Děti pokaždé s někým jiným. Mám mít další dítě?

16. zář 2022

Ahoj, chtěla bych hodně dětí, dokážu se o ně postarat i sama. Ale chlapi mi nějak nevychází. Mám tři děti a pokaždé s jiným otcem. Teď mám partnera a chtěli bychom miminko, je nám spolu krásně, děti přijal jako vlastní, ale po předchozích vztazích vím, že nikdy nevíte. Musim počítat, že i on nás může opustit, ale miminko bych chtěla. Je tu někdo, kdo má více dětí s různými partnery? U prvních dvou jsem neměla pocit, že by to někoho pohoršovalo, ale u tretiho už narážky poslouchám, tak se bojím jaké to bude u čtvrtého zase s různým partnerem.

sudylichozrout
16. zář 2022

🤦🤦🤦

95newmommy2020
16. zář 2022

jako vážně ? 😁

sanyy22
16. zář 2022

"Mám 3 děti a pokaždé s jiným otcem" a teď chcete miminko zase s jiným 🖕
Neberete nějaké drogy?🤔

emillyhk
16. zář 2022

Asi takhle - sice do toho nikomu nic není, ale mít čtyři děti se čtyřmi partnery prostě není úplně běžné a pro děti samotné ani ideální. Takže jo, lidi to budou komentovat. Je hezké, že se o děti dokážeš postarat i sama, ale děti potřebují i otce a nějakou stabilitu. Přemýšlela jsi o tom, jaký jim dáváš vzor do života? Já bych se víc než na další děti zaměřila na sebe a na to, proč mi vztahy nevychází. Ale to je jen můj pohled na věc, já si vybrala životního partnera, se kterým bych chtěla zestárnout i bez dětí. To, že dítě máme, je "bonus navíc".

jjasmina
16. zář 2022

Řeknu to asi tak, dítě jsem si udělala s partnerem po pečlivé rozvaze a doufám, že na pořad. Joo občas se stane, že vztah krachne, ale mít 4 děti a každé mít s jiným partnerem mi přijde strašně divné a ne úplně normální

alilali
16. zář 2022

Moje sestra má čtyři děti se třemi muži a věř, že se na ni lidé dívají blbě. Vždycky to tak bude. Protože tohle fakt není normální.... Jak dlouho jsi s partnerem ? Kolik Ti je ? Z čeho žiješ, když tě opustí chlap?

ronyx
16. zář 2022

Tak já mám s bývalým partnerem 2 syny. Vztah bohužel nevyšel a teď s nynějším partnerem čekám dceru. Takže žádná velká katastrofa, ale upřímně si už tak připadám divně 😇😁 🙈 4 děti a každé s jiným, to už bych se asi hodně styděla. Ale to už je o úhlu pohledu každýho z nás, jak danou situaci vnímá. Nikoho neodsuzuji.

penelopaw
16. zář 2022

Podobně má to má dcera dobré kamarádky, ta měla vyloženě na chlapy smůlu. Pak mám ještě spolužačku ze základky, ta má těch dětí asi 6, celkem asi se 4 otci. Jako jo, vypadá to blbě a člověk nad tím přemýšlí, zas ale na druhou stranu nevím, proč Ti to nevyšlo a co se stalo, že se ty vztahy rozpadly. Po jak dlouhé době jsi v každém tom vztahu šla do dítěte? Byli jste svoji? Jak tu padlo, ono je to pak komplikované hlavně z hlediska péče otců, kteří by se na výchově taky měli podílet. Jak dlouho jsi v současném vztahu? vzali jste se nebo spolu jen "chodíte"?

aarriel
16. zář 2022

No situace je to divna, ja bych do toho nesla. Ale pokud mas na to koule, proc ne. Ty 3 deti se stykaji se svymi otci? A jak mas upraveny s nimi styk? Jako treba vikend jsou vsechny pryc a pres tyden vsechny s tebou? A nezavidi si navzajem svoje tatinky? Ze trebba jeden se vic stara, je dohatsi, vic toho koupi? Ciste jen ze zvedavosti, neodsuzuji ...

cikitkapb
16. zář 2022

Tohle není ani tak problém v rodině, jako psychika matky. Jak dlouho jsi s otci svých dětí chodila než jsi otěhotněla? Děti byly chtěné, nebo omyly? Byli jste s tatínky vůbec ve vztahu, nebo to byli jednorázové akce? Znají děti své tatínky?

