icon

Dcera se nechává vydržovat. Co byste poradili?

4. kvě 2020

Mam dospelou 29letou dceru, ktera se nechava zivit pritelem. Je zdrava, stejne ale nepracuje.
Nevim co delat, kdyz se ji snazim domluvit, prestane se mnou komunikovat.
Co byste poradili?

miba10
11. kvě 2020

@shaun40 taky dělám ve fabrice, ale ji to nevysvetlis. Jí lidi jako my nesahaji po kotníky. Ona si myslí, že je nějaká honorace, ale přitom je na tom ve finále hůř než my

autor
11. kvě 2020

Leta jsem pracovala ve fabrice kdyz byli deti male. Vim o cem to je. Poslednich nekolik let delam ucetni.

sudylichozrout
11. kvě 2020

Beru na vedomi, ze jsi troll a resime tu jen vyplod tve fantazie. Nicmene shrnme si to. Ty i tvuj cteny chot jste hakovali od nevidim do nevidim a stejne to bylo k hovnu, protoze maximalne Beskydy, Sumava. A ted chves po sve dceri, aby delala to same, tedy ustvala se a mela prd. A ona si mezitim, ta "mrcha" jedna nasla jiny zpusob, jak fungovat, coz se ti nelibi. Ty jsi nela zpackany zivot, ty ses zapomnela venovat svym detem, ty jsi u nich nebyla, kdyz te potrebovaly. Ona evidentne odmita udelat szejnou chybu.

miba10
11. kvě 2020

Tak nad námi neohrnuj čumák a nech si kecy jako že "to by dopadla".

miba10
11. kvě 2020

@sudylichozrout ahojky, holka jak já ráda čtu tvé komentáře a postřehy. Vždycky to parádně a přesně rozcisnes 😁🎉

sudylichozrout
11. kvě 2020

@miba10 Toz dik! 😋

autor
11. kvě 2020

@sudylichozrout Kezby. Hezky den. Nema to cenu.

miba10
11. kvě 2020

@sudylichozrout není zač. Musím uznat, že kolikrát je mi těch lidí až líto, ale většinou si nabehnou sami. A taky v tomhle případě to platí dvojnásob. Tahle osoba si stejně nedá říct. Vyměnila děti za peníze a čeká za to metál Matky roku. Přitom byla jak si správně napsala ustvana a měla kulový. A to se odrazilo i na vztahu k dětem (nevím zda si četla všechny komentáře).
Na jednu stranu je mi jí líto.

codal
11. kvě 2020

V dnešní době různých rekvalifikačních kurzů bych se nebála toho, že se v případě nutnosti neuplatní. Pokud je krásná a umí o sebe pečovat, tak si může udělat nějaký kadeřnický kurz nebo kurz kosmetiky, prípadne může i nějakou kosmetiku prodávat, mám několik kamarádek, které se tim celkem slušně uživí, těch možností je fakt hodně, a on ji hlad dožene, když na to přijde😂...

autor
11. kvě 2020

@codal Je toho hodne a je velika konkurence, proto tomu nedavam moc sanci.

somalicats
11. kvě 2020

@malenka3 Jj, taky myslim, ze jen trolli, ale cteni je to zajimave 😀
@sudylichozrout presne tak, ale takovy clovek to nepochopi, hodnoty ma nekde uplne jinde. Btw. sama nechapu, co je spatneho na Beskydech nebo Sumave. Ja jezdim kazdorocne s detmi do Krkonos, jednak jsem tam vyrostla a nejakou dobu zila, mam to tam rada, jednak i kdyz vydelavam pomerne dost, tak nemam problem s low cost dovolenou, bavi to mne, manzela i deti vic, nez pobyty v nejakem resortu (a i ty jsem absolvovala, muzu srovnavat). Letos jsme tak jako tak planovali dovolenou v CR, s novorozencem/kojencem bych do zahranici stejne nemela chut jezdit, takze uz ted mame leto naplanovane jako nekolikadenni vylety po vlastech ceskych a budeme improvizovat dle.situace a jak mala dovoli (zatim jsem stale 2 v 1).

shaun40
11. kvě 2020

A to si jako účetní vyděláš víc?To si nemyslím. Já nemám ani náklady na dojíždění do práce.A taky mám střední školu z maturitou.A z maturitou je nás tam tak 60% ja si nemyslím že když se člověk živi fabriou tak je něco míň jako nějaka kancelářska pracovnice ktera má stejné vzdělání než ja.Nemám žádnu zodpovědnost práci už umím natolik že u toho múžu vypnout mozek .Mám soboty neděle volne jsem v měsíci porad z detmi ranní končím ve 14.00 a na noc jedu až v deset hodin večer.Tak že dětem se hodně věnuji .Mám známou účetní je OSVC a řekla mi že je tolik účetních že má problém přežit.Tak asi tak.Ale ja vím že někteří lidé na nás z fabrik koukají skrz prsty no ale hold nějaký doprodej musí vyrábět auta aby jste si vy účetní vyváželi prdelky.☺😊

somalicats
11. kvě 2020

@shaun40 Kasli na ni. I tu praci ve fabrice musi nekdo delat, je potrebna.

