Jak opustit přítele?

wild_heart
6. bře 2017

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, nakopnou.. nevim jak dal, kterou cestou se vydat.. Ale je toho hrozne moc, co mam na srdci.
Jsme s pritelem od leta 2015, uz tehdy jsem vedela, ze je trochu jiny, ale myslela jsem si, ze ho dokazu srovnat.. v lednu 2016 jsem zjistila, ze jsem tehu a ted mame krasnou holcicku. Jenze :
1) Sice rika jak nas miluje, ale pocitove to necitim, nema na nas cas, skoro se nevidame, netravime spolu cas (vi ze mi to vadi, ale nic s tim pry neudela), takze me se odcizil a nedokazu s nim spat, natoz mu rict ze ho miluju
2) Ma trochu problemy s hygienou, napr. cisteni zubu mu dela opravdu problem, pokud mu nereknu, tak se oholi treba jednou za mesic/2 mesice.. kdyz si jde dat treba rohlik, tak si ani neni schopny umyt zaspineny ruce (od prace na baraku)..
3) neustale neco slibuje, ale nic z toho se nevyplni, pokud na nej netlacim. Napr. Vi ze me vadi ta jeho hygiena, rekne mi ze uz se o sebe starat bude, ten den se oholi, vycisti si zuby, atd.. ale tim to skonci a dalsi dny jsou opet stejne.
4) zijeme v baraku, ktery predelavame, ja jsem tu s malou zavrena v jednom malem pokoji uplne barak, koupat se chodime do kotelny, kde mame vanu, zadnej luxus. Kuchyn mam v zaprasenem baraku provizorni, starou, ktera tu byla, jenze jelikoz se v baraku porad neco dela, tak je linka neustale zaprasena a vsechny veci ( koreni, nadobi atd) taky.. nadobi myju v kotelne ve vane, takze z toho boli silene zada. Lednici mame v prijezdu, pracku a susicku v kotelne, nadobi a obleceni taky v prujezdu ve skrinich.. kdyz chci neco uvarit, tak si nejdriv cse musim natahat do baraku, tam uklidit linku, uvarit, jidlo donest do pokoje mimo kuchyn, pak to odnest do kotelny umyt a u toho myti si nicit zada, z kotelny zase do prujezdu uklidit. A takhle je to se vsim.

Nebavi me zivot, ja tu neziju jen prezivam. Malou si nedokazu uzivat, jsem depresivni .. vsichni rikaj vydrz, bude lip.. ja si ale polozim otazku kdy ? Za x let, az dame barak do kupy ? Ano priznavam byl to muj napad jit do baraku, ale kdybych věděla, ze budu takhle prezivat a vnitrne umirat, tak bych to zavrhla. Kdyz jsme se na barak divali a pritel se zeptal jestli jdeme do toho, ja mu odpovedela, ze potrebuju slyset od nejtebe, jestli to zvladneme udelat alespon nejak, nez se mala narodi. Pred porodem mi rekl ze to nezvladneme (ja nevidim kolik je tu prace s vodou, el. a vsim moznym..) a ja se sesypala uplne. Zijeme v pokoji, ktery jsem delala jen aby jsme meli kde prespat, kdyz tady budeme neco delat. A to s tim mel jeste problem, ze jsou to vyhozeny penize (v 8 mesici tehu jsem skrabala zdi, penetrovala, malovala, tahala se s nabytkem..
Ted jsem tu jako kul v plote a vse mi leze na mozek, jsem extrovert a potrebuju k zivotu lidi, hybat se, byt ,,svezi", proste si ten zivot uzivat. On mi prijde ze je pravy opak.
Jednou uz jsme se dohadali tak, ze mi dal facku a pak uklidnoval malou ja rvala, položil ji na postel a spadla na zem, protoze byl ozralej a mel zatemneny mozek a ted se pokazdy kdy pije bojim, ze mu zase preskoci.
Navic si vzajemne neverime.
Ja bych v tom vztahu uz nadale nebyla, nevidim zadny duvod proc v tom pokracovat krome ditete, on to vse vi, nekolikrat jsem mu rekla ze chci odejit a on mi jen odpovi ze vyhrožuju.
Ja vim ze se snazi, ale v nasem pripade asi jen snaha nestaci..
Prosim napiste mi vas nazor, jestli mam jeste zkouset nejak vztah slepit nebo se prestat trapit a odejit.
A pokud odejit, tak jak ?
Dneska konci v praci driv, za chvili prijede, tak sem nebudu moc chodit, ale urcite odepisu
Dekuju moc ☹

