Je normální, že bývalá partnerka zasahuje do současnosti?
Zdravím ženy, připadalo by Vam normální, kdyby Vašemu příteli vypisovala bývalá ohledně jeho majetku? Jsme spolu 13 let a on od ní odcházel s holým zadkem a s insolvenci na krku. Maji spolu tři děti, které u nás nikdy nestrádaly. Teď už jsou pomalu dospělé. Během 13 let se přítel dost vyšplhal jako živnostník vlastní několik desítek vozidel (osobních nákladních i jeden obytnak) a dvě nemovitosti ale kvůli insolvenci v začátcích psal všechno na mě. Teď už je pár měsíců oddluzeny a včera mi ukázal zprávu co mu bývalá psala. Bylo v ní něco v tom smyslu, že oba deckam nikdy nic nedali a že by jim měl něco jako táta dat /napsat/ a že jak si to chlap představuje mít všechno napsané na mě...jen dodám že ona už má taky pár let svého přítele. Nedávno se prestehovali z bytu na dům do pronájmu, takže oni celkové vlastní jen každý svoje auto. Chlap mi řekl, že tohle mu vypisuje už nějakou dobu a stále se stará do jeho majetku. (I kdyby jen to ale ona má neustále nějake připomínky a vypisuje i o ničem jen aby o sobě dávala vedet.) Já to nedokážu pochopit proč si ona pořád myslí, že ji něco do toho je...já nejsem ten typ ženy, které by záleželo na majetku takže kdykoliv bude chlap něco chtít napsat jejich detem nebudu s tím mít nejmenší problém. Ale tohle vypisovat člověku se kterým nežije 13 let mi nepřijde normální. Co je to za druh ženské?zlatokopka?
@klokanka31 evidentne jí ale věří, spousta naivních chlapů dojela na mrchy, co je oškubaly. To ale nemení nic na faktu ze je to jeho problém, ne problém jejich mámy, ta se má starat po vlastní ose, jestli tak moc chce aby byly zabezpečené...
@martinka_33 ne každá bývalá manželka bude totéž, co bývalka tvého partnera. A to nemluvím o tom, že zkonfiskovat majetek dětí určitě nejde jen tak. Pokud jim daruje nemovitost či finanční prostředky, jsou to majetky vedené na děti a rodič s nimi může nakládat pouze na základě pravomocného soudního rozhodnutí, kdy soud bude posuzovat, zda rodičem uváděné důvody jsou v zájmu dětí či nikoliv (a ne, soudy nevydávají souhlasy na potkání). Nehledě na to, že tomuto se dá snadno vyhnout, když celou záležitost ošetří závětí až pro případ smrti. Pokud jde bývalé manželce o práva dětí, závěť ji uklidní a otec se nebude muset bát, že toho matka zneužije, nebo že se majetek dětem dostane do rukou v příliš nízkém věku a špatně s ním naloží...
Ovšem přerozdělovat může pouze to, co sám vlastní a on v tuto chvíli nevlastní nic. A je otázkou, zda vlastnit někdy bude. A to je podstata celého problému - kdyby majetky podvodně nepřeváděl na třetí osoby, bývalou manželku by třeba ani nenapadlo, aby ho oslovila. Když to vezmeme do důsledků, tak ten, kdo ty děti v tuto chvíli o něco okrádá, je právě otec, který vyvádí podvodně majetek na třetí osobu, díky čemuž jednou v rámci dědictví nedostanou to, co jim ze zákona náleží.
@miryp já jen nechápu proč očekávat ze rodič (navíc jen jeden, kdyz matka má holej zadek), by mel dospelé deti nejak zabezpečovat? To je jen zlatokopectví převedené na děti... Zákon upravuje dědictví, ale pokod majetek rozdám ještě před smrtí komukoliv jinému, je to moje věc, neexistuje žádná povinnost, aby děti cokoliv zdědily.
Jsem s přítelem třináct let. Veškeré konverzace které spolu vedou jsou jen o penězích a to iniciativne z její strany. Přítel si kdysi ješte když jsme nebyli spolu ale byl již v rozchodu s byvalou pořídil napůl se svou matkou nemovitost z dražby. On dal půlku a jeho matka půlku. Chlap tam investoval do nové střechy úpravu pozemku kolem domu a další stavební práce. Jenže dům se napsal na ni protože on měl exekuce. Ona šla do toho v domění, že když bude k dispozici nové bydlení, tak se přítel vrátí k bývalé. Jenže on si našel mě a jeho matka se naštvala a z toho domu ho uz přítel neviděl nic. Jeho matka ten dům chtěla přenechat chlapove bývalé s dětmi kam se měla nastěhovat už s novym pritelem. Tehdy ji přítel napsal, že by byl rád kdyby mu dala aspoň část peněz co do domu investoval a nebo ho aspoň napsala na děti. Tehdy ho bývalá poslala ,,do haj*lu,, ze mu nic nebude vyplácet a dům bude jen v jejím vlastnictví a sama si s ním naloží jak umí. Jenže nějak se s tchyni nepohodly a tchyně nedala dům ani ji. Bývalá zůstala na bytě a nedávno se přestěhovala s přítelem do domu kde platí nájem. Tudíž ani jeden nevlastní žádný majetek. Snad už Vám přijde můj základní dotaz trochu objektivní. Jestli je normální, že bývalá má neustálý zájem o priteluv majetek a stará se do toho co kde má a kdo to má na sobě napsané... Já nemám vůbec žádný problém s tím vše co je jeho napsat zpátky na něj nebo jeho děti. Já mám toho dost po našich. Jen mi dá ženská připadá trochu bez studu, že ona se zachovala jako,,mrcha,, a teď čeká, že se přítel postará...
