icon

Jsem na mateřský a s přítelem se neustále hádáme

terezka000
2. lis 2017

Před 5 měsíci se nám narodil syn a od té doby to jde s naším vztahem z kopce.
Neustále se hádáme, jsem doma s malým pořád sama, starám se o domácnost, o naší fenku, o něj a především a malého... Muj přítel příjde z práce domu a když mu řeknu jestli by pohlídal malého že jsem unavená je zle, takhle je to se vším. Vyčítá mi že jsem doma že nic nedělám, on že chodí do práce a je stahanej a nemá náladu hlídat malého, neustále mi říká "Jsi na mateřský, tak se starej" . Jenom že to není jednoduchý, vstávám k malému tak 20x za noc (rostou mu zuby), snažím se mu ve všem vyhovět. Vařím mu a on si klidně řekne " To žrát nebudu nejsem pes", nemám ani čas se naučit tu autoškolu, jo neříkám že Honzík je zlobivý to néé je to andílek ale i já mám právo na trochu klidu nebo ne? Do našeho vztahu jsem obětovalo všechno, vzdala jsem se kamarádu aby nežárlil, obětovala jsem do našeho vztahu svuj život a on si příjde z práce a fňuká že je unavenej a přesto si hlaje Lineage :( Nikdo se mě nezeptá co chci já proto že sem doma sama a moje kamarádky se vymlouvají že nemají čas, příjde mi že jsme spolu jenom kvuli Honzíkovy, co teď dál? Poradí mi někdo??? :(

Strana
z4
zuzana_ka
3. lis 2017

@trdelnik234
Já teda nepostřehla, že zakladatelka psala věk svého přítele...
Manžel bude mít 35 a je fakt, že jsem si hledala chlapa pro rodinu né nějakého fesťákového boha 😀 taky ale nevěřím, že by se manžel třeba jako dvacetiletý otec choval lépe než zakladatelka popisuje....
Jako dívat se na věc z pohledu toho druhého je taky fajn věc, která vztahu hodně pomáhá. Pokud je opravdu její přítel mladý "kluk" tak třeba ho vyděsila pozice uhnaného fotra, co je dobrý jen na to aby nosil domů jen keš a byl nucen doma pomáhat. Když přijde z práce, může si klidně odpočinout a né hned být zavalen dalšími úkoly, co má udělat ne?
Zakladatelka tématu by se měla především umět poprat s domácností ve smyslu, když malý spí, tak třeba něco rychlého jednoduchého uvařit. Pětiměsíční dítě dokáže vydržet pár chvil v houpacím křesílku, tak aby se dalo pověsit prádlo apod.

zuzineckah
3. lis 2017

@kubuska no a přesně o tom to je... jemu z toho není nijak špatně, prostě to neudělal z nějakého dost pitomého principu, či co🙄 A vůbec mu nepřišlo sprosté držet u stolu, kde ostatní jedí to "pachově výrazné" dítě... Přišlo mi to jako vyloženě nemístní a hloupý šprajc bez špetky ohleduplnosti.

lucie_91
3. lis 2017

@terezka000

Stručně - je to nevyzrálej magor. Prostě ještě asi takovej puboš, co si splodí dítě, ale co to obnáší je mu u zádele. Já jsem ve tvém věku měla doma už 3 leté dítě a když tohle partner zkusil, bylo zle. Pokud máte dítě, musíte pečovat oba, tečka. Jinak ať si táhne jinam.

kubuska
3. lis 2017

@zuzineckah to ano, kdyz to je nijak neopodstatneny tak je to jen hloupy a prizemni nazor chlapa, ktery proste nebide prebalovat pokakany plenky z principu ze je muz. Ale tak zase, kazdy ma avoje chyby a jestli je jinak auper tata a manzel da se to tolerovat. Jen ja bych mu asi rekla, ze jestli nemini prebalit tak ok, ale at jde s tim ditetem zapachat jinam. :D

zuzana_ka
3. lis 2017

@zuzineckah jako to by mě též nas. i jako hosta! Pěkně sprosté pro všechny.
Jinak co mi říkala babička, tak dědeček též nikdy nepřebalil. Dětem se věnoval, ale když došlo na "to" tak letěl za babičkou 😀