escapelle
16. zář 2022

Už to,že se ptáš,zda máš mít čtvrté dítě s někým jiným mi nepřijde moc v pořádku. On je taky velký rozdíl,zda jsi schopná se o děti postarat sama, jestli máš vzdělání, pracovní uplatnění, nebo pak s dětmi s různými tatínky obcházís dávky a stradate.pak se objeví nový princ a šup,udělat si další miminko.a nejlépe se ještě každé dítě jmenovat jinak.spolecnost jistě kouká jinak na úspěšnou vzdelanou ženu,která má třeba 4deti s někým jiným. Taková žena to asi nemusí ani nikomu vyprávět 🤷‍♀️Čekám třetí dítě s třetím otcem. O své děti jsem schopná postarat se sama,proto je mám. Samozřejmě jsem si to takhle neplanovala,ale neberu to jako něco,za co bych se měla stydět.vydelam dost,mám dostatečnou rezervu,nepotřebuju přídavky ani dávky.z důvodu,že bych potřebovala někoho aby mě živil nehledám ani ty prince na bílém koni. Určitě bych byla ráda,kdybych ve 20 potkala skvělého mužea s ním měla tři děti a žili jsme šťastně až do smrti,ale tak to mě vždy chodí.ale kazdymu může být úplně jedno s kým mám děti,když jsem schopná se o ně postarat sama. První dítě bylo neplanovane přes antikoncepci. Druhé vzešlo z manželství o kterém jsem byla přesvědčena,že bude navzdy...člověk mini,život mění.ale člověk si pak musí sníst to,co si nadrobi. Nelituju a nestydím se,protože podle meho nemám za co,az si třeba někdo myslí opak.

ferda90
16. zář 2022

🙄🙈

vineta
16. zář 2022

Myslím bohužel, že lidi budou vždycky soudit, i když jim do toho nic není, koneckonců to vidíš i tady. Nenechala bych se svazovat ve svým rozhodování míněním společnosti, stejně tenhle závod nemá šanci žena vyhrát- buď má dětí málo, nebo moc, buď je kariéristka, nebo zlatokopka, je promiskuitní, nebo frigida, prostě kašlat na to. Pokud děti uživíš a jsou spokojený, řiď se podle sebe a svých nejbližších…

klokanka31
16. zář 2022

🍿

ferda90
16. zář 2022

Od bratrance bývalá má 5 děti se 4 muži. Díváme se na ni blbě i z toho důvodu, že mají děti 4 otce a z dalšího důvodu, že,, rodí,, jen aby nemusela do práce, protože ona je zase opak-o děti se moc nestará, starají se sami nebo navzájem

klokanka31
16. zář 2022

Asi bych si položila otázku proč chodit do 4.dítěte. On ještě svoje nemá? Jak jste spolu dlouho, atd? Mě v dnešní době udivuje jak se lidi brání svatbě, ale děti si dělají téměř na potkání s kýmkoliv.
A ještě dodám - jak by ses ty tvářila na chlapa, co by měl 4 děti se 4 ženami? Můj strejda má kolegu 5 dětí s 3 ženami. A neřeknou mu jinak než rozsévač 😒

95newmommy2020
16. zář 2022

@klokanka31 Mě manžel tvrdí, ze pro chlapy je to podsta, když rozsevaj své geny 🙈😂 Pro ženy je to ostuda 😄

klokanka31
16. zář 2022

@95newmommy2020 😄😄 Mě zase napadá otázka, jestli se tímhle stylem neřítíme do doby, kdy si nebudeme jistí jestli si omylem neuděláme dítě s nevlastním bráchou nebo ségrou.

95newmommy2020
16. zář 2022

@klokanka31 😁 no je to možný. V jednom vědeckém magazínu jsem četla, ze pro lidstvo je nejlepší a nejlogictejsi chtít děti jen s alfasamci a starat se o ne budou jen betasamci. Ti jsou na péči lepší. 😂😂

klokanka31
16. zář 2022

@95newmommy2020 😄😄😄😄😄

goovana
16. zář 2022

No asi takhle
Znam jednu co má 4 děti...první dítě s jiným partnerem druhé dítě s jiným partnerem a třetí a čtvrtý dítě má s jiným chlapem s kterým je do teď....jestli by ses v případě náhlého odchodu partnera dokázala o děti postarat proč to nezkusit..třeba je to konečně ten pravý...

sudylichozrout
16. zář 2022

@goovana jo. A pak to bude dalsi ten pravy a pak dalsi... Uz treba bez dalsich deti, ale tem, ktere ma, bude domu vodit strejdy jak na bezicim pasu.

