icon

Jsem na mateřský a s přítelem se neustále hádáme

terezka000
2. lis 2017

Před 5 měsíci se nám narodil syn a od té doby to jde s naším vztahem z kopce.
Neustále se hádáme, jsem doma s malým pořád sama, starám se o domácnost, o naší fenku, o něj a především a malého... Muj přítel příjde z práce domu a když mu řeknu jestli by pohlídal malého že jsem unavená je zle, takhle je to se vším. Vyčítá mi že jsem doma že nic nedělám, on že chodí do práce a je stahanej a nemá náladu hlídat malého, neustále mi říká "Jsi na mateřský, tak se starej" . Jenom že to není jednoduchý, vstávám k malému tak 20x za noc (rostou mu zuby), snažím se mu ve všem vyhovět. Vařím mu a on si klidně řekne " To žrát nebudu nejsem pes", nemám ani čas se naučit tu autoškolu, jo neříkám že Honzík je zlobivý to néé je to andílek ale i já mám právo na trochu klidu nebo ne? Do našeho vztahu jsem obětovalo všechno, vzdala jsem se kamarádu aby nežárlil, obětovala jsem do našeho vztahu svuj život a on si příjde z práce a fňuká že je unavenej a přesto si hlaje Lineage :( Nikdo se mě nezeptá co chci já proto že sem doma sama a moje kamarádky se vymlouvají že nemají čas, příjde mi že jsme spolu jenom kvuli Honzíkovy, co teď dál? Poradí mi někdo??? :(

Strana
z4
trdelnik234
2. lis 2017

@fallingstars
Mas uplnu pravdu,ale musi si tym prejst sama,aby toto pochopila.
On si ju nevazi,ma ju proste istu a rodina ho velmi nebavi.
Inak ja som strasne happy,ze som ako 21 rocna nebola na Md a neriesila tieto problemy,moj vtedajsi partner by z toho totoz zivy a zdravy nevyviazol.
Dnes stretnut podobneho typka,tak sa otocim na opatku.
Ale tak skusenost je neprenosna.

fallingstars
2. lis 2017

@trdelnik234 To je bohužel pravda, že zkušenost je nepřenosná. Já jsem v tomhle vděčná jednomu z mých ex, který mě v 19 v tomhle krásně vyškolil...tehdy jsem byla schopná čekat s plány na víkend do pátečního večera, protože “co kdyby se ozval a chtěl třeba na hodinu přijet”, že? A on mi většinou v pátek v devět večer zavolal, že jedou s klukama na víkend na motorky...Úplná blbka...🤦🏽‍♀️ Trvalo mi tři čtvrtě roku, než mi to došlo, ale došlo! A neměli jsme spolu dítě, naštěstí.

janulkakraniska
2. lis 2017

@trdelnik234
@fallingstars
No,já myslim,že hodně z nás měla takovéto "poučení".
Já taky.19 let,blbá,jak štipa...ještě,že je to pryč a bez následků.
Teď budu slavit 10 let s úžasným mužem,se kterým mám 2 krásné drobky.

portinari
2. lis 2017

Nečetla jsem předchozí komentáře, ale povím jak je to u nás: manžel přijde z práce a komplet převezme péči o 5m syna (samozřejmě kromě kojení), aby si ho taky trochu užil, dost trpí tím, že je hodně v práci a času s malým může trávit jen omezeně. Vezme ho chvíli na procházku, abych si mohla odpočinout nebo udělat něco, co s miminkem nestíhám, případně se jdeme projít všichni. Jídlo vařím jen někdy já, když vařím, vždy pochválí. Koupe manžel, já opět mám aspoň chvilku pro sebe. Když se syn ráno v 5 probudí, manžel si s ním do 7 hraje, abych se mohla dospat.

- to jen pro představu, jak to mezi partnery, rodiči, může fungovat. Nechci se tím chlubit, nepokládám to za něco extra, ale za normu....