wild_heart
autor
6. bře 2017

Omlouvam se za sloh, nejde se vyjádřit v jedne vete ☹

pidalka12
6. bře 2017

Ahoj. No nejsi v lehké situaci. Přestavba baráku může trvat x let, pokud si to děláte svépomocí. A tou hygienou te chápu. Nektety chlapi jsou prasata. Kamarádka se díky necistenym zubum rozvedla. Přestali spolu spát, stitila se ho a od toho se to vše odvijelo. Ja bych ti poradila, aby jsi na pár dní vypadla. Třeba jé kamosce, k rodičům... Někam, kde můžeš být v klidu a užít si malou, procházek, kamaradek, kafe, dorticek, vinecko a tak 🙂
Asi necekej, ze se to nejak radikálně změní. Hodně sil, štěstí 🙂

pidalka12
6. bře 2017

A co si s přítelem zkusit najít pronájem? Jestli vám to finance dovolí. Taky přestavujeme dům, zatím svépomocí, ale bydlíme v pronájmu. Je to sice finančně hooodne náročné, ale da se to. Musí se to dát.

asined9
6. bře 2017

uf, já bych šla. tohle nevypadá na nějakou zásadní změnu. otázka je, jestli máš kam. přeji mnoho odvahy.

yelowangel
6. bře 2017

Odejít. Ale to je můj názor, rozhodnout k odchodu se musíš ty. Já třeba vím že když si řeknu že s tím člověkem nebudu a chci odejít tak odejdu a nic mě nezastaví. Nepíšeš jestli máš kam jít. Takže si nejdřív vyřeš bydlení. Pokud máš kam jít a chceš odejít tak se seber, seber malou, řekni mu to a jdi. Je to jednodušší než to vypadá a pokud je to pro tebe tak ubíjející tak se za chvilku bez něj budeš cítit mnohem líp. Co se týče peněz pozjišťuj si na sociálce na jaký dávky bys měla nárok jako samoživitelka a záleží jenom na vaší domluvě jak to bude s alimentama, jestli ti je vyměří soud nebo ti bude určitou částku dávat. Pokud je tak nespolehlivej tak být tebou řeším to soudně.

sweet81
6. bře 2017

A co barák prodat a jít do bytu. A aby se myl, to bych mu důrazně řekla, je to čuně.

j.a.n.i
6. bře 2017

@wild_heart No, nebýt tam ta část o hádce a facce, tak napíšu, že co sis vymyslela, to máš - ne nijak ve zlém znám to, aktuálně jsme se po 3 letech přesunuli taky z provizoria, tedy zařídili jsme o o trochu lépe, byla připojená myčka a měli jsme koupelnu se sprcháčem... Ale když už do toho člověk šel, tak je nefér parnera opouštět jen proto, že si nedokázal představit co to bude obnášet. Ale to, aby mi dal partner facku by bylo jen jednou.

wild_heart
autor
6. bře 2017

@pidalka12 par dni pryc nejspis jic nevyresi, maximalne mi potvrdi to, ze bez nej mi bude lip. Bohuzel rodinu a pratele mam pres 200km daleko..

wild_heart
autor
6. bře 2017

@pidalka12
@sweet81
Do podnajmu jit nechce, uz jsem to taky zkousela. Prodat barak taky nechce..

wild_heart
autor
6. bře 2017

@yelowangel k mamce jit nemuzu, maji sice barak, ale nemaji volnou mistnost, i kdyz by mi rada pomohla.. podnajem sama taky neutahnu, nemam zadne nasporene penize, takze bych nemela ani na kauci. Babicka ma maly byt 2+1, ma tam malo mista, tam by jsme se s malou ani nevesly. Teta ma barak, dole maji byt v pronajmu, tak cekam ze by se to mohlo uvolnit a sla bych tam. To by bylo uplne nejlepsi reseni.. ale buh vi, jak tam najemnici budou dlouho, nevím jestli tam ma studenty.. zitra zacnu zjistovat co a jak..