veraakubik
16. zář 2022

Sice to neni moje prima zkusenost,ale mam kamaradku-ma 3 deti-dceru,dvojcata a jeste syna-kazde z deti ma jineho tatínka,dcera dokonce s otcem zije,s ni jsou jen kluci-mela přítele se kterym chtela dalsi-nevyslo to a vztah krachl jeste pred tim nez si to dite poridily.A pak znam jeste jeden extrem-5 deti-5 tatínku,ceka 6te a miminko bude opet bez tatínka,nebot tatinek míří do vazby..Ani jedno dite neni s ni,ale po dětských domovech a jedno maji v peci rodice tatinka ditete..Prijde mi to zvlastni,ale nikdo na ni prstem neukazuje,nikdo neresi..Ja treba cekam 6,ale vsechny maji stejného tatinka-přísahám a vsichni si ukazuji prstem,ze jich mam tolik.Takze si clovek nevybere..Na jednu stranu pokud nebydlis na vesnice kde ,,kazdy kazdymu vidi do talíře,, ale treba ve městě kde se lidi skoro neznají..Kazdej vi kulovy jestli mas nebo nemas stejného tatinka ke svym detem.Opravdu je otazka jak dlouho spolu jste,jak vam to klape,zda spolecneho potomka chcete oba a tak..Lidi kdyz te budou chtit odsoudit tak si duvod najdou tak nebo tak..

werik153
16. zář 2022

Upřímně, je mi úplně jedno kdo má kolik dětí a s kým.
Mě osobně přijde divné ( jako u mě) mít už jedno dítě s někým jiným než to předchozí.

ninibystrous
Autor odpověď smazal
Zobraz
michaela666
16. zář 2022

Znám jednu takovou paní s 5 dětmi a okolí si o ní nic dobrého nemyslí. Něco asi dělá špatně, když s ní žádný chlap nevydrží. Ona si je zkouší udržet s vidinou dalšího mimíska, ale brzo je z velké lásky hledání dalšího chlapa. Ideálně takového, co žádné děti ještě nemá a chce aspoň jedno svoje.
Ty starší už teď na ZŠ poslouchají od spolužáků narážky, že od nich tatínci utíkají. Je to smutný pohled.

autor
16. zář 2022

Moje práce mi umožňuje vydělávat i během mateřské, nikdy jsem nepřestala pracovat a tím pádem vydělávat. Mám nadstandardní příjmy, takže uživit děti není problém. Neberu drogy, ani nepatřím k sociální skupině. Děti jsem neměla nikdy dřív jak po třech letech vztahu, vždy jsem myslela, že je to někdo s kým zůstaneme, ale nevyšlo to. Teď by to bylo po čtyřech letech, nemám v plánu partnera opustit, ani on mě, ale po všech zkušenostech nemohu říct, že to tak bude. Jsem samostatná jednotka, která dokáže své děti zabezpečit i bez chlapa, mé příjmy byly vždy i vyšší než partnerů, ale přesto mám dost času se dětem věnovat, proto tato stránka problém není. Ano, také vím, že to není ideální, ale vztahy mi bohužel nevychází.

autor
16. zář 2022

Co se tyče partnerů, partneři se o své děti starají. Berou si je i na různé kroužky, akce. Vztahy dítě/otec u nás funguji v tomhle ohledu jsem si vybrala dobře, protože žádný z partnerů nikdy neutekl od dítěte a starají se, děti mají rádi. Dokáží vzít i víc děti najednou, takže to není tak, že každé dítě jede za svým a nevidí své sourozence. Bývalí partneři vezmou sebou na výlet klidně i dítě jiného. Jako otcové jsou jedničkoví, ale v otázce partnerského vztahu, tak tam to nefungovalo.

autor
16. zář 2022

@escapelle, já tohle nikdy neřešila, protože vím, že děti nemám z žádné hurá akce. Ale ano, dostalo se ke mně, že si o mě povídají právě v tomhle ohledu. Tak mě zajímal pohled jiných na mojí situaci. Chytlo se vás dost, když tu hned zaznívají drogy a dávky. 🙂
A o děti se dokážu postarat sama, zabezpečit je do života materiálně i nemateriálně. Na dávky nemám ani šanci se dostat a alimenty nejdou vůbec mně, ale rovnou dětem na účet. Vztahy mi nevyšly, nestydím se za to, ale zajímalo mě, jak to vidí ostatní, protože největší kámen úrazu vidím v tom, co se spustilo tady a to je to, že přijdou předsudky a ty pak někdo bude ventilovat do mých dětí. Ani moje nejstarší se s tím ještě nesetkalo, ale potom, co se ke mě dostalo za pomluvy, které mi nedokážou ani říct do oči, tak mě zajímalo, jak tuhle situaci vidí ostatní.

veru181
17. zář 2022

Když ono bohužel opravdu to většinou bývá tak, že takové vyšší počty bývají z neuváženého pořizování dětí po krátké známosti 🙂. Asi jsi světlá výjimka a je super, že tatínci takhle fungují - pak bych se asi rozhodovala instinktem, jestli se na další dítě cítíš, jestli ho partner opravdu chce apod.