Jak vyřešit komplikovanou situaci s bytem po rozvodu?
Předně se omlouvám za anonym. Už jsme těch variant, co dělat, probrali mnoho a stejně jsme k ničemu nedošli. Tak mě napadlo, že třeba by tady mohla padnout ještě nějaká, která nás nenapadla. S manželem se rozcházíme, důvod je jiný muž. Ten vztah nestál úplně za moc a tohle byla poslendí kapka. Ale tohle bych nerada rozebírala, jestli se to nedá zachránit atd. Na to, že v tom hraje roli někdo jiný, to s manželem řešíme opravdu velmi poklidně. Máme 2+1 v Praze, koupili jsme ho teprve loni, takže z hypotéky není splaceno skoro nic. I když šly nemovitosti brutálně nahoru za ten rok, stejně by v případě prodeje ta částka nejspíš ten úvěr nepokryla. Ale co je hlavní, neměli jsme svých 20% zdrojů, takže nám ručí rodiče svý domem. Takže prodej je v horizontu několika let přepdokládám nemyslitelný. Muž z bytu odejít nechce, tak nějak asi i z principu, dost se tu nadřel a nechce skoro ve 40-ti začínat někde znova. Já na tom bytě tak nelpím, byť je to domov mých dětí, ale jelikož jsem si vědoma, že vina za tuhle situaci jde za mnou, klidně bych se sklopenou hlavou odtáhla s kuframa do podnájmu. Ale to je taky problém, protože bych samozřejmě chtěla po manželovi alimenty. Ale pokud bych po něm chtěla alimenty, na které bych měla si myslím nárok vzhledem k jeho přijmu, tak on už by hypotéku, nájem a ještě alíky neutáhnul. Takže třetí varianta, odejít oba, byt pronajmout, aby se alespoň z větší části zaplatila hypotéka. Ale to taky samozřejmě není nejšťastnější varianta, nájem by hypotéku nepokryl, takže bychom to stejně museli společně dotovat, podílet se na opravách apod a nejsem si jistá, jestli takhle spravovat společně majetek dělá dobrotu. Manžel "trvá" na poslední a podle něj jediné možné variantě - zůstat bydlet dál společně. Zprvu jsem si myslela, že to bude nejednodušší řešení, pro mě vlastně úplně ideální a časem se uvidí, jak dál. Ale můj nový vztah se více a více prohlubuje a i když se manžel velmi snaží a ovládá, tak stejně je to obden výčitka typu, zase už jdeš pryč, děti chudáci, atd. Pak se zase zalekne, že to přehnal.,tak úplně otočí a ještě mě vybízí ať jdu, že se o všechno postará..... A to je prostě na palici. Jak píšu, i když se nehádáme, všechno je slušné a relativně klidné, stejně to dusno by se dalo krájet. Za poslední měsíc jsem zhubla na 45kg, to jsem měla naposledy ve 13-ti. Je to prostě malý byt, nemáme před sebou kam utéct, spíme v jedné posteli. Přítel je zatím velmi chápavý a důvěřuje mi, ale to je taky samozřejmě otázka času. A i mě to vadí víc a víc, chtěla bych mít doma klid, chtěla bych, aby za mnou mohl přítel přijet. Mám strach, že když tu takhle spolu s manželem dál zůstaneme, budeme se postupem času úplně nenávidět a nakonec se slušně nedohodneme na ničem.... Ale prostě nevím, jak s tím bytem. Nechci manželovi podělat život ještě víc, než jsem to udělala. Ale takhle by to asi nemělo být. Moc děkuji za všechny názory.
@loylii Když se ženská zblbne a jde za jiným, tak co potom radit? Slyším to od manžela z práce furt, ženský blbnou, odcházejí od manželů kvůli "lepším" chlapům (=lepší sex), a vůbec se neohlíží na to, jestli dětem ničí rodinu.
@klokanka31 tak já takový lidi kolem sebe neznam. Odcházejí chlapy, když na ně praskne milenka. Ale, ze by odchazely ženské od rodin.. to nemám ve svém príbuzenstvu, ani od známých.. Asi proto mě to tak udivuje🤓.. Když jsem byla ještě školková, taky od nás táta odešel. Máma se znova vdala, měla jsem skvělé dětství. Ale bez maminky jako pětiletá holčička bych fakt nechtěla být❤️ Nebo jen aby docházela.. nepustila bych jí a chtěla bych jít s ní.
@loylii To zas jo, má být dítě s mámou, ale zas ta máma má mít rozum, a nebourat rodinu. Milence si může člověk užívat tajně 😁
U manžela v práci právě ženský bourají rodiny, a i v příbuzenstvu ženský odcházejí kvůli jinýmu...
