Dává Vám partner peníze na domácnost, nákupy atd.?
Ahoj holky,
můžu se zeptat na Vaše názory a zkušenosti, zda Vám Váš partner dává peníze na domácnost, nákupy atd. A pokud ano, kolik Vám dává??
Já jsem na mateřské s jedním prckem a partner mi nechce dávat ani korunu, s tím, že nějaké nákupy udělá, ale nikdy nekoupí to z čeho potřebuji vařit a základní věci, které mu napíšu na seznam. Takže si stejně nakonec musím nakoupit sama. Přijde mi, že on kupuje nesmysly, jen protože byly v akci a jen to, co uzná za vhodné. Hrozně mi to nevyhovuje, jak to máte nastavené Vy? Kamarádky v okolí, od partnera normálně dostávají peníze na domácnost a finance mají společné i když třeba dítě nemají. Buď máme divně nastavený rodinný systém, hrabe mi z mateřské, nebo se nechávám ovlivňovat kamarádkami, které to mají lépe nastavené 😀
Díky
@sisstin aspoň si to umíš přiznat, to se cení 🙂. Pro mě je Koník v první řadě zajímavá sonda do myšlení současné české společnosti (žiju tak trochu ve skleníku 🙂 ). Když tu vidím alba a v nich všechno to, co jsou schopné maminy nakoupit a hned nato se ptají všech okolo, jestli už mají rodičák na učte, popřípadě se rozčilují nad tím, za jakou almužnu jsou doma, tak kolikrát nestačím valit oči 🙂. V takových případech je asi jedině dobře, pokud aspoň ten chlap má rozum 🙂.
Autosedacka pro dceru, debata na dva mesice, takze stejne jsem ji koupila sama... on by sel do Tesca a koupil plast za 700, vsak kdyz do tehe narazi auto, stejne ti zadna nepomuze. Takhle mam klid a proste kupuju sobe a deckam, na co mam a mam klid 😎
Ale neni to o tom, ze jeden strada a druhej se ma jak kral....
@tulena tak ono hodne chlapu ma pocit, ze oni makaj a zena na RD dela 💩, tak proc by ji mel davat jeho penize. Ex byl dtto, ale jak pises, znaci to nerovnost ve vztahu. U nas bylo vse ok, dokud jsem chodila do prace, ale jakmile vedel, ze jsem na nem "zavisla", tak zacal teror...
Ty zeny se vzdycky dostanou do nevyhodne pozice s ditetem a kdyz je chlap svine, tak toho radne vyuzije. Dokud ma zena svuj prijem, nema takovou moc...
@tulena proste mi s nim bylo fajn, jak jsem psala vys, nechtelo se mi randit 5 let, nez bude dite a chlap to samy. Ale ja tu mela praci, syn skolku, takze jsme cekali, az pujde do skoly uz tady, stehovali jsme se 31.8. :D takze samozrejme urcity veci vylezly az pri spolecnym souziti. Treba ze je bordelar jakk prase atd, ze zacatku to bylo krusny, cim jsme spolu dyl, tim spolu fungujem lip.
@sisstin Něco podobného jsem též poznala. Na chození ok,ale jakmile začal mluvit o dětech,tak jsem zdrhala, páč jsem věděla,,jak by to dopadlo 😅 . Já bych měla mateřskou ,on svůj plat a občas mi mi něco poslal . Tak to sorry,ale nejsem žádné malé děcko,abych dostávala kapesné a jsem dost stará na to,abych věděla,že takhle to fakt nechci.