Já bych s tvým partnerem nechtěla být asi ani v jedné místnosti, natož ve vztahu ☹

misa357
2. lis 2017

@terezka000 Děvče, to není žádnej přítel, ani otec, to je sobeckej šmejd. Zkus ho dokopat do poradny, možná mu jinej chlap dokáže otevřít oči. A jestli nechce ......Na tvým miste bych mu sdělila, ze od teď se o sebe bude starat sám a platit alimenty. Žít s tímhle, to neni dobrý pro tebe, ani pro dítě.

laurinka2016
3. lis 2017

Ahoj, ostatní mami tady toho napsali hodně a se spoustou názoru nejde jinak než souhlasit co ti chci ale napsat já je hlavně to že si musíš začít vážit sama sebe začít pracovat na sobě na svém sebevědomí a na tom kdo jsi vlastně ty sama protože až pak dokážeš reagovat na to jak se s tebou baví a jak se chová... Po porodu a vlastně v prvním roce dítěte si málokterá ženská připadá hezká a v pohodě, ale s tím je třeba něco dělat je třeba najít si čas a chvilku pro sebe. Začala bych u toho co píšou holky, já třeba chodila cvičit od 7-8 večera kdy přítel byl doma a malá spala... Ale jediné co Teda nechápu a co bych změnila určitě je vztah s přáteli...

ejmate
3. lis 2017

Ahoj, přesně jak tady už psali ostatní. Vykašlat se na něj, nevyvařovat atd., sbalit se a jet k rodičům nebo známým, pokud máš možnost. Na tebe evidentně kašle, nebere tě jako rovnocenného partnera, ale jako služku. A co se týká malého, je mi jasné, že ho nechceš připravit o tátu. Ale tenhle člověk žádnej táta není. Jela bych pryč, pokud by se pak začal snažit, dala bych mu ještě šanci, ale pokud by to zapadlo do starých kolejí, sbalila bych se nadobro.

kubuska
3. lis 2017

Zeno, ty ses vzdala vseho ve vas proapech, ty jsi usroupila a co cekas? Odmenu? Jsi na omylu, jedine cim jsi toho dosahla je naprosty nereapekt k tve osobe. Rika se, ze chlapy, maji radi mrchy, dlouuuho mi trvalo nez jsem pochopila co ro znamena vlastne. Nnei to o tom flirtovat a podvadet a vydirat citove a bla bla, je to o tom mit svuj nazor a stat si za nim, hledet i na vlastni potreby a delat a zit svuj zivot podle sebe ne podle neho aby byl doma klid. Ro je nejkratsi cesta do pekel. On si te nebude vazit, uprimne, ceho by mel? Hromadky nestesti, ktera mu vyvicita, ze se sama rozhodla vzdat se sveho zivota v jeho prospech? Proc on by mel?
Potom, vztah, zdravy a vyrocnany vutah je o partnerstvi, ne o sluzkach a vydelavajicim. Jde o partnerstvi se vsim vsudy. Jdete zivotem vedle sebe a kdyz keden zakopne druhy ho chyti. Kdyz on by mel problemy v praci tak ty ho podrzis ne? Stejne tak on by te mel podrzet kdyz ty mas problemy a nezvladas. Navic, vase domacnost a vas zivot je prace vas obou, jste tym a spolecne byste na tom meli pracovat, spolecne budovat, ale on se chova jako sef a ty jako koncovy pracovnik - on ma vsechno a vic a ty dres a odchazis s minimalni mzdou.
Ppdivej se na model vasi rodiny, podivej se jak se tvuj muz k tobe chova, vazne myslis ze tim synovi neublizijes? Na co ho pripravujes do zivota? jaky mu davas signal? Ze je spravne aby se muz k zene takto choval? Ze zena je jen sluzka a muze se s ni orat? Co jeho budouci partnerka? Co myslis, bude se k ni chovat jako k princezne, kdyz ma takovy model doma? A jak se asi bude rvuj syn chovat ke svym detem? Navic, myslis si, ze syn to z tebe neciti, ze jsi na nervy a ze j neco v neporadku?
Pro dite neni dulezite mit mamu a tatu pohromade - zeptej se vsech tech, jejichz roduce spolu byly jen kvuli nim a rozvedly se az v dospelosti deti. Pro dite je dulezita harmonicka atmosfera a o tu se musite snazit oba dva! Nejen ty. A pokud to nepujde, pokud to nebude achopen pochopit tak holt bude na case odejit. A nemluvim jen z teoriw a z toho jak bych to udelala ja kdyby. Sama jsem od chlapa doslova utekla a posladeni dva roky si rikam, ze jsem mela odejit a ukoncit to uz davno.
Dostavas se so deprese, to je videt na to, ze rikas ze ae ri nechce licit a podobne az sem te dostalo jehi chovani a tvoje ustupky a dostanou te dal. On te nebude litovat, vazit si te a ani ti nebude dokazovat lasku. Nema proc, vzdyt tobe staci, ze je.
Takze zeno, vzchop se, jestli to nedokazes sama, zajdi do nejakeho rodineho centra za psycholozkou, neni to ostuda, raky jsem byla a dala mi skvely nadhled na moji situaci a vsechno zvladam mnohem lip, udelej si cas na sebe i s ditetem, hezky se oblikni, udelej si liceni a bud na sebe hrda. Mas proc!

