Jak řešit partnerovu ignoraci mých dětí?
Ahoj,
mám přítela 2 roky.Rok spolu bydlíme.Problem je,že nevzal mé děti.Nepozdraví je,ignoruje je.Dětem je 20,17 a 10.Oni jsou na něho hodný a slušný.Přijal je,dokud s námi nebydlel,dojížděl za námi rok,až když se nastěhoval,tak ignorace.A nevím,jak ho přimět🤔🤔
Že jsi troll, že jo? Že je to zase pohádka pro MK členky a ne realita? Protože já asi opravdu nedokážu najít jediný relevantní důvod, proč mít na krku uvázané další děcko, které mi ještě rozes... vztah s vlastními dětmi...
@miryp Hele bohužel i takové existence žijou, že radši vymění vlastní děti za chlapa idi*ta. Moje tchýně je toho důkazem.
Já bych chápala, kdyby tam byly nějaké konflikty, protože to beru, že přijmout a vyjít s cizími dětmi není snadné, ale rozhodně bych chtěla vidět snahu vycházet, tohle by bylo naprosto neakceptovatelné. Děti jsou pro mě priorita a tomuhle bych je dlouhodobě v žádném případě nevystavovala.
ten by jel jako fretka ...
@miryp spousta žen to tak má, že lepší nějaký chlap než žádný a když už v tom vztahu jsou, tak je jim těžko se rozhoupat k tomu z něho vyskočit. Často to je i o tom, že žena, která zůstala s dětmi sama, moc velké sebevědomí nemá.
Tak sis odpověděla. Zbav se ho, prostě tvrdě a žádné šance. Ty už měl. Nebo se může stát, že mu budeš dávat šance a postupně tak přijdeš o děti. Jestli sis potřebovala potvrdit, jestli ho máš poslat k šípku, tak ano máš. Tak do toho 😉
@suzanna123 je to tak bohužel
Dětinský žárlení dospělèho chlapa...😵💫
Nechci Vás zklamat ,ale takový člověk se nezmění . Já mám dvě děti které nejsou současného manžela. A od začátku je bral . Sami holky mu začali po čase říkat táto. Občas byla nějaká třenice mezi názory jeho a dvou puberťaček a nebo jiné názory moji výchovy které ale říkal mě a ne dětem. Ale nikdy děti od sebe neodháněl. Teď máme společný a sám vidí že někdy ty jeho názory ohledně výchovy , kupování věci byli mimo a já se tomu jen směju 😁 pořád beru že si se mnou začal když mu bylo 22 a najednou měl dvě děti. Ale musel je chtít přijmout . Jinak by to nešlo . Držím Vám palce ,aby se to nějak usadilo , i když pokud přítel bere děti jako rivali nikdy to fungovat nebude a asi bych ho poslala do oběhu
@klokanka31 souhlasím... fakt jsou ženský, co si tohle nechají líbit.
@guliii děkuji i potřebovala🙂.Jsi velice a rozumná..
@klokanka31 @suzanna123 máte pravdu, no. Jen mě to stále udivuje, že i v době, kdy existuje tolik dostupných informací a tolik prostorů, kde na sobě člověk může pracovat, se toto stále děje...
@volfikovi děkuji za názor🙂.Pošlu...
Takové ty pocity, že svoje děti každý rozmazluje, má asi částečně každý. Mě taky občas přijde, že partner by mohl být na svoje děti trošku přísnější, protože jim projde úplně cokoliv, jemu sem tam přijde, že já své děti taky příliš omlouvám🙂 Nikdy jsme kvůli tomu neměli vyloženě neshody, ale když spolu mluvíme, tak sem tam tohle vytane. Asi je to zcela přirozené, do určité míry. Ale nevidím důvod, proč by měl dítěti závidět, že si vydělává a kupuje, když si kupuje za svoje. Tak ať si taky chodí na další brigádu a kupuje si. A proč by se s dětmi neměl bavit? Jako aby mi v domácnosti někdo dělal dusno, to by mi zapotřebí nebylo. Taky nesouhlasíme se vším, co kdokoliv doma ať už u mě nebo u něj dělá, ale kvůli tomu přece nebudu dělat dusno všem? Buď řeknu, hele, mě vadí to a to, nešlo by to dělat jinak? Nebo se smířím se současným stavem. Mám chlapa se 3 dětma, tak musím počítat s nimi. Stejně tak on si našel ženskou se 3 dětma, takže mě musí vzít se vším, co ke mě patří.
