Exmanželka, děti a maminka - už nevím, co dál, partner upřednostňuje exmanželku přede mnou
Dobrý den, chci se optat jak to chodí v jiných rozvedených rodinách. Mám přítele 4 roky, z toho 2 roky rozvedený děti 16 a 17 let. 17 ti léta dcera, se se mnou nevídá celou dobu, vyhýbá se mi, stejně jako celá jeho rodina včetně bývalé ženy , se kterou má po rozvodu výborný vztah i když si predtim nemohli přijít na jméno. Rozvedli se po 15 letech společného žití prý , že si nerozumí. Přítel o své bývalé žene z počátku nemluvil hezky , chodil si na ni neustále ke mě stěžovat , po rozvodu si , ale najednou moc rozumí. Ona má v péči 17 letou a on má u sebe 16 letou dceru , tak se rozhodli děti . 17 léta dcera nechodí k němu k vůli mě a 16 léta nechodí moc k mamce , ze si prý nerozumí. Jde o to , že mám pocit , ze se od své bývalé neodpoutal , neustále ji se vším pomáhá. Ona je sama a nikoho nechce, přítel oni tvrdí , ze se mu furt líbí , ale nerozumí si a nechce se k ni nikdy vrátit . Vadí mi, ze společně všichni tráví Vánoce , všechny oslavy , chodí k ni domu na návštěvy . Kdykoliv zavolá něco chce hned se to řeší. Nechápu, když Vám chlap tvrdí co Vás miluje Vás dokáže poslat na Vánoce k rodičům a on si jde k bývalé žene , protože děti si to přeji , nebo , že Vás dokáže poslat na interrupci 😢. Já sama mám 16 letou dceru , po 2 zkouškách společného bydlení , bydlíme zase samy. Jelikož přítele dcera začne po 14 dnech společného bydlení neskutečné prudit , dělat naschvaly , má řeči typu tati, proč nejdou domu, mají svůj byt , já je tu nechci atd atd . Nedá se to vydržet a do toho jeho bývala žena + maminka která , když se po 2 letech po rozvodu dozvěděla , ze mám klíče od baráku je po příteli hodila a řekla , ze tam nikdy nevkroči , ze kdyby se tam něco ztratilo tak to aby to nebylo na ni . Připadám si jak kus hadru . Jeho maminka mě viděla 3 min před 4 lety a rovnou mě odřízla. Exmanželka má po rozvodu stále klíče od baráku a když tam nejsem a přiveze dceru, jde si dovnitř jako by se nechumelilo a přítel mi na to řekne , ze nevidí důvod proč by nemohla jít dal nebo on k ni , ze jsou slušný a má pocit, ze ji po rozvodu má pomáhat. Ze začátku to bylo tak , ze když měla přijet bývala s dcerou tak já musela z baráku odjet pryč , jelikož si to ex přála se se mnou nepotkat. Už mi z toho všeho začíná hrabat...
Podívala jsem se na tvou fotku a nechápu, jak se může taková nádherná pozitivní žena, takto nechat ponižovat. Ten muž ti za to nestojí, myslím si, že ho možná bývalka chce zpátky a proto se tak k němu i tobě chová.. Tohle opravdu nemá budoucnost.
Když odhlédnu od toho, jak se chová k tobě, opravdu chceš, aby si z toho tvá dcera vzala příklad a myslela si, že bude správné, když se k ní jednou tak muž bude chovat?
Pro svou dceru bys takový vztah určitě nechtěla, tak proč pro sebe neuděláš to samé?
@eicul1234 Bože můj, to je ale epesní vůl. Je dobře, že už nad tím máš nějaký nadhled. Podle mě tu exmanželku udržuje po ruce schválně, prostě jí nenechá jít dál, jako každý správný vůdce, že. Ty teď jen udělej všechno pro to, aby tebe nechal. Je to manipulátor a egomaniak. Zapracuj na tom s psychologem, toho týpka odřízni, nevybavuj se s ním o tom, nedej mu šanci to na tebe rozbalit. Jen si pak prosimtě dej pauzu a dej svůj život - své sebevědomí po týhle anabázi dopořádku, než začneš randit, ať nenatrefíš na ještě většího idiota.