@klokanka31 😀😀 tak je to asi o sociální inteligenci té dotyčné. Odejít za láskou a neokoukaným sexem. Autorka, ale píše, ze kdyby to s novým objevem nevyšlo, hroutit se nebude, s manželem by stejne nebyla… Ale uznávám, ze mi taky přijde divna jedna věc a to, proč si před rokem brali byt na hypo. Kdyby si ji nevzali, mohli jsme si všichni tady ušetřit ty soudy a diskuze by se třeba jmenovala - kolega v práci mi voní víc než manzel, co dělat? U manžela mi vadí, ze vůbec JE 😀👌
Holky.... jste kouzelné 🙂 Už jsem to psala výše, byt se kupoval, protože jsme museli celkem ze dne na den vyřešit otázku bydlení a naskytla se příležitost koupit byt v Praze za super peníze. A protože jsme neměli mega na zadku, těch 20% ručení mi rodiče nabídli. A jak jsem psala výše - nevěřila jsem, že ten vztah vydrží věčně, ale taky jsem věděla, že je to dobrá koupě i jako investice. A jak jsem psala výše - rozhodně jsem to neplánovala za rok. Závidím Vám děvčata a gratuluju, že jste v životě neudělaly chybu, špatné rozhodnutí, že jste nikdy nezměnily na něco svůj názor. Že jste tak zásadové, charakterní a držíte svůj život pevně v rukách. Jako Anna Proletářka 🙂 Holt každá nejsme taková osobnost a pořád ještě po něčem slabošsky toužíme.
Jinak jak mi tu několik z Vás podsouvá, jak zničím život dětem...Včera jsem si sedla s dětmi a všechno s nimi probrala. Nic okleštěného, full verzi toho co se děje, co se bude dít dál a jaký na to mají názor. Jejich reakce byla taková, jakou jsem čekala. Když budeme tátu moct dál vídat, tak je úplně jedno, že nebudeme bydlet všichni dohromady. Stejně je táta pořád v práci.... Takže asi tolik k tomu, když se roky snažíte rodinu udržet, protože máte pocit, že je to pro ty děti nejlepší a ony Vám řeknou, že jim je vlastně u zadku, kdo kde bydlí a jestli jsme spolu. I přes Vaše černé scénáře a tragické prognózy - jsem ráda, že jsem se tak rozhodla. Kdyby mi to řekly za dalších 10 let, mlátila bych hlavou do zdi. Takže mě klidně dál stírejte a urážejte, protože mě nena*erete 😀 Jsem ráda, že se můj život vydal novým směrem a věřím, že všechno bude fajn. Pac a pusu!
❤️ dopadlo to jak nejlépe mohlo.. a je po problému.
@loylii Tak ono když je člověk zamilovaný tak najednou jeho původní vztah je a byl celý k ničemu...a až vyprchají hormony tak se lidi diví. To vidím u bráchy, s manželkou obíhali umělé oplodnění, zbláznil se do kolegyně, a pár dní před IVF oznámil že se rozvádí, manželku vykopl, a milenku nastěhoval. Pak dost litoval, u rozvodu manželce řekl že o něj měla víc bojovat. A s milenkou jsou sice do teď, ale jsou tam každodenní boje, a ona sama která tvrdila jak její manžel byl k ničemu a že by s ním nebyla, tak teď lituje že měla zůstat s ním.
To moje kamarádka si takhle půl roku tajně užívala zamilovanost, super sex, a jak byla pak ráda že mlčela, z milence se vyklubal korunovaný vůl a ona je dodnes spokojená s manželem.
@hojda Dohodli jsme se, že zkusíme takhle fungovat, dokud to půjde, střídat se tam a uvidíme. Prodat nechceme, přinejhorším pronajmout.
@klokanka31 Tak to není nic, co bych nezažila. Ale tohle prostě bylo jiný a věděla jsem, že mi jako milenec stačit nebude.
Myslim, ze jste vybrali nejlepsi reseni s ohledem na deti, jejich zajisteni i na vase pripadne souziti/defintivni rozvod.

@somalicats hrach na zed... Ja ani komentovat nechtela, ale s tebou souhlasim absolutne a psat cokoliv dalsiho je zbytecne... Vztah dlouho nefungoval a kupuji byt na hypo?! Jeste takovy, na ktery nemaji - zastava rodicu?! Financni gramotnost nula. Pak tezko verit, ze inteligence v jinych oblastech bude vyrazne vyssi.