yelowangel
6. bře 2017

@wild_heart a co sociální byt? Zažádat někde v městě poblíž protože nemůžeš žádat tam kde mát trvalý pobyt..

wild_heart
autor
6. bře 2017

@j.a.n.i tak on nez jsme sem sli, tak mi rikal uplne neco jineho, ze budeme bydlet v baraku a ne v jednom pokoji. Kdybych proste vedela ze privedu malou na svet do tohodle chaosu, na vse bych se vykaslala rovnou. A to az zacne lezt, tak nevim kde.. tady v tom pokoji je starej hnusnej koberec a chodi se tu v botach, ted se nam tu objevili mravenci a jedna skrin zacala od spodku plesnivet.. je mi lito ze ji nemuzu dat vsechno na svete, cistotu a tak. Malou uz ten jeden pokoj taky nebavi, nema co objevovat.. kdyz ji chci pochovat, tak s ni po pokoji chodim do kolecka, pokud ji chci vzit mimo pokoj, musim ji obleknout na ven..

wild_heart
autor
6. bře 2017

@yelowangel o takove moznosti ani nevim.. asi bych se zpatky vratila do Hradce Kralove, kdyby to slo..

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
wild_heart
autor
6. bře 2017

@jahodi zitra zavolam mame a uvidime.. oni maji ted taky trochu rodinne problemy, tak se ji to asi zrovna hodit nebude ☹

nada3
6. bře 2017

@wild_heart Naprosto souhlas s @j.a.n.i Neni treba dalsi komentar.

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz
laurinka2016
6. bře 2017

Ahoj, tak jak psala některá nahoře tak takový názor jsem měla taky, Teda do přečtení o tom jak ti dal facku a jak malá spadla z postele v tu ránu bych byla už dávno pryč ☹, ale pokud jsi s ním zůstala i přes toto všechno tak si myslím že než se teď radikálně sebrat a jít beze slova by bylo na místě si sednout a vyložit karty na stůl s tím co chceš s tím co jak chceš řešit (pokud k němu chovas nějaké city) a stát si za svým, dát to jako nějakou šanci a návod na to co má jak udělat a pokud ne tak budeš mít do budoucna čisté svědomí skrz své dcery... Každopádně přeji hodně štěstí

linee
6. bře 2017

No,kdyz to ctu,tak mne napada,zes malou dlouho sama,bez kamaradu,v stereotypu a vse ti leze na mozek,i to,co ti pred porodem nevadilo.To se stava casto matkam na materske.
Ten nedostatek casu a spolecneho traveni - neni to kvuli tomu,ze on maka po prijezfu z prace.na baraku?
Pokud ano,tak tyto veci se daji zmenit a vyresit.
Horsi je to s hygienou,to zpravit lze taky,protoze pokud mu o tom reknes a on to udela,tak tam take vidim z jeho strany vuli.
No, ta facka,kdyz byl ozralej omluvit nejde,otazne je,jak se choval pak (az vystrizlivel-zda mu to.doslo,bylo lito a pod.).
Jit nemas asi kam.S nim budoucnost nevidis vubec?A on s vami?Ma nejaky zajem neco s tim udelat? Promluvili jste si vazne a v klidu a nebo jsi mu to.rekla v hadce?

wild_heart
autor
6. bře 2017

@laurinka2016 uz jsme to resili milionkrat, zkousela jsem i treba to, aby alespon jednou tydne na chvili pohlidal malou a ja mohla jit treba se psama ven. Vydrzeli to jednou a to jsem jeste musela jit, kdyz jsem malou uspala.