janulkakraniska
3. lis 2017

@zuzineckah Můj chlap se z těch ho*** třeba dokáže regulérně pozvracet.
Nevadí mu prebalit bobky,ale hořčici v plince prozvracel vždy!😀

zuzineckah
3. lis 2017

@kubuska mě to u něj hrozně překvapilo právě, myslím, že manžela taky, protože jinak svoji rodinu miluje, on rozhodně nepatří do kategorie táta-statista... Je to jak říkáš, každý má nějaké své mouchy. Já jim teda doma nesvítím, ale jestli je tohle jeho jediná "vada", co se týče přístupu, pak je to asi ještě v pohodě🙂
@janulkakraniska
@zuzana_ka cháu, že se někomu z toho navaluje, to je asi přirozené a rozhodně bych do toho chlapa nenutila, když o tom vím🙂 Ale u něj to byl prostě šprajc, jakože neudělám, abych neukázal, že to zvládnu... Prostě takové dost nepochopitelné extempore u poměrně inteligentního člověka.

ariadna12
3. lis 2017

@rajecka podle mne by ale chlap doma neco delat mel. Chapu, ze kdyz chlap, co by zivil rodinu, neni, byla by vdecna zenska za to, kdyby ji chlap daval penize a doma nedelal treba nic, nepomohl. Pro mne osobne by to bylo ale na vztah sakra malo.

ariadna12
3. lis 2017

@zuzana_ka no vidis, a mne partner velmi pomaha, a kdyz prijde z prace, sam jde za prckem, pomazli, prebali, neremca a nenadava. Jasne, ze si trochu odfrkne, ale neni vecer, co by se o dite take nestaral. I takhle to jde. Zakladatelka ma podle mne pravo zit si jak chce a navic nepise, ze by nestihala. Jen je proste k veceru unavena a ocenila by na chvilku pohlidat dite. To snad neni hrich🙂

pavlina26
3. lis 2017

@terezka000

ahoj Terezko, četla jsem jen ten úvodní příspěvek a vybavila se mi moje situace před čtyřmi lety. Přestěhovala jsem se kvůli bývalému přítelovi do jiného města, ztratila přátele, dělala vše pro náš vztah, pro rodinu- narodila se nám dcerka. První rok v takovém soužití mě zcela fyzicky i psychicky vyčerpal. Přesně, jak píšeš- byl celé dny v práci, starala jsem se o vše mimo vydělávání peněz a nikdy to nebylo dost...když jsem požádala o pomoc, byl problém...neustále unavená, bez nároku na odpočinek. Bývalý vždy argumentoval, že já jsem přece na mateřské, tak se mám snažit...žel Bohu stejný názor zastávala i jeho rodina. Pokud jsem se u nich doma zmínila, hned jsem byla za nevděčnou... U nás se situace vyřešila radikálně- a to rozchodem. Opakovaně jsem se snažila s ním mluvit o tom, co mi nevyhovuje...že i on je otec a víkend by měl trávit tím, že mi pomůže- už jen tím, že se pojede projet s kočárkem.... Po opakovaných rozhovorech jsme došli k tomu, že máme odlišný pohled na situaci, kdy si on chtěl žít stejně, jako před dítětem a dělat si kdy chce ,co chce, což pro mě bylo neakceptovatelné - bylo na něm vidět, že nepříjímá za rodinu žádnou zodpovědnost...nepomohla ani pohružka rozchodu- což pro mě byl znak toho, že mu na nás nezáleží.... Snad toto nebude Tvoje situace. Pokud mohu poradit, zkus to s ním v klidu probrat...vylíčit mu svoje pocity, únavu a lehké zoufalství. Pokud mu na Vás záleží, vyslechne Tě a bude se snažit pochopit...pomoci. Pokud to bude jinak, zauvažovala bych o "dovolené" třeba u rodičů...aby si uvědomil, že mu chybíte... Hodně štěstí a držím palce, aby otevřel oči... Přeci jen- muž má plnit funkci otce a manžela/přítele...ne jen "kreditní karty"...

zuzana_ka
3. lis 2017

@ariadna12 Tak hřích to rozhodně není, kdo by nechtěl chvilku pro sebe🙂
Taky záleží jak se tomu chlapovi naservíruje. Pokud, jen co dojde domů, slyší jen výčitky, tak pak zaleze jak šnek do ulity a je po jakékoliv pomoci...
Já to beru tak, že každá mince má dvě strany, těžko soudit co je mezi nimi.
Mě spíš zaráží ty rychlé soudy, jako to je bídák a okamžitě od něj odejdi apod.

hofida
3. lis 2017

@zuzineckah ja jen nechápu, že je někdo s jedním prckem unavený až tak, že chce po chlapovi, ktery přijde z práce, aby hlídal a já si šla lehnout.

