Je návštěva rodiny v domě bez souhlasu v pořádku?
Ahoj, chci znát názor nezaujatych stran. Aktuálně jsme na dovolené, dum a zvířata nám hlídá tchyně. Dnes koukám na IG a vidim fotku u naši neteře, našeho psa. Prijeli za mámou, příteli bratr jeho žena a dítě. A mě to proste vytocilo. Nepřijde mi v pořádku aby k nám domu jezdil někdo “cizi” když my tam nejsme 🤷🏻♀️ rozhodne nemáme nadstandartni vztahy.
Kdyby mi o tom řekla předem, nevadilo by mi to
Mne by to taky nevadilo, vlastne nevim, co by mi na tom melo vadit.. Kdyby tam prespali nebo tak, nebo bych se bala, ze mi neco vezmou, tak asi jo, ale na navstevu by mi to bylo jedno. Kdyby ti tchyne zavolala, ze jsou domem a chcou se stavit na kafe, rekla bys, ze nesmi?
Správně, rozhodně bych to nenchala jen tak vyhnít bez odezvy, tohle se prostě nedělá, jezdit na návštěvu k někomu, když není doma. jestli chtěli vidět mámu (tchyni), tak měli přijet k ní domů, ne k vám. Takto to fakt vypadá, že váš přijeli očumovat nově opravenej barák. Kurňa, hanba by mě fackovala, k někomu se takto nasáčkovat bez ohlášení.
A proc ti vadi, ze videli, co mate noveho? Vzdyt se za to nemusite stydet, kdyz zavidi, tak at zavidi, to je prece jejich problem, ne vas.
Mě konkrétně by to nevadilo, ale my jsme se všema v pohodě. Dokonce se to vlastně loni stalo, když nám dům hlídali tchýně s tchánem, tak švagr s přítelkyní přijeli za nima. Jenže švagr za náma jezdí pravidelně co 14 dní, takže jsme s tím byli v poho.
Ale jak popisuješ vaší situaci, to by mi vadilo taky. Vypadá to, že vám vyloženě chtějí dělat naschvály či co. 🤷♀️
Kdyby se mi zminili (klidne i po návštěvě) hele byli jsme za mamkou, byla u vas, tak jsme sedli na kafe. Tak bych to rozhodne brala mene nasrane, nez kdyz se to dozvim z instagramu. Takto bych byla nastvana. Pokud by to rekli predem, zkousla bych to, protoze me to aspon rekli.
Mne by to vadilo dost teda 🙈 asi bych na ni byla lehce neprijemna 😄
Kdybych někomu delší dobu (třeba týden) hlídala dům se psem, tak by mě asi nenapadlo, že si tam nesmím vzít návštěvu. Asi bych se tedy zeptala, ale popravdě mi na tom nepřijde nic zvláštního.
@hankazel Ja vloni ztratila klice,tak jsem vymenila fabku a rozdala klice detem.Po pul roce se rozbil ventil u topeni a svagr mi koupil novy.Tak jsem mu podekovala a pozadala ho o opravu,az deti prijdou ze skoly.Jake bylo moje prekvapeni,kdyz to bylo vymeneno v dobe,kdy tu nikdo nebyl.Tchyne si nechala,bez meho vedomi,pridelat klic.Pry je to potreba.Proste.Tecka.Nemam kytky,kocku,nevidim duvod.Ona proste ano.A mam zase novou fabku,tak doufam,ze pochopila,ze mi to vadi...
@lvl16 Fakt ne? Mně by to teda přišlo fakt divný, do cizího domu (který není můj, jen ho hlídám) si zvát návštěvy...to je jak z americkejch seriálů, kde teenageři pořádají párty u sousedů, co nejsou doma...Ale v tomto případě to spíš vypadá, že návštěva (švagr s přítelkyní) se pozvala tak nějak sama...
@ai30 třeba to, že se jí po baráku promenáduje bez jejího vědomí někdo s kým nemá úplně kdovíjaký vztah a ještě se to dozví kdesi na IG.. to by ti fakt nevadilo? můj dům = můj hrad a bez mýho vědomí tam nemá co kdo dělat.. kdyby tchýně volala, že jsou před domem, tak by to alespoň věděla
Ptát se tady, jestli by to někomu vadilo, je zbytečné. Očividně nemáte tak dobré vztahy a vadí ti to, tečka. Jak dojedeš z dovolené můžeš si s nimi zkusit promluvit nebo to holt přetrpět. Názor ostatních je tu asi k ničemu. Každý jsme jiný, jiné vztahy, jiné zvyklosti, jiní příbuzní. Mně by to třeba nevadilo vůbec. Kdyby mi hlídala dům máma a dojel brácha se švagrovou, bylo by mi jedno i kdyby mi při tom vyjedl ledničku 😅 ale zase vím, že kdyby hlídala máma dům jemu, tak si to nedovolím bez zeptáni tam trávit nějaký čas, protože vím, že b to švagrová neviděla jako ja 🤷🏼♀️
Vadilo by mi to, ale na druhou stranu by me ani nenapadlo po nekom chtit aby mi "hlidal" dum. Co to presne znamena? Ze bydli ten tyden u vas? Pak se mi nezda nijak divne ze i po tu dobu jeji zivot bezi a pozve si navstevu
Kazdy si svoje hranice nastavuje jinak, ja si soukromi a "svoje" peclive strezim na druhou stranu to plne respektuji i svemu okoli a to vcetne toho smeru, ze po nich nic nechci. Kdyz chci, musim byt smirena s tim, ze zasahnou i oni do moji sfery...
