Boty v panelovém domě
Zdravím všechny příchozí,
mám problém, nic akutního (zatím), ale ...
bydlíme v panelovém domě (celkem 13 bytů), již dříve se zde řešily kočárky na chodbách (vyřešeno, musely do sklepa) kvůli
požárním nařízením, to samé botníky. Jenže ... nejen kvůli předešlým uvedeným problémům, je v našem paneláku celkem
početná většina v důchodovém věku a proto mám občas dojem, že se řeší věci typu "kde není problém, nějaký objevíme", možná proto,
že dříve mi to tu tak nepřipadalo. Během mé první mateřské jsem nezaregistrovala, že by někomu něco vadilo a teď ... lidé zestárly
a možná třebas jen, že nemají co dělat nevím, řeší se zde vše možné i nemožné. Inu sousedce na patře (jsme zde 3 rodiny) začaly vadit při uklízení na chodbě naše boty (každý máme na straně na rohožce jeden pár bot, jsme 4) boty jinak nepřekáží při cestě po schodech, jsou na opačné straně úplně u zdi, ovšem sousedka nadává, že při uklízení (1x za 3 týdny) musí nejen u našich dveří, ale i u sousedových (slečna s přítelem, ten samý problém) boty nadzvednout, aby mohla zamést a vytřít. Nevím možná to bude mou povahou, ale vždy když uklízím já, nedělá mi problém vše odstranit na schody a po úklidu zase včetně rohožek atd. vrátit na své místo. To samé slečna od naproti. Jen naše vděčná důchodkyně prská a stěžuje si a tak se ptám vás, kteří již máte podobné zkušenosti, zda je to opravdu takový problém, ze kterého by mohl vyvstat ještě nějaký další ? Nikdy nikomu z předešlých nájemníků před ní to nevadilo, proto mi to dělá starosti. Paní se sem nastěhovala ze svého domu, který prodala, a již v minulosti jsme s ní měly konflikt, který vyvrcholil tím, že jí manžel řekl, jestli by byla tak hodná a nevšímala si nás. :( Někteří z vás toto řešit třebas nikdy nemuseli ... je mi jasné, že je to i hodně o sousedských vztazích :( Ale právně ? Boty ? Vím, že botník či kočárek být nemůže. Mimo jiné do nedávna měla i ona jeden - dva páry bot přede dveřmi (teď si nejsem jistá zda mívá stále).
Holozdi,to je super termin pro ty kdysi bile veci.nas pancl se revitalizoval,zvenku i uvnitr.sjednotila se barva futer,kazde patro ma svou barvu a nater je dle architekta,tenkrat se to odsouhlasilo.stejne jako domovni rad a stanovy.a o tom to je.kazdych 5 let se to odsouhlasuje znovu,takze nakonec si myslim,ze prudic je ten,kdo nerekne nic,vse odsouhlasi a pak to sam porusuje!kazdy ma moznost se vyjadrit a projednat na schuzi.kazdy muze zvolit jineho predsedu a pod.takze pak nechapu stiznosti na boty,proste to na chodbu nepatri
@kalo My tu máme tedy už také úklidovku, ale jinak jsem také odmítala dávat na stranu "bazar s obuví"
@ninive211 Co ti na tom tak vadí? 😀 Já teda nevím, ale v paneláku je většinou hned za dveřmi vchod na WC a do koupelny a v tomhle prostoru nemám ráda zouvání a odkládání bot, když na tom samém místě pak lidi chodí v ponožkách na WC a do koupelny. A to zvlášť když je venku déšť, bláto, sníh.
Každopádně mě udivuje kolika lidem tak leží v žaludku taková nepodstatná věc jako boty na chodbě 😀. No, asi máme každý jinou úchylku a jiné starosti k řešení (někdo boty na chodbě a někdo třeba zdravotní problém).