Dluhy u chlapa by u mě byly obrovské mínus, ale vím, že každá to tak nemá, spousta ženských má pochopení, ostatně spousta má dluhy taky. Pro mě je tohle červený prapor, stopka. Vím, že občas se může někdo dostat do dluhů nešťastnou shodou okolností, ale přiznejme si otevřeně, že 90% lidí si za to skuteně mohou sami. Jediná cesta, jak je vyřešit, vydělávat a splácet. A nekopat při tom kolem sebe, prostě jsem to podělal, tak to teď musím spravit. Jiní si mohou za svoje peníze koupit víc, já do doby, než to splatím, tak ne. Rozmysli si, co ti ten chlap dává. Někdy je lepší si ho nechat na hezké chvíle, ale společnému bydlení se vyhnout. Nemyslím si, že je to špatná cesta, jsme dospělí lidé, je v pořádku mít přítele na volný čas, ale domácnost si vést sama. Dělá to tak spousta lidí a vyhne se tím právě tomu, co nyní řešíš.
@klokanka31
@miryp já mám tohle zase sebou s mámou.. přišel frajer, já táhla do dvou týdnů a brácha pak do dvou týdnů za mnou.. bohužel některé matky nemají děti na prvním místě
@miryp Podle mě jsou takové ženské sobecké a jednoduché. Já když se kdysi tchýně ptala, proč nechala jejímu dítěti ubližovat, a dala přednost hajzlovi před vlastním synem, tak čuměla jak když neumí do pěti počítat, a prý že přece nezůstane sama. Co na tom že svému dítěti udělala celoživotní traumata a vykopla ho na ulici, hlavně že ona měla chlapa doma 🤦♀️
@zuzkasim děkuji za dlouhý a srozumitelný výklad,ze kterého jsem si hodně vzala.Některé komenty tu ani nečtu.Nemá to patu,ani hlavu.
Z Vašeho jsem si hodně vzala a mohu říct,že mi dal i jiný úhel pohledu.
Ano dávám mnoho šancí a jak vidí,tak zbytečně.Někteří lidé se změní,ale tento asi ne...
Myslela jsem to s ním dobře,ale asi to nestačí.On je hodně i urážlivý.Za vše se urazí a není s ním pořízení a pak ani semnou nemluví.Někdy i jen tak a čeká,že za nim budu chodit já...
@zuzkasim třeba včera mi vyčetl,že s nim nechci spát.Že už delší dobu mezi námi nic není.A já mu vysvětlila,že když vidím,že nemluví ani na jedno dítě a chodí v bytě jako cizí a piřád na nich vidí chyby a bezdůvodně je uráží,tak na takového chlapa prostě chuť nemam.
A on to neumí pochopit a urazil se a už nemluví ani semnou.Že si ho prý nezastanu před dětma.Ale já nevidím důvod žádný.Děti už s ním též nekomunikují vůbec.
V tomto směru je klid,ale atmosféra ny se dala krájet a já mám z toho psychiku naruby.
Před nastěhováním nás bral všechny a po nastěhování,jak když mu přeplo.A opravdu nevím proč...
Jestli spolu chcete tak nějak být jako přátelé či přátelé s výhodami, nastínila bych opravdu variantu bez společného bydlení. Abyste se vzájemně netrápili. Ty sama se svými dětmi, on sám. Pokud bude chtít, může přijít na návštěvu, může přespat, jestli děti chodí i tatínkovi, budete mít občas prostor i sami pro sebe. Může ti občas s něčím pomoct, sem tam si vyrazíte někde ven. Ale nebudete řešit tu každodennost, která očividně nefunguje. Předpokládám, že ani on se u vás doma necítí dobře, jinak by se takhle nechoval. Takže probrat, jestli mu vadí něco konkrétního, co by se dalo změnit, pokud to není řešitelné racionálně nebo tě bude chtít postavit na výběr mezi ním a dětmi, nemá společné bydlení smysl. Dřív než se sobě navzájem tolik vzdálíte, než se zhnusíte, raději jít od sebe a skutečně si to nechat jen jako návštěvy. Ono se nakonec asi uleví všem, jemu, dětem i tobě.