zanetkamaresova
3. lis 2017

Je smutné že si muži myslí že žena na mateřské/rodičovské/ neschopence kvuli rizikovému těhotenství, má volno, že vlastně je to dovolená. Představují si jak si lakujeme nehty, koukáme na telenovely atd. 🙄 ale to není pravda! To ale hodně chlapů nevidí! Takoví si ženu a rodinu ani nezaslouží!

Vykašli se na něj! Nevař mu! Neuklízej mu! Si na mateřský aby jsi se starala o dítě! A on přeci není dítě!

zuzineckah
3. lis 2017

@portinari u nás to funguje naprosto stejně a jsem rada, že čtu, že i jinde🖒občas si totiž případáme jak exoti, protože s dětmi trávíme rádi čas oba a nepředstavují pro nás žádnou zátěž 😎 vrchol všeho byla příhoda, kdy jsme se známými byli na obědě, měli miminko asi 4m, manželka jedla, manžel už měl hotovo tak choval dítko. No a to v té chvíli naložilo do plinky. Na otázku mého muže proč ji nejde prebalit mu kamarád odpověděl, že tu chvilku než máma dojí malá vydrží. Nechápavě jsme na něj zirali,Tak upřesnil, že udělá to jednou á pak se to od nej bude čekat pokaždé ...🙈 co dodat 🤘

trdelnik234
3. lis 2017

@zuzineckah
Tak to bol poriadny exot teda.
U nas to mame tiez 50 na 50 ale tak zalezi koho si vyberies za otca pre svoje deti.

kacasa
3. lis 2017

Vypadá to, že to nefungovalo ani před narozením dítěte..natož teď

zuzineckah
3. lis 2017

@trdelnik234 to jo, docela mě překvapil, měla jsem zato, že to má jinak. On jinak s dětmi jedná hezky (mají 3), posadí na kolena, vysvětlí, nakrmí, zahraje si, ale prostě jsou zřejmě věci, které dělat nebude ani za zlatý prase, což opravdu nechápu.

rajecka
3. lis 2017

Nečetla jsem ostatní komentáře, tak snad nebudu úplně mimo mísu, ale zase uvědom si, že ty jsi opravdu ženská v domácnosti, máš jen jedno malé dítě, jsou ženské které toho musí zvládat mnohem víc a bez pomoci. Já mám dvě malé děti a od začátku pracují na pol. úvazek z domova, protože prachy nejsou, takže jsem vlastně nikdy opravdovou mateřskou, kdy bych se starala jen o děti a domácnost nezažila. Vem si kolik máš teď práce a do toho bys ještě měla vydělávat peníze 4 hodiny denně. Takže když moje kamarádky nadávají na chlapy, jak jim doma s ničím nepomáhají, tak jim vždycky říkám, že to není všude samozřejmost, že tě ten chlap uživí a ty se můžeš věnovat jen dítěti. A neumím si představit, že by manžel byl celý den v práci a když přišel tak bych mu hodila dítě na krk, že si musím odpočinout.... Nemáš ani půl roční dítě, to nejhorší tě teprve čeká 🙂 A tak to prostě chodí, s dětmi si už nikdy neodpočineš tak, jak jsi byla zvyklá. A až ti skončí mateřská a budeš lítat z práce do školky, ze školky do obchodu, z obchodu k plotně, tak už vůbec nebudeš mít žádný čas pro sebe. Čím dřív se s tím smíříš, tím pro tebe lépe 🙂

