icon

Je normální, že bývalá partnerka zasahuje do současnosti?

valkyra222
5. zář 2023

Zdravím ženy, připadalo by Vam normální, kdyby Vašemu příteli vypisovala bývalá ohledně jeho majetku? Jsme spolu 13 let a on od ní odcházel s holým zadkem a s insolvenci na krku. Maji spolu tři děti, které u nás nikdy nestrádaly. Teď už jsou pomalu dospělé. Během 13 let se přítel dost vyšplhal jako živnostník vlastní několik desítek vozidel (osobních nákladních i jeden obytnak) a dvě nemovitosti ale kvůli insolvenci v začátcích psal všechno na mě. Teď už je pár měsíců oddluzeny a včera mi ukázal zprávu co mu bývalá psala. Bylo v ní něco v tom smyslu, že oba deckam nikdy nic nedali a že by jim měl něco jako táta dat /napsat/ a že jak si to chlap představuje mít všechno napsané na mě...jen dodám že ona už má taky pár let svého přítele. Nedávno se prestehovali z bytu na dům do pronájmu, takže oni celkové vlastní jen každý svoje auto. Chlap mi řekl, že tohle mu vypisuje už nějakou dobu a stále se stará do jeho majetku. (I kdyby jen to ale ona má neustále nějake připomínky a vypisuje i o ničem jen aby o sobě dávala vedet.) Já to nedokážu pochopit proč si ona pořád myslí, že ji něco do toho je...já nejsem ten typ ženy, které by záleželo na majetku takže kdykoliv bude chlap něco chtít napsat jejich detem nebudu s tím mít nejmenší problém. Ale tohle vypisovat člověku se kterým nežije 13 let mi nepřijde normální. Co je to za druh ženské?zlatokopka?

Strana
z3
bara88
10. zář 2023

@1983martina ty si fakt případ. Prý měl snahu🙂

miryp
10. zář 2023

@1983martina tak pokud víš, jak funguje insolvence, tak si zkus poposednout, protože to vypadá, že si právě teď sedíš na vedení. Tady nejde o chudáka, který k tomu přišel jako slepý k houslím, on v době exekucí a insolvence disponoval takovými penězi, že si mohl dovolit kupovat nemovitý majetek, který vyváděl na třetí osoby. Tzn., že je to jen vychcan, co okradl své věřitele, kterým v rámci oddlužení uhradil jen 30 % z pohledávek a kdo ví, jestli vůbec...

somalicats
10. zář 2023

@1983martina Hele, já na rozdíl od Tebe v ČR podnikám. A znám pár těch, co taky podnikali, a neúspěšně. A vždycky to bylo o tom, že do poslední chvíle spoléhali na nějaký zázrak nebo nevím, na co jiného čekali - pokud je člověk finančně gramotný, tak to zastaví včas, než se do toho průseru vřítí. Insolvence se taky nerozdávají na počkání, na to musí člověk splňovat nějaká kritéria, a hlavně pak žije prakticky za minimum, dokud nesplatí MINIMÁLNĚ těch 30 nebo 50% dluhu (podle toho, jakou variantu oddlužení dostane). Tj není to o tom, že zaplatí 30 % a je free. Ale vše, co vydělá nad rámec stanoveného minima, odevzdává. Proto tady píšeme o podvodném jednání ze strany partnera zakladatelky tématu. Protože místo toho, aby výdělky odvedl insolvenčnímu správci, tak to psal na partnerku.

miryp
10. zář 2023

@1983martina takže podle tvé logiky by mu měli věřitelé ještě líbat prdel za to, že jim vůbec něco splatil... Tvl, co vám v tom Rakousku sypou do vody? Jak by se ti líbilo chodit celý měsíc do práce i s přesčasy a z výplaty pak v tom lepším případě dostávat 30 % mzdy s hláškou "Však jsi dostala alespoň něco.", zatímco zaměstnavatel by jezdil na dovolené, kupoval nemovitosti, atd., tj. dával by ti tak nízkou výplatu jen z rozmaru? Tleskala bys mu stejně jako tady dotyčnému?

martinka_33
10. zář 2023

@miryp s tim já souhlasim, že je zákon dost děravý. Proto poskytovatelé nebankovních půjček mají tak šílené podmínky v případě nesplácení, jistí se tím, aby i tech 30% převýšilo výši pujčky. Takže ti zkrátka o nic nepřijdou. Horší to mají ostatní věřitelé, kteří takto podmínky nastavené nemají a opravdu jsou tratní... Jsem pro zakázat půjčky podobné lichvě, a zároveň insolvenci nastavit tak, aby bylo nutné splatit vše...

