Jak důvěřovat dceři po zkušenostech s lhaním?
Dobry den. Mam dceru se kterou byly potize od puberty. Lhala, nechodila do prace. Vymyslela si ruzne historky, jak byla v praci a pritom do prace nechodila.
Uz je davno pryc z domu, bohuzel se mi zda, ze se nezmenila. Ze zase lze. Ptala jsem se, kde pracuje. Volala jsem tam a pani z personalniho nikoho takoveho u nich neeviduje. Jak ji muzu verit? Proc lze?
@martinka_33 Vám by to jako matce nevadilo? Uprimne...
@veruuu_kubesovic Pokud nejste na rodicaku tak ano. Ale to je vase vec.
Já když nebyla na rodičáku tak jsem byla žena v domácnosti, a až mi skončí rodičák, budu žena v domácnosti dál. A každýmu po tom je houby, je to jen moje a manželova věc.
A kdyby se moje dcera jednou dobře vdala a manžel jí umožnil být doma, pak bych jí to jedině přála 😊
A abych to doplnila, moji rodiče mi to přejí.
To že nepracuje? Že se rozhodla být ženou v domácnosti? Asi ne, je to její rozhodnutí... Není to věc, která by me jako mámu pohoršovala, i když si samozřejme každá máma přeje pracovite a úspěšné děti...
Moje máma má mámu, která má ke spoustě věcí rozsáhlé přednášky, vše pitvá, řeší a výsledkem je, že jí máma nic neříká a má klid... Tak jestli to nebude ten případ?
Já také nepracuji a teda jako lemra líná si nepřijdu. Muž vydělá dost, takže je mnohem raději, když má navařeno, naklizeno, napečeno, postaráno o děti. Když jsem chodila do práce byla jsem jen nervní kdy jak co. Teď jsme spokojení oba.
A upřímně mít matku, která mi furt vyčítá, že nedělám nic, tak taky radši řeknu něco ať dá pokoj,než poslouchat přednášku.
Dekuji za nazory, jednou mozna pochopite kdyz vam vlastni dite bude lhat.
Já vím jaké to je, ovšem nelhalo mi dítě, ale manžel. Důvod? Byl vychováván v rodině kde se vlastní názor nenosil a za vše co se rodičům nelíbilo následoval trest. Stálo nás to spoustu sil aby se tyto praktiky odnaučil a pochopil, že není špatně říct svůj názor.
Ano, dcera může být problémová. To nikdo z nás neví. Ale pokid za lhaní přichází trest bude lhát dál, jen příště lépe. Mnohem důležitější je dát tomu člověku důvěru a nic za to neočekávat.
Je to ale o přístupu k tomu dítěti. Nemusí lhát pokud nebudeš prudit a vnucovat svoje rozumy.
Příklad: jeli jsme na dovolenou a ubytovali se v Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Mým rodičům jsme to říct mohli, ale tchýni ne. Pro tu si manžel vymyslel jiný hotel. A kdyby tam zavolala jestli tam jsme, tak taky narazí. Ano, je to lhaní, ale jen kvůli tomu že by manžel poslouchal milion keců jak to je drahý a blablabla. Tak radši zalhal. Kdyby byla normální, tak by pravdu věděla 🤷♀️
@klokanka31 tohle neni normalni.
Co?
@klokanka31 To co ste udelali. Lhali ohledne hotelu.
A stejně tak není normální aby si dva dospělí lidé nemohli vybrat hotel podle svého uvážení. Ano, je lepší ten hotel neříct vůbec a tím se vyhnout lhaní...ale každá mince má dvě strany.
No a měli jsme si nechat zkazit dovolenou a zážitky s ní spojený jejíma kecama? Shrnu to tak, dokud jsme jí lhali, bylo to tak nějak OK. Potom jsme začali říkat pravdu, a to co se dělo a ještě z části děje, to prostě nechceš.
@ele_nka Ale když se tě lidi zeptají tak neřekneš "to je tajný" 😃
@klokanka31 hele já bych i byla schopná. 😆
@ele_nka 😄 Ale jo, to by mělo něco do sebe, na dotaz : "Kde jste byli ubytovaní a co jste tam zažili?" odpovědět "to je tajný" 🤣
@ele_nka Pro mě je lhaní tabu, nenávidím to. Jenže u tchýně to prostě nešlo jinak.
@klokanka31 já jim 10x na otázku odpovím otázkou. Pak je to přestane bavit, maximálně se nafouknou a je klid. 😃
Ty seš ve skutečnosti troll, co? 🙂
@lvl16 Podle sebe soudim tebe?
@l01991 Vite co, ja jsem chtela jenom poradit.
My vam tady vsechny radime at se dceri nemontujete do zivota. At ji nezdrave nestalkujete. A vy si porad jedete svou jak lhani je spatny. A to co delate je asi co? Spravny? To tezko.
@bereni Tak ja jenom chtela vedet proc lze ze pracuje kdyz to tak neni. A tady se dovim, ze je to vlastne normalni.

Ja nevim, ze vas to furt bavi krmit trolla. To je uplne stejne jako ty diskuse, co uz tu byly.