fallingstars
3. lis 2017

@rajecka Aha, takže má prostě držet h... a krok? To, že je v domácnosti v první řadě není důvod k tomu, aby se k ní chlap choval tak, jak se chová. Já dokážu pochopit, že chlap přijde vyšťavenej z práce, taky jsem už pak nechtěla nic dělat, ale když už teda nepomůže o víkendu (to by mohl, ne, je přece teda taky doma), tak by se mohl aspoň věnovat svýmu dítěti. Vzít si ho do kočáru nebo si k němu lehnout na deku a do zblbnutí podávat hračky zvládne, i kdyby v práci každý den zabraňoval třetí světový...a jo, já jsem doma, ale to ze mě fakt služku prostě nedělá, to prostě nejsem ochotná akceptovat. Jasně, udělám, co stihnu, nedělám tu celej den bordel, aby ho on pak uklízel, ale pokud přijde z práce, a bude se mu zdát, že by to chtělo vyluxovat, tak to taky zvládne, neexistuje, že by mi řekl, tos nemohla vyluxovat? A můžu bejt doma s jedním dítětem třeba pět let... Já dělám z domova celou dobu, to je ale pouze o osobním rozhodnutí (ať už za ním stojí nouze nebo třeba potřeba seberealizace mimo pleny), není to argument pro to, aby se ostatní ženský sedřely z kůže, aby to “dohnaly”. Jinde mají chlapi deset žen a mění je za velbloudy, to ale neznamená, že já budu chlapovi od plotny děkovat, že jsem jen jedna (asi 😄) a pustí mě k volbám...

rajecka
3. lis 2017

@fallingstars Jak jsem psala, nečetla jsem celou diskuzi, kde popisuje jejich další soužití, jen jsem reagovala na to, že když je ženská doma s miminem že by to měla zvládat a nemít vztek na chlapa, že on doma nic nedělá. Jestli se chová jako debil v jiných oblastech tak to je samozřejmě zase jiná věc 🙂

janulkakraniska
3. lis 2017

@fallingstars normálnímu rozumnymu chlapovi netřeba takové věci donekonečna vysvětlovat...

trdelnik234
3. lis 2017

@fallingstars
Umriem z teba.S tym velbloudom si to zabila,ale je to tak.
Dakujem ti,ze mozem ist sama na nakup,ze ma nemlatis a ze ten pomer s milenkou udrziavas diskretne a nenastahoval si si ju k nam domov. Akoze s nadsazkou,ale u niektorych nie daleko od reality.
Ja som v soku z toho,co dnes niektore ceske zeny povazuju za normalne v partnerstve a rodicovstve.
Ale tak ked si nechame srat na hlavu,musime potom znasat dosledky

zuzana_ka
3. lis 2017

@rajecka amen sestro!
máš naprostou pravdu. Já si též nedovedu představit, že manžel dojde v šest domů z práce a já mu hodím děcka na krk, že jsem z nich unavená!
Naši domácnost též musím obstarávat i když chodím na full time job - vstávám v šest, hodím malou do školky, odbudu si 8h v práci, letím do školky, na nákup a je šest večer a dále musím uklidit, uvařit véču, vyprat a pověsit prádlo a v deset jdu spát, takže to co mamči na mateřské stíhají za celý den, tak já mám na to 4 hodiny a to bych si měla ještě aspon trošku odpočinout... Jasně, nemusím k malé stávat i v noci, ale jsem v jednom kole a nikdo se neptá jestli jsem unavená nebo ne!
O víkendu jsem ve směs sama s malou, protože manžel jezdí na náš barák, který rekonstruuje, takže s větším úklidem mi též nepomůže!

O malou se teda stará! A rozhodně to neberu jako samozřejmost.

janulkakraniska
3. lis 2017

@rajecka no,trochu nechápu,že ženská musí lítat z práce do obchodu,do školky a k plotně...
Můj muž to umí taky.
Tak mám asi supermana mezi muži.
Bože, jak já jsem vždycky ráda, že mám svýho muže, když to tady vždycky čtu...

trdelnik234
3. lis 2017

@rajecka
To je prave ten problem,ze si to necitala poriadne.
Ona sa nestazuje,ze nezvlada mimino,ju trapi spravanie partnera.Pasaz o tom,ako jej hovori,ze "Tohle zrat nebudu,nejsem pes." ti tiez unikla?Alebo je to podla teba bezny styl komunikacie medzi partnermi?
A este jedna vec,porovnavanie sa s inymi este nikdy nikomu stastie neprinieslo.

