icon

Jak si poradit s nevychovanou dcerou přítele?

20. srp 2022

Situace se má takto. Žiju 2 roky s přítelem. Mám 8 letou dcerku a on má ve střídavé péči 7 letou dívku.
Jeho dcera se ke mě chová strašně. Neposlechne vůbec v ničem a on mi na to řekl že je to moje chyba -že jeho poslouchá. Neni ochoten se za mě postavit.
Snažím se a myslím si že ji nějak nepeskuji ani po ní nechci nevím co. Jde mi jen o to aby poslechla v zásadních věcech.
Například jsem jí řekla jestli by si vzala místo šatů které má do města tak tepláky a mikču když chce jít do lesa a venku není zrovna nejteplejší počasí. Řekla mi že mi do toho nic není. Nebo jsem ji žádala jestli by mi donesla s pokoje špinavé věci co tam a prý ne že je to její bordel a mě je do toho nic. Přijde mi to že je vážně drzá a už nevím co dál.

Strana
z4
zmrzlinka
21. srp 2022

Chápu ,že je to hodně těžký.Ale zase nechat se sebou takhle orat...Držim Ti moc palce.A nemáš kam jít aspoň než něco najdeš?Rodiče nebo nějaký známý? Drž se 💙 A napiš jak to s Tebou vypadá.

xxx3d
21. srp 2022

víš co, odejít od něj bude pro vás dvě to nejlepší, i když ne nejjednodušší.
nic bych mu neříkala, o tom, že chceš odejít, dokud bych reálně neměla kam jít a potom bych mu to řekla a odešla.
on ti defacto říká, že on a jeho dcera jsou něčím víc, lepší, než ty a tvoje dcera.
a takový vztah nemá dlouhodobě cenu. vlastně pro tebe nemá žádnou cenu.

autor
21. srp 2022

@j.a.n.i no ono je to vizitka bohužel všech a nejen rodičů. Tak dceru mu tam vodim jelikož tam jezdím se svojí a on pracuje od 7:30 takže je to pro něj výhodné.

ai30
21. srp 2022

To je holt dalsi takovy pripad, kdy tem vztah je zalozeny na tom, ze on ma sluzku a chuvu zdarma.

victress
21. srp 2022

snad máš i nějaké alíky na dceru od bio otce, osobně bych byla radši v 1+kk sama s dcerou než v baráku, kde znamenám míň než klika u dveří....

ad oblečení - ano, nech nevlastní dceru nosit bílé letní šaty do lesa, ALE pokud onemocní z toho, že prochladla, pak bych se o ni VUBEC nestarala, ať si to vyžere tatínek, když tě nepodpořil...to, že si zničí šaty, by mi bylo putna, když jí matinka koupí nové...

budouci_maminka
21. srp 2022

Jeho reakce je mozna to nejlepsi vyreseni situace..otazka jak se tohoto lasa chytíš ty

autor
21. srp 2022

@budouci_maminka já mám jasno. Přišla sem s procházky a byl velice sprostý a prý ho nemám moralizovat v jeho bytě.

barulina
21. srp 2022

@andelka já mám poskládanou rodinu a neříkám tvoje moje, my máme jen naše.

autor
21. srp 2022

@barulina já to tady oddělují aby bylo jasno o kom pisu

andelka
21. srp 2022

@barulina já to taky neříkám, psala jsem to jako vysvětlení co je patchworkova rodina ( dá se to tak hledat na netu nebo v literatuře,pokud člověk hledá tipy nebo zkušenosti). A fakticky to tak je, ač taky říkáme,že máme 4 děti, fakt,že ne všechny jsou biologické nás obou ledacos ovlivňuje a je potřeba s tím pracovat, počítat, fungovat..

budouci_maminka
21. srp 2022

tak máš aspoň jasno 🙂 lepší strhnout náplast na jedno bolení

autor
21. srp 2022

@andelka ano dá se vše když se chce, ale musí spolupracovat oba dospěláci a ne se nechat ponižovat.

veroniquecz
21. srp 2022

@ai30 přesně to jsem chtěla napsat 😓

zuzineckah
21. srp 2022

Proč s nim vlastně žiješ, když se takhle chová? Čtu všechny tvé komentáře a kromě toho, že z tebe má chůvu a hospodyni, která nemůže ani slovem sáhnout na jeho rozmazlenou princeznu, jsem nic pěkného nevyčetla… Jak se tam cítí tvoje dcera?

autor
21. srp 2022

@zuzineckah k mojí dceři se chová dobře, ale já už sním nechci být potom jeho chování..

zuzineckah
21. srp 2022

Já se ti nedivím…

autor
21. srp 2022

@zuzineckah cítím se po dnešku hrozně a už se těším až odejdu

zuzineckah
21. srp 2022

Je mi líto, zes musela dospět k takovému rozhodnutí. Ale určit je správné, on se těžko změní

autor
21. srp 2022

@zuzineckah je to hrůza a já jen doufám že něco najdu at mohu odejít hned.

andelka
21. srp 2022

Držím palce. Dá se fungovat spokojeně,ale ten partner si z tebe nesmí dělat služku, chůvu, rohožku..je nutné být si rovni a musí fungovat komunikace a vstřícnost.

autor
21. srp 2022

@andelka děkuji

veroniquecz
21. srp 2022

Držím pěsti, ať najdeš nové bydlení rychle, určitě je to správné rozhodnutí ❤️

autor
21. srp 2022

@veroniquecz v dnešní době se celkem bojím

dendulevrtule
21. srp 2022

Drzim ti moc palce a je mi lito jak to dopadlo.Ale opravdu ti bude lépe samotné.

fandysek_1
22. srp 2022

To co se stalo mezi vámi je vlastně nejlepší řešení situace. Ono mu to dojde, až se bude starat o dceru sám a ona na něj bude uplatňovat stejný model chování jako na tebe. Bude to asi těžké se stěhováním, ale dle mého ti to za ten klídek stojí. Co s takovým chlapem a jeho dcerou, když si neváží péče. Pokud si samostatná a máš práci bude to dobré a vše zvládneš.

autor
22. srp 2022

Tak sem tady.
Včera večer když sem přišla se omluvil a řekl že můžeme zkusit trvat na pravidlech.
Bohužel už mu nevěřím.

gracinka7
22. srp 2022

Nevěřila bych, že se změní. Spíš si uvědomil, že přijde o služku, tak se tváří, že se chce polepšit.

andelka
22. srp 2022

Zkusit..no asi ten pokus moc nevyjde. Nevěřím,že to myslí vážně,když za 2 roky neviděl důvod. Až teď když jsi ukázala schopnost odejít.

autor
22. srp 2022

@andelka ani já nevěřím a nebudu to zkoušet. Nic sem na to neřekla, ale hledám bydlení. Musím myslet na sebe a tady bych mohla skončit pod mostem až se zase rozčílí.

ai30
22. srp 2022

To bylo jasne, ze zacne slibovat. Pro neho to znacne komplikuje situaci, kdyz odejdes, bude muset zacit dceru opecovavat sam, to vozeni do skoly a hlidani behem sluzebek najednou bude muset resit. Si uvedomil, ze to 'tak si bez' pro nej nebude uplne bez nasledku, tak musi neco naslibovat, aby neprisel o hospodyni.

Strana
z4