@trdelnik234 upratovacku jsem měla 4 měsíce a hned jak se doma režim s miminkem "zajel" a prostřední syn začal chodit do školky, jsem ji zrušila. Přijde mi to rozumnější než cpát chlapovi vysavač.

Ze dala do vztahu celý život je její volba, od chlapa ale totéž čekat nemůže. Pokud ji to teď nevyhovuje, měla by si ho zase vybojovat zpět... a buď to chlap vstřebá a nebo taky ne....

ariadna12
3. lis 2017

@zuzana_ka taky nemam rada rychle soudy, v tom jsme zajedno😎 neni chlap jako chlap.

ivular
3. lis 2017

@hofida Ta únava při jednom prckovi - hele, já nevím jaké dítko má zakladatelka, ale věř, že ta škála, jaké mimino vyfasuješ, je neuvěřitelně široká.
Vím o miminách, které prvního půl roku musíš budit, aby se aspoň napily. Prostě spí, spí, spí a Ty vlastně ani nevíš, že dítě máš. No a pak taky vím o tom opačném konci spektra, což byl např. můj syn. Věř, že ani o minutu nepřeháním, když Ti říkám, že první rok plakal 20 hodin denně (!) - takto naprosto každičký den - některé dny snad i víc. Přičemž pozor - ty zbylé čtyři hodiny byly rozmnělněny po zhruba 15 minutách rovnoměrně po celý den - čili nehrozilo, abych spala v kuse déle než těch 15 minut - a takto celý rok. Zhubla jsem za ten rok víc než 10 kg, a to jsem po porodu nadváhu neměla.
Teď je synovi 6,5 let, jsem na něj sama, k tomu pečuji o těžce invalidní mamku a všechno tohle je procházka růžovým sadem zvládnutelná s prstem v nose, oproti kojeneckému období, kdy jsem nic jiného než péči o syna na starosti neměla.

bayt
3. lis 2017

@zuzana_ka Teda jsem v šoku z takového názoru. Pokud se ženská celý den stará o dítě a domácnost, a chlap pracuje celý den a večer se sejdou, tak snad jsou oba utahaní stejně a mají nárok odpočívat úplně stejně. To znamená, že se o péči o dítě mají podělit a pokud to chlap nechápe, tak jaké pak "nevyděsíme ho chudáčka, aby nezalezl do ulity"! Přestala bych mu okamžitě vařit, stačilo by jen, kdyby jednou prohlásil, jak něco nebude žrát. A přestala bych i s jinými věcmi.

Bohužel zakladatelka si to dělá sama. Už jen to "vše jsem po něj obětovala, vzdala se kamarádů..." Tak pro normálního chlapa se člověk nemusí vzdávat kamarádů, že?

Každopádně na tom honit se od rána do večera se školkou, prací, prádlem, obchody a vařením nevidím nic normálního, natož chvályhodného.

sthanina
3. lis 2017

@terezka000 Ahojky, přestala bych se o něj starat, nejsi služka si "jenom" na mateřské... Dítě a ty jste nejvíc... pak domácnost. když nejsi v pohodě ty, nebude ani miminko! To je prvořadé... Dělej vše jen to, co ti dělá radost na zbytek se vykašli... Když je takový "uvědomělec" a je přesvědčený, že nic neděláš, ukaž mu jak to bude vypadá, když "nic" doma neuděláš... Ono ho to brzo přejde...

zuzana_ka
3. lis 2017

@bayt
Nevím jakou práci má její přítel nebo tvůj partner, ale můj manžel, který dělá celý rok práci venku at je horko nebo zima, přes zimu vozí zboží nebo prodává vánoční stromky v mínus 15° - rozhodně nemůžu jeho únavu srovnávat s únavou z domácích prací!!!

bayt
3. lis 2017

@zuzana_ka Promiň, ale já si myslím, že jakákoliv práce se dá srovnávat s péčí o miminko. A jsou miminka, která propláčí celý den a ženská v podstatě jen na střídačku kojí, přebaluje a chová, takže si pomalu nestihne ani odskočit. A kde má ta ženská ještě uvařit, poklidit, jít s kočárem ven a sama se nějak umýt a obhospodařit?