To rozhodnutí není jednoduché, ale mám několik známých, kde to takhle mají k všeobecné spokojenosti. Jestli je na tom špatně finančně a neutáhne drahý nájem, dá se zvolit spolubydlení, levnější ubytovna... je jeho volba, co si vybere. A jeho věc, kam to dopracoval. Měl krásnou možnost být v rodině. Ano, není to snadné s cizími dětmi, víme všechny, kteří jsme si to zažili též, ale musíme si vybrat, buď ledacos zkousneme nebo budeme sami a bude to i finančně náročnější. Opravdu dobře vím, o čem mluvím, jsou v tom vlastní zkušenosti🙂
Zdá se, že on sám má potřebu chovat se dětinsky, neví si se sebou rady. Ať se dá trochu do kupy, jinak ani tobě partnerem nebude. Zkus to vzít racionálně.
@anonym proč? Tak ja Ti odpovím... protože teď ma střechu nad hlavou, servis a domnelou jistotu, že i když se bude chovat jako kreten, tak se to nezmění.
Vykopni ho. Nezmění se. Bude to jen horší. Jako anebo ho ještě chvíli trp, ale to chceš, aby trpěly i Tvoje děti nebo ti starší se od Tebe odvratily, protože žiješ s kretenem? Ok, tak jo.
@felis máš naprostou oravdu.Dnes už vím,že kvuli mě tu neni.Tudíš nesnese ani moje děti,které ho s láskou přijaly.
Měl dříve exekuce,už je má vyplacený.Je hodně po majetku,proto chtěl docílit bydlení jenom ve dvou,semnou.
Momentálně honí půjčky,je mu jedno na co.Na to on nekouká.
Já svoje děti nikdy nevyměnim,nevyhodim a mám ještě 10ti letou dceru a ta se odstěhovat ještě nemůže a proto mu vadí moje děti...
Co vlastně řešíš,zadlužený chudak, urážlivý,nemá rád tvoje děti.. Máš to zapotřebí?
Už kvůli té malé holce ho pošli do oběhu. Tohle nemá zapotřebí muset se v dětství potýkat s existencí takového typu. Další děcko nepotřebuješ a k ničemu ti neni. Vážit si ho nemůžeš, spát s ním nechceš, co dobrého pro tebe znamená? Jestli nic, není důvod dál společně marnit čas. Děti ti poděkují.
Taky mam nového partnera, uz roky, vzal moje děti jako malé, a už jsou to puberťáci, fungujeme v pohodě. Jde to i jinak, věř mi.
@andelka děkuji za odpoved.No nechci s nim spat uz nejakou dobu.Kdyz vidim jak se chova k detem,tak ja nemam na neho chut nebo me ani nevzrusuje.Kdyz si na to vzpomenu.On ty deti doma ani nepozdravi.Jen me porad hudruje,jaci jsou k nicemu atd
@miryp a ještě s dluhama ...
@moudivlacek projela jsem komentáře a čím dál více se kloním k tomu, že je to smyšlené...
@ceramidy ano cekala jsem, ze se zmeni.A ze vezme deti a bude s nima vychazet.Bohuzel je nenavidi.Vcera mi to rekl...
@miryp Vase myslenkove pochody a mysleni bych chtela opravdu mit.No Vas bych chtela mit doma🙈🙈
Já tebe ne 😉
Existují tu dva druhy trollingu - první, kdy troll vyhodí ven diskuzi a pak zůstane jen tichým pozorovatelem, který se baví nad reakcemi ostatních. A pak druhý, kdy je troll v diskuzi aktivní a snaží se diskuzi stupňovat svou "předstíranou" hloupostí a gradací příběhu.

Ach jo,je to smutne,ale urpimne nechapu,co VAs vubec drzi u takoveho chlapa,ty deti VAm to pak jednou vrati a verte mi,budou Vam to vycitat,ze jste je defacto vymenila za takove .........Nechapu jak vubec nekdo muze premyslet nad tim,ze se clovek muze zmenit a cekat ten by sel hned,deti VAm zustanou,ale on muze klidne za rok odejit a zustanete sama bez deti????