wild_heart
autor
6. bře 2017

@linee tak nejak, nesnasim stereotyp a jsem z toho vazne zrala na psychiatra, jsem extrovert a ja tady vnitrne umiram. Jak je to s tim casem ? Pres tyden je od rana do vecera v praci (nema pevnou prac.dobu, takze nekdy prijede v 17h jindy az ve 22h, nekdy je pres noc pryc, 2x do tydne odjizdi z baraku kolem 3 rano a vraci se v noci) a pres vikend pracuje na baraku nebo jezdil hrat hokej (sezóna uz skoncila, jeste bude jeden zapas proti zenskejm, kam prece jit musi) kdyz se ho zeptam, jestli by s nama sel na prochazku na chvili, tak musi prece makat na baraku, ale na hokej jet mohl, to nevadilo (ja jsem rada, ze ma konicek, ale mel by svuj cas venovat i nam).
S hygienou to je tak od zacatku a o od zacatku se mi to hnusi. Ze pry si rano nemuze vyčistit zuby na lacno, protoze mu to nedela dobre. Do vseho ho musim tlacit, prosit ho aby si umyl ruce. A bohuzel uz me prestali bavit vychovavat prerostle decko.
Pote facce se mi omlouval, pak po me hodil penezenku s dokladama, sedl do dodavky a odjel pryc. Kdybych byla svine, zavolala bych na nej policii. Druhej den delal jak kdyby se nic nestalo a divil se ze jsem nastvana.
Jinak ja mu vzdy vse rikam v klidu a on na me zacne kricet, tak je to pokazde.. tak mu řeknu at na me nekrici, ze na nej taky nervu a on se nasere a jde pryc..
Ja z nej proste necitim lasku a bohuzel ji uz ani nedokazu dat.. jsem s nim jen ze zvyku. V nasem vztahu ta jiskra nikdy nebyla, zacatek vztahu byl divny a rikal mi ze to prejde, ze ma nejaky problemy.. nepreslo

barumat
6. bře 2017

@wild_heart Zkus mrknout na uživatelku partyzanka91, řešila něco hodně podobného a odešla, byla chvíli v azyláku. Může případně dodat rady a tipy. Sama poradit nemůžu, musíš se rozhodnout sama. Bohužel.

laurinka2016
6. bře 2017

Tak v tom případě podle toho všeho co jsi nadále k tomu napsala nemáš moc co řešit prostě odejdi i se svou dcerou a začni žít tak jak by jsis přála a tak aby se dcera měla nejlíp jak jen to půjde, každy začátek je těžký a ani v tomto případě to nebudeš mít lehké, ale jak se říká kdo chce hledá způsoby kdo nechce hledá důvody. Tím chci říct že je vždy nějaká cesta jak to zvládnout a udělat ať už je to pomoc rodiny přátel... Já být na tvém místě tak určitě odjedu k rodičům pokud je tam aspoň místnost kde můžete s dcerou spát, ze začátku by pomohli hlavně morálně a rozhlédla by jsi se a zjistila možnosti a hlavně získala čas. Každopádně jak jsem psala přeji ti moc štěstí hlavně kvůli malé

majaaa82
6. bře 2017

Osobne bych na tohle nemela. A facka by bylo to posledni, co by si ve vzahu ke mne dovolil. Pak uz by konunikace probihala pouze pres pravniky. Doporucuji odchod, ale rozhodnuti je na tobe, my do toho nevidime a muzeme soudit jen na zaklade toho, jak pises. A ted pises tak, ze jsi zrala na to, odejit.

honzik2016
7. bře 2017

Podle vlastní zkušenosti musíš byt k odchodu dostatečně odhodlana.A pak to pujde.Ja se odhodlavala skoro rok,a pak odesla se dvema detma.Nejdřív do ubytovny a pak mi na městě( v Hradci Kralove) nabidli sociální bydlení.Ktere stale nabizeji.Kdyby bylo nejhur,muzes i do azyloveho domu v Hradci(jestli jsem pochopila,ze by jsi sem sla) tam ti pomuzou i po psychicke strance i sháněním dalsich možností.Zacatky jsou těžký ,ale kdyz budes opravdu chtít a predstavovat si jake by to mohlo byt pekne,urcite to zvladnes.
Drzim palce.🙂