Můj manžel má velmi náročnou práci a sám mi přiznal, že péče o miminko ho tedy děsí víc - svými nároky. Jenže já ho neberu jako živitele rodiny, protože jaksi živitelé rodiny jsme oba, jsme si rovni a máme i podobný výdělek.

kata267
3. lis 2017

Jak uz tu nekdo zminoval zalezi I na tom jakou praci pritel ma...uprimne treba ja driv I po 12 hodinach v praci jsem se necitila tak "vyflusnuta" jako ted na materske...takze odpoledni pohlidani opravdu uvitam 🙂
Co se tyce toho ostatniho chovani, ze to nebude zrat atd. no to.snad nee..me by to.mohl rict jednou! To je teda chovani, to.prece nemuze rict zene kterou ma rad ne? I kdyby.mu to nechutnalo...mel by to byt partner se vsim vsudy a ne mit te jen jako.domaci sluzku a vychovatelku a kucharku, ale trochu mi.prijde ze se do.te role vlastne stavis sama...

dominikaromanova
3. lis 2017

@terezka000,
nečetla jsem úplně všechny příspěvky, je moc smutné, jak se muž dokáže chovat k ženě, za některé své výroky by potřeboval dostat přes ústa. Co bohužel nepochopím (a toto není výčitka), je proč sis s takovým mužem vůbec pořizovala miminko, když jsi sama uvedla, že po roce to začalo skřípat a on si začal vypisovat s bývalou přítelkyní (alespoň tak jsem to pochopila já), jestli vám to nefungovalo již před malým, dítětem jste to rozhodně nevyřešili.

Jsou zde různé názory a z každého si něco můžeš vzít, ale konečné rozhodnutí je jen na Tobě, jak si to doma uděláš, takové to budeš mít. Jsi mladá a předpokládám, že Tvůj chlap také, sedněte si a otevřeně si promluvte. Proberte co komu vadí, co chcete atd. Rodiče máš sice daleko, ale nějak jsem se nedočetla (možná přehlédla) co jeho rodiče? I oni mohou pohlídat ať si odpočineš. Každopádně tuto situaci nějak vyřešit musíte a to co nejrychleji, již právě kvůli tomu malému.

dominikaromanova
3. lis 2017

@bayt,
nevím jak to máš doma Ty, ale já také obstarávám děcka, domácnost, každý den vařím, k tomu vozím malou na koně a chodím do práce. Přijde mi to naprosto normální, i když je to občas na palici, ale rozhodně by mě nikdy nenapadlo, když mi chlap dojde z práce, říct, hele, jsem děsně za celý den unavená, starej se. Toto zase nepřipadá normální mně.

Ale možná je to také tím, že můj chlap má cca tři týdny noční a cca jeden týden denní, třebas až se nám v lednu narodí prcek, taky mu ho dám mezi dveřmi a řeknu starej se teď Ty. 😂😂

bayt
3. lis 2017

@dominikaromanova Jak říkám, jsme si rovni, do práce chodíme stejně, logicky se i stejně staráme o domácnost. Nevím, proč by to mělo být celé na ženské.