@martinka_33 pravdu máš pouze v tom, že mu žádný zákon neukládá povinnost střádat pro děti majetek, aby měly co dědit. Avšak v ostatním už pravdu nemáš. Děti mají ze zákona právo, aby jim rodiče zajišťovali takovou životní úroveň, jaké sami dosahují. On si tu životní úroveň uměle snižoval, když podvodně psal majetek na přítelkyni s úmyslem krátit své věřitele na jejich právech. A stejně tak není pravdou, že člověk může před smrtí darovat svůj majetek komukoliv a není zde žádná povinnost, aby děti cokoliv zdědily. Naopak, děti jsou zákonem chráněné a jsou v postavení nepominutelných dědiců, tj. dědí vždy. A z této pozice mohou darování majetku před smrtí třetí osobě hnát před soud za účelem zneplatnění darovací smlouvy...
Ať se na to dívám, jak se na to dívám, tak jediný prohnilý mi tu přijde ten otec, který se zadlužil, následně to ani nesplatil, v rámci oddlužení páchal další protiprávní jednání, když krátil své věřitele na jejich právech pořizováním majetku na třetí osobu... Kdyby byla bývalá manželka mrcha, mohla na to upozornit insolvenční soud a insolvenčního správce a on by se v tom pěkně vykoupal. Ale tu potřebu neměla, i z toho usuzuji, že jí nejde o nic jiného, než o zabezpečení těch dětí.
@valkyra222 Mně přijde hlavně divný proč chlap, co má exekuce a insolvenci, si nakupuje movitý i nemovitý majetek místo aby si teda dluhy splatil 🤔
@klokanka31 protože je asi vyčůranek .a paní pěkně blbá že to tady ještě veřejně vypisuje
@valkyra222 jediné, co situace s domem ukazuje, je fakt, že těch protiprávních jednání bude mít tvůj partner na svém kontu mnohem více a vůbec se neštítí do toho zatahovat své nejbližší... A obdivuji tvou odvahu to veřejně hlásat na sociálních sítích, kde ztrácíš kontrolu nad tím, ke komu se ty informace dostanou...
@klokanka31 tohle chápu tak, že ten majetek užívá k podnikání 🤔 Ve výčtu bylo dost aut, nemovitost může být dílna, provozovna... Asi k tomu si ty veci pořídil, nevím...
@bara88 je otázka, jetli je opravdu protipeávní podnikat s majetkem třetí osoby, můžou to mít ošetřené smluvne, ze on si ty veci od ní pronajímá... A kdyz nejsou svoji tezko se cokoliv dokazuje... Naše zákony podvodníkům a lumpům nahrávají 🙄
@miryp přemýšlím jak by svému bývalému dokazovala ze má mnohem vyšší příjmy než jsou ty oficiální 🤔 To nekdy není tak snadné jak to vypadá...
@martinka_33 já myslím, že ty na to neumíš nahlížet bez té vlastní zkušenosti s "vaší" bejvalkou, neb jsou tam patrné neustálé snahy ho obhajovat. Ale tazatelka jasně uvedla, že to byl on, kdo ten majetek pořizoval a psal na ni a svou matku. A dělal to s vědomím toho, aby mu na to nevlítli exekutoři a následně insolvenční správce, čímž okradl věřitele. To fakt nemá nic společného s pronajímáním si majetku někoho jiného k vlastnímu podnikání...
@miryp Ale já neříkám, že mi to připadá z pozice matky divné. Sama bych samozřejmě chtěla totéž. Ale v životě bych si nepřisuzovala právo na bývalého tlačit a vynucovat si to. Obzvlášť pokud já svým dětem nedám do budoucna ani hovno.... Jak jsem psala, maximálně v rámci slušné diskuze, kdy bych mu nastínila svoje obavy. Ale co za života udělá se svým majetkem je jen jeho věc. Štvát mě to může, ale to je to jediné, co si můžu dovolit dělat. A hanba by mě fackovala, kdybych s holou prdelí organizovala bývalému, co má na koho přepsat.
@irmamala to, že matka má hovno, ale v tomto směru nehraje roli. Pokud poctivě pracuje, nemůže jí nikdo přičítat k tíži, že není schopna dosáhnout stejné životní úrovně jako otec dětí, obzvlášť pokud on té úrovně dosahuje způsobem, který tu byl popsán.