vanea
7. bře 2017

Ahoj, když odhlédnu od toho, že ty jsi nespokojená, myslím že sama dobře víš, že toto není zdravé prostředí pro dítě. Nemůže žít v plísni a bordelu, zvlášť když je tatínek docela neochotný s tím něco pořádného udělat a to hodně rychle..o jeho chování a návycích ani psát nebudu, s ním bych prostě absolutně nebyla, ať už kvůli sobě, tak i kvůli dětem. Řešit to nějak musíš, otázka je pouze jak. Pokud se odhodláš, jak už tady holky psaly, tak to půjde samo a prostě vydržíš přechodnou dobu víceméně u kohokoliv z rodiny, případně i v azyláku. Dáš se dohromady, postavíš se na nohy...Pokud se neodhodláš, tak to takto potáhnete ještě nějaký čas, než vypěníš a stejně se budeš muset nějak zařídit. On se nezmění....To že je mu jedno, v čem žije jeho dítě a partnerka o něčem hodně svědčí. Manžel by v životě nedopustil, abych byla s dítětem v nějaké špíně, hanbou by se propadl a hlavně by měl strach o naše zdraví...což je normální a přirozené..tvůj chlap je nějaký vadný kus, kterému to nedochází a nebo je příliš pohodlný na to, aby něco změnil.

wild_heart
autor
7. bře 2017

Tak jsem volala s mamkou, pry si to mam jeste dobre promyslet. S bydlenim u ni nevim, zalezi to hlavne na jejim manzelovi, ale zatim volny pokoj nemaji, i kdyz ted dodelavaji mistnost vedle baraku. Rikala ze me chape, ale ze to mam zkusit vydrzet, dokud se nedodelaji pokoje v baraku. No jenze ty pokoje se uz delaji pul roku, zatim tam je jen natahana nova elektrika, musi se udelat sadrose, podlahy, koberce.. ale to stejne nic nemeni na tom, ze s přítelem netravime cas a ze se mi odcizil. Navic stale nebude kuchyn ani koupelna a to je pro me dost dulezite. Kdyby nebyla mala, tak bych to asi nejak prekousla, ale az zacne behat a poznavat svet, tak ji prece nemuzu neustale jen drzet ve dvou mistnostech, aby nebehala po zbytku baraku (po stavbe).. holky ja nevim jsem hrozne na vazkach. Je tezky opustit nekoho, kdo mi vlastne nic neudelal a celkem se snazi, abychom se v ramci moznosti nejak meli. Ale vim, ze tohle proste nestaci. Ja takhle zit neumím. Vim ze ze me udela mrchu, ktera je neustale s necim nespokojena.. vzdycky mi rekne, co by za to jina baba dala, ale kdyz mu reknu, at mi ukaze jedinou zenskou, ktera by v tomhle dobrovolne zila, tak radsi mlci. Vcera jsme lezeli, hladil me, ale ja se proste k nicemu nemela, pak se zeptal co mi je, ja mu jen odpovedela ze psychika. Tak toho nechal a pak mi jen rekl at si to srovnam v hlave. Ja si myslim ze v hlave mam dost jasno. Taky mi opakuje, ze normalni pary se spolu milujou, na to mu odpovim ze normalni pary spolu delaji vic veci nez jen sex.

Sakra ja se toho odchodu tak bojim, asi na to nemam ,,koule" ☹

wild_heart
autor
7. bře 2017

Holky a co vse se musi zaridit kvuli male, kdyz chci od pritele odejit ?

laurinka2016
7. bře 2017

Já teda nevím co vše potřebuješ mít vyřízené když chceš odejít, dost mě ale udivuje podle všeho co jsi napsala reakce tvoji maminky, chápu pokud tam není místo ale pokud ví vše ( o tom jak ti dal facku jak malá spadla z postele) tak je to pro mě teda nepochopitelné protože ta moje by mě,, donutila zbalit kufry a malou "... Ale podle předposlední zprávy musím Teda říct že podle mě nejsi dostatečně upřímná vůči němu, když se tě zeptal co ti je sice jsi odpověděla že psychika což je určitě pravda avšak ne celá.... Já cítím že se tam hlavně dusis a nemilujes ho a to by měl vědět a ty by jsi měla jít dál...

honzik2016
7. bře 2017

Nevim jestli na tohle jsi,ale me v takový situaci pomohla a nakopla kartařka.A nebo jsou ruzny poradny.treba i manzelska poradna.Vygoogli si v tvem okoli.Potřebuješ se sklidnit a nasměrovat mit jistotu v sobě a namit ten strach.Ale fakt se to neda udelat ukvapene,musis to mit trochu i promyšlené....