icon

Jak si poradit s nevychovanou dcerou přítele?

20. srp 2022

Situace se má takto. Žiju 2 roky s přítelem. Mám 8 letou dcerku a on má ve střídavé péči 7 letou dívku.
Jeho dcera se ke mě chová strašně. Neposlechne vůbec v ničem a on mi na to řekl že je to moje chyba -že jeho poslouchá. Neni ochoten se za mě postavit.
Snažím se a myslím si že ji nějak nepeskuji ani po ní nechci nevím co. Jde mi jen o to aby poslechla v zásadních věcech.
Například jsem jí řekla jestli by si vzala místo šatů které má do města tak tepláky a mikču když chce jít do lesa a venku není zrovna nejteplejší počasí. Řekla mi že mi do toho nic není. Nebo jsem ji žádala jestli by mi donesla s pokoje špinavé věci co tam a prý ne že je to její bordel a mě je do toho nic. Přijde mi to že je vážně drzá a už nevím co dál.

Strana
z4
andelka
21. srp 2022

Řešila bych to s jeho otcem. Ty nahrazujes jeho úlohu. On ti dává jak povinnosti,tak práva. Vy musíte mít systém, hranice,a dítěti to sdělit a držet se toho. Jak si to uděláte,takové to budete mít. Taky záleží, v čem je to poslouchání,co je nutné a nad čím můžeš mávnout rukou .

autor
21. srp 2022

@andelka s ním nic řešit nelze. Řekne že jeho poslouchá a tím to končí.

leniczka23
21. srp 2022

Doporučuji knížku třetí rodič.

autor
21. srp 2022

@leniczka23 a myslíš že mi pomůže když jediný kdo chce něco změnit jsem já? 🙂
Nejde jen o mě, ale i o moji dceru.

autor
21. srp 2022

Sama jsem žila s nevlastním otcem a musela ho poslouchat stejně jako svou mámu. Žil s námi, staral se o nás tak proč také ne.
Moje dcera také poslouchá mého přítele a ex manželovu novou partnerku taky.
Přijde mi to zcela normální když spolu lidé žijí jako rodina. Oba se starají o děti tak by neměli být rozdíli.

vikinkav
21. srp 2022

A jemu nevadi, ze kdyz je pryc, tak vubec neposloucha? Kdyz to zkusis nechat byt? Bude mit bordel, bude zanedbana, no kdyz si to tak oba preji? 🤷‍♀️ Ja vim, ze je to extrem, ale jen co by se stalo. Nebo kdyz je partner pryc, rekla bych primo ji, ze ji mam na starost ja a ze se spolu domluvime na pravidlech. Co navrhujes ty a co navrhuje ona. Co se stane kdyz to bude fungovat a co se stane, kdyz ne. Zkusit to s nejakym kompromisem. Pokud jde jen o neporadek a obleceni, asi bych se tim netrapila, nekdo to ma proste jinak, ja taky asi do svych 20 neuklizela, prestoze me k tomu nasi nutili, proste mi neporadek nevadil 😄 Zkusila bych treba domluvu ohledne uklidu nejakych spolecnych prostor ( at si svoje supliky a postel a stul ma v neporadku) a pokud to nebude fungovat, tak ji jasne rict, ze tvoje dcera pujde do jineho pokojicku, ze ji vadi spina/smrad/malo mista. Nicmene pokud by slo o bezpecnost deti, v tom bych byla razna, jako ucitelka ve skole, proste neoddiskutovatelna autorita. Vztah mezi tebou a partnerem si musis vyresit s nim, zda se mi, ze tvoje potreby jsou az na druhe koleji za dcerou 😕

autor
21. srp 2022

@vikinkav a to právě nejde. Nemohu přece po svoji dceři chtít aby si uklizela a zároveň nechat druhou cácoru aby v tom samém pokoji měla ten svůj humus.
Taky je bordel a bordel. Nejde jen o oblečení, ale i zbytky jídla na stole a u postele, prázdné pet lahve atd.
Odmítání jist u stolu v kuchyni, ale ji jen u pc.
Těžko to pak dceři vysvětlovat.

budouci_maminka
21. srp 2022

Autoritu si nevydupes..a uz vubec kdyz chlap nestoji na tve strane.
Pokud spravne chapu tak se ptas jak nevlastni dceru prechytracit, jak ji donutit delat co chces ty...to neni dobra cesta.
To se brzy promeni v otevreny boj o moc. (A ty tam uz ted prohravas)
Otazka by mela byt jak spolu vychazet, jak spolecne vyresit neporadek, aby obe strany byly s tim ok, jak spolecne vyresit vychazkove obleceni..

Jak bys postupovala u sve vlastni dcery kdyby ti rekla ja tohle obleceni chci do lesa? Proste bys ji to naridila? To ale preci taky neni spravna cesta, co nejaka debata, zohledneni co chce dite?
Ja bych se dcerky (mam ve stejnym veku) zeptala zda se neboji ze si to znici, zkusila bych spolecne vybrat obleceni vhodne do lesa a vhodne na prilezitosti. Ale nechat to na ni aby to byl jeji vyber, max lehce korigovat a pak tohle dodrzovat.