A co se týká té komunikace - my přece nevíme, jak přesně to bývalá manželka otci dětí podala, my tu máme pouze interpretaci současné partnerky, která může být značně ovlivněna tím, co současná partnerka k bývalé manželce cítí... Jak už jsem psala, kdyby byla ex mrcha, mohla těch informací zneužít v rámci insolvence a zavařit tak otci dětí na dlouhou dobu, ale ona nic takového neudělala. Podle mě jí jde čistě o ochranu práv dětí, jejich společných dětí, a to by udělala každá máma. A já na tom tedy rozhodně nevidím nic, za co by se měla fackovat...
@valkyra222 Neřeš, ignoruj, zbytečně vynaložená energie, i on ať ji ignoruje.
@valkyra222 ahoj, zakladatelka pise ze od ni prisel s holym zadkem a insolvenci, a ze vse psal na ni na tom nevidim nic spatneho, a pise ze uz ma vse zaplacene, a proc se byvala pritelkyne ozyva az ted kdyz se mu dari insolvenci ma zaplacenou a ma majetek a auta, byvala pise ohledne deti kdyz ma majetek ale kdyz mel insolvenci tak se neozval niceho nedozadovala az ted, me to prijde ze je to zavist a a ze oni na tom asi nejsou moc dobre tak asi chce aby neco napsal na jejich spokecne deti a ona by s tim mohla manipulovat.
@1983martina
@1983martina tvl,víš jak funguje insolvence?za co nakupoval ty auta a nemovitosti?
@1983martina když už máš nulové právní povědomí o tom, jak funguje insolvence a jakým způsobem je chráněn majetek nezletilých dětí proti jeho zneužití rodiči, tak co si alespoň dát tu práci a přečíst si celou diskuzi, aby ses dostala do obrazu, než tu budeš veřejně tleskat protiprávnímu jednání? A z čeho usuzuješ, že se bývalá manželka ozývá až teď a neřešila tu situaci již za insolvence, kdy se on dopouštěl protiprávního jednání, jehož důsledky dopadají na jeho vlastní děti?
@miryp jo vim jak funguje, aspon sel do insolvence aby to splatit aspon zaplatit neco a ne jako vetsina, a ze psal veci na mamu a pritelkyni to je snad jedno, zacal podnikat i kdyz mel insolvenci, a to je takhle spousta lidi v cr,
@1983martina ty máš dost,takže jak funguje insolvence nevíš
@1983martina a ne jako většina?tvl ,ty máš co za lidii ve svém okolí že píšeš že je super že splatit aspoň něco a ne jako většina?
@1983martina
@miryp ja vim jak to funguje a ze se clovek ani nedeje a ma finacni problemy a ne svoji vinou, vim jak funguje insolvence, vy se porad ohanite protipravni atd. Zadny rodic nemusi davat detem majetek ktery ma, a muze udelat zavet a majetek rozdelit, my mame v cr dum ktery pronajimame a bydli tam rodina s detmi a pan podnika a ted musel do insolvence jelikoz mu firmy neplatily, tak vim velice presne jak probiha, a zijem v rakousku a do cr bych urcite ted zpet nesla deti tady chodi do skoly a skolky, a po finacni strance se to tady a v cr neda srovnat.
@1983martina co s tím má společného to,kde bydlíš?
@bara88 nic jenom aspon sel do insolvence a splatil cast dluhu, mam dojem ze musi byt zaplaceno asi 30% dluhu, nerikam ze to je spravne ale aspon mel snahu a ze pak zacal podnikat to je vec druha a ze to je protipravni jednani tak to v cr funguje kdyz ve vlade mohou rozkradat statni majetek tak se neni cemu divit ze to tam takhle je
@1983martina Tak to máš špatné informace. Pokud mu firmy neplatily, měl podat sám insolvenční návrh na ně, nebo pohledávky odprodat. Oni se ti neúspěšní často ohánějí tím, že za to můžou druzí, protože mu neplatili atd.
@bara88 co ma okolo sebe za lidi, samy normalni co na vse maji, a pracuji ve zdravotnictvi, pojistovny, atd. a jsou to rakusaci slovaci a cesi.
@somalicats to udelal ale bohuzel se s nim nikdo nemazlil a kdyz na to nema tak at vyhlasi bankrot nebo insolvenci.

@miryp anebo si taky brousí zoubky, jak takový majetek dětí zkonfiskuje a prodá ve svuj prospech... Já detem nedaruju nic dokud neuznám ze uz jsou dostatecne dospelé a schopné nakládat s majetkem. To je jako když bývalka mého muže po rozvodu vydyndala na své tchýni rodinné šperky pro dceru, nebohá babička jí je dala ve prospech vnučky a ta hyena je prodala 😡 Tatík by se mel postarat aby jeho současná partnerka majetek přepsala jemu, ale detem? Ne dokud nebudou úplne dospelé, jinak hrozí, ze s nim bude manipulovat matka...