Chodíte s partnerem na školní akce pro rodiče?
Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli když je ve školce a škole nějaká akce určená přímo pro oba rodiče ( samozřejmě nepočítám když spolu nežijete) chodí s vámi partner? Děti mají teď rozloučení se školkou, určené pro oba rodiče - případně babičky a je tam i oslava na den matek a den otců....
Rodičák pro prvňáčky, kde prosí, aby se dostavili oba rodiče.
Mě bylo řečeno, že zvládnu snad vše sama, tak proč by měl chodit, příspěvek dávám anonymně, protože se za to stydím a je mi líto, že ostatní rodiny které známe jdou společně a já jsem věčně sama a musím si vymýšlet, že je nemocný, nebo v práci, protože vlastně mi řekne že nejde a důvod žádný nemá 😔
A tak místo něj bereme s dětmi babičky a nebo mají s sebou jen mě...
Přijde mi troufalý požadovat ze strany školky/školy přítomnost obou rodičů. Když jsem byla dítě, chodil na akce pořádané školou jen jeden z rodičů, sama jsem chodila na třídní schůzky mojí o 9let mladší sestry, když naši nemohli. A teď bych určitě nechtěla, aby si manžel bral půl dne dovolené nebo si hodiny strávené na besídkách složitě napracovával. Leda až budeme mít obě děti školou povinné, pak se na třídní schůzky budeme muset domluvit, že každý z nás půjde do jedné třídy.
Ve školce byla hromadná snad jen Mikulášská besídka, a pak akce na konci roku - manžel většinou stíhal, někdy se stalo, že to nešlo, tak to holt nešlo. Na koncerty do ZUŠ jsme chodili na všechno vždy oba, jen na jedné soutěži jsem s dcerou byla sama, protože manžel hlídal doma nemocné druhé dítě. Ve škole žádné hromadné akce nebyly, když nepočítám třídní schůzky, na které jsem často museli oba, neb jsme měli a máme děti ve stejných ústavech. Co se týká současnosti s velkými dětmi, tak obě dělají závodně atletiku, závodů nepočítaně, nestíháme všude být oba, ale snažíme se, aby na každém závodě byl jeden z nás (jednak podpora dítěte, jednak kvůli foto- a video-dokumentaci pro toho druhého). Obecně mohu říct, že kdyby se někde vyloženě vyžadovala účast obou, oba bychom taky šli. Ale pravda, kdyby to bylo třeba 10x ročně (když beru obě děti), tak je to jako hodně a nevím, zda by to vyšlo pokaždé, a rozhodně bych se nestyděla před učiteli nebo ostatními rodiči, je to přece jen naše věc. Druhá věc je, zda partner přijít může a přesto nechce, i když ví, že by sis to přála - to mi nepřijde v pořádku, protože to beru tak, že je to pro děti, že nezáleží na mém názoru a mých prioritách v tu chvíli, že to dělám pro ně. Takže tohle by mi líto bylo a hodně.
Chodíme jen jeden. Dcera kvůli covidu nezažila ani jednu besídku ve školce, teď na třídní schůzky do školy není důvod vysílat delegaci. Oba pracujeme a máme dvě děti, hlídání neexistuje, takže jsme rádi, když si to vůbec nějak zařídíme. Na nějaká vystoupení chodíme podle toho, kdo to stíhá, oba jen výjimečně.
Nechodim nikam :D mě tyhle akce vyloženě vadí :D byla sem jednou s mamkou a stačilo :D když byl čas, tak byl sam muž a já radši hlídala mladší děti.
Většinou chodím sama ale když má muž možnost tak jede se mnou.
Pokud nema odpoledni smenu, tak jdeme oba. Minuly rok i na den maminek, ale dcera byla nadsena a on byl rad, ze ji videl. Vsechny vystoupeni, jak besidky, pasovani, predavani vysvedceni atd se snazime spolu ♥️ ale mame jedinacka, takze odpada starost o mladsi sourozence a snazime si uzit toho naseho jedinacka 😍 a mame to tak nastavene oba. Schuzky zvladam sama 🤣😉
Chodím až na výjimky všude sama a nejsem zdaleka jediná. A nepovažuji to za problém.