trdelnik234
3. lis 2017

@zuzana_ka
Tak ake si to spravis,take to mas.U vas ale manzel stavia dom pre vas 4,investuje do toho vsetok svoj volny cas,mozno aj robi prescasy,aby viac zarobil atd.
Proste nemam pocit,ze mas doma nevyzreleho pubertaka.To je ten hlavny rozdiel.

rajecka
3. lis 2017

@trdelnik234 Srovnávání asi ne, ale někdy se podívat na věc taky trochu jinou optikou může pomoct.
@janulkakraniska No však ten můj to taky dělá, musí, když oba pracujeme 🙂 Nakoupí, vezme děti ven, uklidí.... Mě jen vždycky drtí když slyším maminky na mateřské jak stěžují, že nestíhají, když vím, kolik se toho dá za den stihnout když si to člověk dobře zorganizuje.

trdelnik234
3. lis 2017

@janulkakraniska
Ja by som toto nezniesla.A prave v rodinach s tymto modelom sa kopia partnerske problemy.
Samozrejme,ked ma jeden tazsie obdobie v praci alebo rozbieha podnikanie ci stavbu,tak logicky ten druhy prevezme cast jeho povinnosti.Ale nie,ze pridem z roboty a hram videohry,lebo ma rodina nebavi a co by som behal pre deti do skolky a na nakup,ked mozem v klude pospasovat s kolegynami ci zajst na squash

hofida
3. lis 2017

Mne to přijde, že jste oba strašně rozmazleny. Mám 3 děti, chlap pracuje 300 hodin měsíčně a k tomu staví dům. V práci mu nechutna, tak každý den i vařím. Muž uvaří v neděli, protože ho to baví. Nikdy by mě nenapadlo chtít po něm domácí práce. Klid pro sebe mám večer, když děti usnou a muž je ještě v práci. Když jsem to doma hodně nezvládala, měla jsem jednou týdně paní na úklid, teď už i nejmladší povyrostl, tak ji nepotřebuji.

trdelnik234
3. lis 2017

@rajecka
Zly vyber partnera,to je cely problem autorky.Dvaja mladi ludia,co na partnerstvo a rodicovstvo neboli pripraveni.No hlavne ako partneri.Pisanie si s ex,obmedzovanie atd.

trdelnik234
3. lis 2017

@hofida
Vidis,ale mas za to prachy a novy krasny baracek.Navyse ked bolo treba nevycital ti,ze mas pri 3 detoch upratovacku.Ona len nadavky.

zuzineckah
3. lis 2017

@hofida kdyby manžel dorazil domů a řekl ti, že to žrát nebude, tak se budeš taky tak spokojená? Tady je problém úplně jinde než v domácích pracích, zjevně si ne úplně pochopila podstatu zakladatelčina příspěvku.

janulkakraniska
3. lis 2017

@rajecka chápu...Možná vyznělo jinak,než jsi chtěla.
Je jasný,že když dre jinde,rád dá nohy hore...
Chlap,kterej dre,aby uživil,něco sem tam podela doma,něco pomůže si zaslouží trochu komfort...
To snad zase rozumná ženská vidí a udělá aspoň večeři...
Já třeba miluju,když na jednu stranu můžu chlapovi trochu podstrojovat,když vidím,jak drel...on pak na oplátku mě...je to hezké❤

kubuska
3. lis 2017

@zuzineckah muj chlap treba pokakanou plinu taky nikdy nevymeni. Napina ho z toho. Jako kdyz musi a neni zbititakteeba utredeckam zadek, ale opravdu mu ke fyzicky spatne. Stejne tak kdyz sbira hovinka po psovy a kocce. Takze nutit ho do toho nebudu, dela spousty jinych veci, prave ze treba v restauraci zabavi deti dokud ja jim, necha me jeden den z vikendu vyspat a vyvalet do kdy chci. Kdyz mu zavolam ze neco potrebuji tam to zaridi. Jenze to je to partnerstvi. On to nedava, ja to po nem nechci a on po me nechce abych ja delala neco co nechci.
Ale jasne, kdyby mi rekl: Kdyz to udelam jednou budu muset porad. Prestala bych mu prat jeho smradlave ponozky 😂

Strana
z4