Pryč od něj! Ty to víš, jenom se necháš ukecat. Takže ještě jednou - kdykoli bude hrozit, že tě ukecá, přečti si tuto diskusi. A jdi pryč od něj. A řeš to s psychologem - mě trvalo asi půl roku domácího násilí, kde u normálních facek nezůstalo, než jsem racionálně zhodnotila, že se prostě musím rozejít - jen on už byl zvyklý se chovat agresivně a v podstatě jsem si musela hlídat, aby mě nepotkal samotnou. Ano, tam to může zajít, pokud se to neřeší hned. Ty víš, že s ním být nechceš. Nenech se ukecat. Raději sama než s takovýmto. Věř, že máš kolem sebe mnoho lidí, kteří ti rádi pomůžou (já je do rozchodu neviděla a najednou jich byla hromada, ani jsem moc nemusela žádat o pomoc).
@lisianne na oslavě narozenin jeho kamaráda , kam přišel a první bylo , ze si stěžoval na svoji ženu , jak není Pokorná , jak ji prace koupil věci na moto a oba mu oznámila , ze s nim nikam nejede . To mě mělo varovat , ted jsem na jejím místě já . Celou dobu si na ni stěžoval ...
@eicul1234 Ještě mě napadlo jedno - nastav si mobil, ať ti nemůže volat, ať jsi pro něj automaticky nedostupná (pokud to mobil umí) nebo mu mobil prostě neber. Teď jsi rozhodnutá, ale je vidět, že komunikace s ním tě rozhodí. Pokud to nezvládáš, prober to s psychologem.
A pokud čekává pod okny a "prudí", doporučuji se domluvit a třeba bydlet chvíli po kamarádkách. Pochopila jsem, že teď plánuješ někam odjet - ano, ideální. Zmizet tak, aby měl pocit, že čekání pod oknem prostě nemá smysl (já chodila domů tehdy, kdy už si myslel, že nepřijdu, s dětmi je to složitější, ale mohlo by to jít - v jistém věku už pochopí ledacos).
Myslete na to, co chcete naučit dceru o tom, jak se žije (má žít) v partnerství a to by Vám mohlo pomoci se rozhodnout. Jestli nechcete, aby z Vaší holčičky nějaký chytrák dělal onuci, musíte ji ukázat, že si to chlap nesmí dovolit ani k Vám. To se nedá naučit. To musí vidět u Vás 😉.
Měla jsem kdysi přítele, který se choval dost podobným způsobem, jen jsme byli oba stejně staří. Trvalo to skoro 5 let, kdy jsem se obhajovala, přemýšlela o tom, co dělám špatně a snažila se zavděčit a stejně byla všechno moje chyba. Nakonec jsme se rozešli, ale zůstali jsme v kontaktu jako kamarádi. Takže vím, že ani po dalších 5 letech nemá žádný dlouhodobý vztah, že na ty ženské zkouší stejné věci jako dříve na mě atd. Já už jsem od té doby vdaná, ve šťastném vztahu a v pohodě. Lidi jako on se podle mě nemění a nikdy to s nimi nebude lepší, i kdyby ses přetrhla.
Taková pěkná ženská jako vy může mít na každém prstu pět chlapů 🙂 A ten blbeček to věděl, tak s vámi manipuloval....Už s ním vůbec nekomunikujte. Od takových lidí se musíte odpoutat. Jsou i hodní chlapi, to mi věřte. Přejte si, vysněte si a bude vám přáno 🙂
@eicul1234 tak on me zatim evidentne stesti na zenske hodne, aspon tebe jo. Potreboval by nejakou svini, co by mu zdvihla poradne mandle. Zkratka vudce kopni do prd.... s rozbehem i kdyby sis u toho mela urazit podpatky. Co je tohle za hovado, to by se melo zavirat do rezervace a nepoustet mezi lidi
Kdyby to nebyla pravda, tak bych se zasmala. Takovyho idiota, to nevymyslis.
Mas tohle zapotrebi? Utec, tohle neni normalni funkcni vztah.
Pořád jste ještě dost mladá na to, abyste našla někoho, kdo si Vás bude vážit a i to mimčo ještě stihnete. A teď jste víc než sama. Z jeho strany žádná podpora a s ním za zády nový vztah nenavážete. Jestli máte o sobě pochybnosti, zajděte k psychologovi a uvidíte, že jste naprosto normální a na pár f.... je on 😉. Nemá to cenu a čas letí. Držím palce.
Jaký názor má na něho tvoje dcera? Předpokládám, že ráda ho nemá...