Vzdy chodime spolu ve dvou. Zvladla bych samozrejme i sama, ale manzel chce u vseho, co se tyka deti, taky byt, takze z 99% si zaridi a jde. Vetsinou ale potkavame samotne maminky, prijde mi to normal, nijak bych se nad tim nepozastavila.
Když to jde, tak jdeme oba. Když je problém se v práci uvolnit, tak jdu sama. Ale jsem ráda, když jdeme oba. Teď hlavně proto, že máme mladšího syna, tak trochu spoléhám, že ho manžel pohlídá a já mám víc čas se věnovat dceři. Manžel taky úplně ty akce nemusí, ale jde, abychom si to my ostatní užili a taky aby dceru viděl v akci. Jako dost by mě mrzelo, kdyby prostě zůstal doma a neměl k tomu žádný důvod, jen, že se mu nechce. Jako od toho máme ty děti spolu, abychom to všechno sdíleli. Což se snažíme, i závody dcery, atd. Od institucí naopak oceňuji, že se konkrétně vyjádří, kdo je zvaný a kdo ne. Je jasné, že když to jinak nejde, tak nejde, ale u nás vždy mívají důvody, proč to je tak, jak to je.
Takhle, věřím že neni povinnost aby jste tam byli oba. Pokud manžel může tak jdem oba, jinak chodím sama a vubec se za to nestydím.. Dnes máme právě besidku ke dni matek, v plánu máme jít oba, ale chlap teď přijel a pokud prostě usne a bude k.o tak půjdu sama a věřím že svět nespadne kvůli tomu.
Zatím se nás takový akce netýkají, ale předpokládám, že muž chodit nebude. Nebaví ho to. Jakože hodně. Rozhodně to není, že by neměl zájem o dítě, chodil s námi k doktorce na všechny kontroly. Vyzvedávat ve školce bude taky. Mají hezký vztah. Ale nemá rád žádné hromadné akce. To je všude keců o respektu k dítěti, ale co respekt k muži? Jako pokud o dítě nejeví žádný zájem, tak to by mi už v pohodě nepřišlo.
s exmanželem chodíme oba proto, že asi má pocit, že já nejsem dostatečně dobrý rodič 😅 🙈 si nevybereš...
Jinak mi spíš nepřijde správný, že když "pán tvorstva" řekne že nejde, tak automaticky jdeš ty. Žádná povinnost okolo domácnosti nebo dětí by neměla být automaticky tvoje.
Pokud má manžel volno, tak na akce chodíme většinou společně. Pokud jde o rodičáky ve škole, vždy jsem byla sama - 1. pokud měl manžel volno, hlídal děti, pro mě jsou informace od učitelky svým způsobem důležitější, neb věci kolem dětí obstarávám z větší části já a pokud náhodou nemůžu, vždy podám přesné instrukce co, proč, jak..2. přijde mi zbytečné, aby tam ke každému dítku přišli oba rodiče, třídy nejsou nafukovací, pak je po chvíli šílenej vzduch, pokud se nevětrá.. jsem pro jednoho rodiče jako zástupce a ať si doma info předají 😀 Nevím, proč to vaše škola chce takto, ale neměla bych chlapovi nijak za zlý, že tam nechce.
Holka má dvakrát ročně velkou školní akademii a k tomu několik solo vystoupení a i tam většinou jdu poslední rok já + třeba děda, protože manžel má prostě na prd šichty a věčně to přehazovat kvůli školním akcím taky nejde, ale třeba na závody s tancováním jezdí pravidelně a rád 🙂
Ano, chodíme s manželem oba. Děti jsou obou a logicky se na jejich vystoupení těšíme a chceme u těchto věcí být oba. Jsem za to ráda.