@luj89 nás bylo v bytě 6, boty jsme měli v chodbě ve skříni, ale ty,co jsme nosili byly na rohoži. Taky se pozastavím nad lidma,co ječí ve svět a ruší druhé, mlátí podoadky po schodištích(což teda rpzhodně narušuje všechny víc) , nebo se pozastavím nad nepochopitelnou skladbou oblečení, barvou vlasů či kouřdním u kočárku, ale je to prostě tak...😉 pro se třeba nezakáže mluvení na schodišti?😵
@luj89 Nemusím se zpovídat, CO mi na tom tak vadí, prostě mi to vadí, nevím, proč by ve společných prostorách měly být osobní věci. Bundy si venku taky necháváte, tak proč boty? Asi nějak souhlasím s @japona a @alcar. Jako de facto každého věc, ať si to tam ty lidi maj, jen to není zrovna estetický a podle škrpálů si udělám obrázek. V našem paneláku (obecní) je toto mám takový dojem zakázané, dokonce právě jsem se divila, že jsou zakázané i ty květiny na chodbách, ale odůvodněno to bylo mimo jiné i tím úklidem
@brendamonique čekalas tolik reakcí? 😍
@ninive211 U nás z požárního hlediska také nesmí být květiny na chodbách, a takové ty štokrle na sezení, když se dotyčný obouvá také ne. Protipožární směrnice hovoří jasně, takže jakmile přijde namátková kontrola, tak jde pokuta za tím, kdo to tam dal. Tady bylo zvykem zamykat po celý den a to i zadní vchod. Nepřípustné. Mohla jsem to říkat horem dolem, nikoho to nezajímalo, dostali to černě na bílém a je klid. Nikdo nedokázal do té doby pochopit, že pokud někdo zavolá záchranku, tak se do domu nedostane a každá minuta je drahá. Najednou to jde......
A to nemas nejaky vestaveny skrine, botnik, rohozku v byte? 4 pary zas nejsou tak moc. U nas nikdo nic nema venku vytlemeny, nechapu proc, prijde mi to jak u cunat, kdyz to nekde vidim, komousackej prezitek, lidi jsou liny vlozit par penez do rekontrukce a nejaky pricky, pak tu resej kam dat boty....
@luj89 tobe lezi v zaludku to, ze se to nekomu nelibi a ma na vec jiny nazor? 😀 Jinak mne takove veci v zaludku fakt nelezi, v panelaku neziju, jen jsem vyjadrila svuj pohled na vec. To se nesmi?
@alemari presne tak, zij a nech zit (ty, co jim to vadi a ohrazuji se proti tomu).
Jen tak pro zajimavost, v hotelu jste taky videly, ze by si hoste nechavali boty pred dverma? 😀
@makronka222 😃
A dost, opouštím tuhle diskusi, protože se fakt nehodlám hádat u tématu boty na chodbě 😀 😀.
@luj89 Taky mě ten počet soudružek vyděsil😅
@luj89 Jistě, to je jednoduché, ale kdyby po Tobě sousedi požadovali uklidit, a to i pod těmi botami, určitě bys názor změnila
Nevyzvat návštěvu, aby si obuv dala dovnitř mi přijde, jako bych řekla, že není vítána....
Ja bych boty venku nenechavala. Jednak bych je nejspis videla naposledy, jednak by nekdo ze sousedu mohl predstirat uraz a chtit po mne, at mu platim lecebne vylohy a bolestne 😃 U mamky v panelaku jsou strasni vychcanci
Já se sousedce nedivím, mít boty před bytem na chodbě mi příjde stejně divný jako kdyby si je dal někdo před barák.Navíc 4botky x 3byty to už je na ty panelákové pidi chotbičky dobrej bordel, ikdyby šlo o poslední kolekci prady.
Nečetla jsem celé, ale co si koupit nějakou poličku nebo jen 4 věšáky na boty na zed? pod tím by vytřít moha a vy byste je mohli mít stále venku na rychlé nazutí.
Nabytek, kocarky, zidle, botniky, velky bremena azd. na chodbe byt nesmi kvuli pozaru. Takovy kocarek kdyz chytne, tak sice neshori barak, ale ten jedovaty kour stoupne az do 7. patra. A prave kour pak zabiji. Zeptejte se pozarniku. A boty, to si vyhadejte na domovni schuzce.
@luj89: něco to o tobě vypovídá, když ti nevadí nepořádek v domě. Pokud ma někdo curbes v bytě, tak at si tam shnije, ale proč musí ostatní cucet a cichat cizí krpaly?zaplať Panu Bohu, ze u nas nic takového není. A uprimne, ja bych sve boty ani nikomu predvadet nechtela, natoz aby v nich treba chodil.dnes si lidi mysli, ze je svoboda a muzou vsechno, ale zapominaji, ze kde končí svoboda jednoho, začíná svoboda druhého...

Já pod botama ostatních nájemníků neuklízím. Nebudu šahat na cizí boty a dávat je zpět, abych tam mohla zamést a vytřít. Když tam chtějí mít uklizeno, ať si to dají pryč. Hotovo