icon

Dává Vám partner peníze na domácnost, nákupy atd.?

malaagnes
16. srp 2017

Ahoj holky,

můžu se zeptat na Vaše názory a zkušenosti, zda Vám Váš partner dává peníze na domácnost, nákupy atd. A pokud ano, kolik Vám dává??

Já jsem na mateřské s jedním prckem a partner mi nechce dávat ani korunu, s tím, že nějaké nákupy udělá, ale nikdy nekoupí to z čeho potřebuji vařit a základní věci, které mu napíšu na seznam. Takže si stejně nakonec musím nakoupit sama. Přijde mi, že on kupuje nesmysly, jen protože byly v akci a jen to, co uzná za vhodné. Hrozně mi to nevyhovuje, jak to máte nastavené Vy? Kamarádky v okolí, od partnera normálně dostávají peníze na domácnost a finance mají společné i když třeba dítě nemají. Buď máme divně nastavený rodinný systém, hrabe mi z mateřské, nebo se nechávám ovlivňovat kamarádkami, které to mají lépe nastavené 😀

Díky

Strana
z8
tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena prave, ze on si nekupuje fakt NIC...

jajulin
17. srp 2017

@sisstin aspoň si to umíš přiznat, to se cení 🙂. Pro mě je Koník v první řadě zajímavá sonda do myšlení současné české společnosti (žiju tak trochu ve skleníku 🙂 ). Když tu vidím alba a v nich všechno to, co jsou schopné maminy nakoupit a hned nato se ptají všech okolo, jestli už mají rodičák na učte, popřípadě se rozčilují nad tím, za jakou almužnu jsou doma, tak kolikrát nestačím valit oči 🙂. V takových případech je asi jedině dobře, pokud aspoň ten chlap má rozum 🙂.

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena to on prave by "nedovolil", to je to... proste jeho penize se nebudou utracet za pro nej kraviny...

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena a pro nej je kravina snad vse - obleceni, kosmetika, knizka, boty, lepsi jidlo typu parmezan atd.

sisstin
17. srp 2017

@tulena kdyz jsem chtela ten mop od Leiftheitu, tak mi rekl, ze takova bejkarna. Ze kybl a na ctyri, ovsem on za dva roky tu vytiral presne 0x ze :D tak jsem si ho radsi koupila sama... to samy pomaly hrnec, ryzovar atd.

jajulin
17. srp 2017

@tulena kdy vidím, co všechno je možné a jak někdo žije, tak jsem vděčná za tu naši bublinu, moc se mi v ní líbí 🙂. Ale pořád trvám na tom, že každý svého štěstí strůjcem 🙂.

sisstin
17. srp 2017

@tulena prave u nej by to bylo i s botama pro decka - jezis proc nakej barefoot za 1200, kdyz maj tamani sandale za 200, a to vydelava pres pade mesicne ze...

sisstin
17. srp 2017

Autosedacka pro dceru, debata na dva mesice, takze stejne jsem ji koupila sama... on by sel do Tesca a koupil plast za 700, vsak kdyz do tehe narazi auto, stejne ti zadna nepomuze. Takhle mam klid a proste kupuju sobe a deckam, na co mam a mam klid 😎

tulena
Autor odpověď smazal
tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena my se jinak ve vsem shodnem, jen holt tohle ne, takze mame kazdy svije penize a jsme spokojeny.

sisstin
17. srp 2017

Ale neni to o tom, ze jeden strada a druhej se ma jak kral....

tulena
Autor odpověď smazal
tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena treba tohle jsem zjistila az po narozeni dcery, me nak predtim nenapadlo s nim resit, jaky boty ji budem kupovat :D jinak jsme vse jeli na pul, nez se narodila.

sisstin
17. srp 2017

@tulena tak ono hodne chlapu ma pocit, ze oni makaj a zena na RD dela 💩, tak proc by ji mel davat jeho penize. Ex byl dtto, ale jak pises, znaci to nerovnost ve vztahu. U nas bylo vse ok, dokud jsem chodila do prace, ale jakmile vedel, ze jsem na nem "zavisla", tak zacal teror...

sisstin
17. srp 2017

Ty zeny se vzdycky dostanou do nevyhodne pozice s ditetem a kdyz je chlap svine, tak toho radne vyuzije. Dokud ma zena svuj prijem, nema takovou moc...

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena my ne, my splu zacli bydlet az v osmem mesici, do te doby jsme zili a pracovali kazdy jinde. Ale jak jsem psala vys, ja hlavne chtela dite a subjektivne me tlacil cas.

tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena nasi taky, ja to nemela v zadnem vztahu, ani jeden by na to nepristoupil. Ale ja jsem ted spokojena, mam svuj prijem, ktery mi staci. Otazka je, co by se stalo, kdybych o nej prisla...

tulena
Autor odpověď smazal
tulena
Autor odpověď smazal
sisstin
17. srp 2017

@tulena tak nebylo to s kymkoliv, ale proste jsem nechtela cekat dalsich xy let, otehotnela jsem planovane po 9m

sisstin
17. srp 2017

@tulena proste mi s nim bylo fajn, jak jsem psala vys, nechtelo se mi randit 5 let, nez bude dite a chlap to samy. Ale ja tu mela praci, syn skolku, takze jsme cekali, az pujde do skoly uz tady, stehovali jsme se 31.8. :D takze samozrejme urcity veci vylezly az pri spolecnym souziti. Treba ze je bordelar jakk prase atd, ze zacatku to bylo krusny, cim jsme spolu dyl, tim spolu fungujem lip.

sisstin
17. srp 2017

@tulena ono je rozdil, kdyz je ti 20 a kdyz 30, tam uz tolik tohl casu proste neni. My sestrence je 31, ma uz paty vztah, vzdycky trva 2-3 roky a rozejdou se. Dite nema a ani to moc nevypada...

superkousky
18. srp 2017

@sisstin Něco podobného jsem též poznala. Na chození ok,ale jakmile začal mluvit o dětech,tak jsem zdrhala, páč jsem věděla,,jak by to dopadlo 😅 . Já bych měla mateřskou ,on svůj plat a občas mi mi něco poslal . Tak to sorry,ale nejsem žádné malé děcko,abych dostávala kapesné a jsem dost stará na to,abych věděla,že takhle to fakt nechci.

Strana
z8