codal
11. kvě 2020

V každém oboru je konkurence, ale když je člověk dobrý, tak si klientelu udělá. Ty vlastně své dceři vůbec nevěříš, že je dost schopná se postavit na vlastní nohy, když to bude nutné, vadí ti, že nepracuje, ale i kdyby chtěla, tak nevěříš, že by našla slušné místo, protože se nechtěla učit atd. Víš kolik lidí znám, co se blbě učili a dneska mají krásně rozjetý business? Mě by zajímalo, jaké místo by sis pro ni teda představovala, aby to bylo dostatečně lukrativní.

miba10
11. kvě 2020

@codal ředitelku Microsoftu 😂😂😂😂😂

werumka
11. kvě 2020

@shaun40 Dobrých účetních rozhodně moc není a firmy se o ně perou 🙂 A stále se nějaké shánějí. Oproti fabrice je to ale velká odpovědnost a je potřeba být navíc pojištěná, pokud uděláš nějakou chybu, která by stála pokutu. A pokud jsi účetní, která umí dělat na sebe a obsáhne všechno, tak ti podniky utrhají ruce, abys tam šla.
A jen tak mimochodem. Dobrý účetní dokáže firmě ušetřit mnoho peněz, které by se vydaly zbytečně. A tím nemyslím žádné podvody. A firmy tohle vědí.

miba10
11. kvě 2020

@shaun40 jsem na tom úplně stejně. Dělám taky ve fabrice. Teď jsem Teda na mateřské, ale než jsem na ni nastoupila měla jsem odmakanych 13 let v provozu z toho 2 roky v kanceláři a předtím ještě 5 let po brigadach při škole. Ale ty jsem musela, abych pomohla rodičům (mám tělesné postiženou maminku). Sice toho nelituji, ale upřímně život teenagera jsem neměla. Takže jsem skočila rovnou do práce a bylo vymalováno.
Takze na mateřskou jsem se fakt těšila 🤭

miba10
11. kvě 2020

@werumka pleteš se. I ve fabrice je velká zodpovědnost. Ono když je třeba špatně namontovany zámek a dojne na nehodu, tak tvoji vinou můžou zemřít lidé. Karty vozu jsou zpětně dohledatelne a pak to jde na člověka co to dělal. Takže bych to tak nebagatelizovala.

werumka
11. kvě 2020

@miba10 Já nepopírám, že ve fabrice je zodpovědnost. Ale většinou máš ještě několik kontrolních kroků, které dělá někdo jiný. A účetní si ty kroky musí dělat sám. Od začátku do konce.

svetlanalana
11. kvě 2020

Nemáte svůj život pod kontrolou, proto potřebujete kontrolovat ten dceřin. Není s ní něco špatně, ale s vámi

tulikiss
11. kvě 2020

jasne jsi super ucetni a proto tady den co den dopoledne vykecavas o nesmrtelnosti brouka.... ja to rikam porad, ze maji ty haranty nahnat do skoly vsechny, at je na konovi klid 😀

miba10
11. kvě 2020

@werumka máš pravdu jen z části, jinak jsi vedle. Lidi nedělají jen jednu věc, dělají těch úkonů víc. Není to tak že prostě na auto naperou věc co jim přijde pod ruku, protože nakonci jsou kontroly, který jim kdyztak zachrání zadek. Každý člověk ručí za svou práci.

autor
11. kvě 2020

@tulikiss Nemusite se zapojovat, ja mam praci, ze si to muzu dovolit. Pokud chcete mit klid, jdete neco delat.

werumka
11. kvě 2020

@tulikiss Tak 30.4. byl deadline pro uzavření účetnictví, audity, inventarizace. Takže zrovna květen je pro účetní první měsíc oddechu po maratonu 😀

werumka
11. kvě 2020

@miba10 Vidíš, já nemůžu dobře zhodnotit práci lidí ve fabrice a Ty stejně dobře nemůžeš zhodnotit práci účetních (ano, taky jsem účetní). Takže ve výsledku je nejlepší, když ani jedna nebudeme hodnotit práci té druhé a tím pádem srážet autorku, že její práce není dost dobrá, což? 🙂

tulikiss
11. kvě 2020

@werumka a proto si prisla oddechnout zrovna sem....

nemusite me posilat neco delat.. to by jste mela spis vy, kdyz jste tak strasne pracovita a vytizena jak tu porad prezentujete.... ja sem ta lemra lina valejici se doma.

autor
11. kvě 2020

@tulikiss Vas to urazi? Ano, prisla jsem si po radu, ale tady se pochopeni nedockam.

tulikiss
11. kvě 2020

ne vy me urcite urazit nemuzete... urazka od takoveho cloveka je pro me vlastne pochvala... prisla jste na server pro maminky pro pochopeni pro to ,ze nemate rada sve deti, jenom je ve vsem kritizujete a rada by jste jim ridila zivot. vasim smyslem zivota jsou prachy. ale zde kde je hromada maminek, ktere maji vymodlene deti po x letech snazeni a asi tezko pochopi vase smysleni. ty maminky by pro svoje deti dychaly. milujou je takove jake jsou a to i kdyz maji sve chyby. ale to vy nikdy nepochopite, protoze vy jste zamerena jen materialne.

sudylichozrout
11. kvě 2020

@somalicats Jj, také na dovolené pod stanem na Šumavě nevidím nic špatného 🙂 Mám takové cesty raději než válení v resortu. Ale z pohledu zakladatelky je to prostě e-e. Je třeba vydělat si na Maledivy.

sudylichozrout
11. kvě 2020

Nedočkáš. A buď ráda. Protože kdyby se ti pochopení dostalo, znamenalo by to, že i zde převažuje zvrácený pohled na věc.

Strana