Pravda je, že si ho za to hrozně vážím, protože co tady čtu, tak to asi není samozřejmost.

ariadna12
3. lis 2017

Jak to tak tady ctu, kazdy povazuje za normalni neco jineho. Co druhy snasi v pohode, jiny nesnasi nebo ho to depta. Co je pro jineho bezne, si jiny predstavit neumi (napr. chlap mi nikdy nepomahal, kdyz to snesu ja, tak to musi snest i jina zena, a udrzet si ho chudaka malyho.... - no jo, ale to je prave to: nemusi). Vse je o lidech, jejich potrebach, kompromisech, povaze a jak se domluvi.

zuzana_ka
3. lis 2017

@bayt Oni chlapi nemají v sobě, tak jako my ženy, starání o miminka, proto je to pro něj těžší a raději budou chodit do práce jen aby nemuseli hlídat nebo tak podobně. Ale rozhodně to neznamená, že únava z práce je stejná jako úklid.
To co popisuješ, že se kvůli miminkům nestihnou maminky ani vysprchovat, to znám a moc dobře, taky ale vím, že je to krátkodobá záležitost, než si všechno sedne.
Já se třeba na mateřskou strašně těším, právě proto, že se budu moct věnovat domácnosti a né jako ted, když to stíhám po večerech a to jen tak odbývám a spoléhám na víkend, že bude víc času.... navíc ani neplánuju, že budu starší cpát do školky jen abych měla větší klid!

bayt
3. lis 2017

@zuzana_ka Já myslím že jak který chlap. Jsem zvyklá, že můj otec i v dobách, kdy to "nebylo zvykem" uměl přebalit, nakrmit a běžně chodil s kočárkem okolo. Můj manžel je podobný typ, velmi pečující. Od začátku se zajímá, byl se mnou na kurzu šátkování, šel na předporodní kurz pro tatínky, načítá si dokonce nějaké knihy (je v tom dál než já 😅)

A teda myslím si, že každá práce je náročná, každá jinak. Že nejsem celý den s dítětem v zimě neznamená, že to nemá svoje další nevýhody (stereotyp, nemožnost přestávek, malý kontakt s okolím, nevyspání apod.) Asi jsem se v tom zamotala, chtěla jsem říct, že nikdo nedokáže objektivně posoudit, čí práce je náročnější, protože každá má svoje. Tak je logické předpokládat, že jsme na tom stejně (blbě :D) a navzájem si pomáhat.

Hlavně tady nedokážeme ani odhadnout, kdo má jaké dítě, jak náročné, kdo má kolik sil. Je dítě a dítě, že. Asi se nedá paušálně říct, že teda ženská nesmí být unavená nebo chtít večer pomáhat - protože já to tak nemám.

kata267
3. lis 2017

@bayt souhlas naprosty, mame to stejne, proste partneri v tom pravem.vyznamu slova...
Nikdo netvrdi ze sotva jde chlap do dveri rekne se starej se, ale je to.o domluve, zeptam se co ma v planu a pokud nic tak proc by nemohl jit s malou treba ven atd.?
Model ze chlap prijde z prace, drepne k tv nebo pc a ja budu kolem litat jak hadr aby mel servis? Sorry ale fakt ne...

verca156
3. lis 2017

musíš se rozhodnout sama a nepodceňuj své city, zažila jsem si to taky a vím, že to není jednoduché... na druhou stranu když je chlap takhle k ničemu (mi nepomoh ani finančně ba naopak) tak jsem měla bez něj paradoxně míň práce, starostí a klid....furt žvatal jak se změní 😀 drž se

zuzana_ka
3. lis 2017

@bayt tak to máme skvělé chlapy🙂 ten můj je to samé.

zuzacec
3. lis 2017

Tohle je fakt smutny, kdyz se tak chlap chova, kdyz jsi cele dny s malym at uz dela od rana do vecera, nebo ne. Jasne , ze mu ve dverich hned nereknu na starej se a ja jdu spat, ale tam je celkove problem, kdyz to teda zacalo skripat uz po roce, naschvaly atd.. Dite jste si poridili oba dva , tak nechapu proc by se mu aspon chvili nemohl po praci venovat ... Hodne sil s takovym chlapem.

terezka000
autor
4. lis 2017

@pavlina26 Dobrý den/Ahoj, moc děkuju za vaší situaci, jak jste psala je hodně podobná té mé. Můj přítel je takový že když se pohádáme zavře se do bubliny, jde si zakouřit a pak příjde a dělá jako by se ta hádka nikdy nestala.. Nechci abychom se rozešli, vždycky jsme všechny překážky zvládly ale ted mám pocit že tuhle nezvládneme. Děkuju za vaší radu, já už si jenom říkám v hlavě " Ono to všechno nějak dopadne".

Strana
z4