1983martina
10. zář 2023

@somalicats muj tata s bracho taky podnikaji tak vim jak to chodi, jo to je jasny ze nad ramec splatky co ma a vydela vic tak by tam mel dat vic, ale to je na nem ja nerikam ze je to spravne, je jadne ze co si nabral pujcky tak by je mel zaplatit.

miryp
10. zář 2023

@1983martina takze nevíš o insolvenci nic... Ne, není to na něm. Má zákonnou povinnost odevzdat do majetkové podstaty vše, co je nad rámec nezabavitelné částky. Proč myslíš, že podvodně nakupoval majetek na někoho jiného?

1983martina
10. zář 2023

@miryp hele ja nevim co te zere, nic nemam nesypou do vody ale tady je vse jine stat se stara, ale kdyz nemel tak sel do insolvence, samozrejme pokud podnikal tak mel platit vice, a az co by mu zbylo tak mel nakupovat veci, , a pokud zamestnavatel nema na vyplaty tak to zaplati stat, a s nim pak si to vyrizuje stat, ja nerikam ze to je v poradku aby nakupoval a veritelum zaplatit pres insolvenci jenom cast kdyz mohl nakupovat majetek tak mohl platit i vice,

1983martina
10. zář 2023

@miryp jo to mas pravdu ze podvodne nakupoval majetek ale s tim my nic neudelam toby musel chtit on

bara88
10. zář 2023

@1983martina ale my s tím nic nechceme udělat ale celou dobu se to tady snažíme vysvětlit, že je paní pitomá že to tady ještě píše a ty je celou dobu obhajuje, že platil aspoň něco 🤦

miryp
10. zář 2023

@1983martina tak ještě jednou a lépe - on nešel do insolvence, protože neměl, ale proto, že nechtěl splácet v plné výši dluhy, které si sám udělal. Jeho oddlužení bylo postaveno na lži o hodnotě majetkové podstaty a na vyvádění majetku na třetí osoby. Takže pokud ty pak píšeš, že na tom nevidíš nic špatného a ještě ho omlouváš, protože se přece snažil, tak ano vysírá mě to, protože na druhé straně stojí ti opravdu poškození...
A já samozřejmě vim, jak je ošetřena situace, kdy zaměstnavatel neplatí zaměstnancům, ale to není předmětem mé otázky. Ja se ptám, zda bys měla stejné pochopení pro svého zaměstnavatele či nikoliv, kdyby se jen tak rozhodl, že ti bude platit jen 30 % mzdy... Hádám, že nikoliv. Ale chceš-li, můžeme to nastavit na nákup - zaplatíš si postel s nočními stolky a dodavatel ti dodá jen rošty a vysvětlí ti, že máš být ráda alespoň za ně, vždyť se přece snažil. Také na tom neuvidíš nic špatného? Snad je konečně pochopitelné, kde je jádro pudla a proč mě nadzvedává že židle fakt, že na dotyčného ještě někdo nahlíží jako na chudáka, kterého chce bývalka obrat...

1983martina
10. zář 2023

@miryp aha tak jsem to spatne pochopila ja prave myslela ze sel do insolvence ze nemel na placeni, tak to se omlouvam ja ho nechtela chajit a uz vubec ze to je v poradku, tak to je hezky podvodnik, musim lepe cist,

bara88
10. zář 2023

@1983martina ale on možná první na placení neměl ale potom začal podnikat ,dařilo se mu, měl víc a stejně splacel málo a zbytek psal na partnerku .nějak nechápu co si na tom nepochopila?

miryp
10. zář 2023

@bara88 již v rámci exekucí, tj. před insolvencí, pořizoval nemovitost a nechal ji napsat na matku... Takže peníze měl dle mého vždy, jen platit dluhy se mu nechtělo...

klokanka31
10. zář 2023

Já ale nechápu jak mohl mít finance na kupování nemovitostí když měl exekuce...🤔 copak exekutoři neudělají "zástavu" účtu nebo jak to říct?

martinka_33
10. zář 2023

@klokanka31 ty vydelal bokem a nepřiznal. Takových znám....

miryp
10. zář 2023

@klokanka31 hele takových vychcaných dlužníků mám plný šuplík v kartotéce a jednoho i v rodině. Prostě práce na černo a jiné nekalé činnosti. Exekutor zabaví pouze to, co jde legální cestou přes banky, pojišťovny, zaměstnavatele, finanční úřady, katastr nemovitostí, atd. + co případně najde při soupisu movitých věcí...

Strana
z3