@eicul1234 Odpověděla bych mu, že právě protože jsem na sobě začala pracovat, uvědomila jsem si svou cenu. A ty jaksi nemáš na to, abys dokázal ocenit normální život s ženou, která nemá zapotřebí manipulovat se svým partnerem. Měl jsi spoustu času si vyřešit minulost. Tak teď ho budeš mít ještě víc. Sám.
A já budu s někým, pro koho bude ctí se mnou sdílet normální život. Nebude mne zapírat před svými přáteli a blízkými.
Protože tohle lidé, kteří se opravdu milují, dělají. Sdílí spolu život, radosti i strasti. Respektují se. Nezahánějí toho druhého do kouta.
P.S.
Psychiatra by potřeboval on. Ale nevyhledá ho. Nedal jeden vztah, je v zajetých kolejích. Ty jsi jen hračka.
Je smutné, že tě to stálo tolik energie. Na stranu druhou už máš zkušenost a víš, co už ve vztahu zažít nechceš. A na tom je co stavět do budoucna...
@lotosek nesnáší ho a neberu ho tam , když mě řekne proč nemůže jet se mnou . Odpovím mu já snad mohu jezdit za tvoji rodinou ? Nemohu tak se nediv a hned mi řekne ahááá takže , když ty nemuzes já taky ne ... říkám ano , tak už se mám jít zase hned léčit a, že jsem vyšinuta a nevím co ještě ... před dvěma lety měli nějakou oslavu , chtěla jsem tam jít a všechny poznat . Řekl mi na Tebe tam , ale nikdo není zvědavý jestli jsi to jeste nepochopila, chtějí vidět moje dcery ... to Vám dá takovou ránu do srdce , když Vám tohle řekne člověk , který tvrdí , ze vás miluje 😡.
@brunetka11 to už jsem mu všechno říkala , je tak dokonalý řečník , že se umí velice dobre i chytré vykecat. Je strašně chytrej , to tyhle týpci bývají. Nemáš na ne páku. Hned to otočí proti mě. Vysměje se mi do očí a řekne mi , ze jsem ještě malička na to abych chápala jak to chodí a funguje po rozvodu . Proste mě zadupe do země a totálně mě ponizi a udělá ze mě blázna a pak ne ještě pomluvi před jeho všemu kamarády , jak jsem strašná zarliva hysterka , nepokorna a , ze si ničeho nevazim. A pak na mě všichni koukají divné , protože on je pro pan dokonalý a ve společnosti GING a nejvyšší GURU co musí byt středem pozornosti a všichni ho miluji a obdivuji . Leze mi to na nervy !!!
@eicul1234 Už to tu nějakou dobu čtu. Myslím, že pán je sebestředný manipulátor, a pokud se ho chceš zbavit, existuje jen jediná cesta... Nechat si ho zablokovat a nereagovat na cizí čísla. Prostě udělat radikální řez. Jinak se v tom budeš stále plácat, protože on si ty své poučné kydy prostě neodpustí, a ty mu jen nahraváš tím, že na ně reaguješ. Má tě stále tam, kde potřebuje. Takhle se v tom budeš motat ještě hodně dlouho a zbytečně s ním budeš ztrácet čas. Nedej bože s ním budeš do doby, kdy už mít děti moct nebudeš.... Takový chlap se opravdu nezmění. A to, že jeho přátelé na tebe koukají divně, když jim něco nakuká? Opravdu o takové "stádečko jeho ovcí" stojíš?
@alterego ne nestojím ani o jeho rodinu , všichni jsou divny . On pomlouva všechny svoje kamarády , všechny okolo sebe soudí, ale v podstatě to jsou nejlepší kamarádi . Je to divny , já bych přece nepomlouvala svoje kamarády a v zápětí s nima nesla někam pařit nebo jela na hory ...
@eicul1234 To, že drbe všechny kolem sebe, bych viděla jako jeho prostředek k tomu, aby si dodal víc sebejistoty. Přeci jen on chyby nemá, je King a všichni k němu vzhlíží.😂 Prostě k nim má jen povrchní vztah, nezajímají ho... Potřebuje jen "kývače", kteří s ním budou souhlasit a poslouchat jeho "moudra"...

@eicul1234 můžu se zeptat, jak jste začali? On si odskočil od ex? Každopádně je to kretén.