A máma u vás doma zůstává přes celou dovolenou a až se vrátíte tak jede domu, nebo tam nějak dojíždí a vzala je sebou na krmení zvěře nebo jak ?
Protože pokud u vás v domě je přes celou dovolenou třeba 14 dní v kuse, tak je snad normální, že za ni někdo přijde. Pokud je vzala sebou když šla pracovat, tak je to její syn, nic bych v tom neviděla, pokud by to nebyl někdo cizí.
@petrasipkova1 zůstává tu celou dobu
@tereza0111 hlídá psa ne dům, ten vencit ani jist nepotřebuje 😂
No já spis jen ziram kolika lidem by nevadilo, ze lidi, se kteryma nemáte ok vztahy by se vám pohybovalo po vašem a ještě si to dávalo na net 🤷🏻♀️
No ale kvůli tvého psa asi musí být u vás ne?
@bara88 nerozumím té větě? Ano musí být u nás kvůli psovi jestli se ptáš na tohle 👍🏻
Tak to 'davalo na net' bych tak nehrotila, kdyz jde o fotku psa na nejakem teenage ig profilu 🙂 Ale jo, nevadilo no, kor kdyz tam mama musi zustat cely tyden, tak bych ji nechala volnou ruku v tom, kdo za ni prijde na kafe. Uplne si neumim predstavit, ze by mi zavolala, ze jsou pred domem a ja ji rekla, ze je musi poslat pryc.
Rikam, kdybych bylo nejake realne podezreni, ze vam neco vezmou nebo znici, tak bych to brala jinak. Ale z toho, ze uvidi novou pergolu a kavovar bych fakt historicke drama proste nedelala.
Tak my to soudime podle sebe a sveho okolí. Navíc si v úvodu jen uvedla, "že nemáte nadstandardní vztahy". Nejdříve si chtěla ujistit, že nejsi jediná, to ti diskuze potvrdila, tak proč problém s tím, že někdo jiný to neřeší a nepřikyvují ti všechny.
Bereme to tak... tchyně je kvuli vám u vás nastěhovaná a švagr je pořád její syn...
No já nevím, ale (když situaci otočím) zakazovat někomu mít dál svůj život, když ten člověk je navíc tak moc hodný, že kvůli hlídání psa týden bydlí v cizím a ještě po tom člověku chtít aby se jeho život zastavil?
Jestli vám to vadí, mělo se to říct předem. Když se to předem neřeklo, brala bych to jako poučení pro příště.
Ale jestli je tam na te návštěvě chtěla a nebo má ráda lidi kolem sebe, tak hlídání s podmínkou nikoho nezvat vám taky může odmítnout 🤷♀️ Je v pořádku mít nějaké požadavky a je v pořádku se zařídit jinak, ve smyslu nikdo po nikom tedy nechce. A psa byste pak museli dát třeba do psího hotelu.
Na druhou stranu jak už někdo psal, pokud je tam tchyně nechtěla a bylo jí to taky nepříjemné, jen je nechtěla vyhodit, vytmavila bych to "návštěvě" i zpětně.
A celkově, vůči člověku co hlídá bych držela hubu a krok, ale v případě návštěvy kdybych měla pochybnost o umyslech, tak bych to (kdyby mi to stalo za ty nervy) ve vší slušnosti řekla, že se mi nelíbí důvody co je k tomu vedly
@jerrabina mne tam přijde blba ještě ta rodina, ze to byl paní syn. To jako budou zakazovat mamince udat syna ? To je hardcore.
Brala bych to jako daň, že se tchýně musela na týden přizpůsobit. Vadilo by mi to, ale zatnula bych zuby. Vy jste potřebovali pomoc a zase ona má právo mít normální život včetně návštěv...
@petrasipkova1 nikdo nikomu nic nezakazuje, ten její milovaný druhy syn na ni cely život se.. jak na placaty kamen ani v nemocnici za ni nebyl 👍🏻
Pokud nezakazuje, tak jsem nepochopila co se tady řeší, myslela jsme ze bracha přijel za maminkou do vašeho domu, kde maminka přebývá přes Vaši dovolenou.

Mimo jiné si teda nechci kazit dovolenou, ale u nich to je opravdu návštěva ve smyslu: podíváme se co maj novyho, lepsiho než my atd. Vztahy jsou nastaveny tak ze dost závidí, přitom ona v “invalidnim” důchodu a děla na cerno, bratr nikde nevydrží, protože všichni jsou “debilove” a on umí vše nejlip a všechny by zbil a podobně. Závidí chlapovi, ze údajně dostal vše na zlatým podnose, ale pravda je taková, ze chlap je 6 dni v týdnu 14 hodin v práci, živí nás, živí mamku, dokud byl táta tak i jeho, protože byl ležák a mamka se starala o nej. Platí náš dům, její najem a ještě najem na firmě. Ale dostal vše od rodičů. 🤷🏻♀️🙈 máme dodelanou zahradu a bazén takže se prijeli podívat asi na to.
Až prijedeme do ČR a uvidíme se s nima tak jsem rozhodnuta jim to říct, ze ať se nezlobí, ale ze to chci vědět předem a ideálně by bylo fajn mamu navštěvovat i jindy a ne jen když jsme pryč. Čekám záplavu sprostých slov na moji adresu, ale chlap stojí za mnou, takže ať si říkají co chtějí.