky a pak se usmirime 😂
Jak to takhle píšu to je fakt magorina 🤦♀️😂😂
@hezz17 všechno možný...třeba když sme se přes 6lety poznali že sem ještě spala s bývalým manželem a že na něj určitě myslím....a já mu v nastvanisti řeknu že myslím i když nikdy nemyslím....že sem před dvěma roky napsala podle něj něco nevhodného kolegovi a jestli s ním spím a takový "blbosti"proste.co nejsou pravda....že jsme si zničili život a tak...že mi zkazil svatbu protože chtěl modrý ubrousky a já zelený....taháme všechno možný prostě
No stejně mi to nepřijde úplně nejlepší způsob.. jako terapii nebo sezením u psychologa nic nedáš, třeba vás to někam posune. Teď už to není jen o vás a jsem přesvědčená, že dítěti to muže ublížit, i když máš pocit, že to třeba úplně neslyší. Prostě na svém vztahu a na krocení emocí pracujte, ono vám to prospěje.
Dokáží si říct opravdu ošklivé věci, které bodnou do srdce, křičet na sebe sprostý slova... To jsem od vás zakladatelko opsala, to jsou vaše slova!!! Dole zas píšete, že si nadáváte na nejvíc do lenochu😏. Tak jak to je? Nebo vám nadává, pi.. , krávo...., ale vy s ním za hoďku skočíte do postele a je vše super😂. Boha jeho, vy asi pekne zvanite!🤪
@kattka009 sprostý pro mě neznamená jen vulgární.sprostý pro mě je někomu koho Miluju říct,že mi zničil život.
Ne, mně by za to takový vztah nestál. A ne, ani nevěřím, ze je to skutečná láska. Tohle je chemicky, hormonální koktejl u dvou nekompatibilních jedinců.
Autorkou, co čekáš, že Ti tu napíšou? Pokud to není podle jejich modelu, tak se dozvíš, ať vemes roha. Ty se tomu bráníš... Pokud cítíš, že to není ok, chceš s ním zůstat, tak co třeba párová terapie?
Proč jsi tenhle příspěvek vlastně psala, když se s ním rozcházet nechceš? Co čekáš za rady?
Většina lidí by o takový vztah nestála, vám to tak vyhovuje, tak to tak mějte.
Nezlob se, ale nevšimla jsem si, že bys byť jednou řešila, zda tohle toxický prostředí je vhodné pro vaše dítě. Řešíš jen sebe, sebe a možná partnera. S mým manželem jsme měli od začátku také velmi "italský" vztah (také hádky zapříčiněné prkotinou, vášnivé usmíření), 2x jsme se rozešli (opravdu jsme byli třeba 2-3 měsíce od sebe) a pak nás to k sobě zase svedlo. Nikdy se teda nestalo, od doby co spolu žijeme (4roky), že bych ho vyhazovala z domu, či si on sám balil kufry. Pointa ale je, že od té doby, co máme syna (téměř 2roky) jsme oba velmi ubrali na plynu a tak nějak se zklidnili. Uvědomujeme si tu zodpovědnost za výchovu dítěte, nechci aby syn zažil podobnou hádku jako tady popisujes. O tom, že to dítě vnímá a nemusí být bezprostředně uprostřed hádky, se asi bavit nemusíme. Nepřijde mi normální (pro dítě!!!), aby žilo ve strachu, že maminka vyhodí tatínka, nebo si tatínek sbalí kufr a odejde. Nedej bože, aby to dítě vnímalo jako standard. Druhá věc, píšeš, že tě/vás ty dramata baví...opravdu se bavíš, když tě partner uráží, zraňuje slovy nebo když pak brečíš jak kráva (tvoje slova), že teď už opravdu odešel?
Jo mám zkušenost,skoro stejnou, taky jsem si myslela jaká je to láska, karma apod.... Jednoho dne to, ale přestane jednoho nebo druhyho bavit.... I tenhle scénář se totiž okouka....
100x nic umorilo vola nebo jak se to říká. Jako mladá jsem podobný vztah měla, nakonec stejně skončil a zpětně si říkám, že měl skončit daleko dřív. A to toho bývalého dodnes ráda vidím a rozumíme si. A zakladatelko, existují i normální vztahy, kde to dvěma lidem klape a to nejenom v postelí. Napadlo tě to někdy?
Toto je ako zlá fanfiction na wattpade. Pýtala si sa, či je to vzťah toxický. Áno je, veď aj ty to vidíš. Tak nechápem teraz tie obhajovačky.

@llluckaaa když jsem se ho ptala zda mu přijde normálni jak se k sobě někdy chováme,řekl mi že jsme oba horké hlavy,že mě miluje a nikdy by skutečně neodesel.