Když je doma jdeme oba dva,i akce na den matek minulý rok jsme šli oba,když je v práci jdu sama,hlavně dceři to udělá radost když jde i tatínek
Tak půl napúl, často jdu sama, párkrát (ze začátku) se snažil chodit i manžel, ale tady ty besídky jsou pro něj utrpení (no, to i pro mě). Teď máme mít akci v úterý rodinný den a vůbec se mi tam nechce (samozřejmě že pújdu),časově se mi to nehodí, ale nějak to holt udělám
Někdy sama,někdy oba, záleží jestli má čas nebo je v práci. Já končím nejpozději ve 14h, takže stíhám všechny akce.
Upřímně tyhle akce nesnášíme, takže se jim buď snažíme vyhnout úplně a nebo se obětuje jeden a jde. Ale aby chodili oba je pro nás zbytečnost.
Na informativní schůzky chodím já. Na besídky, vystoupení chodíme společně, a někdy i prarodiče.
Třídní schůzky chodím sama, vánoční besídka, karneval na lyžích a důležitá představení oba. Když to jde, tak se manžel snaží, ale ne vždy je to kvůli práci možné. Já to mám s prací jednodušší, takže já tam jsem vždycky. Na některé akce bereme i babičky.
Spíš se střídáme, máme dvě děti - ve dvou třídách a když jdeme jen s jedním dítětem, druhý většinou hlídá to druhé. Snad jen na něco málo jsme byli oba.
Střídáme se, kdo to zrovna stíhá. Oba nikdy nechodíme. Máme i druhé dítě, takže většinou jsme s ním na kroužku, prostě není čas. Oba rodiče vídám na akcích málo kdy.
Casto zrovna neni doma je v praci, tak beru babicku, ale jinak na vyznamejsi akce jde kdyz neni v praci teda. Ale na schuzky a vse kolem skoly obstaravam ja, ale kdyz byli kluci oba ve skole, tak meli schuzky kazdy jina třída, tak teda musel, jelikoz to bylo ve stejny cas. Ale
Máme to teprve před sebou, ale předpokládám, že když to půjde, budeme na besídky chodit oba (ale zase ne aby si kvůli tomu musel vždy brát volno). Kdyby volno měl a jen se mu nechtělo, asi by mi to bylo taky líto - a hlavně předpokládám, že i děti se budou chtít tatínkovi předvést. Na rodičák mi to přijde zbytečné.
Při zápisu do školy jsme byli oba dva,při rozloučení ve školce taky,první školní den taky jsme šli oba dva.oba chodíme na akce ve školce na podzim -uspavani zvířátek.jinak na rodicaky ve škole chodím sama.partner chce být u všech důležitých akcí.
Na nejake větší akce typu besídka, rozloučení, nebo ted ve škole různé jarmarky atd chodime spolu. Ne vždy to vyšlo, ale většinou se muž snažil zajistit si volno na tu dobu a jít.
Asi je naučen z domova,že o takové věci se stará jen matka ,já bych ho neprosila ,nechceš nechoď ale až se někdo zeptá proč si nepřišel řeknu pravdu.Trošku sobeček ,dětem říct tatínek nemusí tohle vidět ,proto nepřišel.A jestli vzít babičku ,podle toho jak spolu vycházíte.
Samozřejmě. Na vše chodíme oba. Besídky, školní akce, fotbalové zápasy. A že jich je ☺️
Ted jsem byla sama na besidce na den matek a musela mu skoro vse natocit. Moc tam chtel byt, ale zrovna to vletelo do mezinarodni navstevy a skoleni, ucast povinna, vyvliknout se nelze. Jinak by sel a taky chodi.

Většinou chodíme oba,nejen na školní akce,dcera tancuje,zpívá,takže těch akci,vystoupení,soutěži je hodně. Stane,ze manzel kvůli práci obcas nemůže.. Částo se přijdou podívat i prarodiče.