Co se tyka bordelu tak domluvit SPOLECNE pravidla, ktera se budou dodrzovat..

autor
21. srp 2022

@budouci_maminka já sem viz nahoře, ale psala že ji je jedno co zničí a co ne

pavlinar
21. srp 2022

A jak to cele vnima tvoje dcera?

autor
21. srp 2022

@pavlinar nechápe proč ona má jiná pravidla než přítelovo dcera.

autor
21. srp 2022

Ráno sem sním o tom mluvila s výsledek byl ten že mi řekl že pokud se mi to nelíbí mohu jít. :(

ai30
21. srp 2022

No tak bez, to je jasny. S nim te prece nic hezkeho neceka, jemu jsi uplne ukradena ty i tvoje dcera.

andelka
21. srp 2022

Tak běž. Tohle stejně nebude fungovat.

autor
21. srp 2022

@andelka hodně mě to překvapilo
Včera sem objednala dětem nové postele a skříň aby to měly pěkné

xxx3d
21. srp 2022

no, jestli ti to takto řekl, měla bys od něj odejít.
nejlépe co nejdřív.

nějaká maminka ti tady psala, něco v tom stylu, že je to v pohodě, protože dítě má svůj názor. tady nejde o názor její dcery, tady jde o to, že na tvé dceři si ta jeho zvyšuje ambice, (koukni, tvou mámu mám na háku, nic nemusím, nic nedělám, je mi to fuk) a stejný přístup má k tobě (jak kdyby ti říkala, jsi tady navíc) a tohle se bude vrstvit a zhoršovat a pokud se chlap za tebe nepostaví, nemusí to být otevřeně před ní, ale třeba že to neprobere v soukromí se svou dcerou, prostě( nezastane se toho, jak to máte doma nastavený, tak je to začátek konce.
šla bych pryč, dokud to nebude otevřený boj.

dendulevrtule
21. srp 2022

Objednavku na postele bych zrusila a hledala.si byt,kde vam s dcerkou bude dobře. To co ti rekl,neni to co by v tehle situaci měl rict.Resit to nechce a pokud by si zustala tak jak pisou nade mnou zadělávás si na problém s vlastni dcerou diky rozdilnemu přístupu.Partneri by opravdu meli tahnout za jeden provaz a hlavne pristupovat k obema dětem stejně,ne ze jedna funguje normalne a druhá nemusi nic.
Takze fakt sbal dcerku a běž,bude vam lépe.

zmrzlinka
21. srp 2022

Objednávku zruš a měj svoji hrdost a jdi od něj.Neváži si Tě a ani jeho dcera nikdy nebude.Nečeka Tě s ním ani s jeho dcerou nic hezkého.

ee.liska
21. srp 2022

Tak tady je to celé špatně 😔 Na zlepšení to nevypadá, čím dříve budeš pryč, tím lépe

eshly28
21. srp 2022

Ono se to od stolu lehce radi, ale tohle mi říct přítel, tak opravdu jdu.
Přítel má syny z předchozího vztahu, ale neexistuje, že by se za mě nepostavil a zároveň nepripustim, aby měli naši spolecni potomci jiná pravidla než mají i pritelovi synové.
Promiň, ale v tomto uspořádání, kdy mě přítel nepodrží, nerespektuje a odmita diskuzi, bych prostě nebyla.

vikinkav
21. srp 2022

Tak to me moc mrzi, ale opravdu je v tuhle chvili nejlepsi pro tebe a tvou dceru to s partnerem ukoncit a jit pryc 😕

autor
21. srp 2022

Lehko se to řekne odejdi hned pryč, ale ono to není jen tak sehnat byt. Zase ho zařídit a přestěhovat se. Není to otázka pár dnů.

bereni
21. srp 2022

To neni. Ale objednavku zrus, chlapovi rekni, ze za teto situace to vidis tedy tak, ze si najdes bydleni co nejdriv, ale nevis jak dlouho to bude trvat, ze nejde aby te on nerespektoval a jeho dcera taky ne. S ledovym klidem. A pak proste hledej. Nejde jen o tebe, ale i o tvou dceru a to v cem vyrusta a co ji to do zivota da…ted jsou holky “male”, ale co pak puberta…

autor
21. srp 2022

@bereni šla sem pryč. Nějak nemám sílu tam teď být. Dceru mám u táty tak sem si vzala kabelku a šla jsem se projít.

somalicats
21. srp 2022

Zrušila bych objednávku nábytku, začala hledat bydlení a chystat se na přestěhování. Akorát teda chlapovi bych neoznámila hned, že hodlám odejít, taky by se mohlo stát, že Tě vyhodí hned. Oznámila bych mu, že odcházím, až ve chvíli, kdy bych měla bydlení zajištěné.

autor
21. srp 2022

Očekávám že mě vyhodí hned.

veroniquecz
21. srp 2022

Tak mu neříkej, ze chceš odejít. Vše si nachystej na odchod, ale oznam to až budeš připravena.

j.a.n.i
21. srp 2022

Nojo, chyba byla si po sestěhování nenechat zadni vratka, resp. nezkouset to bydleni nejakou dobu s vlastním prazdnym bydlenim. Ale to ni nemeni na tom, ze jiba moznost nez jit neni, neb když te nerespektuje partner, nikdy nebude ani dítě.

j.a.n.i
21. srp 2022

A jinak bych dceru do zadne skoly nevodila, neresila v cem bude chodit, vizitka je to jejich rodicu, bylo by mi to zcela fuk. A samozřejmě nehlidala, prostě neposloucha me, ty s tim nechces nic delat, tak si to zarid jak chces... Jo, bude to cesta k rozchodu, ale ono to stejne neni k ziti.

autor
21. srp 2022

@j.a.n.i těžko bych táhla byt někde a ještě přispívala na jeho domácnost atd

Strana
z4